It's A Boy Girl Thing

Igår (eller i natt faktiskt) kollade jag på en film vid namn It's A Boy Girl Thing och den var verkligen bra. Det konstiga med filmer är att om två personer skiljs så återförenas de alltid på slutet. Vet ni vad? Ni får en trailer.


Mellan tummen och pekfingret...

Har ni någon gång ätit ris, sås och köttbullar som en maträtt? Det åt jag idag till lunch och konstigt nog var det gott. Det kanske inte var så konstigt egentligen men själva kombinationen av ris och köttbullar är inget jag provat på tidigare i alla fall.

Jag ska spela sims nu och har en del hus som jag inte visat men det är lov så jag spelar sims och tar mig friheten att inte göra något annat. Vara uppe sent, sova länge som vilken tonåring som helst. På tal om det så hade jag en trög dröm. Jag kommer knappt ihåg den men jag vet att den var konstig. Man har många konstiga drömmar som man inte förstår sig på. Först befinner man sig någonstans sedan helt plötsligt befinner man sig någon helt annan stans och undrar hur i hela friden man hamnat där.


50 First Dates

Igår kväll kollade jag på film. Den heter 50 First Dates och jag har en känsla av att jag har sett den förut. Hur som helst var den bra men jag grät nästan för att jag inte ville att det som hände skulle hända men sen blev allt som jag ville i alla fall. Jag gillar lyckliga slut och slutar filmen som jag tycker att den borde (eller tycker är ett bra slut) gillar jag filmen. Filmer kan sluta som jag inte vill och ändå vara bra.


Easy A

För några dagar sen kollade jag på en film vid namn Easy A. Trailer får ni se här.


Filmen slutade som jag ville, vilket betyder att det var en väldigt bra film.

Familjen Limos

Idag har jag spelat sims och de fick en liten dotter som jag döpte till Ariel. Föräldrarna i sin tur har en vuxen dotter, Stella, som studerat på universitetet, är gift (med Teddy) och har tre barn (tillsammans med Teddy); Annie, Joe och Albin (Joe och Albin är tvillingar).

Lite kort om Stella så började hon dejta Teddy redan som tonåring och de studerade på universitetet ihop där de också förlovade sig. De gifte sig hemma hos Teddys föräldrar för att de inte hade råd att köpa ett hus men det gjorde de sedan ändå och nu har de ett annat större hus med sängloft men är fortfarande aningen fattiga men de lever på kärleken.

Teddys föräldrar är Amiz och Jay Arison och Arison kanske ni känner igen om ni sett familjeträdet som jag ska uppdatera. Amiz och Jay har nu tolv barn (de flesta vuxna eller ungdomar men fortfarande två barn i skrivande stund eftersom jag avslutat sims). 

På bilden ser vi (från vänster) Lilly som just har lärt Ariel att gå på pottan. Bakom TV:n ser vi Jack spela gitarr. Tonåringssonen spelar trummor (tror jag) och heter konstigt nog Jackie.

Notis: Kläder och hår är nedladdat samt soffan.

För lång och för kort, för liten och för stor

Vet ni vad jag tycker är dåligt? Att de som tillverkar kläder inte tänker på långa personer. Hur gör modellerna till exempel? De ska vara långa och jag är lång men jag hittar inte tröjor, eller något med ärmar, som passar i armarna.

Vi tar kvällens händelse som exempel; Jag hämtade ut morgonrocken (som är för liten) på Maxi och sedan åkte jag och mamma till H&M för att byta den. Mamma hade köpt en M till mig och ville att jag skulle prova L men även om den hade passat hade jag inte velat ha den för jag vill inte gå runt i en storlek som egentligen är för stor. Den i L passade i armarna men jag tyckte den var för kort i längden så jag ville inte ha den. Sanningen var att jag egentligen inte ville ha en L, jag skäms ju!

Jag gillar att vara lång med det är absolut inte lätt att hitta kläder. Affärerna har inget utbud för långa, vilket suger. Kommer det till långklänningar kan de till och med vara för långa (inte för att jag passar i långklänningar eller ens vill ha en, gillar inte utseendet på dem heller). Vad är det för stil egentligen? Det är bara inte rättvist! Att vara kort kan nog vara lättare för då kan man i alla fall köpa kläder på barnavdelningen...

