"Some Mixed Shiet, YEY!" gör susen!

Förut när jag haft listor med en speciell artist eller haft listor för en musikgenre har jag lätt tröttnat och bytt låt stup i ett. Så har det även varit när jag haft för korta listor. Nu har jag (som jag skrev om innan) skapat en ny lista som jag lyssnar på nu och vet ni vad? Den är toppen! Det varierar från Avril Lavigne, Gwen Stefani och Kylie Minogue till Mötley Crüe och Kiss. Lugnt finns, rock finns, pop och RnB finns. 182 blandade låtar. Vad har jag att klaga på? Ingenting! Listan är super och jag byter inte ens låt och det är ett ännu större plus.

Har ni glömt att klicka in på listan har ni den här.

Jag är mitt uppe i mitt hopp. Felicia fotograferade (samt outfitbilden tidigare glömde jag säga).

Dagens Outfit 31 Juli 2010

Haha, dagens outfit är inte så märkvärdig.
Tunika från Ullared
Leggins från Ullared
Åkpass (rött) från Liseberg
Åkband (orangegult) från Gröna Lund

Outfitplåtning went crazy

God eftermiddag, eller ska jag säga kväll? Jag tänkte gå ut och få lite bilder på min outfit, men det blev mer än bara det. Det slutade med att jag var tvungen att byta om när jag satte mig vid datorn och det jag har på mig nu är inte direkt någon outfit. Min outfit kommer strax. Så ni vet.

Bild från gårdagens båttur.

Lång lista

Hej hopp. Jag sitter och har fixat in låtar i en lista jag har gjort. Jag gjorde listan igår och där har jag blandat de bästa låtarna jag har (enligt mig då). Det finns allt från lugnt till rock så den är väldigt blandad, som jag ville ha den. Det är bra att den är blandad. Jag kan länka lite olika låtar från den så får ni hela listan samtidigt. Hela listan består av 182 låtar för tillfället. Allt från 50-talsmusik fram tills 2000-talets musik. 

Gwen Stefani – 4 In The Morning

The Supremes – Baby Love

P!nk – Don't Let Me Get Me

Mötley Crüe – Dr. Feelgood

Bullet For My Valentine – Fever

Milow – Ayo Technology

Lulu And The Luvvers – Shout

Beyoncé – Listen


Som ni märker är listan väldigt varierande. Listan har jag (för tillfället) döpt till Some Mixed Shiet, YEY!. Ifrågasätt inte listans namn, tack. Det är lite blandat men jag har redan en lista som heter det, typ i alla fall så den listan fick heta det den heter för att jag hade lite överskottsenergi.

Bild från Gotlandsresan, vart vi är kommer jag dock inte ihåg, antingen har vi inte gått på färjan eller så har vi just kommit från. Jag gissar på det första. Anna står i högerkanten av bilden.

Vilken fråga som helst

Jag tar och påminner om frågestunden igen. Ni kan ställa de mest knäppa frågor som finns och jag svarar (inga omogna då vill säga). Jag har tänkt gå och lägga mig nu och jag är förkyld och det är inte kul alls. Ställ en fråga som... "Vad äter du helst till frukost?" och jag svarar. Den frågan har jag dock inte fått ännu så undrar du kan du sno den frågan av mig och skriva den i en fråga.

Bild från Gotland förra året.


Blå Jungfrun svek oss

God kväll mina kära. Hoppas ni haft annat roligare för er i dag. Det har jag haft i alla fall. jag ska fatta mig kort så det inte blir en hel berättelse på tusen ord, haha.

Jag gick upp ungefär tjugo i sju och åt frukost. Vi kom iväg halv åtta och kom fram vid nio. Då skulle det inte bli någon tur till Blå Jungfrun men de skulle till en annan ö istället så vi följde med i alla fall för vi hade bokat, vi får ta Blå Jungfrun någon annan gång. När vi kom till ön gick vi runt lite och fikade lite innan dess. Vi hoppade på båten och där fick jag och Felicia en varsin glass. När vi kom i land köpte mamma och pappa rökt fisk och sedan körde vi mot Katthult (där Emil i Lönneberga spelades in) och tog lite kort där. Efter det åkte vi till Kvillseken (eller vad den nu hette, den låg i ett naturreservat i Kvill i alla fall) och där fick jag vara med på bild också. Efter att ha sett den 1 000 år gamla och tjocka eken åkte vi hemåt och Felicia och jag satte oss och spelade Bondespelet och vi hann inte klart för jag ville kolla på film sedan orkade vi inte mer. Mamma hade börjat kolla på en bra film från 80-talet så jag hängde på. Efter det att filmen tagit slut gick jag upp och satte på datorn och nu sitter jag här och det var inte längesedan datorn sattes på.

(Har ingen bild att bjuda på från dagen för har inte laddat in de än, orkar inte det nu. Har för mycket för mig.)
Skruvar och grejer som jag använde för att sätta ihop skrivbordet. Jag klarade det själv, nästan. Pappa ville hjälpa till, haha.

Imorgon blir det utflykt!

I morgon ska jag på utflykt till en ö i Östersjön. Det ska bli kul. Förutom en sak och det är att båten går halv tio och vi måste åka senast halv åtta! Skjut mig eller nåt (inte bokstavligt talat). Nej, men palla gå upp vid sex liksom. Dumma båt! Vi skyller på båten, haha. Bra där, Linnea, skyll på båten. Men det är båtens fel för den går vid halv tio. Den kunde gått tio eller halv elva istället, fast då skulle vi komma hem senare. Ställer vädret till det kommer jag skylla på vädret. Aja, sånt är livet (så mycket falskhet bor det här, dålig låt).

Jaha, jag har skrivit. Är inne på sida 86 nu. Jag skriver mycket. Jag får börja läsa en ny bok också. Vad den heter kommer jag inte ihåg och gå och kolla orkar jag inte (den ligger på solen bredvid sängen och det kanske är två eller tre meter därifrån jag sitter). Haha. Den kanske heter Silver Bay, gissar jag på. Hoppas den är bättre än den senaste jag läste och om den inte är det har jag läst böckerna i fel ordning! Haha. Jag måste hitta en bok som handlar om en femtonårig tjej också, tror jag. Skriven av Sue Limb. Jag har nämligen en bok som heter (tror jag) Tjej, nästan 16, kär och desperat. Den andra boken ska heta något med Tjej, 15. Eller så var det den som heter kär och desperat, haha. Äh, jag vet inte, men hittar ni den kan ni meddela mig för jag vill gärna läsa den boken innan jag läser den jag har.

