Gotland

Jag gör inte mycket de här dagarna. I morgon ska vi åka till Gotland. Någon dag ska vi nog hälsa på min faster Gunnel (som har sommarstuga där). Jag vet inte vad vi ska göra där annars. Mamma sa att vi skulle göra någon lista så dagarna inte bara flyger iväg. Själv vill jag paddla kanot. Jag har bara gjort det en gång innan, men jag var bra första gången, jag var nog 14 då eller nåt.

(Det har blivit en tradition att pappas sida av släkten hittat på något på nationaldagen varje år, men i år blev det inget. Det var för två år sen som vi paddlade kanot.)

Ha det så bra!

Facebook

Jag gick med i Facebook i alla fall. Något mer att säga om det? Typ nej.

Facebook

Det är så många som har Facebook. Funderar på att skaffa det jag också, eftersom typ alla har det. Ska jag det?

Om jag inte var...

... så blyg. Det är så jobbigt att vara det. Jag kanske vill prata med någon men jag vågar helt enkelt inte göra det för att jag inte vet vad jag ska prata om. Jag är avis på Anna, hon kan bara prata med vem som helst! Orättvist!

Semester nummer ett

Vi åkte upp till mormor den 14 juli och stannade där tills den 16. Då åkte vi upp med Kajsa och Micke och deras barn till Spruce Mountain Farm (Mickes systers gård). Hon hade tre söner: Anton, Sebastian och Albin.

Vi kom upp runt halv elva på kvällen, då det var ljust. Vi hade börjat åka från mormor vid halv nio på morgonen.
I alla fall. Den 17 juli (fredag) var vi i fjällen. Vi tog i snön och vissa kastade snöbollar. Efter det åkte vi till nån sameby och åt. Vi gick även och kollade på deras "hyddor".

Efter det åkte vi tillbaka till gården. Senare på kvällen var det grillning i kåtan. Det var coolt. Det är klart att kläderna luktade eldrök sen, men vad gör det?

Pappa och Micke sa att de skulle sova där inne. jag tror att de gjorde det också, men pappa kom in till våran lilla stuga, som vi sov i, lite senare.

Dagen efter gjorde vi saker på gården. Vi lastade in hö i ladan.

På söndagen (den 18 juli) var vi på gården och gjorde lite aktiviteter. Pappa, Anna och jag spelade fotbollsgolf i skogen bland alla mygg. Det blev runt 70 sparkar eller nåt. Efter det gick mamma, pappa och jag tipsrunda. Det blev lite fel för vi gick fel från början och sen blev det helt knäppt så vi gick lite hit och dit. Sedan blev det i alla fall rätt. Vi fick 7/10 rätt. Eller det var mest mamma och pappa som skötte svarandet på frågorna.

Efter ett tag började mamma och Kajsa baka tunnbröd. Jag gjorde en själv, den blev tjock, men god. När vi (eller mamma och Kajsa) var klara med tunnbröden gick vi till ett fiskeställe och fiskade. Där grillade vi korv och rullade in korven i tunnbröden. Det var super gott!

Jag blev arg på alla mygg så jag gick därifrån för att hitta nån plats där jag kunde sitta och lugna ner mig. Jag hittade ett ställe där jag satte mig. Jag ignorerade allt och alla. Förutom vattenfallet. Bruset från vattenfallet fick mig att lugna ner mig och ta tillbaka alla tårar.

Måndagen kom och vi hade typ inget att göra från till typ halv ett eller halv två. Då delade vi upp oss. De som ville bada badade. De som ville åka till Vilhelmina gjorde det. Det var bara mamma, pappa, Anna och jag som åkte till Vilhelmina. Resten åkte och badade. Förutom Alexander för han var med Albin och Linda på Lindas jobb på Saxnäsgården.

När vi kom tillbaka hade de andra inte ätit och vi hade köpt bacon och pasta, så Micke gjorde i ordning det. Vi som varit i Vilhelmina åt inte för vi hade redan ätit där. Jag och Anna tog kebabrulle, mamma och pappa tog pizza.

På kvällen åkte Pappa, Micke, Sebbe (Sebastian) och Anna och fiskade. När de kom hem visade Micke upp en gädda på nio kilo. Han trodde den vägde 10, men den var stor!

Dagen därefter hade vi fått "lappsjuka" så vi åkte hem. Vi åkte i alla fall till mormor. Och på onsdagen åkte vi hem. Klockan 18 var det fest hos Albin som har fyllt 14 i dag, grattis Albin!