Felicias klocka...

Elva minuter

Jag har läst ut boken, som jag sa att jag skulle göra inom en snar framtid och den snara framtiden var tydligen idag. En riktigt bra bok. Jag vet inte riktigt om jag vågar säga något om den mer än att jag gillade den och att den var bra och att den slutade som jag ville. Slutar en bok som jag vill är den bra.

Författaren, Paulo Coelho, skriver på ett sätt jag inte läst något bok på tidigare. Han skriver i tredje person (han/hon) och vartannat kapitel har han ett utdrag ut huvudpersonens dagbok och då är den skriven ur huvudpersonens synvinkel, dvs. i jag-form, men då händer ofta inget det är bara tankar.


Ska man lära känna dem?

Vad har jag gjort idag kan man kanske fråga sig. Jo, det ska jag nu svara på. Jag vaknade och läste i Elva minuter som jag läser klart inom en väldigt snar framtid. Jag har även snorat, hostat och snytit mig en massa. Tråkiga dagar som sjukling.Något jag också gjort är att jag har spelat sims (och gör fortfarande) där jag har byggt en ny allmän tomt och failat stort med att sköta simmarna för det är inte lätt när man inte "känner" simmarna. Jag vet till exempel vad han på bilden heter... Och det är illa eftersom jag har ett bra minne att komma ihåg sådant men jag skulle chansa på att han heter Jason eller Justin för nåt på J var det sen hette han typ Gollob i efternamn.. aja, vem bryr sig?

Kolla behovmätarna, de ser superilla ut och diamanten över huvudet på killen är snyggt röd men det är superdåligt. De är urfattiga också. Har inte råd med det de behöver.

Mina få men bra julklappar

Vill ni kanske veta vad jag fick i julklapp? Det tror jag.

Jag fick följande:
En röd, mysig flis
Ett par snygga, mysiga, varma och gråa tofflor
Ett par svarta, mysiga och varma vantar
En svart, stor och mysig tunika med trekvartsärmar
Till sist en mysig, prickig morgonrock som var för kort i ärmarna (vad kan jag förvänta mig när jag är lång och knappt hittar byxor mer än på JC)

Allt detta stod på min osynliga och ogjorda önskelista (förutom tunikan men jag gillar tunikor eftersom jag inte var i behov av en men jag är glad att jag fick den =] ). Man behöver bara göra klart för föräldrarna vad man önskar sig. Nu slipper jag i alla fall gå runt och frysa här hemma.

Många av alla julklappar som låg under granen.

Det var en gång en julhelg

I dag har jag åkt pulka. Jag hade inga termobyxor så efter att jag skjutit på Felicia och Tindra (en av tre kusiner från mammas sida, 4 år) så råkade jag ramla framåt och vips var jeansen snöiga. Då gav jag upp i att försöka hålla mig ifrån åkandet och började åka pulka eller rättare sagt tefat. Tindra ville åka med mig och även om man kan tycka att det är ganska barnsligt så är det trots allt kul. Jag hade kul med Tindra i alla fall. Hon åkte själv en gång på tefatet också. Vi åkte pulka en gång också men det gick åt... skogen. Pulkan svängde åt ett håll jag tyckte var onödigt och mot ett gupp men som tur var, tur och tur det var mer tur i oturen, så föll vi åt vänster och jag hamnade nästan över henne och hon fick snö i ansiktet den lilla stackaren men det gick bra och vi gick upp för backen igen och jag ville inte åka i den pulken något mer så vi fortsatte med tefatsåkandet men efter några åk skulle vi gå hem till min moster. Där åt vi och jag läste saga för Tindra, vilket jag gjort mycket under julhelgen (i torsdags, fredags och idag), jag vet inte hur många gånger och sagor jag läst men jag kommer ihåg att jag läste en saga som heter Dummerjöns (eller ungefär något sådant) tre gånger och vad den handlar om ska jag inte gå in på.

Tindra, söta lilla Tindra som jag bar runt på som om jag var hennes slav eller att hon inte fick nudda golvet men det var kul att bära henne och att läsa böcker.