Mitt nya skrivbord. Det är faktiskt ek. Bakom ser ni skymten av en tavla, en mur som leder ner till spisen man kan lägga in ved och elda i och skjutdörrar. Den grå sladden är min nätverkskabel och den svarta som knappt syns är till för att ladda batteriet.

Tavlan, skrivbordet, stolen och lampan är från IKEA. Jag tror att skjutdörrarna är det också, haha. Sedan i resten av rummet så är byråarna, sängen och en annan lampa från IKEA det också.


Inspiration = Skriva

Jag har inte skrivit ännu. Jag tror att jag ska börja göra det nu. Om jag har inspiration till att göra det. Skulle gärna skriva något som går att publicera här men den jag skriver kommer aldrig att komma upp här. Den är inte till för offentlig visning, heh. 

Jag kollade på Bilar innan. Filmen med Blixten McQueen, hehe. Jag gillar den. Jag har redan sett den en annan gång den här månaden men har man en film man gillar ska man väl titta?

Det där gick inte bra, oh no!

Skriva skriva

Hellu, här sitter jag och det är absolut inget ovanligt. Vädret är grått och trist och jag sitter och chattar lite. Hihi, jag är elak. Nej, jag är inte så elak men jag känner mig lite glad fast jag är egentligen inte det.

Jag sitter och lyssnar på en Rock-lista och den är lite kul för där finns en del roliga låtar. Det är en del bra också. Jag lyssnar inte på dåliga låtar, eller jo ibland men då är jag trög.

Jag tror att jag ska sitta inne hela dagen i dag. Jag ska skriva, skriva och skriva. Jag får se hur långt inspirationen räcker. Jag har en del idéer i ett annat dokument men ja. Hoppas ingen loggar in på min dator och ser det. Om någon gör det får jag skämmas. Jag måste skämmas nu för att jag skrev att jag får skämmas om någon ser det. Fast det är kanske inget att skämmas över.

"Vad glor du på?!" "Dig! Vem glor du på?" "Dig!" "Ey, vi är ju samma person!"


Just det... Jag kom på att jag kan skriva att jag läst ut boken och det gillas inte av mig. Jag ville att den skulle fortsätta. Jag trodde hon skulle dö! Jag ville se vad som hände sen rätt som det var var boken slut, det var elakt!

Dagens Outfit 28 Juli 2010

Dagens Outfit kommer här.
Shorts från B.Young
Linne från H&M
Åkband (orangegult) från Gröna Lund, 289 kr.
Åkpass (rött) från Liseberg, 295 kr.

Skrivit en hel del

Vet ni vad? Jag har suttit och skrivit massa. På berättelsen jag skriver på. Den är inne på sida 84 nu. Det är sjukt. I dag när jag började skriva var den på sida 77. Jag sitter och lyssnar på musik och undrar vad Anna gör uppe såhär sent. Jag ska gå och lägga mig när jag får lust. Jag orkar inte göra någonting. Sitter och chattar lite. Inte många inne nu kan jag säga. Just det, jag skulle slängt upp en dagens outfit för jag vet vart det jag har på mig kommer ifrån.

Vad glor hon på?

Frågestunden är väl inte glömd?

Ni glömmer väl ändå inte Frågestunden som är aktuell är på bloggen just nu?
Klicka på bilden för att komma dit och ställa frågor.

Eloge till en vän

Jisses. Jag är en riktig felskrivare ibland. Sofia gillar min blogg och brukar läsa den, hon är inne på msn minst lika ofta som jag är så är hon inne brukar jag skriva när jag skrivit något nytt (går antagligen fortare än Bloglovin). Då brukar hon vara den första som upptäcker något fel i texten. Stavfel eller dylikt. Så rapporterar hon det till mig och jag ändrar det minst lika fort. Så Sofia ska ha ett stort tack! Nej, mer än ett stort tack! Hon ska ha en eloge för sitt eleganta arbete att säga till mig vart det är fel någonstans :)

För ett år sedan skrev jag på en sten, då var vi på Gotland.

Köer, köer och åter köer

I går var vi på Liseberg. När vi kom dit och körde förbi första entrén såg vi inte lite folk. Herregud, vad mycket folk det var! Det var stora folkmassor och kön ska vi inte snacka om. Pappa körde till parkeringen vid andra entrén och där fanns inte en enda plats ledig. De körde in i Parkeringshuset och vi fick gå och ställa oss i en lång kö. När vi väl betalat entré och åkpass (jag har två nu, hihi. Ett från Gröna Lund och ett från Liseberg!) så hade Anna och Sara redan försvunnit så Felicia och jag gick runt och försökte hitta lite. Vi beslöt oss för att åka Lisebergbanan [här är en film]. Kön rullade på eftersom ett tåg slukar 22 pers och jag räknade ut (i kön faktiskt) att det är tre tåg på en minut för varje tåg kommer in med 30 sekunders mellanrum och därför blir det max 66 personer på en minut. Tänk er vad det blir på en halvtimme. Vi skiter i det, haha. 

Efter Lisebergbanan åkte vi SpinRock [film har ni här] och Balder [film är här]. Nu räknar jag bara upp vad vi åkte mer; FlumeRide, JukeBox [film här], Kållerado [film (i bakgrunden: SpinRock)], Slänggungan, Uppskjutet och Uppswinget. Alla åkte vi en gång utom Balder för den åkte vi två gånger, varav en gång där vi satt allra längst fram och jag skrek som sjutton, men skrika gillar jag att göra, i alla fall på berg-och-dalbanor.

När vi åkte JukeBox var jag hungrig men det gick bra för sedan gick vi och åt på Burger King och då blev det bra. Sedan åkte vi Balder en sista gång (den andra gången, då vi satt längst fram).

Ett av mina åkband (Gröna Lunds).

Life Is A Highway and Route 66 is Real Gone

Vet ni vad jag måste göra bara för att jag Disney Pixars film Bilar (Cars)? Jo, jag var tvungen att leta upp låtar. Det gjorde jag redan när jag såg filmen. Har för mig att det var igår jag såg den. Aja, det är i alla fall oviktigt. Det får bli en YouTube-video och en länk till låten på Spotify. Länken till låten står över Klippet, så ni inte råkar trycka på fel eller någonting. 

