Jag gillar inte anslutningen

Tidigare i kväll fick jag ett utbrott på grund av den mobbade anslutningen. Jag fick nog så jag stängde av datorn. Jag satte på den lite senare igen och nu funkar det som vanligt, dvs. det slutar fungera lite när som helst.

Jag har inte gjort mycket i dag. Spelade sims tidigare där jag gjorde ett nytt kvarter vid namn Stockholm (min kusin tyckte, när han var här, att jag skulle göra Stockholm också eftersom jag redan har Vetlanda). Det skulle vara en storstad så det fick bli betong och jag ställde ut lite höga byggnader. Sedan gjorde jag en allmän tomt vid namn Gallerix där jag började bygga massa affärer. Det hann bli en djuraffär, en mataffär, en klädaffär, ett café, en damtoalett med ett skötbord i, en herrtoalett, ett vilorum, några hissar, några bowlingbanor, ett trumset, ett piano, en bas, en elgitarr, en trappa och sedan lite andra detaljer... Hela gallerian hann inte bli klar så jag får fortsätta med den någon annan gång.

Sommarnätterna - Del 4

Detta har hänt: David och Miranda befinner sig i Davids rum. Detta leder till att Miranda får en idé: Hon tar en av Davids favoritkarameller och stoppar den i munnen. Han vill då ha tillbaka den men hon sväljer den utan att han märker någonting.För några sekunder trodde jag att han verkligen kysste mig istället för att få tag på karamellen jag svalt. Jag var inte säker men av någon anledning hoppades jag på det jag trodde. Jag kunde inte veta vad han tyckte eller tänkte. Jag hoppades verkligen att han kysste mig istället för att få tag på den.
...Plötsligt slutade han kyssa mig och stod och tittade misstänksamt på mig. Jag log och ryckte på axlarna. Han skakade på huvudet.
...”Det är inte sant! Du svalde den, eller hur!?” Utbrast han.
...”Vad får dig att tro det?” Undrade jag och skrockade. Han suckade och skakade på huvudet igen. Efter det gick han och satte sig vid datorn igen.
...”Du ska inte bestämma över mig, jag bestämmer över mig själv. Är det förstått? Gå ut innan det händer saker vi kommer ångra.”
...”Prata för dig själv. Jag ångrar ingenting.” Sa jag och började gå mot dörren. ”Aja, jag går väl då. Du är så himla tråkig, vet du det?”
...”Var inte kvar här inne, stick nu.” Sa han småargt.
...Jag gick ut ur hans rum och stängde dörren efter mig. Jag undrade vad jag skulle göra nu. Han blev ganska arg på mig men det var det värt. Jag undrade vad han tänkte. Mål ett var avklarat om man nu kan säga så. Jag hade egentligen inte satt upp något mål men nu kunde jag göra det. 
...Det vibrerade i fickan. Jag tog upp mobilen och öppnade sms:et. Det var från Sebbe och han ville att vi skulle träffas. Jag tänkte att det var bäst att gå vidare efter det som hänt med David men det var inte lätt. Jag svarade på sms:et och gick ut. Jag gick mot Sebbes hus. Egentligen var det inte hans hus men man säger så. Han bodde i det där vita huset, inte det i USA. Det var ett helt vanligt vitt hus.
...När jag kom fram stod han ute och han sa att han inte ville vara hemma eftersom hans föräldrar var hemma. Vi gick en sväng och så småningom kom vi till stranden. Där gick vi ut till bryggan och tog av oss skorna. Vi satte oss på bryggkanten med fötterna i vattnet. Han lutade sig mot mig och kysste mig. Det enda jag kunde tänka på var David. Jag kunde inte få ut honom ur tankarna. Det gick bara inte. Jag funderade på att avsluta kyssen men det blev inte av för den fortsatte ett tag. Jag kunde inte glömma Davids försök att få tillbaka karamellen. Det påminde mig hela tiden. Kyssen upphörde och Sebbe frågade vad det var med mig. Jag tänkte några sekunder på vad jag skulle svara och sa att det inte var någonting.
...”Jag märker att det är någonting, säg vad det är. Är det något fel på mig?”
...”Nej, det är inte fel på dig det är bara inte rättvist…”
...”Vad är det som inte är rättvist?” Undrade han och jag blev tyst. Efter en stund frågade han om jag hade varit med någon annan kille.
...”Det kan man väl säga… Men du behöver inte oroa dig, han vill inte ha något med mig att göra i alla fall. Det var mitt fel… Förlåt.”
...”Jag förstår inte. Jag förstår dig inte. Jag går, du är knäpp, vet du det?”
...”Jag bad ju om förlåtelse!” Sa jag men han reste sig upp, tog sina skor och gick iväg. Han vände sig om medan han gick och sa att det var slut. Jag ångrade att jag berättade det där. Det var inte nödvändigt. Det betydde ingenting. Måste jag snacka så mycket? Jag suckade och tog upp fötterna från vattnet och satte dem på bryggan. Jag höll om mina ben och lade huvudet mot dem. Jag kände mig hemsk. Vad hade jag gjort? Nu var jag utan kille. Jag ångrade vad jag gjort och sagt. Jag skulle aldrig tagit karamellen eller gått in i Davids rum. Jag svor inombords.


Kommer Sebbe ångra sig eller återvända? Hur kommer Miranda göra? Fortsättning följer...


Gårdagen med Öppet hus

Bäst för mig att höra av mig kanske? Jag börjar bli lite sämre på det här med bloggandet men det blir säkerligen bättre. I går var det öppet hus på gymnasiet och när jag kommit hem innan öppet hus satte jag mig vid TV:n och tittade på Tyra Banks Show (det heter det va?) på TV3 och efter det var det Top Model 11 och det är finalen i eftermiddag (15:55 på TV3, det heter väl TV3? Eller heter det kanal 3?)! Okej, tillbaka till gårdagen. Efter Top Model åt jag middag bestående av ris med curry i, champinjoner marinerade i någon slags grej samt kräftstjärtar. Jag ställde mig två frågor; Var är köttet? och Varför finns det ingen sås? Mina föräldrar är lite knäppa, särskilt mamma, när det kommer till maten. De har hittat en slags matalmanacka eller något och där står olika maträtter. Varje dag står det en efterrätt också men vi har inte fått någon efterrätt. Vad är detta? Igår skulle det varit chokladpudding med grädde men vi hade inte tillräckligt med chokladpulver. Tumme ner till det. I dag ska det bli något konstigt... Sparris inlindad i skinka med någon marinad på eller något och till det skulle det vara ris. Vart är såsen? Jag är såsälskare, ge mig sås! Jag vill ha normal mat, inget jag inte äter. De bara går efter den där. De verkar inte ha någon fantasi alls. I dag skulle det bli frukt eller något till efterrätt och det kallar inte jag efterrätt. Okej, stop it and go on.

Strunt i det... Vart var jag? Efter middagen cyklade vi ner till gymnasiet och jag kom på att jag glömde nycklarna hemma men det gjorde inte så jättemycket för jag fick hänga in min jacka i Sofias skåp. Tackar för det. När vi skulle hem såg jag den stora solen, snacka om att det var fruktansvärt vackert! Jag såg den inte mer sedan. Lite synd. När jag sedan kom hem tittade jag på Lyxfällan och efter det ville jag kolla på en film och jag kan säga er att det inte fanns så många "bra" filmer kvar. Jag vill se filmer om ungdomar men det fanns inte på Canal + där man kan välja en film att kolla på. Jag ville kolla på en film men när jag skulle sätta på den märkte jag att den var från 18 år så den kunde jag inte se. Det var en skräckfilm. Jag brukar inte titta på skräckfilmer i vanliga fall. Det blev så att jag tittade på en film vid namn In Your Dreams (komedi-kategorin) men jag somnade ifrån den så jag stängde av och gick upp och lade mig. Då var klockan inte ens halv tolv. 

Håll utkik här på bloggen, det kanske kommer upp något speciellt!

Spotify-reklam

De flesta gillar inte reklamen på Spotify. Jag fattar inte varför. Det pågår max en minut. Jag gillar den inte heller alltid men via den har jag fått tips om bra låtar. Exempel på de låtarna är:

Fem låtar är inte illa! Bara det genom att jag lyssnat på reklamen om låten några gånger och då visade det sig att jag gillade den, lyssnade på den och lade den i en spelningslista. Toppen, eller hur? Varför klaga på reklamen när den ger inspiration. Nu ska jag inte säga att jag inte klagar på reklamen för ibland kan den vara jobbig.


Man får vara ego ibland

Hello! Nu ska ni få se lite egobilder på mig.

Jag ser nog ut såhär normalt. Angående minen alltså.


Haha, detta blev lite komiskt med den bilden som är här över!Sch...

Spegeln är lite skitig...

Jag kan vara glad också... Leendet kan vara en aning tillgjort

En galen bild där jag ser rolig ut

Videoblogg, 28 april

Jag videobloggar igen, kvalitén är som den är men jag försökte förbättra den.


Det är inte alltid roligt att vara tonåring

Just nu känner jag mig som den här (Evanescence – My Immortal) låten.

Jag är nedstämd. Systrarna stör mig. Det mesta stör mig. Vet ni vad? Det är inte kul att vara tonåring hela tiden. Det är jobbigt att jag stör mig på nästan allting. 

Jag orkar inte med anslutningen heller. Den är knäpp! Den lägger ned nästan hela tiden. När jag gör något på internet. När jag bara lyssnar på spotify. Varför!?

Jag vet att man inte ska klaga och jag vet inte riktigt om detta räknas som att jag klagar men om det gör det ber jag om ursäkt.

Två prov på samma dag

Jag skrev två prov i dag; franska direkt på morgonen och matte efter lunch (det var soppa... Jag åt inte den för den såg inte god ut. Den luktade inte gott heller. Jag tog mackor). Franskan tyckte jag gick väldigt bra tills jag kom till delen där man skulle läsa och fylla i grejer. Det var bara något slumpmässigt som vi inte hade pluggat på. Ska jag vara ärlig så gick den delen rent åt *piiip*. Glosdelen gick super. Jag visste inte vad någonting var men sedan poppade ordet upp i huvudet! Woho! Det var ingen del där man skulle fylla i verben... Jag som hade pluggat på både "imparfait" och "passé composé" och så presens förstås. Det kom lite annat istället. 

Matten gick också bra. I början i alla fall. Jag fastnade på en ganska lätt uppgift när jag sedan kom på hur jag skulle göra. Jag har tagit upp det där med delta y genom delta x och det kom inte jag på då. Jag tänkte på ett annat sätt som inte funkade så bra. Det snodde värdefull tid som jag skulle behövt till sista uppgiften som jag inte hann med riktigt för då var provtiden slut. Provet i det stora hela var inte svårt. Man var bara tvungen att tänka.