På tal om böcker så tog jag med mig Silver Bay skriven av Jojo Moyes för att läsa främst i bilen men jag ville läsa den även innan jag somnade men så hade jag kvar den i bilen för att jag trodde att vi skulle sova i mormors hus men det skulle vi inte men bilen var inte så nära så boken ville inte jag hämta. Kajsa (min moster) erbjöd mig en rad olika böcker med olika titlar (alla handlade om kärlek eftersom jag sa att jag gillar att läsa om det) Hon pekade sedan på en bok med titeln Elva minuter och tyckte väl inte att jag skulle läsa den egentligen eftersom jag inte fyllt arton än men det struntade jag i och tog den i alla fall och nu är jag fast. Jag satt och läste nästan hela hemresan. Den enda gången jag slutade var när det blev mörkt och då startade jag datorn men det var bara fem minuter kvar på batteriet så jag stängde av igen och började läsa. Som ljus hade jag mobilen och lyste på texten. Jag höll på att skicka iväg ett sms till en annan kusin när jag tryckte för att få mer ljus, eftersom skärmens ljus avtar efter ett tag.

Böckerna jag läser, frågan är om jag inte kommit längre i Elva minuter än i Silver Bay.

The Sims-nörden is back!

Just nu sitter jag i min mosters och hennes sambos kök. Jag har just blivit klar med den sista touchen på ett hus och ska nog flytta in en familj där. Det är två hus jag gjort som ni inte sett och det ena har jag spelat in film på så när jag har tid ska jag, om jag vill och har "tid", fixa ihop det. Jag ska flytta in en par i huset jag just byggt och det är inte som något annat jag byggt. Poolen syns inte om man är på bottenvåningen. Vet ni vad. Jag visar en bild så ni förstår men bara ett litet smakprov eftersom jag ändå tänker att jag ska filma det.God jul på er alla! =)

Övning ger färdighet

Jag har suttit och övat på föredraget jag ska hålla med Johanna i dag. Jag kan det relativt bra men inte helt utantill men jag kommer ändå kolla ner i papprena för jag vill få med allt och det blir ofta tjatigt när jag ska hålla föredrag. Ta det jag gjorde om dödsstraff, herregud, det var katastrof kan man säga. Jag upprepade mig flera gånger och det lät väldigt trögt... Vi får hoppas att det går bättre denna gång. Jag börjar halv ett idag (fråga mig inte varför men rektorn sa tydligen det på vår engelskalektion och jag var inte i klassrummet då för vi (Johanna, jag och Sofia) satt i biblioteket). Innan jag går till skolan måste jag duscha, äta frukost samt äta lunch. Det är julbord i skolan så jag äter nog hemma istället eftersom vi börjar halv ett.

Frost eller någonting på mitt fönster som jag ville ta kort på.


P.S: Undrar ni varför jag sitter vid datorn och övar samtidigt är det för att jag har en powerpoint till föredraget. D.S.


Koncentrationen ur funktion

Bäst att uppdatera igen kanske. Så Sofia inte blir sur på att jag inte uppdaterat, haha. Vi pratade lite om det på engelskan då jag inte kunde koncentrera mig på mitt eget och störde henne istället. Eller jag störde väl Johanna också, indirekt, men i alla fall så föreslog jag att hon skulle kunna skriva ett gästinlägg men det blev väl inte mer än en tanke som sakta men säkert letade sig ut ur idélådan i hjärnan.

Jag sitter och lyssnar på Monday Morning men det är något som är fel... Det är inte måndag morgon utan mer måndag kväll. Medan jag gör detta försöker jag skriva på engelskan och efter det måste jag öva på presentationen jag och Johanna har i morgon. Efter att jag kan det (och det kommer dröja ett tag innan jag kan det) vill jag spela The Sims (2) men det tar nog ett tag innan jag får göra det för jag måste kolla mina downloads. Jag vet att det är ett himla tjat om sims och downloads lite här och var men nu är det så att när man rensar så råkar man ta bort grejer man vill ha kvar och ibland blir man blind när man letar downloads och tror att det där håret var väldigt snyggt så visar sig att det är det motsatta istället. Då ska man ta reda på vad håret heter och står det inget blir det rena helvetet sedan. 

En relativt ny bild med tanke på att jag inte laddat in bilderna i datorn på ett tag. Decemberbild då jag var nöjd med mitt hår, helt enkelt.