John Mayer
– Route 66Rascal Flatts
– Life Is A HighwaySheryl Crow
– Real Gone


Videoblogg 26 Juli 2010

Hej hopp! Nu får det bli videoblogg!


Jag snackar på lite om att jag tänker gå med på att åka tidigt samt lite annat. 

Jag tänker visst stiga upp tidigt

Jag förlorade. Jag kan känna mig såå förlorad och vunnen över. Alla vann över mig. Jag gick med på att stiga upp halv åtta. De väcker mig då. Väcker de mig kvart över sju är de körda. Jag väntar lite innan jag går och lägger mig. Tolv eller ett försöker jag satsa på. Det är egentligen ingen idé att jag säger en tid för jag kommer dryga mig kvar i alla fall. Ni får kika in om en stund (typ en halvtimme) för då kommer det upp en videoblogg som jag spelade in nu på kvällen.

Jag innan jag spelade in. Visst ser jag fantastiskt glad ut (känn ironin)?

F R Å G E S T U N D - Juli/Augusti

Är bilden för liten? Klicka på den så får du se vad som händer ;o!

Ni ser bilden. Frågestunden drar igång nu. Jag tänkte att jag skulle ha en. Jag hade en i mars och en i maj så nu får det bli en igen. Har funderat på det ett tag faktiskt. I dag tog jag tag i det. Ställ vilka frågor ni vill men ha lite koll på vad jag har svarat på i tidigare frågestunder. Som bilden säger svarar jag inte på frågor jag tycker är omogna.

Jag åker inte så tidigt!

När jag höll på att fixa kom Felicia in och frågade om mamma och pappa hade sagt att vi skulle åka vid åtta i morgon på morgonen (till Liseberg). Fan heller att vi ska. Jag går inte upp vid åtta för att åka dit. Okej, det öppnar vid elva men palla vara där då. Jag går inte ens upp vid åtta. Menar de att man ska lägga sig så tidigt som klockan tio? Nej, tack. Det är sommarlov, då sover man. Vissa fattar tydligen inte att på sommarlovet kan man sova hur länge som helst utan att missa skolan. Det heter sommarlov och lov är lika med ingen skola och det är lika med frihet. Felicia sa att Anna hade sagt det. Anna av alla, herregud fast hon kan ju gå upp tidigt men jag går inte upp vid åtta eller ens åker vid åtta. Jag går tidigast upp halv nio tidigare vill jag inte gå upp och jag tänker inte lägga mig innan tolv. Jag är 16 år och det innebär att jag är som vilken tonåring som helst, vilket betyder att de går och lägger sig när de vill och går upp när de vill och gör i stort sätt vad de vill också.

Vi diskuterade faktiskt när vi skulle åka när jag var nere och åt med mamma och pappa (då Anna ännu inte kommit hem). Jag föreslog då att vi skulle kunna åka vid ungefär tio. De verkade gå med på det och sa att bara vi blir nöjda, speciellt Anna eftersom hon inte varit iväg och roat sig. Det tar tydligen tre timmar dit och det har öppet ganska länge och vad gör det om vi kommer hem vid ett? Mamma och pappa jobbar ändå inte.

Det var en annan sak när vi skulle till Gröna Lund för då åkte vi när vi var klara och pigga. Kolla bara hur glad jag är. Jag kommer garanterat sitta och sura i bilen om vi åker vid åtta.

Jönköpingsdag

I dag var vi i Jönköping. Först var vi på IKEA och där hittade jag ett skrivbord. Ni får se senare, tror jag.

I dag är en en sådan där dag då jag känner att jag är väldigt arg på allting och använder fel ton när jag pratar med folk. Jag klagar allt jag kan klaga på. 

Jag har satt ihop skrivbordet och testar det nu. Varför är det så mörkt i mitt rum? Jo, för att jag inte hittade någon taklampa på IKEA! När jag ändå håller på kan jag säga att armstöden till min kontorsstol är helt åt helvete för högt upp. De borde kunna anpassas. Vet ni vad? Jag tar bort dem nu genast för jag har aldrig armarna där ändå. Varför ska man ha det om man tycker att de både är ivägen och för högt upp? Äh, jag skiter i att ta bort dem. för nu ska jag ta mig något att äta.

På väg upp till utkiksplats nummer ett. Jag säger: "Hej Felicia." För att hon ska kolla så att jag kan få en bild. Mamma ser vi bara bakifrån så jag behöver nog ingen godkännande från henne.


Sk8er Boi

Just det, låten. Den glömde jag nästan.

Avril Lavigne
– Sk8er Boi


Pumpa upp volymen... Eller inte...

Oj herregud. Mitt hår ville inte, jag fixade för mycket med det och det blev inte bra så jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Jag fick nog på "helvetet" och kammade ner det så det blev normalplatt. Jag har benan åt fel håll nu, det ser bättre ut på nåt vis. Känns knappt ingen skillnad. 

Jag och min yngre kusin Angelica sjöng singstar. Jag vann väl över henne varenda låt men jag ska inte skryta så långt ifrån varandra var vi inte. Tips på en låt vi sjöng kommer strax.

Outfiten stämmer, lägg till ett par svarta ullared leggins bara. Håret stämmer delvis för ungefär så platt var det.

Bolero och klänning från Vero Moda
Leggins (svarta, ej bild) från Ullared

Vad ska jag ha till klänningen då?