Jag tror jag kommer få VG på matteprovet (kanske MVG, det hoppas jag) och minst G på franskan (hoppas på VG men helst ser jag att jag får MVG men det sker inte eftersom jag missade mycket på sista delen och jag tror jag tabbade mig på en annan del också).

Måndag

Jag ber om ursäkt för den usla uppdateringen igår (dvs. inga inlägg alls). Jag kan berätta vad jag gjorde istället.

Jag kom hem och då tittade jag på Top Model 11. Efter det var det middag och sedan gick mamma, pappa och jag ut och gick. Vi tog en glass på vägen. Det blev årets första, en Twister. Det är typ som en isglass i olika färger på en pinne. Den är godare än vad jag beskriver. Den kostade endast 11 kronor.

När vi sedan kom hem satte jag mig med matten nere i vardagsrummet. När klockan blev halv åtta kollade jag på Halv åtta hos mig. Efter det var det Top Model 13 och efter det var det Såld på hus. I reklampauserna satt jag med matten. Efter att jag inte orkade mer gick jag i genom franskan en gång till.

Saker att göra

Jag gick ner fem i sju, såklart med franskaboken, för att titta på Top Model 13 som jag missade i måndags för att pappa kollade på hockey. I reklampauserna satt jag och översatte styckena i franskaboken. Efter Top Model var det Wipeout. Även i de reklampauserna översatte jag franskastyckena. Efter Wipeout var det Ballar av stål och i de reklampauserna blev jag klar med franskan. Efter Ballar av stål ställde jag mig och diskade. Det var inte roligt att det började klia i ansiktet... Usch. Efter att jag var klar med disken torkade jag bordet och bänken. När jag var klar med sysslorna fixade jag i ordning mig i badrummet sedan gick jag upp hit och då var klockan fem över elva...

I morgon får jag göra matten och köra igenom glosorna från franska till svenska. Jag får även gå igenom lite annat i franskan och lyssna på de tre styckena och översätta texterna igen.

Samhällskunskapen, check!

Samhällskunskapens instuderingsfrågor är nu gjorda och jag känner mig väldigt duktig. Det är väldigt bra att ingen jag brukar chatta med är inne på msn och att jag har ganska tråkigt (egentligen är det inte alls bra eftersom jag vill chatta med någon, men just nu är det bra). Då kan jag göra lite skolarbete. Nu har jag tänkt att jag ska översätta de tre franska kapiteltexterna. Det är kapitel sju, åtta och nio. Dags att börja.

Nu har pappa stigit upp från att ha vilat så nu kan jag även skriva ut instuderingsfrågorna (skrivaren är i mammas och pappas sovrum och jag ville inte väcka honom eftersom han behövde sova några timmar för att han jobbar natt veckan som kommer) som jag lade in på mitt USB-minne för en liten stund sedan.

Visst får man känna sig duktig när man gör saker som man inte brukar göra?

Fint väder ute

När det är såhär fint väder ute kan man undra varför jag sitter inne. Jag har faktiskt varit ute och gått, med mamma. Jag ville gå med Mimmi först men hon kunde tyvärr inte. Sedan frågade mamma mig, utan att veta att jag ville ut och gå med Mimmi, och jag svarade att jag ville följa med. Jag tror faktiskt hon blev lite förvånad för jag brukar inte vilja gå ut och gå.

I dag har jag tänkt att göra samhällskunskapen, eftersom jag var trög nog att glömma matteblocket i skolan. Hur dum får man vara? Alla kan glömma saker ibland och jag hade oturen att glömma matteblocket i fredags. Jag får klara mig med samhällskunskapen och franskan. Sedan har jag även med mig ToF-häftet och boken. Det skulle vara klart tills på fredag om två veckor. Inte på fredag för då går vi inte i skolan så det blir fredagen efter det. Första fredagen i maj blir det. Det måste nästan vara den sjunde maj? Då vet jag någon som fyller år! 

Jag tycker ni bör passa på att gå ut i solen i dag, i alla fall lite, om det nu är soligt hos er också. Ha en trevlig fortsättning på dagen!

Upptäckt ganska nyligen

Har några låtar jag vill dela med mig av;

Taio Cruz
– She's Like A Star

Bob – Nothin' On You [feat. Bruno Mars]


Här är en låt jag tycker låter lite konstigt:
Ray J – It's Up To You

Glosor kan vara frustrerande

Nu har jag suttit och pluggat med glosor.eu. Väldigt bra sida. Jag fick lite spunk på vissa ord eftersom jag skrev vissa fel fast jag visste vad det skulle vara eller så visste jag verkligen inte vad det skulle vara. Jag orkar inte mer nu faktiskt. Det får bli att lyssna på texterna sedan ska jag även översätta dem. Det får bli efter att jag sovit och vaknat. Jag får även försöka göra samhällskunskapen. Det är ett antal instuderingsfrågor man ska ha gjort tills på onsdag och nu ska jag börja bli bra på att göra grejer i tid. Jag ska vara klar dagar innan till och med! det får vara mitt mål. Ha en bra dag! (då menar jag söndagen som redan är här)

Vad kan man göra?

Har man tråkigt så har man och det har jag nu. Jag vill göra något. Jag kan inte göra så mycket på internet på grund av att anslutningen är som den är. Folk på msn är sega på att svara eller så är de inte vid datorn (i alla fall de jag chattar med). Inte för att vara elak eller så. En vet jag vad det beror på och på den andra vet jag också vad det beror på och det är de jag chattar med. Den tredje är inte vid datorn och jag vet varför. Vad klagar jag då på kan man undra. Jo, jag har tråkigt, som sagt.

Jag skulle kunna öva på glosorna och läsa styckena och översätta dem.. Det kan jag göra. Sedan kan jag skriva upp översättningen i word. Snacka om att jag inte har något liv just nu. Det är klart att jag har ett liv men jag gör inget speciellt med det. Sitter och degar framför datorn. Det är väldigt trevligt när man inte har någonting att göra (känn ironin i det).

Jag glömde någonting viktigt

Jag tog ur allt böcker jag hade i väskan och märkte att jag hade glömt blocket där jag skriver mattetalen och löser dem. Så hemskt! Jag får hitta på något. Det är inte roligt utan rutat papper. Tusan också... Jag får hålla på med franskan.

Jag har blivit tokig!

Jag tänkte sätta mig och skriva in franskaglosorna på glosor.eu nu. Jag vet inte om jag gör det men det är i alla fall mitt mål. På tal om något helt annat så stängde Anna ner defragmenteringen *suck*. Aja, det är inte för min skull jag gjorde det. Jag gjorde det för hennes skull. Den datorn är så seg. Okej, hon stängde ner den och jag ska inte bry mig om det mer. 

Jag ska göra lite matte också (vad har det tagit åt mig?!). Jag har prov i både matte och franska på tisdag sedan har jag kursprov eller liknande i engelska på onsdag och på måndag ska jag till skolsköterskan klockan nio. På torsdag är det öppet hus på skolan också. Nästa vecka är proppfull av grejer. På fredag är jag kompledig för att vi ska gå till skolan på kvällen den 29 april.

Videoblogg, 24 april

Här kommer en videoblogg igen. Enjoy!


Trimma datorn

Nu är jag vaken. Jag gick upp klockan nio och åt frukost. Det var lite tidigt tyckte jag. Jag var trött då. Nu är jag inte lika trött längre.

När jag skulle upp till mitt rum gick jag förbi den sega datorn med liten skärm där Anna satt (och brukar sitta). Jag undrade om det fanns ett program vid namn CCleaner på den datorn och det gjorde det, men det visste inte hon. Jag kollade om det gjorde det. Jag sa åt henne att starta en Analys och sedan köra Cleanern (clean = rengöra). Meningen med det var att få bort massa "skräp" som inte används. Man kan också ställa in vilka program man vill ska startas när man startar datorn. Jag har fått bort YouCam-ikonen som jag störde mig på enormt. Jag lade den i papperskorgen varje gång den dök upp. Det var jobbigt. Nu håller jag faktiskt på att defragmentera hårddiskarna. Ni vet kanske inte vad det är men då kan man samla ihop diskens utrymme för om man tar bort en fil eller någonting blir det plats där och då kanske en fil bredvid tas bort och då tror datorn att det är två hål där när der egentligen är ett. Då kan man defragmentera hårddisken och visa ett det är ett stort hål och samtidigt trycka ihop allt som hör ihop. Typ något sådant i alla fall. Jag kan inte förklara så bra, men ni får klara er.

Såg någon Talang?

Var det någon av er som såg Talang? Det var en kille som balanserade en grön fotboll bland massa folk i Stockholm. I bakgrunden såg man INSANE (och Jetline). Den såg så rolig ut och jag vill åka dit genast, om det hade varit varmare och sommarlov. På sommarlovet bär det av med Mimmi. Anna och Sara ska också dit. Vi fyra skulle ta tåget in till Grönan. Jag har fått veta av en källa att med buss blir det en väldans omväg och bussen går typ från tågstationen så man kan ju ta någon slags båt över till Grönan. Det är närmast och då kommer man dit direkt. Nice surprise.

Fokusera på rätt saker

Vet ni vad jag stör mig på? Jag stör mig på de som filmar i till exempel Talang och Let's Dance. Särskilt på de som filmar i Talang. De filmer ut på publiken och juryn. Det stör mig väldigt mycket eftersom jag vill se uppträdandet. Det är ingen mening med att de filmar ut över publiken. Om de nu ska göra det kan de ha publiken eller juryn i en liten ruta i något hörn så man ändå ser uppträdandet.

Stör ni er på samma sak eller vad stör ni er på?