Magic

Bob Feat. Rivers Cuomo – Magic


Sofia vill att jag uppdaterar. Men jag gör ingenting speciellt så jag bjuder på en låt som lätt fastnar i huvudet. Skyll på mig om du går och sjunger på den sedan.

Inne i en annan värld

Det är inte smart att vara borta från datorn om man följer bloggar som uppdaterar 3-10 gånger om dagen om inte mer. Då hinner man knappast kolla igenom allt. Just nu har jag runt 200 inlägg att kolla. Det är mitt eget fel...

Just nu håller jag på och spelar sims och det var ett tag sedan kan jag säga. Jag har i stort sett inte gjort någonting i dag. Jag åt frukost för inte så längesedan. Tur att mamma och pappa inte är hemma. De är i Jönköping med Felicia för hon spelar match i Huskvarna. Mamma och pappa skulle gå på A6 medan hon spelade och även innan så jag har inte sett dem på hela dagen eftersom jag inte var vaken när de åkte.

Bild från november när jag modellade framför min egen kamera. Sofia var fotografen.


Nu ska jag fortsätta bygga hus! Vad sägs om att ni får se det när det är klart, vilket det kommer att bli idag men det är inte så märkvärdigt så vi struntar i det. Jag har i och för sig inte börjat bygga på det. Det blev inte bra så jag raderade det och ska börja om nu. Vi synes!

Dags att köpa den sista julklappen kanske..?

Det är ingen idé att jag berättar om min väldigt tjuriga och sura dag för det bringar inte alls någon lycka.

Jag tror att jag borde ta körkortstillstånd eftersom jag läser trafikkunskap nu, men jag kommer ändå inte köra något i vinter, för det är läskigt. Jag tycker det är läskigt att cykla.. fast en bil kan i och för sig inte välta eller något. Det känns lite riskabelt att övningsköra på vintern faktiskt.

Idag är det Robinson på tv4 klockan åtta och vid nio är det Lejlas Home Delivery Jul (tror jag) på tv4+. Igår var det Lejlas Home Delivery Jul också och då gjorde hon ris a la malta och åh, vad gott det verkade! Jag skulle vilja prova det.

Snö, snö och åter snö...!


På tal om annat måste jag köpa julklapp till pappa, mamma har jag redan köpt en till för längesen. Jag vet vad jag ska köpa till pappa, eller jag tror att jag vet. Lite trist kanske, men skit samma. Jag vet att han kommer att gilla det. Sedan gäller det bara att slå in det så de inte har en aning om vad det kan vara för det är ju så man funkar. När man ser på ett paket som är ens eget går man igenom det man önskat sig inuti huvudet och ser om något matchar storleken, hårdheten och formen på det inslagna paketet. Tror man sig veta vad det är och öppnar det och ser att det var något helt annat och något oväntat är det bra för det är inte meningen, tycker jag, att man ska kunna gissa sig till vad som är i.

Min Sång

Jag vill tacka en klasskompis för den här låten. Inte för att han läser min blogg eller pratar med mig. Han länkade den på facebook så det var därför. Tillägnar den här låten till honom utan att han vet om det. Låten är inte superbra men den är heller inte dålig. Halvbra skulle man kunna säga. Jag vet inte vad som är bra eftersom jag inte är ett stort fan av svenska låtar längre.

Mimikry – Min Sång

Somna, somna, somna då!

Snark... Jag hade svårt att sova inatt. Kollade på mobilklockan och såg att det stod 02: någonting, inte bra med andra ord.

Har varit trött hela dagen, men inte överdrivet trött hela tiden. Dagen flöt på ganska bra ändå. Jag får se till att lägga in bilderna i datorn snart. Jag borde ha reservbilder, men de kommer inte räcka så länge i alla fall.

Jag har inte så mycket att säga mer än att jag inte gjorde presentationen i dag med tanke på att Johanna inte var i skolan i dag.

Ikväll ska jag kolla på Äntligen Hemma, det är julspecial.

Istappar från förra vintern (i januari 2010). Nu är de mycket längre!