Fy för mig!

Jag har inte skrivit på jättelänge. Har haft annat för mig. Snart kommer lite om vart jag varit och så.

Lördag

I dag ska jag vara med Jessica, bussen går om en timme, tror jag. Om jag har rätt gör den det för jag kommer inte ihåg hela tidtabellen. Vi ska ha jättekul. Har bara inget att ha på mig, men får hitta nåt xD, som inte ser mobbat och muppat ut. Sedan något som inte är för varmt heller. Helst något med fickor. Vilka krav jag har. 

Skön sommarkväll med fullmåne...

Vet ni vad jag har lust att göra? Jag har lust att göra något jag aldrig har gjort. Jag vill gå ut och gå sent på kvällen! Det låter som en konstig tanke men tänk dig själv: Du, din kille/tjej, sent på kvällen när det är lite mörkt, gatlyktorna lyser. ni håller varandra i handen. Visst låter inte det mysigt? Jag skulle vilja göra det, men jag har ett stort problem: Jag har ingen att gå ut och gå med. Jag vill kunna hålla denna personen i handen och prata lite, men inte hela tiden. Okej, jag har mina drömmar, men alla har drömmar, så jag är normal.

Cykeltur

Jag cyklade till rastplatsen och fikade lite. Sedan cyklade jag vidare mot Ekenässjön. Efter en stund mötte jag mamma. Snacka om att hon blev överraskad. Jag tog sällskap med henne hem. Hon tyckte det var trevligt med sällskap, sa hon.

Fredag

Nu kommer helgen, woho. Alla dagar är sega men kul. Data hela dagarna, jag är knäpp. Jag har tänkt cykla till Ekenässjön och tillbaka. Wich me good luck! I need it. Får ta med fika eller nåt :D. Någon som vill följa med? Fast det skulle vara kul att cykla ensam också. Jag kan ju räkna med att vara borta i cirka en och en halv timme, MINST! Så om jag börjar nu, hinner jag kanske ta sällskap med mamma hem :O. Då kommer ohn nog bli förvånad. Får göra mig i ordning nu, pappa får snart besök och jag sitter med knäppa kläder... Skit samma. Hej då!

Oj! Mer säger jag inte... LÄS SJÄLV!

"Polisen meddelar att man gripit några av Usama bin ladens släktingar. De personer som nu sitter i säkert förvar är Usamas mor, Marme laden och de två bröderna, Choko laden och Remou laden.
I lördags kväll tillfångatogss även hans syster, Pina co laden. Nu spanar man efter hans kusin, Sal laden och hans senile farfar, Var var det jag laden."

Erkänn att det var kul xD Jag tog det på allvar först, men sen förstod jag att det var en rolig historia. Fick det sms:et av pappa. Hihi, han har massa roliga historier.

Tandläkaren - efter att jag varit där

Ingen bryr sig om tider, för jag minns inte dem ändå, så skit i dem. 

Cyklade typ vid ett sedan var jag inne i väntsalen tio över ungefär. Min tid var tjugo över, men jag blev uppropad tidigare, yey :D. lite innan kvart över.

Jag satte mig i den där stolen och sen frågade hon: "Du snusar eller röker inte?" Jag: "Neh" Sen tog hon två bilder. Gapa, bita ihop, gapa. Gapa, bita ihop, gapa. Sen var den delen klar. Sedan kollade hon tänderna och konstaterade att jag inte hade några hål och att det såg jättebra ut. Mer vill ni inte veta, säger vi,
Fick en ny tid. När jag kom utanför såg jag att det stod 07:40. Jag bara: "Omen, herregud, ska jag släpa mig till tandläkaren tjugo i åtta?" Aja, det är inget att göra åt. De måste ju också göra sitt jobb. Skulle dit den 13 juli, vecka 29 är det. Samma vecka som vi ska upp till FJÄLLEN =D. Wiie, Vi drar till fjällen ;) ("fest hela kvällen, ute och glider med snowboard och skider" ja, jag vet att "skider" är fel, men de sjunger så, faktiskt). Hehe. Jag anmärkte en till sak på den där grejen. Det stod Linnéa och inte Linnea. Jag har ingen ´ i mitt namn... Aja, strunt samma, det är en liten sak man inte behöver bry sig om egentligen.