Sommarnätterna - Del 3

Detta har hänt: Miranda kommer hem och lägger sig för att sova. När hon vaknar på morgonen går hon in till sin brors rum. Genom att se på honom får hon lusten att bara gå fram till honom och kyssa honom. Hon vågar inte göra det för att man egentligen inte ska kyssa sin bror på det viset hon skulle vilja. Hon tycker att han är snygg. Miranda vill mysa med sin bror. Han säger då till henne att hon ska skaffa en kille. Hon vädjar till honom och han ger upp. Miranda har en yngre syster, vid namn Lina. Hon är 13 år.Han tittade på mig som om jag hade blivit galen. Det hade jag också.
...”Sa du att jag var snygg?” Undrade han förvånat.
...”Får jag inte tycka det?”
...”Jo, det är klart.” Sa han och jag tittade på honom. ”Asså, sluta glo på mig som om jag vore något du verkligen måste ha!”
...Jag fortsatte att titta på honom. Han reste sig upp från stolen och gick och satte sig på sängen. Jag vände mig mot honom och fortsatte att titta beundrande på honom. Han fick säkerligen nog för han sa till mig att jag skulle komma och sätta mig vid honom. Jag gjorde som han sa. Han tittade på mig. Jag vet inte exakt vad han tittade på men något var det. Tyckte han att jag var snygg?
...”Vet du någon lösning på denna gåta?” Frågade han och jag fattade inte så jag frågade vad han menade med det. Han svarade att han menade oss två. Han visste att vi inte borde börja göra någonting. Jag ville det egentligen men han verkade hålla sig till det där att man inte ska göra något med sina syskon. Något inom kärleksvägen alltså. För att övertyga honom var jag tvungen att lura honom att det var okej, det skulle bli svårt men jag kunde i alla fall försöka. Jag skulle få David att prioritera mig framför de där reglerna eller vad man kan kalla dem. De är ju knäppa. Vem är det som säger att man inte får göra något inom kärleksväg med sin bror? Inte är det jag i alla fall.
...Han gick till sin dator och satte sig igen. Han satte i hörlurarna och klickade med datormusen. Sedan började han knappa på tangenterna. Jag reste mig upp och gick mot dörren. På en hylla såg jag ett oöppnat godispapper. Där inne låg en karamell. Jag fick en idé så jag gick och tog den inslagna karamellen. Jag gick mot honom och drog ut ena hörluren. Han pausade genast musiken och vände sig om mot mig.
...”Titta vad jag har…” Sa jag retsamt och öppnade godispappret och stoppade in karamellen i munnen. Jag visste att det var hans favorit och han gillade inte att jag gick och snodde karameller av honom. Han drog genast ut andra hörluren och reste sig snabbt upp.
...”Får jag den där, din tjuv!”
...”Ta den då. Det finns bara ett sätt för dig att ta den.”
...Han stod tyst ett tag och jag antog att han tänkte på vad han skulle göra. Kanske lite hur också. Sedan gick han fram till mig och greppade mina handleder med sina händer och höll dem bakom min rygg. Han förde sin mun mot min och försökte få tag på karamellen med tungan. Det gick inte så bra för honom. Plötsligt fick han tag i den och jag ville verkligen inte att det skulle ta slut nu så jag skyndade mig att sno den igen. Vi hämtade andan och jag hann svälja den utan att han såg. Han kysste mig igen, tyckte jag. Han försökte få tag på karamellen förgäves, men det visste han såklart inte.


Kommer David, Mriandas bror, märka att hon svalt karamellen. Såg han att hon svalde den? Om han märker det, vad kommer han att säga och hur kommer han att reagera? Fortsättning följer...


En trött tjej

Del tre i Sommarnätterna skulle egentligen kommit upp nu ikväll, jag skrev på den igår men eftersom det inte hade gått fyra dagar igår (sedan del två, eftersom det gick fyra mellan del ett och två) så lade jag inte upp den då. Jag tänkte att jag kunde lagt upp den i dag men jag orkar inte fixa med det. Det är delvis det här med "..." och dels det med att jag ska skriva en liten "Det här har hänt" och sedan något fyndigt innan "Fortsättning följer...". Jag har ingen lust för det bara. Jag är trött så jag orkar inte. Ni förstår att alla kan bli trötta. Jag hade ont i huvudet lite innan och jag vet inte om jag ska gå och lägga mig nu eller inte. Jag funderar på det, klockan är faktiskt 23:07. God Natt!

"Linnea-klon skulle underlätta"

I dag hade jag utvecklingssamtal. Efter det gick jag hem och tog lite egobilder, men det var svårt. Jag tänker alltid att det skulle underlätta om jag hade en Linnea-klon som kunde ta kort på mig eftersom jag själv vet när jag vill ta bilden. Nu får jag göra så att jag ställer in kameran på 10 sekunders självutlösare och går och ställer/sätter mig där jag vill vara och hur jag vill vara på kortet. Efter det får jag gå tillbaka till kameran och göra samma sak igen. Och igen, och igen. Sedan visar det sig att bilderna antingen blir knäppa, suddiga eller är för ljusa/mörka. Det får jag spunk på.

Här kommer några bilder (Lite sent, men bättre sent än aldrig heter det ju.)


Två lite för ljusa bilder.
Jag ser ganska sur ut. Jag var less på att bilderna inte blev bra. Jag antar att det där är hur jag brukar ha munnen.


Och en bild som det inte blev så bra skärpa i. Jag försöker undvika dem men eftersom det här handlar lite om sådana bilder så lade jag upp en sådan.

Tiden går långsamt när man har tråkigt

Ibland kan en minut kännas som en väldigt lång stund medan en timme kan kännas som en väldigt kort stund. Det tycker jag är väldigt konstigt. Varför är det så egentligen? Oftast går tiden segt när man inte gör någonting. Så känns det för mig nu. Som tur är lyssnar jag på musik, men det känns segt ändå. När det känns som tiden går fort är när man ligger och läser en väldigt bra bok (typ Twilight-böckerna) eller gör något annat roligt (typ är på Grönan/Liseberg eller är med kompisar och gör något roligt med dem). Det finns även de stunder då tiden går alldeles lagom fort (typ i skolan på en lektion man gillar (eller jobbet för de som är lite äldre än mig)).

Jag får passa på att säga God Natt också.

Annas väldigt vackra ros

Jag tog lite kort på en röd ros Anna fick av farmor. Jag blev så avundsjuk på henne, jag älskar röda rosor, så fick hon en! Snacka om orättvist! Aja, jag tog som sagt kort på den.

Visst är den fin? Den ser dock aningen rosa ut på den sista bilen. Jag hade blixt på vissa bilder och då blev den mer åt det rosa/lila hållet.


Snön försvann visst också

Snön är borta!Snö?! I april?!

Vet ni vad jag såg i dag när jag var i badrummet? Jag såg att det var ovanligt vitt på taken. Sedan upptäckte jag att det snöade! Hallå?! Det snöade i april! Det är sjukt! Eller vad tycker ni? Jag tänker cykla till skolan i dag i alla fall. Så mycket snö är det ju inte.

Ser ni blommorna?


Utsikt från Felicias rum

Nu ska jag ner och äta frukost och efter det ska jag iväg till skolan.


"Detta blev konstigt"

Jag vet inte om jag ska sluta med mina "God natt"-inlägg för de verkar lite onödiga. Jag skriver bara "God Natt, nu går jag och lägger mig men innan det så ska jag ner och borsta tänderna och smörja in mig." Det gör väl alla? Eller, borstar tänderna i alla fall.

Jag kan skriva något vettigt istället. Till exempel att jag har pluggat på franskan och att jag... Nej, usch, det här var verkligen inte likt mig. Jag har läst för mycket roligt på Tjuvlyssnat.se. Aja, ni vet i alla fall att jag inte skriver något mer i dag men det kommer mer i morgon kan jag säkerligen lova er. Jag måste hitta ett videoklipp tills på fredag sedan måste jag komma på frågor till det. Det ska vara 5-10 minuter och antalet frågor ska ligga mellan 5 och 10 stycken de också. Min anslutning är knäpp så jag får ta ett så kort klipp som möjligt eller så får jag leta på den andra Vista-datorn vi har här hemma, den går lite fortare än den med XP. Det är inte operativsystemet det är fel på. Det är mer hur mycket som är installerat på dem. 

God Natt!Jag ljög

Förlåt, jag ljög innan när jag sa att jag skulle kolla på Dating In The Dark. Det blev Äntligen Hemma istället. Jag är kvitt det tror jag eftersom en gång skrev jag att jag skulle kolla på Äntligen Hemma men det blev Dating In The Dark, för då var inte mamma och pappa hemma. Det var de i dag och de ville inte se Dating In The Dark. Aja, Kvitt-kvitt sjöng fågeln. Hihi, nu var jag nästan lite rolig. Eller så tycker ni det var ett dåligt skämt.

Dating In The Dark

Klockan åtta är det Dating In The Dark. Det är precis vad det låter. Det går ut på att tre män och tre kvinnor först går in i ett mörkt rum och får prata med varandra. De ser absolut ingenting. Sedan efter det får de välja vilka de vill dejta och sedan paras de ihop med någon utefter en enkät som de gjorde innan de träffades. Sedan får de dejta den personen ett antal gånger, typ en eller två beroende på om de två har dejtat innan. Efter dejterna får de personen uppritad efter sina egna funderingar och tankar om hur dejten ser ut och efter det får de se varandra. Det är dock bara en som lyses upp i taget. Sedan så lyses den andra upp när den andra är helt släckt. Utefter det får de bestämma om de vill fortsätta träffas eller inte. De får dock inte samtala med varandra efter att ha sett varandra.

Snart Lektion

Jag sitter just nu i skolan och innan franskan började satt jag också här och övade på orden. Jag kunde nästan alla ord. Jag hade bara två kvar när jag skulle gå så jag kollade betydelsen på de två och gick sedan iväg till franskan.

Jag börjar 10:50 med Persondatorer. Då är jag troligen i labbet, antar jag. Jag vet inte riktigt om jag är det eller inte.

Missar Top Model = KATASTROF!

Jag som ville se Top Model 13 nu vid åtta men pappa skulle kolla på Hockey. Oj vad viktigt! Ska jag säga, då följer man ju med i sporten men det går väl se i repris? Det gör Top Model också men den reprisen går inte förrän klockan 19.00 på SÖNDAG! Jag orkar inte vänta tills dess med att kolla på Top Model. Jag har i och för sig redan sett två avsnitt i dag. Pappa kallar det Topp Modell. Det heter inte det. Jag bara stör mig på det. Hockeyn håller faktiskt på tills 22 någonting. Jag sa att Top Model höll på en timme... Hockeyn började 19. Okej, jag ska lugna ner mig. Nu får jag mer tid till mina franskaglosor.

Läxor är viktiga att göra

Jag sitter här och ska skriva in en ny övning på glosor.eu. Det verkar ganska konstigt men jag lär mig inte genom att bara plugga. Jag måste skriva. Det konstiga är att jag kommer ihåg i samband med datorn. Om jag bara läser glosorna i boken lär jag mig inte, det tar oftast lång tid också. Egentligen är det nog skrivandet jag lär mig av och inte sambandet med datorn. Jag lär mig mer av att förknippa ord med annat. Jag lärde mig till exempel ordet prioritera på det sättet. Jag vet att jag ibland kan prioritera TV och dator framför läxor. Så var det väldigt mycket innan och jag måste faktiskt skärpa mig. Jag börjar bli bättre på det nu och det tycker jag är super!

Hur lär ni er bäst?