God morgon. Jag har ätit en gemensam frukost med familjen och vädertemperaturen sjunker. Ingen klänning i eftermiddag då med andra ord. Fast det är klart, jag hade klänning/tunika i vintras med dubbla leggins så det här borde väl funka? Fast jag har bara svarta leggins, förutom ett par som är tunna turkosa och de är lite tunna (och ett litet hål i!). Strumpbyxor finns ju men nja, jag vet inte. men om jag nu tar klänningen (svart) och ett par leggins (svarta) och så tar jag min bolero (också svart) ser det ut som jag ska begravning och det ska jag inte. Jag ska på kusinfest om man kan säga så. Jag känner verkligen för att ha den klänningen. Jag gillar den, men är det någon som har lite tjockare leggins i en annan färg än svart? Haha... Man skulle kunna göra så att man tar svarta leggins under och de turkosa över men det ser nog trögt ut så jag skippar det. Hade jag haft några färgglada benvärmare eller knästrumpor hade det kanske funkat men jag tror att jag slängt mina knästrumpor (lilarandiga) för att det var hål i hälen på dem, inte lönt att ha kvar dem då eller? Hm... Jag har ett antal timmar på mig att grunna och fundera och försöka sätta ihop något. Halsband skulle inte hjälpa, eller armband. Sminka mig tänker jag inte för det blir bara katastrofalt då. Mascara kan man alltid ha, det är inte svårt. Piffa upp hela outfiten med halsband, armband och örhängen. Piffa till håret. Frågan är bara hur. Föna det upp och ner efter duschen skulle vara något. Ta i mousse kanske? Sedan skulle jag kunna tupera det lilla helvetet också, haha. Inte hela dock. Det borde hålla i fem minuter och bara borta lagom tills vi kommer fram. Det får bli att spraya håret om vi har någon.

Vad sägs om mitt hår på den här bilden? Det var något liknande jag hade tänkt mig. Ignorera ansiktet och sminkningen, inga kommentarer om min sminkning, tack, jag kan som sagt inte sminka mig!

Upside down floorfiller

Hej hopp! Jag lyssnar på Floorfiller med A*Teens för ögonblicket och jag ska tipsa lite musik nu, hihi. 

A*Teens
– Floorfiller
A*Teens – Upside Down

Utsikt från plats nummer två.

What A Girl Wants

Jag har just kollat på film! What A Girl Wants heter den och den var väldigt bra. Nedan ser ni en trailer.


Vilket ska det vara?

Jag läste tack vare innan och kom och tänka på på grund av och alla förstår inte vilket man använder vid vilket tillfälle men det har jag fått förklarat för mig så det kommer ni få reda på här. Jag försöker hålla mig kortfattad.

Tack vare använder man när det är något positivt.
Exempel: "Tack vare dig tog jag inte självmord."
"Tack vare den fantastiska hjälpen blev arbetet klart i tid."

På grund av använder man när det är något negativt.
Exempel: "På grund av dig tog hon självmord. Det var ditt fel!"
"Det var på grund av de urusla arbetarna som arbetet inte blev klart i tid"
"På grund av vattenläckan hade vi inget vatten i går."

Hoppas ni förstår det där nu, om ni inte redan har gjort det innan.

Jag skulle ta kort på mamma som gick bakom mig men tog kort på trädtopparna istället.

Åh, nej! Boken tar slut!

Hallå där, köp blåbär. Nej, det behövs inte för det finns massa i skogen. Det är Anna ögonvittne för.

Jag har läst ut kapitel 29 och det är bara ett kvar! Rädda mig! Jag vill inte att boken tar slut. Jag vill ha en andra del. Någon som vet om det finns en andra del av Begravt i glömska (originaltitel: Tribute) av Nora Roberts? Det finns säkert inte det, usch i så fall för jag vill läsa mer om Cilla. Tack för boken, kära moster. Hihi. Mamma ville läsa den boken efter mig så det ska hon väl få göra men jag vill inte läsa ut den samtidigt som jag verkligen vill det.

Efter att jag hade läst klädde jag på mig och gick ner och fixade mackor med ost och ett glas mjölk som skulle agera min frukost. Jag satte på TV:n och det var massa Beyoncélåtar på MTV och andra kanaler. Finns det inte lite mer varierad musik? Fast det var topp tio som jag bara såg tre låtar av men i alla fall. Sedan var det Shakira, Lady Gaga och lite. Jag satt och läste tidningen när jag ätit upp. Eller jag läste om vattenläckan i Stensåkra som jag redan hört talas om på radion i går. Jag gjorde sudoku, läste serier och horoskop. Jag tror inte på horoskopet men det kan väl vara lite kul i alla fall. 

Snart kommer ett Tips-inlägg, så håll utkik.

Jag igår påväg upp till utkiksplats ett.

Samma låt fast ändå inte

Nu kom jag på att jag skulle ha likhetslåtar här. Det kom jag på natten till i dag (egentligen igår men ni fattar) och tänkte lägga upp i dag (torsdag och inte fredag som det blivit nu).

Hard Like Heroic (Gjord för WoW eller något. Den har sin historia om hur jag fick höra den men det går vi inte in på)


Sedan har vi originalet: Bloodhound Gang – The Bad Touch

Lugnt

Mariah Carey – I Want To Know What Love Is
Beyoncé – Listen

Hanson
– A Song To Sing

Céline Dion
– My Heart Will Go On

Joan Osborne
– One Of Us

Evanescence
– My Immortal


Gillar du lugnt, eller bara vill se vad jag har för låtar, kan du kolla in min lista på Spotify med bland annat de här låtarna.

Det var en båt i vattnet på första utsiktsplatsen.

Världen skulle vara lättare om...

Jag kan inte stryka, det är ett som är säkert. Inte pappas stora skjortor i alla fall. Jädra krångelredskap man använder. Det borde finnas antiskrynkliga skjortor tycker jag. Världen skulle vara så mycket lättare då. 

Jag är arg på kaninen. Han bara bet mig, jävla skrälle. Jag vill inte ha nåt endaste husdjur. Ska inte mata honom med maskrosblad mer. Fast det var inte då han bet mig men ändå.. (Inga elaka kommentarer från Anna, tack... eller någon annan för den delen.)

Jag är hungrig dessutom.

Utsikt från första stället.

Hushållssysslor att göra

Godis kväll på er. Strax ska jag ner och stryka pappas skjorta han ska ha på en begravning för min farfars bror. Farfar lever inte heller men det var några år sedan han försvann härifrån. Tillbaka till ämnet. Jag hoppas pappa inte strykt sin skjorta själv. Han sa att jag hade lovat det, det kommer inte jag ihåg men det gör inte mig någonting. Bara jag får lyssna på musik. Lyssnar på A*Teens för tillfället.

Pappa kastade pinnar. Det där var den största han hittade.

Utflyktsdag

Väldigt bra uppdaterat i dag... Jag skojar bara. 