Tandläkaren

Jag skulle egentligen till tandläkaren i morgon klockan 10.20 men det var nån annan som behövde min tid så jag ska komma i dag 13.20 istället. Jag diggar tiden, eftersom det är senare. Wiie! Men jag gillar inte tandläkaren här i Vetlanda, de är så tråkiga. Jag gillar de i Jönköping. De är roliga, men det handlar ju bara om att kolla tänderna. Det är inget mer, eller? 

Äntligen

Igår försökte jag ladda ner bildbehandlings programmet PhotoScape, men det gick inte. Jag provade i dag. Gissa vad! Det gick! Yey :D

Knäppt!

Haha, det var lite knäppt, jag la märke till att det stod 20009 istället för 2009. Det är 18 000 år tills dess. Jag tror inte Madonna lever då. I såfall skulle hon fylla 18 051 år då xD (Nån som kan gissa hur gammal hon är nu? Lite för lätt kanske?) Jag vet när hon fyller :D Samma dag som mig. Coolt va?


Dikt - Naturreservatet

(Jag har inte döpt någon av dikterna, men det brukar man väl inte heller.)


"Mitt i naturreservatet med rinnande vatten,
så lugnt, så härligt, skulle kunna sitta hela natten.
Fåglarna kvittrar, blåsande vind,
håret blåser mot min kind.
Alldeles ensam, ibland kommer folk,
i vissa träd finns en och annan fågelholk.
Då och då hörs skrämmande ljud någonstans,
är det verkligt eller bara trams?
Plötsligt känner jag mig iakttagen och tittar,
vad är det? vem är det? Äh, det kanske kvittar."


Ni får gärna skriva en kommentar om vad ni tycker om varje dikt. Kommentaren får vara anonym om ni känner för det. 

När jag skriver dikter skriver jag dem inom citationstecken: " ". 

Dikter

Har en ny kategori som heter "Dikter" Där skriver dikterna som jag är nöjd med.

104 Frågor om mig

104 frågor om mig.