Knappt åtta minuter

Just nu sitter jag i skolan. Jag kom hit på mindre än tio minuter. Jag hann knappt lyssna på två hela låtar. Först var det Lady Marmalade och efter det var det Low. Jag antar att båda ligger runt 4 minuter. Lady Marmalade började jag lyssna på innan jag åkte så det tog en stund innan jag kom iväg. Low tog slut lagom tills det att jag ställde cykeln där alla cyklar står. Jag brukar alltid försöka ställa min cykel ungefär på samma ställe varje dag. Efter Low var det Umbrella tror jag och det var den jag gick in i skolan med. Dock gick jag inte lika fort som jag brukar göra. Jag brukar traska på som att jag har bråttom. Nu ska jag iväg till Svenskalektionen. Den är väldigt nära datorsalen.

Se upp så att inläggen inte smiter iväg!

Vet ni vad jag tycker ser så coolt ut på bloggar? Det är när inläggen rör sig! Egentligen är det bakgrunden som är helt still och då ser det ut som inläggen rör sig. Jag tycker det ser coolt ut. 

Nu hann klockan bli över tolv, men jag klarar mig. Jag måste ner och borsta tänderna och det nu, vi hört i dag. I eftermiddag säkerligen. Påminn mig om att inte glömma att spela in Top Model 11 för jag missade det i fredags! PANIK! Tur att det är repris i morgon. Dock när jag är i skolan. Sedan måste jag spela in det som är 15:55 också, för jag kan inte se avsnittet efter innan jag sett det avsnittet före. Aja, I think you got it.

Oh My Gosh!

Jag hörde en reklam om en låt på Spotify. Den var riktigt bra.

Usher featuring will.i.am – OMG


Medan jag ändå håller på kan jag tipsa om en annan låt, halvny kan man nog säga att den är.

Taio Cruz – Break Your Heart


Har jag tipsat om Telephone ännu?

På tal om något annat så måste jag ändra minitexten på länkarna... Det ser himla sjukt ut. Aja, det hinner jag inte nu för jag ska ner och borsta tänderna samt smörja in mig. God Natt med er!

Opera (inte det man sjunger)

Jag använder mest Opera nu. Det går dock inte kolla min mail där, av någon konstig anledning. Bilddagboken blir också konstig. Annas blogg blir en aning annorlunda också, men det är en småsak.

Fördelar med Opera
+ Man kan flytta flikfältet om man vill (fältet där man har flikarna). Man kan ha det uppe, nere, på höger eller vänster sida.
+ Har man sparat sin inloggning kan man klicka på en knapp uppe vid adressfältet och vips har man kommit in på sidan man vill logga in på med endast ett klick på nyckeln.
+ Snabbt och om man har ett segt nätverk kan man använda turbo.
+ Man ser hur mycket sidan har laddat (ex: 27/29). Står det inget har det laddat klart. Detta brukar oftast gå väldigt fort.
+ Man kan lägga till "snabbval" så det går fortare att komma till de sidor man vill.
+ Man kan börja på de sidor man senast stängde ned.
+ Man kan ändra tema som man kan ladda ned.
+ Man kan se miniatyrer av flikarna man är inne på genom att hålla muspekaren över fliken.
+ Stavningskontrollen är automatisk så man behöver inte klicka så man aktiverar det.

Nackdelar med Opera
- Vissa sidor ser konstiga ut. (T.ex. hotmail och bilddagboken)
- Bilderna på "snabbval" är inte så tydliga.

Fördelarna överväger nackdelarna. Ni bör prova Opera 10.5 :) (Där slank en smiley in också)

Ett tips

Jag tjatar en del om bloglovin' nu och jag fortsätter med det nu.

Som ni alla vet, antar jag, har jag bloglovin'. Jag har "registrerat" min blogg där och jag följer även en del bloggar. Alla är inte med på bloglovin' och då kan jag glömma dem nu när jag har bloglovin'. Det är faktiskt väldigt smart. Jag slipper kolla bloggarna stup i kvarten för att de om de uppdaterat. Det är bara att vara inloggad på bloglovin' hela tiden när man sitter vid datorn, så ser man när bloggarna man följer har uppdaterats. Man kan kolla på enskilda inlägg eller välja att titta på hela bloggen. Med det menar jag att om bloggen är uppdaterad så står det vilken blogg det är och hur längesedan det var. Sedan kan man markera att man läst det inlägget. Det markeras oftast automatiskt när man klickar på inlägget och kommer till det.

Med mig vet man ju aldrig när jag uppdaterar. Det kan komma en tid då jag skriver många inlägg och kommer på saker och då skriver jag om det. Då är det väldigt bra med bloglovin'. Det är också bra att registrera sin blogg där, om man nu har någon, så att de som följer den bloggen vet när bloggen är uppdaterad med nya fräscha inlägg.

Nu har jag sagt mitt och det är mitt tips till er. Om ni följer min systers blogg så kan det vara smart att ha koll på den med. Inget illa om henne nu men hon skriver inte lika mycket som jag. Det kanske är bra. Men hon har en egen design och så. Det har typ inte jag eftersom jag bara ändrar header och bakgrund lite då och då. När jag får tid ska jag ändra lite annat också. Vet ni om man kan ändra radavståndet för jag stör mig lite på att det är så stort mellanrum mellan raderna, stör det er?

Om berättelser

Tack vare lite stödord och sådär så klarade jag att skriva en fortsättning på Sommarnätterna. Jag slumpade ut några ord, dels ur en bok och dels i min franska ordbok. Orden blev dock bara på svenska. Orden skulle jag vara tvungen att använda i berättelsen och de skulle användas i samma ordning som jag skrivit upp dem. Jag kan ju säga att det var mycket lättare än att bara sitta och försöka tvinga fram någonting.

Jag har begränsningar när jag skriver till bloggen, det har jag absolut inte i den andra. Jag kan säga att jag inte skrivit så mycket på den i dag. Den är på 65 sidor, fortfarande. Den blir bara längre och längre. På tal om att skriva så skriver en kompis en berättelse om något helt annat. Hon skrev inte på lovet som jag gjorde för hon trodde att min var slut. Jag kom på mer och då blev det av att jag skrev. Hon ligger några tiotal sidor efter. Det är egentligen inte antalet sidor som räknas, det är innehållet. Vi tävlar lite och jag leder stoort. Jag älskar att skriva, som ni kanske har märkt. Ibland är det bara det att jag inte har något att skriva och ändå vill jag uppdatera för att jag inte gjort det på ett tag och då kan det bara bli några meningar.

Vad tycker ni om del två? Inte lika mycket dialoger den här gången och jag kan hålla med om att dialoger inte är så roligt att läsa om det inte är någon beskrivande text med också. Det är lite så i den andra jag skriver på. Det var väldigt mycket dialoger och sedan blev det mycket beskrivning och sedan kom lite mer dialoger. Det växlar lite. Jag försöker att skriva mest beskrivande text men ibland när det kommer en dialog så kan den hålla på ett tag. Sedan blir det beskrivande igen. Hade den inte varit så som den är så kanske ni hade fått ta del av den men i det här läget får ni inte det. Jag vill som jag sagt innan inte lägga ut den här på bloggen.

Sommarnätterna - Del 2

Detta har hänt: Sebbe och Miranda var ute på klockan tolv på natten och hade det mysigt när Miranda plötsligt började frysa. De gick då hem till Sebbe.Vi gick in i det vita huset där han bodde. Han låste dörren efter oss och vi gick in på hans rum. Vi myste lite och helt plötsligt fick jag ett sms. Jag bad honom att vänta lite för att läsa det. Det kunde vara viktigt, det visste man aldrig innan man sett det. Det visade sig att jag var tvungen att gå därifrån. Jag sa till Sebbe att jag var tvungen att sticka iväg. Han undrade varför och lät besviken. Jag sa att jag bara var tvungen att göra det. Han följde mig till dörren och jag gick hem. När jag kom hem gick jag och lade mig.
...När jag vaknade många timmar senare låg jag kvar en stund i sängen. Efter ungefär en timme satte jag på mig kläder och gick in i min äldre brors rum. Han var nitton. Han satt framför sin dator. Det var typiskt honom. Han hade hörlurar i öronen. Jag hörde hans musik som dunkade i hörlurarna. Jag gick och ställde mig bakom honom och kollade vad han gjorde. Han hade en bil som skrivbordsbakgrund. Den såg helt galen ut. Vid bilen var en tjej som knappt hade någonting på sig. Tjejen stod och höll en pistol som hon hade riktat mot bilens däck. Det såg nästan ut som hon skulle skjuta däcket och bilen skulle få punktering.
...Jag gick och satte mig i hans säng. Han hade tydligen inte märkt att jag kommit in. Hans säng är väldigt skön. Bättre än min faktiskt. Jag vet inte varför jag tycker det, jag bara gör det. Hans säng var obäddad och han hade inte ens klätt på sig, tyckte inte jag i alla fall. Han satt bara i mysbyxor. Han hade bar överkropp och jag kunde se hans muskler. Han har inte för få eller för många. Han var perfekt. Snygg var han också. Hans blå ögon och hans brunblonda hår. Jag visste inte om han hade någon tjej. Vem skulle det kunna vara i så fall?
...Jag fick lusten att gå fram till honom och bara kyssa honom, men det är typ förbjudet att göra det. Man får absolut inte vara kär i sin bror! Jag struntade i mina tankar om att man inte får vara kär i sin bror och gick fram till honom. Jag ställde mig bakom honom och hade händerna på stolen. Det verkade som han chattade med en kompis eller någonting. Det var inte så intressant. Jag lekte lite med hans hår istället. Då råkade en av hans hörlurar åka ur örat. Han tog upp YouTube och pausade klippet. Jag antog att det var en låt eftersom jag hörde dunkandet innan. Han vred på sig.
...”Vad fan håller du på med, Miranda?” Undrade han. Han verkade inte så irriterad. Det var bara det att han svor lite för mycket, tyckte mamma i alla fall.
...”Förlåt, men du är ju så snygg.” Sa jag lite generat och tittade på bilden på det pausade klippet. Det var ett gäng killar som stod där. De stod nästan över varandra. Den övre killen hade blod på sin t-shirt. ”Vad är det där för skit, egentligen?”
...”Det här är ingen skit, det är musik. Du borde lyssna på den här musikstilen.” Jag älskade hans röst, den var något extra. Den var lika speciell som hela honom.
...”Måste du sitta här? Vi gör något.”
...”Vad vill du göra då? Spela spel? I så fall är jag inte med.”
...”Nej, något… mysigt…”
...”Skaffa en kille, jag är din bror. Man kan inte hålla på med sin bror, det vet du va?”
...”Jag vet det, men snälla.” Vädjade jag och kollade in i hans vackra ögon. Han tog ut andra hörluren ur örat. Han gav upp. Det var så lätt att övertala honom. Han är äldst av mina syskon. Jag har en yngre syster också. Det sägs att mellanbarnet är den som får mest uppmärksamhet och det verkar stämma. Det har det gjort de senaste 17 åren i alla fall. Jag kan inte veta om jag fick mest uppmärksamhet som bebis också men jag antar det. Då var inte Lina född, hon är bara 13.