I dag har vi varit på utflykt och Felicia började må illa, vi behöver inte gå in på vad som äcklade mig... Usch, hatar det! Vi såg kor medan vi gick upp (de var såklart kvar när vi gick ner också) för att kolla på utsikten. Efter det åkte vi vidare och kollade på något skoj sak med fiskar och annat. Ganska litet. Jag glömde kameran i bilen så jag fick inga bilder på ålen eller fiskarna. Ålen såg skojig ut. Efter det åt vi mat. Jag tog schnitzel med klyftpotatis och nån sås. Det var en utsökt måltid jag åt. Efter det delade mamma, pappa och jag på en glass (en sån där i bägare). Felicia var trött och var inte på topp precis. När vi skulle hem kollade vi in höghöjdsbanan som fanns där. Vi kom fram till att vi kunde åka tillbaka dit någon annan dag. Efter att vi åkt därifrån åkte vi till en annan utkiksplats i området. Där kastade pappa pinnar och mamma skrev i gästboken. Åker ni dit (Torpön, Utkiksplats 3,5) så kan ni kolla i brevlådan där uppe på berget i för 22/7-10. Det är ganska lätt att hitta eftersom mamma skrev ganska mycket (nu vet jag vad jag fått det ifrån, haha). På vägen ner från utkiksplatsen så skulle jag springa ifatt pappa, mamma var lite bakom mig. Jag trillade omkull, haha. Mamma hade inte kameran redo och sa: "Sitt kvar där". Så jag fick sitta kvar där jag ramlat. Det gjorde ingen skada.

Muuusik lyssnar jag på just nu. Korna glodde på oss!

Massa ledigt minne

Hej hej. Nu är rensningen av bilder klar och jag har flyttat över Downloadsen till The Sims 2 till hårddisk D:. Det blev tillslut 17,7 GB ledigt minne på hårddisk C: och från början var det väl ungefär 6 GB ledigt. Tänk vad en rensning av massa bilder (och filmer) kan göra. Det rekommenderar jag starkt till er. Glöm inte töm papperskorgen på skrivbordet efteråt bara för annars är det lika mycket minne ledigt i alla fall för då ligger det på skrivbordet istället.

Om en liten stund ska jag gå och lägga mig och läsa. Imorgon blir det äventyr minsann. Vi ska åka båt vid Boxholm eller nåt. Jag ska bara läsa några inlägg först.

I dag hade jag på mig det här linnet på bilden nedan.

Äventyrsgolf och Fika

Jag har just kommit hem från att ha spelat äventyrsgolf och fikat i Korsberga. Jag var näst bäst, hihi. Det kunde jag inte tro. 

Nu ska jag fortsätta rensa bilder från albumen har jag tänkt. Det är mycket att gå igenom. Jag fick lust att bygga hus på The Sims 2 också men det får jag göra efter att jag har blivit klar med rensningen. Det ska bli intressant att se hur många MB jag rensat bort. Jag borde nästan flytta över bilderna till hårddisk D:. Det borde jag även göra med downloadsen jag har. Då får man nog över en hel del till D: istället och bort från C:.

En bild från förra året på en dåvarande femtonåring.

Hungern har anlänt

Hej på er. Jag gick upp för ett tag sedan och jag har inte ätit frukost ännu. Jag var inte hungrig men hungern smyger sig sakta men säkert på. 

I dag har jag tänkt att jag ska rensa lite bland bilderna jag har. Alla album och sådär så jag tömmer hårddisk C:. Herregud det är inte mycket ledigt på det. Massa ledigt på D. Jag tänkte inte när jag installerade The Sims. Jag har inga spel kvar mer än alla Sims jag har. Okej, det är en sak som ska fixas. En annan sak jag vill fixa är att skriva önskelista till min födelsedag. Jag fyller ju år snart. En kusin fyller år ännu mer snart och en annan kusin fyller mer snart än den kusinen så på lördag ska vi på födelsedagsfest där. Kalas låter så barnsligt, haha. Fyller du år snart? Vill du att jag ska gratta dig här i bloggen i ett speciellt inlägg? (Haha, jag bara fick för mig det nu) I så fall kan du skriva en kommentar. På tal om att nå mig kom jag på att jag inte har någon "kontakta mig"-sak. Aja, vem vill kontakta mig via mail liksom?

Jag är "ledsen" för att jag är hungrig och vill ha frukost så nu ska jag äta frukost. Bild tagen hos min moster.

Nea går till sängs

Nu tror jag att jag ska gå och lägga mig och läsa. Ska smörja in mig lite först bara för annars kommer jag riva sönder huden på morgonen och det är inte skojigt alls. 

Mums för glass, vi åt det i likadana skålar i dag. Innan middagen, haha. Vi har inga sådana där kexliknande saker längre. De är så goda.

Ayo Technology

Tjohej! Ni ska få höra en låt av mig. Den här gången kan jag vara generös att hitta musikvideon på YouTube men jag varnar er!

50 Cent, Justin Timerlake & Timbaland – Ayo Technology = Spotifylänk


Det var ett tag sen jag hörde den här (om man inte räknar med igår). Låtar glöms bort med tiden och sedan hittar man dem igen eller minns dem, eller hur är det för er?

Jag har blivit en fisk!

Jag har gått och blivit fisk efter att mina axlar blev solbrända så jag går runt och fjällar. Eller som Felicia säger: Man har varit uppe i fjällen och gått. 

På tal om annat så har jag ett ytterst litet sår i naveln, haha. Där av alla ställen? Jag har även (haft) skavsår av skorna jag hade upp till Stockholm. På tre ställen faktiskt.

Mitt hår är väl ganska långt i alla fall?

What A Girl Wants

Hej hej! Jag frågade vad Sarah pysslade med och hon kollade på en film och den visade sig låta bra så jag kollade upp trailern och jisses vad jag blev sugen på att se den. Det ska jag allt göra. Här får ni en trailer på filmen What A Girl Wants


Mindre än en månad kvar

Tjohej! Efter det jag gjorde sist, vad det nu var, så har jag ätit hemmagjord pizza, diskat och duschat. Nu sitten en nyduschad fortfarande 16-årig tjej och skriver lite. Jag vet inte vad jag ska hitta på nu. Klockan blir snart halv elva. Jag kanske ska skriva på den där berättelsen jag började på en gång. Inte den som finns på bloggen utan en annan. Aja, vi får se. jag tror inte jag har lust att göra det faktiskt.