1. Är du kär? - Kanske lite
2. Har du snusat? - Nej, så dum är jag inte
3. Har du fimpat en cigg på nån annan? - Nej, röker inte, det förstör lungorna
4. Har du legat i sängen brevid en kille? - Ja
5. Har du blivit dumpad? - Nej..? Eller har jag?
6. Har du blivit slagen allvarligt? - Nej
7. Tar du droger? - Nej
9. Har du pussat en tjej? - Ja
10. Hatar du någon? - Alla hatar väl någon, så ja
11. Älskar du någon? - Ja, många
12. Har några av dina vänner svikit dig? - Ja
13. Har du djur? - Nej
14. Har du legat brevid en tjej i sängen? - Ja
15. Hatar du dig själv? - Nej
16. Gillar du orange? - Nja
17. Har du haft/har oskyddat sex? - Nej
18. Har du nån sjukdom? - Nej
19. Har du skämt ut dej för den du gillar? - Ehm... Har jag väl
20. Har du en gris? - Dum fråga, nej
21. Har du en plattång? - Nej, mitt hår är redan tillräckligt platt
22. Har du en bror? - Nej
23. Har du sjukt bra humor? - I think so
24. Är du brunett? - Japp *stolt*
25. Gillar du att stå i duschen flera timmar? - Nej, en halvtimme räcker =D
26. Tycker du om hästar? - Sådär
27. Har du en hund? - Nej
28. Har du skilda föräldrar? - Nej =D
29. Har du gått på simskola? - Typ ute en sommar, det var kallt och tråkigt
30. Har du sagt bög till en kille? - Inte vad jag kan minnas
31. Har du sagt fitta till en tjej? - Nej
32. Har du fuskat? - Räknas Captain Claw?
33. Har du en teve på ditt rum? - Nej
34. Har du lunar? - Nej, hade
35  Har du msn? - Ja, självklart
36. Har du en syster? - Nej, två ;D
37. Har du bruna ögon? - Nej, blå
38. Gillar du att fota? - Japp, I love it
39. Har du sett dig själv brinna? - Ehm... Nej
40. Hjälper du dina vänner? - Ja
41. Gillar du tacos? - Oui, oui (för er som inte vet betyder oui ja på franska)
42. Tycker du att du är söt? - Ibland på vissa kort, ja, för övrigt, typ nej
43. Har du dansat? - Alla har väl dansat? Men inte som fritidsaktivitet
44. Har du spelat fotboll? - Ja, jag gillar inte att spela fotboll, men på idrotten måste man vara med.
45. Tror du på äkta kärlek vid första ögonkastet? - Ja 
46. Kan du stå framför spegeln i timmar om du bara får? - Nej
47. Har du ätit sniglar? - Ja, på franskan en gång, det smakade typ ingenting
48. Äger du en locktång? - Nepp
49. Gillar du att tugga tuggummi? - Nej, man blir bara hungrig
50. Borstar du tänderna varje morgon och kväll? - Ja...
51. Gillar du kläder? - Om jag inte hade gjort det hade jag inte haft några på mig, så ja
52. Hatar du falska vänner? - Ja
53. Gillar du räkna matte? - Ja, alltid. Okej, oftast
54. Älskar du någon nu? -  Fortfarande är svaret ja
55. Har du gråtit inför en vän? - I think so
56. Kan du sjunga? - Ah, sjöng på ett dop för ett tag sen
57. Har du sett nån dö? - Nej, det är jag glad för
58. Säger du vad du vill? -  Ja
59. Är du stor? - Vadå "stor"? Jag är lång...
60. Vad är ditt hela namn? - Emma Anna Linnea Holmberg
61. Kan du tala spanska? - Nej, kan bara "hej" och typ "tack"
62. Är du kortare än 1.60? - Nej, mer än 15 sm längre :D
63. Älskar du sommaren? - Ja! Min födelsedag är då, så varför skulle jag inte göra det?
64. Älskar du vintern? - Nej
65. Har du mer än 6 par skor? - Nej
66. Brukar du sjunga när du är i duschen? - Japp, nästan alltid =D
67. Har du hoppat ut ifrån ett fönster? - Ja, dock på första våningen
68. Har du mer än 3 par mjukisbyxor? - Nej, bara ett par som passar
69. Gillar du att städa? - Nja, men jag gillar att möblera om :D
70. Gillar du att sova länge? - Ja, men inte för länge
71. Har du vart med om en olycka? - Vilken sorts olycka? Troligen blir svaret ja...
72. Är du förvirrad? - Njae, ibland bara, men inte nu
73. Har du mer än 6 par byxor? - Tror det, enligt mina beräkningar: Ja
74. Har du förlorat en vän? - Ehm.. Vet inte
75. Gillar du att shoppa? - Nej, gör det vara om jag måste
76. Har du varit i Paris? - Nej, men skulle vilja åka dit
77. Gillar du ormar? - Hur då "gillar ormar"? Både ja och nej
78. Klarar du dej själv? - Ja, klart
79. Har du lagat mat? - Ja
80. Är du klantig? - Ja, ofta
81. Har du foppatofflor? - Nej
82. Har du mer än 20 låtar på din data? - Räknas spotify's låtar? I så fall ja, annars nej
83. Sminkar du dej innan skolan? - Nej
84. Har du träffat en kändis? - Ja
85. Har du mer än 7 par nagelack? Nej
86. Har du busringt? - Nej, eller, jo, kanske
87. Har du skällt på din bror? - Jag har ingen bror, så det går inte
88. Har du en vän som skiter i dig? - Njae
89. Har du velat göra saker men vågar inte? - Ja
90. Sover du med nått gosedjur? - Ja, två =D
91. Har du åkt nånstans utan att du får? - Ja... Eller jag vet inte
92. Vill du bara bort ibland? - Ja
93. Har du tältat? - Ja
94. Har du bränt dig? - Ja
95. Har du lekt med levande ljus ? - Ja
96. Har du lekt anden i glaset? - Nje, eller delvis, men dte gick inte bra...
97. Skäms du ibland? - Ja
98. Bor du i skåne? - Nej
99. Gillar du hip hop/rap musik? - Ja
100. Är du på sista frågan nu? - Nej, det var 104 frågor, inte 100
101. Är du singel? - Ja
102. Har du flygt flygplan nån gång? - Ja
103. Har du kul just nu? - Varför gör jag detta? För att jag inte har annat för mig, så typ, nej
104. Är du blyg? - Ja, mycket

Yey!

Jag fick ett kuvert med två papper i, ett vitt och ett gult, det gula fattade jag inte. Det var i alla fall från gymnasiet, eller intagningskansliet eller nånting. Jag kom in på Teknikprogrammet. Nu kom jag på en sak. Jag har ett prblem; jag gillar inte teknik. Jag får inte in det i skallen, det är jobbigt, det kan bero på läraren vi hade också. Skit samma, jag kom in på mitt första val =D

RSS 2.0