Vad kommer Miranda och brodern att göra? Vad kommer han säga till henne? Fortsättning följer...


Orkar inte

Jag orkar inte läsa mer nu, det blev för jobbigt. Jag är hungrig också. Nu ser jag att jag har fem nya inlägg att läsa genom bloglovin'.

Sitter och läser

Jag sitter och läser igenom min långa berättelse som nu är inne på sidan 65 i handlingen. Jag själv är snart på sidan 44. Jag läser så sakta så det tar nog en timme innan jag blir klar. Jag vet inte riktigt när jag började läsa men det var ett bra tag sedan kan jag säga. Medan jag läser igenom den ändrar jag lite olika fel. Till exempel (jag drar till med någonting annat): "Flickan gick fram till killen, som höll en bukett rosor, och kramade honom." Då tog jag bort kommatecknen. Sedan var det ett antal "ju" där det inte behövde vara det och det är inte skrivspråk så jag tog bort dem. Jag rättar till alla fel helt enkelt.

Ni får hjälpa mig med en mening. Jag vet inte om det ska vara hennes eller sin: "Nilla tycker inte om att hennes mamma är på henne hela tiden." eller låter det här bättre: "Nilla tycker inte om att sin mamma är på henne hela tiden." Jag vet inte vad det ska vara och det gör mig lite frustrerad! HJÄLP MIG! Det heter ju "Nilla tycker inte om sin mamma.". På något sätt låter det bättre med henne i det läget (hela meningen som jag vill ha hjälp med) eller vad tycker ni?


Jag glömmer tiden

Oj, klockan tickar på och jag sitter och läser massa tjuvlyssningar på Tjuvlyssnat.se. Jag glömmer helt bort tiden när jag läser sådant. Det är ju så roligt!


Kul saker

Jag var inne på bloglovin' för att jag inte hade något att göra mer än att lyssna på musik. Då hittar jag en blogg som heter Tjuvlyssnat.se. Jag ville se vad det var för något så jag klickade på länken. Där var det massa roligt som folk har hört andra säga. Jag läste den här och vill gärna dela med mig den till er. Det finna massa annat roligt där också men den var så skön, haha. Typiskt mig att dela med mig av just en sådan.

Jag får lägga till en till. Bara för att jag vet en del som spelar WoW. Här är den.

Jag får uppdatera den här lite hela tiden, jag hittar så bra saker. Läs den här.

En till finns här. Snacka om att den är lite knäpp!

Den här är också rolig, haha... (Inte roligt för er att bara se "här, här, här och här" men det får bli så i alla fall. Det är värt en titt)

Stackars dotter som fick en leksak. Kika här.

Glömsk tjej hittar du här.

Att det finns så tröga tonåringar, klicka här. (jag kan ju också vara trög men detta var trögt..)

Aw, haha, den här är ett måste!

Varning! Klicka här!

Jag var tvungen att lägga upp den här.

Isterband.. Haha, kolla här!


Det var det

Nu har alla åkt hem. Det var hur kul som helst. Vi spelade kotten och hade hur kul som helst. Jag fotade Felicia innan, hon fick vara modell. Det var kul.

Jag har läst ifatt bloggarna jag följer. Synd att inte alla har bloglovin' för det är supersmart! Då kan man bara kolla när bloggarna är uppdaterade. Min anslutning är ganska knäpp så jag kan inte kolla på några klipp. Det gick inte ens med ett under en minut, snacka om att det är dåligt.

Nu vill jag skriva! Dock inte på sommarnätterna.. Förlåt, men fortsättningen kommer när jag gjort upp en mindmap/tankekarta/plan för hela berättelsen om vad som ska hända. Om jag inte gör det kan den bli hur lång som helst. Det vill ni väl inte? Jag tänkte även skriva färre talestreck. Det blir lite tråkigt att läsa när det är väldigt mycket prat i berättelsen. Jag vet hur jag kan göra med det så oroa er inte. Fortsättningen kanske kommer i kväll, det vet man aldrig. I kväll? Är jag go' i hela huvudet eller? Det kanske blir i natt eftersom jag kan sitta uppe ett tag till. Det är bara lördag än så länge.


I'm alive!

Jag känner att jag bara sitter och skriver nu. Jag är inne på sida 61 nu. Jag satt och skrev i natt. Det kom in på sida 60 då.

Senare kommer det gäster hit för att fira Anna. Jag vet inte riktigt vad jag ska ha på mig men jag hittar säker på någonting.

Ni får ha en fortsatt bra dag, för jag har inte så mycket att berätta. Bara så ni vet att jag är vaken nu i alla fall. Jag åt frukost halv tio och då hade jag varit vaken en stund innan. Jag sov knappt sex timmar.. Väldigt konstigt. Det är något med mig. Jag vaknar oftast runt nio, tio någonting även hur sent jag lägger mig. Det är konstigt. Det gör jag dock inte på vardagar för då har jag mobilalarm.


Skriva mitt i natten

Jag sitter uppe och skriver. Jag får mycket inspiration på natten. Särskilt när alla andra gått och lagt sig. Jag sitter i vardagsrummet. TV:n är på och jag har inte borstat tänderna eller smort in mig ännu. Det gör jag senare. Det har gått massa filmer på TV4. Just nu är det en som heter Jag vet vad du gjorde förra sommaren och jag har ingen aning om vad den handlar om. Den verkar ganska bra, även om jag lyssnar på musik och skriver. Det jag skriver på är inte Sommarnätterna utan den jag har skrivit på förut. Nu är jag inne på sida nummer 58.

Mariah Carey

Nu kommer lite nyfunna låtar.

Mariah Carey – H.A.T.E.U.
Mariah Carey – Candy Bling
Mariah Carey – Without You
Mariah Carey – I Want To Know What Love Is
Mariah Carey – Last Kiss

Det var de låtarna jag hade att bjuda på, och som vanligt är länkarna till Spotify.


Dagens...

Vi har lite "dagens" för i dag för att jag inte har någonting att göra.

Dagens...


...Outfit
- Svart långskjorta med korta armar, leggins, strumpbyxor.
...Hårstyling - Utsläppt.
...Smink
- Inget.
...Smycken
- Örhängen jag gjort hos min faster för något år sedan.
...Upptäckt - Att Opera 10.5 är toppen, men har sina brister. Dock är bristerna väldigt små och få.
...Hiss - Att jag hittade någon att chatta med tillslut.
...Diss - Motvinden både till och hem från skolan.


Webbläsare

Nu är jag inne på webbläsaren Opera. Den är (hittills) hur bra som helst och uppdaterar snabbt. Den blev bäst i test i PC för allas test. Enligt PC för alla så var Firefox webbläsarnas Volvo. Ni bryr er säkert inte om det så jag struntar i det.

Om ni vill ladda ner det så kan ni göra det genom att klicka på den här meningen.


Man kan ändra tema och sådär på Opera, det gäller bara att leta lite. Det finns så att man kan ställa in hur man vill ha den. Då får man klicka på O:et som är före själva fliken/flikarna.


I morse och i går

Jag ska inte skriva något jag tänker skriva om senare så jag skriver om något annat nu när jag har begränsad tid på mig.

Jag sitter just nu på rast i skolan och har läst en hel del om webbläsare (mer om det kommer senare under dagen; när jag kommit hem). Det var väldigt blåsigt när jag cyklade till skolan. Motvind, visst är det hur kul som helst?

Snart ska jag ha matte och vet ni, jag jobbade faktiskt ikapp i går på kvällen. Lite innan Sveriges värsta bilförare, lite i reklamen och lite medan det var Sveriges fulaste hem i tio minuter eftersom vi skulle se Lyxfällan. I reklamen till Lyxfällan jobbade jag lite också och nu är jag ifatt.Vi skulle i alla fall ha kommit så långt och det var inte så svårt. Det gäller bara att tänka lite.

Jag börjar om 4 minuter, ciao!

Anslutningen strular överallt

Att sitta vid datorn i mammas och pappas sovrum kan jag säga är mycket värre än när jag sitter i mitt eget. Anslutningen jävlas inte lika mycket här men det går så mycket segare för en sida att ladda. Det är störande för jag är otålig och orkar inte vänta. Det är en annan sak när det bara lägger av för stunden så att jag får fixa till det och efter någon minut är det klart igen. Det är lite värre än jag beskriver det och samtidigt lite bättre med tanke på att det kan funka ett bra tag om jag inte gör någonting på internet och bara är inne på msn och chattar.

Jag antar att mamma snart kommer upp och kör iväg mig härifrån så det är bäst att logga ut och låta datorn vila innan hon kommer. Jag ska bara kolla facebook. God Natt med er! (Jag kan inte lova mer uppdatering i morgon än vad det varit i dag, men jag antar att det blir lite finare. Jag vill till östanå och fotografera lite. Jag fick sådan inspiration av det Anna skrev på sin blogg. Jag kanske tar med mig Mimmi, om hon vill och kan. Eller så åker jag helt själv. Problemet är att jag vill ha lite söta bilder på mig själv (kalla mig inte ego, för det blir säkerligen alla någon gång) och jag känner mig mest bekväm när jag är ensam. Jag kanske inte ens åker bort dit för att jag inte tycker att det är varmt nog. Vi får se hur jag gör.

Prioriterat allt annat än datorn

I dag har jag prioriterat allt annat framför datorn. Jag satt en liten stund innan och letade bilder och sedan fixade jag en grej till mitt rum. Jag har tittar på Sveriges värsta bilförare samt Lyxfällan. Jag förstår inte hur människor kan vara som dem i lyxfällan. Det är helt sjukt!

Jag sitter inte vid min egen datorn nu, vilket stör mig. Jag tyckte att det var onödigt att sätta på den när det ändå snart är läggdags.

Nu tänkte jag kolla vad bloggarna jag följer har skrivit.

Frågor om berättelsen "Sommarnätterna"

Ni får väldigt gärna säga vad ni tycker om berättelsen. Har ni tankar om hur den kan fortsätta? Kom gärna med idéer, det ger mig idéer. Vad gillade ni, vad gillade ni inte? (Ni måste inte läsa berättelsen, det är absolut inget måste. Den som vill läsa får läsa och den som inte vill behöver verkligen inte. Det är ingen som tvingar er till att läsa den om ni verkligen inte vill.) Tycker ni att jag ska ändra på någonting? Är ni sugna på fortsättningen (som inte ens jag vet ännu)?