Om en månad är den här tjejen 17! (Fyller samma dag som Madonna, klura på det ni!)

Föreläsningar på Studentliv

Jag sitter och spelar The Sims 2 och har haft fullt upp med Maja. Hon har just gått ut fjärde året på universitetet.

Jag har ett tips att dela med mig av för de som har The Sims 2 Studentliv. 

Har man lite ont om tid för att gå på föreläsningar så kan man gå på minst två föreläsningar på en dag (jag tror timmarna som är kvar till slutprovet fortsätter röra sig framåt i alla fall). Det går mycket fortare. Så orkar man inte att simmen lever igenom hela dagarna kan man några timmar innan föreläsningen ringa taxi och åka till en allmän tomt i universitetsområdet med till exempel en dator. Då kan simmen skriva terminuppsatsen medan han/hon väntar. När tiden är inne för föreläsningen går simmen till den och kommer sedan tillbaka. Då ringer man taxi och åker hem. Väl hemma ringer man taxi igen och åker till samma tomt och går på föreläsning igen. Har man tid kvar kan man ringa en gång till när man kommer hem. Se till att sköta om simmen också (orkar man inte det kan man skriva in maxmotives i fuskrutan (Ctrl + Shift + C)). När man inte har mer tid så går man på föreläsningen hemma. Då äger snart slutprovet rum skulle jag tippa.

Maja Svensson, nyss gått ut fjärde året.

Kläder, hår, make-up är nedladdat. Hudfärg och ögonfärg är inte nedladdat för hon skapades innan jag laddade ner saker.

Sköt din dator någorlunda bra

Hej hopp. Vet ni vad jag kom på nu? Jo, jag kom på att man tjänar på att vila datorn samt kyler ner den. Jag har en laptop som står på skrivbordet och efter en viss tid blir skrivbordsskivan varm där datorn står för att datorn i sig är varm så går man ifrån datorn mer än bara någon minut så är det värt att vila den. Har man trådlöst på laptopen kanske det kan ställa till det (det gör det i alla fall på min men nätverket är är trögt så vi skyller på det trådlösa nätverket till min dator. Har kabel nu så det är inget att oroa sig för i nuläget) men ni får helt enkelt prova hur det fungerar efter att den vilat.

När den vilar behöver man inte ha skärmen uppfälld (jag utgår från laptops nu) eller ens batteriladdaren i. När vi ändå har ämnet batteriladdare kan jag säga något om det också. När man laddar batteriet ska man sätta i laddaren när det är mellan 10 och 20 % kvar på batteriet och sedan laddar man det och när den är helt laddad så ska man inte låta den sitta i hela tiden. Sitter man länge, som jag gör, blir det lite jobbigt när man måste sätta i och resa sig från stolen och gå till kontakten och sätta i men jag har hörlurar så det är nog det som är lite jobbigt att pausa musiken och massa.

Om datorn står på samma ställe hela tiden kan man flytta den när det stället blir varm. För enkelhetens skull kan vi säga att den står på en bänkskiva på skrivbordet (bara för att den gör det hos mig, 1,5 cm tjock). När bänkskivan är varm (man kan lyfta laptopen för att kolla men var försiktiga så den inte välter eller åker in i väggen) är det dags att flytta laptopen. Jag gör så att jag bara flyttar den åt sidan ett tag och när stället jag hade den innan har återgått till sin normaltemperatur flyttar jag tillbaka laptopen. Ni kan prova det också.

Vill du spela badminton med mig?

I dag vaknade jag och läste klart kapitlet som jag glömde i går natt. Gick och lade mig runt ett. Efter att jag läst kapitlet låg jag kvar lite i sängen vilket jag gjorde även innan jag läste också. Jag gick upp och klädde på mig samt satte upp håret. Jag gick ner och där höll mamma på att värma bullar så de fick värma en till mig också så fikat blev min frukost. Ett glas mjölk, en snoddas/kärleksmums och så en kanelbulle. Nu försöker jag få med Felicia ut och spela badminton men hon sitter och spelar spel. Hon måste vara spelberoende.

Nej, jag gillar inte att le så tänderna syns och jag kan typ inte för då ser det konstigt ut... Fotografen var Felicia.

Tråkigt att vara ute

I dag är det fint väder och jag har inget att göra ute. Mamma tycker jag fått bra färg på armarna men benen är det värre med. Jag har ingen aning om vad man kan göra ute en sommardag, ensam. Ligga och läsa och bara ligga är inte riktigt min grej. Har ni något ni brukar göra ute? Jag är väldigt kräsen av mig men kom gärna med förslag förutom att sitta ute med datorn för då måste jag ligga med filt och hela köret för att inte allt ska reflekteras i skärmen, sånt är jobbigt. Mamma föreslog att jag skulle hjälpa henne plantera blommor. Jag vill inte göra det. Kan fråga Flisan om hon vill spela badminton med mig och det innan hon ringer någon kompis eller någon ringer till henne för så blir det typ alltid. Jag föredrar faktiskt att vara ensam så kan jag göra lite som jag vill och inte styras av någon annans vilja.

Inte ofta man ser mina tänder på kort, haha. Felicia är fotografen.


Kvällspromenad

För ungefär en halvtimme sedan kom jag hem från en promenad med två kompisar. Det var (såklart) mitt lilla påhitt. Gillar att gå ut och gå när det är mörkt, dock inte själv. Jag var alldeles varm när jag kom hem. Jag slängde vatten i ansiktet på mig själv samt drack vatten. Jag tog lite melon också. Benen värker men det går över. Vi får se hur länge jag stannar uppe i natt. Har ni något "Vara uppe sent"-rekord? (fester tycker inte jag räknas, eller nyårsafton eller andra högtider.) En helt vanlig dag ska det vara. Mitt är typ elva på förmiddagen då jag hade suttit uppe hela natten.

Vad ljust mitt hår ser ut att vara på den där bilden.

Janet Jackson

Hello! Jag har upptäckt Janet Jackson (kanske är jag lite efter men jag hörde en låt och sen kollade jag upp fler i dag)!

Nu blir det tips på bra låtar med henne. 

Janet Jackson – So Much Betta
Janet Jackson – Feedback
Janet Jackson Feat. Q-Tip and Joni Mitchell – Got 'Til It's Gone

Janet Jackson – Nasty

När jag ändå håller på kan jag länka till sidan där hon har sina album. Här kan ni hitta dem.