En måndag i december

Jag sitter och gör powerpoint till ett tal och föredrag jag ska hålla med Johanna i morgon. Johanna skriver manus så jag känner att jag gör det minst viktiga men hon är bättre på att skriva och använder ett mer vuxet språk än jag själv för jag har ett minimalt ordförråd när det kommer till krångliga vuxenord. Idag har jag fått lära mig ordet kuriosa som betyder märkliga/udda saker. "Inte en da' utan att man lär sid en ra'" som pappa brukar säga. Det låter ganska småländskt och är som uttrycket att man lär sig något nytt varje dag, vilket faktiskt stämmer.

Luciafirande med sång från de som går estetiska programmet var väldigt bra. Vid ett tillfälle spelade en på en typ av bongotrumma och en annan på nåt annat instrument som jag inte vet vad det heter och jag ska inte försöka mig på att gissa mig till det. Det var unikt, coolt och vackert.

En blomma som jag inte vet vad den heter
(bild från förra året).


Gott Nytt Jul

Sean Banan – Gott nytt jul


Språkperfektionist som jag är borde jag egentligen inte gilla låten men den är så dålig så den blir bra, på något vis.

Några dagar senare...

Min ursäkt till att jag inte uppdaterat är att jag läxorna har prioriterat. Där fick ni ett rim också, det var väl kul. Jag måste läsa bok idag. Den engelska som jag började på i engelskan. Idag är jag och syskonen hemma själva.

I morgon ska jag titta på Felicia när hon går Luciatåg i skolan och jag ska äntligen få träffa min lärare jag hade när jag gick i mellanstadiet.

Under de här dagarna jag inte skrivit har jag hunnit börja med Trafikkunskapen. Den började i onsdags och jag har det på onsdagar och torsdagar efter skolan. Jag har en del att göra innan lovet och att prioritera datorn är inget jag tänkt på (inte min egen för det känns inte lika illa att sitta vid någon annan dator en längre tid).

Jag (och Anna inne i bilen) i Italien 2006.


Jag har börjat planera mycket inför jul. Mest för mig själv; vad jag ska ha på mig, vilka smycken jag ska ha på mig, hur jag ska sätta upp håret. Det var ganska sött när jag hade det lite löst uppsatt. Jag får experimentera lite om det där. 

Knäpp som jag är har jag inte klätt på mig ännu även om jag gick upp för några timmar sedan. Jag har suttit lite vid datorn och har fått lust att bege mig in i mina simmars värld ett tag idag men det får jag inte göra förrän jag har läst tillräckligt mycket så jag slipper läsa alldeles för mycket i morgon.

(Herregud, vad jag ogillar det här tangentbordet. Det är otroligt jobbigt att skriva på det!)

En helt ovanlig dag

Halloj på er. I dag när jag kom hem gjorde jag (hör och häpna!) läxan. Jag läste naturkunskapen och började på kemin som är tills på onsdag. Får räkna mycket på det där i morgon. 

Varför ska jag alltid kolla internets olika sidor så jag glömmer bort att jag skriver ett inlägg? Det är mobbat. Jag glömde vad jag skulle skriva i det nya stycket nu för det.

Jag har tyvärr inga nya snygga bilder att bjuda på för jag har annat att göra och jag känner att jag tappar skrivglöden och den röda tråden i inlägget.

För exakt ett år sedan satte pappa upp skjutväggen jag har som vägg och dörr in till mitt rum. Samma gardiner hänger kvar nu som då. Vet inte om jag någon gång bytte förra julen.


Nu kom jag på vad jag skulle skriva. Jag skulle berätta att jag gick till skolan kvart över åtta idag och när jag kom fram till skåpet och skulle ta upp nycklarna är de inte i fickan. Jag gick in till datorsalen där dagens första lektion ägde rum och försökte smyga in med mina klumpiga kängor (inget ont om dem..) som lät sådär som snöblöta skor kan göra inomhus. Jag tog av mig både jacka och allt jag hade och proppade ner det i väskan. Efter ett tag av lektionen kom jag på att mamma är hemma så jag skickar sms till henne och undrar om hon kan hämta nycklarna. Hon hittar dem och kommer med dem till skolan på tio-rasten. Där löste sig allt, som tur var.

Händelserik dag

Idag var jag och tittade på Johanna och hennes lillasyster när de tävlade i hoppning. Det gick dessvärre inte så bra för dem men Johanna var superstolt ändå för hon tävlar vanligtvis i dressyr som jag inte sett henne rida ännu (har bara sett henne rida en gång i verkligheten och det var idag). Filmade när hon hoppade så hon ska nog få filmen, om hon vill ha den då såklart.