Jag väljer att skriva så mycket jag vill och när jag kommer på mer skriver jag. När jag slutar skriva kopierar jag det och mixtrar med inhoppen och sådant för att det ska funka här i bloggen.

Om jag hade skrivit klart den först hade bloggen blivit bombad av hela berättelsen på en och samma gång. Det är inte det jag vill. Jag vill att den kommer i delar och om jag skriver mycket och väljer hur mycket jag ska publicera och sedan är det en bit kvar så kanske jag publicerar det alldeles för tidigt. Till exempel i morgon. Det kommer jag nog göra i alla fall. Det kommer troligen bli mycket i helgen, antar jag.

Ha det bra och sov gott!

Sommarnätterna - Del 1

Nu har jag börjat på berättelsen i word och det här är så mycket jag skrivit hittills. Mimmi ska ha ett stort tack för att hon hjälpte mig genom att ge förslag på namn på personerna. Sådant brukar jag sitta länge med.

Jag bara gav berättelsen ett namn eftersom den inte är klar ännu. Den får fortsätta heta det där och så får både jag och ni se hur lång den blir.


Fullmånen var stor och lyste upp sommarnatten. Det var alldeles lagom varmt och klockan var tolv. Några lyktor lyste upp den smala asfaltsvägen. Det var det enda ljus som var på plats. Bilar var inget att tänka på för här fanns ingen väg, bara den upplysta asfaltsvägen.
...Vi gick där och pratade om allt möjligt. Efter ett tag kom vi fram till en bänk där vi satte oss. Vi satte oss så nära varandra vi kunde. Sebbe kysste mig.
...”Jag älskar dig.” Sa jag efter kyssen. Jag log och vi kysstes igen. Vi hade perfekt sikt över den vackra månen. Det började bli kallare nu, av någon anledning. Det kom en vindpust och jag rös.
... ”Fryser du?” Frågande han utan att vara oartig.
...”Ja, det börjar bli kallt nu.”
...”Vi kan fortsätta gå så att du blir lite varmare.” Han är väldigt snäll. Han blir nästan aldrig arg heller, det tycker jag är bra.
...Vi reste på oss och började gå igen. Den här gången gick vi sakta. Han gick bakom mig och höll om mig. Det var mysigt. Vi gick och småpratade lite.
...”Du är så vacker ikväll.” Sa han.
...”Det är du också, det vet du.”
...”Och du vet att du är vackrast.”
...”Så kan du inte säga när vi båda vet att du är det.”
...”Försök inte.”
...”Jo.” Sa jag och vände mig om mot honom. Han förde ned huvudet och vi kysstes. Jag omfamnade honom, eftersom han redan höll om mig.
...”Tror du vi kommer in igen?” Frågade han och menade festen vi gått ifrån tidigare.
...”Knappast, det lär ju kosta en del.”
...”Så snygg som du är? De kommer släppa in oss gratis när de ser oss.”
...”Det kommer de ju inte alls, var inte så optimistisk jämt.”
...”Jag är känd för att vara det.” 
...”Och jag älskar dig för det. Du är underbar, Sebbe.”
...”Inte lika underbar som dig, Miranda.” Jag började frysa igen. Det verkade som han kände det på sig för han började gå sakta framåt, för mig blev det bakåt. ”Vi kan gå hem till mig, det är ingen hemma.”
...”Gärna. Jag vill bara vända mig om först.” Sa jag och vände mig om. Sedan började vi gå lite fortare och efter en stund var vi framme.


Vad kommer Miranda och Sebastian att göra hemma hos honom. Vad kommer att hända? Fortsättning följer...

Jag fick krångla en hel del för att det skulle se bra ut här i bloggen. Hoppas det inte stör er att jag använder "..." när jag ska hoppa in. Det blir inget inhopp annars och det stör jag mig på så jag försöker göra det jag kan för att det ska bli bra. Det ser helt vrickat ut men det är inte mitt fel att bloggen har någon slags spärr för sådant. Jag skrev med inhopp i början när jag skrev blogg men nu har jag skippat det eftersom det inte blir något inhopp. När det är berättelser jag skriver skriver jag med inhopp och med att hoppa över en rad, men det gör jag endast när det kommer en helt ny handling. Ni har väl läst böcker, antar jag.

Dikter med kärlekstema

Jag hittade en sak jag gjorde i högstadiet. Där var en bra dikt som jag bara måste dela med mig av!

"Vi sitter på kvällen på stranden,
vi pussas, kramas och håller varandra i handen.
Jag tittar in i dina ögon och ser dem glittra,
du tittar in i mina ögon, ler och jag börjar fnittra.
Han säger de vackra betydelsefulla orden,
jag älskar dig mest på hela jorden.
"

Jag kan påpeka en sak med den bara. Jag tycker att det ska stå "du" istället för "han" på näst sista raden. Men jag bara citerar det jag skrivit och jag gillar den. Vi kan ta en annan dikt också, det är mer som en orddikt eller liknande.

"Kyssar
Älskling
Romantik
Lycka
Evighet
Kramar
"

Den skrev jag på samma ställe. Här ser jag att jag gick i åttan när jag skrev det där och mitt sätt att skriva har förändrats sedan dess.

Videoblogg 14 april

Tjoho! Här kommer det jag nämnde lite innan :) Enjoy!

Windows Movie Maker

Jag har just laddat ner senaste versionen av Windows Movie Maker. Det kan vara en anledning till att mina filmer blir suddiga ibland. Jag provar med den senare och ser om den har bra effekter och sådär. Jag tror att jag kan anväda den jag hade innan om jag inte är nöjd med den senaste versionen. Ni ska få se vad jag jobbar med, det kommer upp på bloggen senare. Jag tror att ni redan kan gissa vad det är för någonting.

Bloglovin'

Hej alla glada bloggläsare (sen när började jag skriva det? Nu!). Jag har blivit medlem på bloglovin'. Mest för att slippa kolla bloggarna när de inte uppdaterat, vilket jag gjorde innan flera gånger per dag eftersom jag inte visste om de hade uppdaterat eller inte. Jag passade på att ta kontroll över min blogg, som det står på bloglovin'. Jag var även lite duktig och lade in en ikon. Dock ville jag inte ha den där de hade skrivit att man skulle ha den så jag ändrade det och tänkte lite och nu är den bra där den är, tycker jag. Jag vill ju inte skryta med det eller någonting, men jag gillade den ikonen.

Nu måste jag plugga franska och sedan ska jag försöka göra matten, om jag får tid med det. Jag hinner inte det i morgon i skolan eftersom jag har kursprov i svenska. Det börjar 08:30 och håller på till 11:55. Där emellan är det en rast från 10:05 (de flesta släpper iväg oss 10:00) till 10:20. Första delen är innan rasten och andra efter rasten. Man får självklart gå när man tycker att man är klar men lektionerna återupptas enligt schemat 12:30 igen och då har jag franska klockan 13:00. Efter det har jag bild 14:10 och sedan slutar jag 15:40 och då ska jag skynda mig hem till Top Model 11.

Kanelknäcke

Vet ni vilket knäckebröd jag verkligen gillar? Jag gillar ett runt knäckebröd från Wasa som kallas Kanelknäcke. Jag åt nyss tre stycken med ost. Mums! Ser ni spöket i fönstret på bilden nedanför? Såklart ni inte gör för det finns inga spöken, inte vad jag vet i alla fall. Det blev bara så när jag tog kortet. Haha, det ser nästan ut som tallriken svävar fritt i luften, eller hur?


Äntligen hemma

Vet ni vad jag såg att det var i kväll klockan åtta? Äntligen hemma! Det är så inspirerande! Här bredvid ser ni Martin Timell, Bosse Rappne, Lulu Carter, Björn Christernsson, Camilla Lundsten, Karin Mannerstål och Jimmy Schönning. Nu ska ni inte tro att jag är ett Äntligen-Hemma-freak bara för att jag skrev både för- och efternamnen. Jag kan ju säga tat jag kunde Martin Timell och Bosse Rappne, typ Lulu Carter också. Sedan visste jag inte vad de andre hette i efternamn (jag kommer inte enst ihåg att Camilla heter Camilla...) Vad brukar ni titta på när ni tittar på TV? Gillar ni Äntligen Hemma?

Har gjort och ska göra

Jag har skrivit ut instuderingsfrågorna och nu tänkte jag öva på de två franska verben i de fyra olika tempusen. Jag ska se om jag kommer ihåg. Jag brukar inte skriva på morgonen för att jag inte sätter på datorn då men i dag var jag tvungen att göra det. Jag stänger av den sen. Ha en trevlig dag!

Språk är krångligt

Oj, jisses! Jag blandar bara ihop det ena med det andra på franskan. Alla de här fyra tempusen får mig att flippa ur! Nu har jag nästan fattat det här med "futur simple"[fu-tu-r sähmpl] (för att ni ska fatta hur man uttalar det, säg inte mitt ä som ä:t i ordet säg). Aja, jag tror jag börjar fatta det här nu.

Ska jag skriva?

Jag har funderat länge på en sak. Då undrar ni säkert vad jag funderat på och det ska jag berätta nu. Jag har funderat på att börja skriva en slags berättelse, eftersom jag gillar att skriva, som jag kommer att publicera i olika delar. Ni får sedan läsa den om ni vill och tycker att den verkar intressant. Tror ni att det skulle vara något? I så fall skapar jag en ny kategori där de kommer att ligga, sedan får vi se när jag får tid för att skriva, eller om jag skriver i ett word först och sedan publicerar det i olika delar. Det kanske skulle vara bättre. Just har jag en som inte bör publiceras. Den är inte lämplig kan jag ju säga, men det börjar bli bättre nu efter ungefär 50 sidor. Aja, strunt i det. Vad tycker ni om min idé? Hiss eller Diss, Hot or Not, Nice eller Bullshit? (Jag vet inte riktigt någon motsats till bullshit förutom sanning så jag hittade på något eget istället.)

Kategorier

Jag har lite problem med kategorin som jag döpt till "Dagen". Där var det meningen att jag skulle ha massa inlägg om hur min dag har varit men det blev mest att jag använde kategorin "Allmänt" där jag nu för tiden har nästan allting som jag inte tycker tillhör någon annan kategori.

Egentligen borde jag döpa om kategorin "Allmänt" till någonting annat. Vet ni förresten om man kan slå ihop två kategorier till en utan att behöva flytta massa inlägg? Jag får kolla det... Eller så kan jag ju flytta över hur många inlägg som helst till "Dagen" eftersom de inläggen som ska vara i "Dagen" är i "Allmänt". Hm.. Någon som har någon idé om hur jag ska göra (eftersom man bara kan flytta ett inlägg, till en annan kategori, i taget. Snacka om att det är jobbigt om man vill flytta flera inlägg. Det har jag inte tid med. Eller, tid har jag ju alltid men jag orkar inte det för att det tar så oändligt lång tid.