Bild från Google på hennes senaste albumomslag till albumet The Best (2009).


Saker som bör tas itu med

Jag har allvarligt talat ingen inspiration till någonting sedan har jag inte gjort någonting i dag. Jag åt middag för någon timme sedan. Jag har spelat The Sims också och nu startade jag upp det igen för att rensa bort fula downloads från spelet. Det kommer nog ta ett tag och jag har ytterligare en sak jag ska ta itu med så småningom. Jag har tänkt att rensa bilderna jag har så att hårddisk C: inte blir lika full som den är.

Folk från msn som chattar med mig på senaste tiden kanske känner igen den här.

Hjärngymnastik på förmiddagen

Hej på er! Jag vaknade tidigt i dag och då låg jag och drog mig lite i sängen och sedan satte jag på datorn och satt i sängen och spelade The Sims. Jag har några studenter jag spelar på (Studentliv). Vissa simmar man inte känner kan komma springande nakna med sånt där suddigt över de privata delarna... hah. Oftast killar som kommer inspringandes i huset. 

När batteriet på datorn började ta slut klädde jag på mig samt gick ner och gjorde iordning toast för att äta till frukost. Pappa kom och värmde bullar så det blev frukost och fika på en gång. Pappa satt och gjorde sudoku och då blev Felicia och jag sugna också så vi satte oss med de som fanns i lokaltidningen. Dock bara tre. Pappa hade påbörjat den svåra. Felicia tjingade den lätta och då fick jag medium. Pappa och mamma skulle iväg så Jag och Felicia satte oss i en fåtölj och körde hjärngympa. Hör och häpna, jag blev klar först! Felicia sa att det inte gick. Jag hjälpte henne lite. Vad tycker ni om sudoku?

Två Linnea, åh nej! Hur ska detta sluta?! Det syns inte att jag har tagit den där bilden själv.

Kommissarie Späck

Jag har just varit på bio med hela (observera HELA) familjen och sett Kommissarie Späck. Det är en komedi och ni hittar mer information samt trailer här.

Bild printad från SF.se

Dagens Outfit, 18 juli 2010

Hej hej! Felicia ville inte ta kort på mig i dag så jag fick göra det själv. Jag skulle behöva en tvilling som är precis som jag vid sådana tillfällen, och endast sådana.


Långt linne från KappAhl (köpt i Stockholm)
Leggins från (gissa vart, haha) Ullared
Åkband från Gröna Lund för 289 kronor. (Haha)

Sagolikt "Vita Huset"

Hej hej! Ni kan få se resultatet av mitt bygge. Jag har byggt det helt själv, med lite smakhjälp från Sarah om en liten sak bara.

Klicka på bilden för större bild!

Vad tycker ni? Visst är det fantastiskt? (I alla fall utifrån).

Rättvänt

Hej hej! Nu tar vi dagen i ordning till skillnad från igår då jag tog den från nuläget till när jag vaknade.

Jag vaknade och började läsa, två kapitel faktiskt. Efter det klädde jag på mig och gick ner och gjorde iordning mackor. På dem var det ost och skinka och mellan skinkan och osten hade jag lite allroundkrydda. När jag hade fått i mig mackor samt ett glas mjölk gick jag upp och satte på datorn. Nu har jag tänkt att bygga hus på The Sims (2). Ska ni hitta på något kul i dag?

Felicia med plattat hår hos min moster.

"Första kommentar! =D"

Hej, jag läste just en blogg och kollade på kommentarerna och då ser jag en som har kommenterat "2:a kommentar! Kul! ^^". Vad är det för mening? Hellre ingen kommentar om folk håller på sådär. Kommentarens turordning ska inte vara i centrum för det ska budskapet vara. Det kan dock vara okej om man skriver en vettig kommentar först och sedan kanske "2:a kommentar btw" i slutet (btw = by the way = förresten för er som inte visste det innan). 

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa. Ska börja på kapitel tjugoett eller tjugotvå, kanske tjugotre för jag har läst lite i dag. Jag kollar upp det genast! Det var TJUGOTVÅ. Godnatt med er!

Bild tagen i min mosters gästrum, där var det trångt må jag säga men det funkade. Ni har säkert sett den bilden när vi skulle till Gröna Lund, bilden på mitt lockiga hår, det här är på kvällen efter det. Där var det läggdags.

Regnoväder

Tidigare i dag öste regnet ner och det åskade. Det lät högt när regnets droppar träffade taket, särskilt altantaket. Försökte ta kort på det hela men det gick inte så bra inomhus från mitt fönster. Bilden nedan får duga för jag fick bara tre bilder, haha. Orkade inte sen så jag filmade så man hörde oväsendet. Har dock inte kollat på filmen ännu men det känns onödigt, kul att kolla på en film där det regnar bara.

Ni skulle hört åskvädret. Ni kanske inte vet att man kan räkna när man ser blixten och när man hör mullret slutar man och tar det man räknat till och dividerar (delar) med 3 så får man hur många kilometer bort blixten är. Jag är inte riktigt säker på om man dividerar med tre men det är en kompis som sagt det och jag antar att hon har rätt. Här så hann jag räkna till ett, ETT! Dividerar man det med tre blir det ungefär 0.3 och det i meter är 300. 300 meter, shit! DET var LÄSKIGT!


Mumsig glass

Nu håller jag på att bygga ett hus på The sims 2 (för det fattar visst inte alla när jag bara skriver att jag "bygger hus" men det är nog inte så lätt att veta).

Till efterrätt åt vi glass och jag har en bild på mammas, en på pappas och massa på min. Måste ladda in bilderna i datorn först bara. 

Pappas glass.


Mammas glass med en ananasbit på.


Min glass. I botten ser ni körsbärssmak, i mitten vanilj (tror jag för den var vit) och längst upp ser ni en glass med valnötter i. Toppingen fick bli chokladsås (ej hemmagjord) några grejer samt ljus sirap.


Det ser så mycket godare ut att äta i en sådan skål som de ovan, eller vad tycker ni? Sedan kan man piffa till det lite med kex, det blir toppen (haha). Nu måste ni blivit sugna på glass, eller har jag fel?