När jag kom hem så var det dags att börja med maten och tänka sig, jag kom på vad vi skulle ha. Efterrätten var redan spikad, varmrätten blev potatisgratäng med nån rökt ytterfilé eller något och förrätten blev fisksoppa som såg ut som kräk (bara för att jag envisades med att mixa den). 

Nu måste jag göra fysiken... Jag längtar till lovet så jag får träffa mina småkusiner och min moster och de på mammas sida av släkten.

Redigerad bild från sommaren 2009 i Lappland.

Heldag i Jönköping

Idag har jag varit i Jönköping med Sofia. Resan dit och hem gick bra och vi hittade överallt och jag börjar faktiskt bli mindre blyg.

Det första vi gjorde var att gå in på VILA där Sofia hittade massa klänningar hon provade. Jag provade tre och vi lade undan en var för att kunna komma tillbaka om vi inte hittade någon snyggare. För Sofias del blev det den på VILA och jag hittade en på H&M som jag köpte (dock en annan än den jag visade häromdagen). Jag var bara ute efter rött och absolut inte någon svart klänning. Bara rött. Jag testade ett svart plagg och det var en klänning på JC för 500.

Bilden gör inte klänningen rättvisa. Det ser ut som det är sånt där mysigt material på utsidan men det är det inte, det är något spetsliknande.

Alla älskar armen som är ivägen...

Lätt och svårt att få in olika saker

Varför är det så svårt att öva in saker som ska fastna i minnet och så lätt att komma ihåg saker som personers födelsedagar, citat och låttexter?

Jag har skrivit klart talet (var klar redan innan jag kollade på Bonde söker fru och Maria Wern på TV4) och försöker lära in det men det går bara inte. Jag har skrivit krångliga formuleringar av meningarna. Som om det vore ett problem. De andra ser inte manuset så vad har jag problem med egentligen? Huvudsaken är att jag får fram det jag vill säga och inte exakt rätt mening enligt manus.

Nu fick jag nästan som en elak kommentar fast skriven av mig själv i samma inlägg.

Jag liknar en vampyr på den där bilden (inte ens redigerad).

Planer inför helgen

Just nu håller jag på att skriva ett tal som jag ska kunna utantill tills imorgon. I alla fall någorlunda utantill. Man ska verka förberedd genom att kunna det man skrivit och ska hålla tal om. Jag ska snacka om skvaller men det finns en risk att någon annan tagit det, men eftersom vi är olika individer i vår grupp så är det inte så speciellt sannolikt att våra tal är så jättelika varandra även om de har samma grund att stå på.

I helgen ska jag göra följande:
På lördag
ska jag till A6 med Sofia. Jag ska hitta en julklänning. Innerst inne hoppas jag faktiskt på att den röda som jag visade igår ska finnas på H&M uppe i Jönköping. Det återstår att se men troligen gör den inte det. Annars ska jag ha en annan snygg röd klänning med axelband. Vilka krav jag har...
På söndag ska jag titta på när Johanna tävlar i hoppning i Vetlanda ridhus. Jag är inte så intresserad av hästar och ridsport egentligen men det skulle vara kul att få se henne hoppa med sin häst och dessutom är det lite roligt att titta på hoppning ändå.


En dag med vandring

Nu är det december. Konstigt att jag konstaterar det, är det någon som råkat missa det? Troligen inte.

Jag var på stan idag, jag gick med Sofia hem efter det, vi gick genom stan. Jag hittade en klänning i fredags (på bilden nedan) och skulle se om den fanns kvar men nehe, det var dessutom en klänning som det gjordes reklam för. Mössan jag kollade på fanns kvar, men inte i vitt så jag köpte den i grå/blått. Vi kollade på klänningar och hittade först inga som passade. Jag ska ha den i jul och då ska den såklart vara röd. Snyggt röd. Inte för mörk och inte för ljus. Den ska dessutom vara snygg och passa samt finnas i min storlek. Jag hittade en röd med en stor svart rosett där framme utan axelband på b.young men då ska den förklart passa och vara för stor vid brösten. Jag gillar inte sådana klänningar som ska passa på ett visst sätt vid brösten.


Klänningen från H&M


RSS 2.0