Har ni hört!?

"Jaha, nu sitter den där tjejen vid datorn igen. Ni känner väl henne? Har ni sett hur lång hon är? Hon har typ aldrig smink, är det inte hemskt?
"Jo, det är hur hemskt som helst! Asså, jag fattar bara inte hur man inte kan ha smink, det bryter typ mot alla lagar inom sminkets historia!"
"Hon är ju helt..."
"Vrickad?"
"Nej, inte riktigt."
"Vad menar du då?"
"Jag vet inte, jag hittar inget ord för det."
"Vem är det du menar? Känner vi henne?"
"Det är inte säkert, men ni kanske har hört talas om henne?"
"Ni vet väl att hon skriver blogg?"
"Ja, men det vet vi..."
"Vet ni varför?"
"Eh... Nej..."
"Hon gillar att skriva."
"Är det sant? Jag trodde hon vara någon tönt eller något, men han en tönt en blogg?"
"Det är väl möjligt. Det finns säkert någon där ute, en tönt, som har blogg. Men jag tror inte att hon är någon tönt."
"Vad är hon för något då?"
"Ingen aning, men hon bloggar i alla fall. Hon skriver visst bra dikter, har jag hört."
"Jag har hört att de är skitbra."
"Hon läser visst franska också."
"Hade hon inte prov i det för ett tag sedan också?"
"Jo, men hon gillar inte själva pluggandet, det är därför hon gillar matte, då slipper hon plugga."
"Vem gillar matte? Haha!"
"Tydligen gör hon det, haha. Då är hon en tönt i alla fall då?"
"En tönt brukar väl plugga, det gör väl inte hon så bra?"
"Nej, egentligen inte. Aja, vi struntar i henne, hon är typ helt ointressant."

Haha, ni känner inte igen det där va? Det blev bara så. Det skulle blivit något litet först, men det var så roligt så jag fortsatte skriva på det. Det var meningen att jag skulle börja skriva ett inlägg direkt och vad jag ska göra och sådär men det gick inte så bra så jag får ta det nu istället.

Jag ska plugga på två verb i franskan snart. Vi ska kunna pouvoir (kunna) och croire (tro). Båda i fyra olika tempus och så i alla personerna. Sedan skulle jag räkna ifatt i matten också men det gick åt pipan eftersom jag glömde boken och mitt block i skolan så lycka till med att jag ska räkna matte i morgon. Jag får göra det i morogn precis efter franskan då vi har ett hål. Jag slutar 09.30 från franskan och sedan börjar jag Persondatorer 10.50 så jag hinner nog räkna ikapp då.

Dags att lägga sig

Nu ska jag strax gå och lägga mig, tror jag. Även om jag inte vill det.

Jag vet inte vad det är med mig och alarm. Det funkar bara inte. Jag bara ligger kvar där. Om det till exempel är på helgen och någon, personligen, säger att det är frukost funkar det. Det är just när det är skola som det tar emot. Varför är det så tror ni?

Två halvtaskiga bilder på två jättesöta lamm


Och så avslutar vi med en nytagen bild på mig.


Lamm

I dag har jag inte gjort så mycket. Jag har suttit vid datorn och nyss har jag kommit hem från att ha varit och tittat på lamm och fikat. Jag fick inte så bra bilder på lammen för de stod still och när jag tryckte av så rörde de sig. Jisses... Det blev typ en halvbra bild av nio, för jag gav upp. Jag orkar väl inte ta kort på dem när de rör sig? Söta var de i alla fall.

Nu ska jag gå ner till TV-rummet och titta på Wipeout och Ballar av stål (det är bättre än vad det låter)

Sista dagen på påsklovet

Jag har gått igenom lite filmer från Sims i dag. Jag gav alla namn och tog bort vissa som inte var till någon nytta. Det är en hel del filmer där mina kvinnor får större mage medan de väntar barn och när de just föder dem (det är ju inte som i verkliga livet, som tur är). Aja, jag tror inte att ni är så intresserade av det.

Jag måste räkna matte egentligen, för att komma ifatt, men det har jag ingen lust med. Kanske gör det sen.

Hurry hurry

Nu måste jag skynda mig att stänga av och springa ner, jag får byta om där nere. Eller, jag kan ju pausa, vi har Time Shift! Det är superbra :D God Natt!

Tvplaneten.se

Jag gick in på tvplaneten.se och skulle titta när Top Model går igen. Egentligen behöver jag inte göra det, för jag vet när det går. Då såg jag att man kan välja alternativet FILM. Jag såg en film som börjar 23:20 som heter Du har mail (på svenska, varför man nu måste översätta filmerna till svenska när de inte är svenska har jag ingen aning om.) Jag klickade på den för att ta reda på vad den handlar om. Det visade sig att jag ville se den. Så jag ska kolla på film. Som tur är går den på SVT 1 och inte någon kanal med reklamer, för det är så störande, tycker jag. I alla fall sent när man vill kolla.

"Du har mail
Amerikansk romantisk komedi från 1998. I rollerna: Meg Ryan, Tom Hanks, Parker Posey, Greg Kinnear och Jean Stapleton. Regi: Nora Ephron. Bredbild. Kathleens lilla men berömda bokhandel får konkurrens av Joes nya stormarknad och de två blir genast fiender. Samtidigt har Kathleen en flirt på nätet med en anonym man. Som sedan visar sig vara Joe!"

Vad i hela friden menas med Bredbild?

Taggad inför Grönan

Haha, snacka om att jag är taggad tills vi ska till Grönan. Även om jag var där i somras är det ju alltid kul att vara där igen. Jag ska åka Insane med Mimmi hur många gånger som helst. Jag ska skrika halsen av mig. Haha, se upp! Jag hoppas en annan (du vet vem du är ^^) ska upp samma datum som oss.

Jag läste att om man ska åka Jetline så får man bäst effekt om man sitter längst fram eller längst bak. Det vill jag göra! Haha, kul som attan med berg-och-dalbanor.

Jag måste bara säga att filmerna på attraktionerna på Gröna Lunds hemsida inte visar hur kul attraktionerna faktiskt är att åka.

Jag vill planera redan nu! Jag skulle kunna planera vad jag ska ha för skor och vad jag ska ha på mig. Skor antar jag att det blir sandaler, det är ganska smart. De kan ju inte åka av. Ballerinaskorna (nedan) jag har kanske också funkar.

Jag vet att bilden ser lite läskig ut, och jag kan bara stå så om jag anstränger mig. Det var ett tag sedan jag provade faktiskt. Bry er inte om mina ben, de ser bara knäppa ut för att jag tog kortet uppifrån.

Knäppt

Haha, kolla vad jag hittade på Grönans hemsida:

"Kan man gå barfota?
Nej, man kommer endast in med skor på fötterna."

Det var lite kul, tyckte jag. Varför skulle man vilja gå barfota? Det finns väl de som gillar att göra det men inna på grönan vet jag inte varför man skulle vilja det.

Sims

Nu har jag spelat Sims. Jag fick bara lust att göra det så jag gjorde det. Jag skapade några ungdomar som fick börja plugga på universitetet. Jag inredde en studentkorridår men sedan insåg jag att jag inte behövde göra iordning den eftersom de ändå skulle flytta. Aja, strunt i det.

Franska i engelska låtar

Åh, jag blir så glad när jag hör en låt på engelska och sedan hör jag att de sjunger lite på franska. Lady Gaga är ett exempel. Några exempel på låtar kommer här (mitt internet är helt konstigt så att leta på YouTube är inget alternativ för mig, men ni får gärna göra det. Länkarna är till Spotify, eftersom jag lyssnar därigenom):

Lady Gaga – Fashion (J'adore, som betyder Jag älskar/avgudar. Kommer i refrängen.)
Lady Gaga – Bad Romance (Je veux ton amour et je veux ton revenge. Je veux tom amour, som betyder Jag vill ha din kärlek och jag vill ha din hämnd. Kommer sent i låten.)
Christina Aguilera , Lil' Kim, Mya and P!nk – Lady Marmalade (Voulez-vous choucher avec moi ce soir. Voulez-vous coucher avec moi, som betyder Vill du "sova" med mig i kväll. Vill du "sova" med mig. Kommer lite överallt i låten.)
Madonna – Sorry (Je suis désolée, som betyder Jag är ledsen. Det sista e:et är där för att det är feminin form av verbet. Kommer som det allra första i hela låten.)

Jag kommer inte på fler låtar för tillfället, men det finns nog lite fler Lady Gaga-låtar med lite franska.

Skriv i Word

Jag kom på en sak när jag satt och skrev förra inlägget. Jag är ju en sådan perfektionist när det gäller att stava rätt och skriva rätt så jag vill inte att det står fel någon stans.

Jag kom på det att man kan skriva sitt inlägg i word och sedan kopiera (Ctrl + C) eller klippa ut texten för att sedan klistra in (Ctrl + V) den i ett sprillans nytt inlägg.

I word rättas mina "dte" automatiskt och man får automatiskt stor bokstav efter att ha gjort en punkt (efter att man skrivit första ordet och gjort mellanslag). Väldigt smart tycker jag. Själv tycker jag att jag skriver så bra att jag inte behöver göra på det sättet. Det skulle i och för sig vara bra med alla mina "dte" som blir när jag ska skriva "det". De rättar jag ju förstås (oftast, om jag inte missar något).

God Natt med er!

Skrivandet har kommit tillbaka

Nej, nu ska jag inte sitta uppe och skriva mer. jag har skrivit lite på min berättelse, som jag själv kallar det. Den är alldeles för att vara en novell och det är alldeles för många personer som medverkar i den för att kalla den novell så en novell är det inte. Det är över 47 sidor nu. Jag har inte skrivit på länge så nu var det på tiden, tyckte jag.

Jag ska stänga av datorn, TV:n, släcka lamporna, borsta tänderna, smörja in mig, kolla om ytterdörren är låst (vilket den är), byta om och sedan lägger jag mig i sängen. Innan allt det måste jag skicka iväg det här också. Vi får höras någon gång i morgon, kanske. Måste handla någonting i morgon eftersom det blev för sent för det i dag. Jag vet vad jag ska ha, hoppas det finns. Annars har jag en reservplan.

Anna fyller år

Nu ska Anna få uppmärksamhet här (på riktigt). Vet ni varför? Hon fyller år i dag (det blir det eftersom klockan är över tolv).

Anna snodde min kamera och tog lite egobilder på sig själv i mitt rumAnna efter att ha ridit Frej, 20 September 2009Grattis till syster Anna!

Inte lämplig

"Detta är en erotisk film som inte är lämplig för personer under 18 år" sa en röst innan en film började. Jag bytte kanal direkt... Sådana filmer är ju lite känsliga. Usch -.-'

Vatten + fingrar = ?

Nu är jag klar med diskningen och mina fingrar liknar russin. Jag ska nog kolla lite bloggar nu och lite.

Time to do the dishes

Vad kul jag ska ha nu. Vet ni varför? Jo, jag ska diska. Hur kul är inte det? Ibland kan det faktiskt vara ganska kul, om man inte har hur mycket disk som helst. Jag har studerat min disk och insett att det inte alls är så mycket som det brukar. Jag fick inte skramla vid elva halv tolv, så det är bäst att göra det nu. Vi får synas efter min diskning. Hade jag haft två armar till, eller en hel kropp till, skulle jag kunnat ta bilder. Det går ju inte eftersom jag inte vill blöta ner min kamera, eller skumma ner den med diskskum.

Äntligen klar

Nu är jag klar med instuderingsfrågorna. Äntligen säger jag.

Sitter och tittar på TV. Det har just varit Postkodsmiljonären och nu är det Talang 2010. Tittar ni på något speciellt på fredagar?

Lite att göra

Här sitter jag och tittar på Miljonlotteriet Lyckohjulet och gör instuderingsfrågorna som ska lämnas in på tisdag. Jag har ett antal frågor kvar men är klar med frågorna till ett kapitel så nu är det bara det andra kapitlet kvar.

Sommarlovsplaner

Anna kom ner till vardagsrummet och sa att hon och Sara skulle med till Kajsa i alla fall. Fråga inte hur de kom fram till det för det vet jag inte, ni kan läsa hennes lite glada inlägg här. Jag och Mimmi får åka tåg och sådär. Det får diskuteras lite mer. Vi är så bra på att diskutera, antar jag. Antingen pratar hon eller så pratar jag. Eller ingen. Det blir ju tyst ibland. Det är lättare om man går ut och går för då kanske man kommer på någonting när man går förbi ett ställe och sen kanske den andra kommer på någonting i samband med vad den första berättar. Det låter kanske lite krångligt men det är det inte, då menar jag sättet jag förklarade på. Något annat som blir lite tvärtom blir det där med tåget och det där. Det får vi kolla upp. Blir det billigare att boka biljetter innan, tror ni? Tror ni förresten att det blir för jobbigt för Kajsa och Micke att ha två extra tonåringar där?

Iip, tagga, tagga! INSAANE! Haha, förlåt men jag är aningen galen, eller vad tycker ni. Jag måste ta med mig kameran till Grönis (Jag kom på ett eget litet smeknamn till Gröna Lund, hehe) så att jag kan ta ett eget kort på Insane. Snacka om att den är kul! Oj vad kul den var i somras. Jag har redan nämnt att jag åkte den tre gånger och sista gången var det så sent att de typ skulle stänga och då sprang vi upp och kunde åka direkt för det var ingen kö. Klockan var nog runt 23 då. Om ni vill se mer om min Stockholmsresa sedan i somras. De är för övrigt i åtta delar. Här är delen som handla om Grönan.

Två dagar

Eh, hej igen. Jag har varit en aning upptagen de senaste dagarna. I tisdags och onsdags var jag med Mimmi och Jessica. Vi hade kul. I går blev det mycket motion. Jag och Mimmi gick även en lång runda på kvällen igår. Vi gick i mer än en timme, snacka om att vi var duktiga. Jag och Mimmi tog säkert igen det som Jessica cyklade för att komma till både Mimmi och mig. Aja, jag ska skriva från mitt eget perspektiv nu.

Det blev mycket snack igår på min och Mimmis promenad. Vi stod först på altanen här hemma efter att Jessica åkt hem. Sedan kom jag på idén att vi kunde gå ut och gå istället så då gjorde vi det. Vi tog upp både det ena och det andra. Bland annat det med att jag ska vara uppe hos min moster och småkusinerna och sedan gå till Grönan. Det blev lite idéer om det och vi kom fram till att jag vill ha med Mimmi dit upp, för Anna tål mig typ inte, hon tycker väl att jag är helt knäpp. Aja, jag ska inte skriva massor om det.

Illharjen (för er som inte vet är det ett Naturreservat här i Vetlanda) var lite översvämmad men det gick att gå där ändå, dock inte rakt fram när man kommer fram till den där skylten som är där man parkerar bilarna. Man måste in på bron, annars kommer man inte så långt.

Jag har inte hunnit uppdatera mig om andras liv (bloggar jag följer) under de här två dagarna men jag har kollat lite i dag. Har haft lite hög statistik när jag inte skrivit, det är väl bra? För man vet aldrig när jag uppdaterar.

Godis

Jag tog lite bilder på mitt godis jag har kvar. Klicka på bilderna för att förstora dem.

Marianne-godisen ser äckligare ut inuti än den egentligen är. Det ser ut som snus eller något, är det någon som håller med? Har ni någon favorit av de här fem jag fotat? Eller har ni någon annan favorit inom "chokladvärlden"?

Nu ska jag ner och kolla på en inspelad film; Wall-E.

P.S: Tack, Kajsa, för att du lärde mig hur man använder ";" (Vad det nu heter, haha, har glömt det. Jag kallar det "kommakolon". Kallar ni det något särskilt eller vet ni vad det egentligen heter? Jag har, som skrivet, glömt det.)

För er som inte vet hur man använder det eller vad det är för något så förklarade Kajsa för mig att det är som ett "är-lika-med-tecken" ("="). Så om jag skriver att jag bor med mamma, pappa och två systrar så kan jag skriva ; efter systrar och efter det kan jag skriva Anna och Felicia och då syftar det typ tillbaka på systrarna så att man vet att det är Anna och Felicia som är mina systrar. Hoppas ni förstår min invecklade förklaring. D.S.

L I N N E A

Jag har märkt att det är väldigt många som tycker att min header är påhittig med bokstäverna som jag "gjorde" med kroppen. Det var faktiskt en idé jag kom på själv. Nu kan jag faktiskt bjuda på lite fler versioner av bokstäverna. Hela bilden med bokstäverna kallar jag "L I N N E A" just för att det står LINNEA.

Originalet

Lite effekter


Röda bokstäver

Negativ

Påskbilder

Här kommer lite bilder från påsken :) (för det blev inte så många)

Felicias klubba


Min klubba

...lite senare


Några fina blommor
, vad heter dem?


"Sängkojan"


(lite suddiga bilder men det var för att det var mörkt...)

Tog lite söta bilder på mina kusiner också, men jag vet inte om det är så bra att lägga upp dem på bloggen, så jag struntar i det.

Guitar Hero

I påskhelgen har det lirats mycket Guitar Hero. Jag körde på Easy för jag kan inte hålla koll på den blåa med mitt lillfinger på Medium. Jag tyckte att Easy var lite för lätt ibland men jag ville inte köra med den blå så det fick bli easy istället för medium.

Framtidsplaner

Jag kom hem igår kväll och gick och lade mig tidigt för att mamma och pappa började kolla på en kriminalfilm. Usch, vad är det med mamma, pappa och kriminalfilmer?

I juli ska jag dit upp igen, för att mamma och pappa ska till Cardiff på GP Speedway. Jag ska dock inte ta upp samma sak som Anna för jag känner inte för det. Jag får spunk på min anslutning så jag kan inte kolla bloggar med massa bilder (typ Fokis). Det kunde jag där uppe så det är något fel på anslutningen här hemma, så min dator är det i alla fall inte något fel på.

När vi är uppe hos min moster så ska vi till Grönan, wiie! Pax för att åka ihjäl mig på INSAANE! Den är så kul! Åkte den tre gånger förra året på nians klassresa. Sjukt kul.

Sängkoja

Nu är det påskdagen och jag sitter med datorn i knät och har kollat på extramaterial. Min dator blev het av det, tss. Haha. Vad kul man kan ha.

Anna och våra två halvkusiner har byggt en slags koja med två sängar (utan ben, ni har säkert sätt min säng någon gång (på bild i alla fall) och om man tar bort benen på den så får man en sådan som de två sängarna är), en luftmadrass, några träpinnar och ett lakan. Kojan är konstruerad så att luftmadrassen ligger ner på golvet och de två sängarna står med undersidan mot väggen. Träpinnarna ligger över de båda sängarna som ett slags tak och på dem har de lagt lakanet. Fiffigt va? Jag tror jag får ta kort på det eftersom det är så svårt för er att kunna föreställa er hur det ser ut.

De ska alltså sova där inne. Tre pers i den lilla kojan. Lycka till! Jag ska sova utanför deras koja på en luftmadrass och det är sista natten här så vi åker hem i morgon någon gång. Jag får uppdatera er mer när jag kommer hem.

Jag har ont i hälarna. Jag får det när jag sitter ner, eller halvsitter. Eller liknande. Jag vet verkligen inte vad det beror på. Nu ska jag... Jag vet inte vad jag ska men jag säger God Natt.

Glad Påsk

Just nu sitter jag hemma hos min mosters familj. Jag sitter i köket med datorn. Jag ska nog spela The Sims sen.

Det är fint väder här och jag kommer inte på så mycket att skriva. Glad Påsk, förresten.

Framme

Nu sitter jag i köket med massa folk. Mamma sitter till vänster och pappa till höger. Jag har fått koppla in mig på det trådlösa nätverket. Kanske inte blir så mycket uppdaterat under helgen, men vi ska hem på söndag.

I morgon bär det av

I morgon ska jag upp till min moster och kusinerna. Tänk att den äldsta av dem fyller sex år i år! Det är helt otroligt! I bilen ska jag roa mig som jag gjorde förra gången. Dock med en annan film. Jag får tacka den speciella personen för att lånat ut filmen till mig. Jag ska vårda den ömt. Hehe. Jag måste packa...

Jag vill spela!

Vet ni vad? Jag har L-O-V! Jag har lust att spela The Sims men det ska jag inte göra än. Jag ska titta på Top Model 10 som börjar nu och efter det (eller i reklamen) ska jag skicka iväg två skolarbeten. Bye, nu har det börjat.

April, april

Hej hej! Jag sitter just nu i skolan och har svenska om ungefär tio minuter. I dag är det första april och en i min klass lurade läraren att vi inte hade någon svenska innan Persondatorer så vi har ingen Persondatorer-lektion i dag. Haha, april, april!

På tal om april förresten. Ni känner väl till Avril Lavigne (någon som kan stava efternamnet?)? På franska betyder Avril april. Så nu vet ni det! :)

RSS 2.0