Fika står på schemat

Nu har jag läst de uppdaterade bloggarna och innan dess åt jag frukost bestående av två mackor med ost värmda i micron och ett glas mjölk. Innan frukosten klädde jag på mig och innan jag klädde på mig låg jag och läste klart ett kapitel jag inte hann slutföra igår samt ett till kapitel så nästa gång blir det kapitel 'TJUGO'.

Läser ni någon bok?

Nu blir det fika med nybakta bullar. Här är den vita killen jag snackade om när vi den 9 juli var i Stockholm och shoppade och gick runt.

Upp igen

Jag märker att statistiken börjar gå tillbaka igen, vilket är bra. Jag ska inte hålla på att tjata om statistik och grejer så vi lämnar det.

Har läst ett kapitel ur Nora Roberts Begravt i glömska (Originaltiteln är Tribute). Den är riktigt bra så jag får tacka min moster som gav mig den. Tack tack! Nästa gång jag börjar läsa blir det kapitel arton (det står med stora bokstäver i boken vad det är för kapitel 'ARTON')

Ska gå och lägga mig så småningom, och läsa.

För att få bildbevis att jag åkte Insane, eller ja, det där är bara en tavla i kön.

Dick

Hej hej! Jag kollade på en film vid namn Dick. "Amerikansk komedi från 1999. Året är 1972. De två gymnasietjejerna Betsy och Arlene är som tjejer i gymnasieåldern är mest - deras största mål i livet är att ha kul. Men under en guidad tur i Vita huset hamnar de fel och kommer över topphemlig information - sådan information som inte alls var avsedd för dem. Vita husets säkerhetschef måste nu, på uppdrag av president Richard "Dick" Nixon, ta reda på hur mycket de två tjejerna fått reda på." Är dess beskrivning. För mer beskrivning klicka här. Den var bra. 

Vi drar till med en trailer och skippar en opassande bild på till exempel mig.


Den går igen fredagen den 23 juli (nästa vecka alltså) klockan 13:20 på TV4 Film. Är du morgonpigg kan du kolla på den i repris Lördagen den 24 juli 06:50.

Update: Glömde skriva dit vilken kanal den går på men det är fixat nu. Tack till Sarah!

Ingen fjong, tack!

När länssjukhuset skickar brev om att man ska dit (och tandläkarbrev, tror det tillhör samma kategori) kan det bli fel på mitt namn. Det är liksom inte namnet i sig utan det kan stå "Linnéa Holmberg". Vem sa att jag heter Linnéa liksom? Inte var det jag i alla fall. Det är stör mig så förskräckligt. Det är Linnea utan "fjong" (accent aigu, tror jag den heter) och inte 'Linnéa' (stavningskontrollen understryker 'Linnéa' med rött, haha). 

På tal om det där med just den ---> ´ <---- accenten (aigu) så är det ett ljud som symboliserar just den accenten. Tänk på Carl von Linné. Han heter till exempel inte Carl von Linne. När vi ändå är inne på ordet linne kan vi ta det som exempel också för det heter inte att man var och köpte ett linné igår heller, haha. Så det är väl ganska logiskt att de lägger till accenten över E:et, men jag heter fortfarande inte Linnéa utan Linnea. Detaljer är viktigt för mig. Vissa kanske inte bryr sig om sådant.

Linnea i soffan hos sin moster den 9 juli.

Somrig middag

Jag har just ätit en somrig middag som bestod av bland annat vattenmelon, kiwi, ananas, vindruvor, bröd, kassler (och två andra skinksorter), ost, potatissallad och sallad. Det var mycket att räkna upp. Det var gott att lägga potatissallad på brödskivan. På sista skivan provade jag att lägga på någon slags tzatziki, utan gurka (någon röra i alla fall), och potatissallad på. Det blev gott.

Kanske har lagt upp den här förut, ber om ursäkt i så fall. Bara för att det mesta av det på bilden fanns med på middagstallriken.

Dagens Outfit 16 juli 2010

Hellu, här kommer dagens outfit.

Felicia fick bli dagens fotograf, hon börjar bli bra på att ta kort på mig nu :)

Leggins från Ullared (inte något nytt)
Jeansshorts från Vero Moda
Linne från H&M
Top från H&M (inhandlade den i Stockholm)

Hotellfrukost

Tjenix! Jag sitter och har 22 inlägg kvar att läsa, bästa bloggen till sist. Ska kolla Sofias blogg också. 

I dag vaknade jag runt nio och gick ner och åt frukost för att mamma och pappa hade fixat stekt ägg och bacon. Efter det gick jag upp och lade mig i sängen igen och läste. Ett kapitel senare satte jag på datorn och klädde på mig.

Har även fått i mig en liten lunch bestående av saft och dubbelmacka.

Har tänkt att ladda in bilderna från Stockholm i datorn så jag kan visa mitt hår som jag hade det när jag var på Gröna Lund samt hela min outfit för den delen. Det kommer när det kommer. Ha lite tålamod.

Bilder på dagens outfit kommer senare, när jag fixar schyssta bilder samt laddat in dem i datorn.

Läsa

Nu har jag läst en del inlägg till och har 68 kvar, enligt Bloglovin. Ska lägga mig och läsa bok nu har jag tänkt. Bilderna in till datorn får jag fixa i morgon om jag inte har något annat för mig. Vet inte hur vädret blir men det får vi se. God natt på er!

Jordgubbar från midsommarafton.

Slut med läsandet för ett tag

Jisses... Det är jobbigt att sitta vid datorskärmen och läsa massa blogginlägg. Just det, en blogg måste kollas resten lämnar jag tills jag orkar.

Sitter fortfarande och väntar på svar. Vilka sega människor det finns alltså. Skrev fyra minuter i nio (20:56) för första gången och senast fem i halv tolv (23:25) och har ändå inte spammat sönder personen i fråga. Usch, vad jag tjatar. Jag bör lägga in bilderna från kameran i datorn.

Någon med bildbrist som försöker leta upp någorlunda bra bilder. Snyggt med lampan i spegeln, hah.

Fullt upp

Igår kom vi hem från min moster och dagen innan det (i tisdags) åt vi på restaurang på kvällen. I måndags badade vi ute och jag var i vattnet länge. Jag har fått bränna.

I dag åkte familjen samt Mimmi och badade. Det var molnigt och började regna men det hann försvinna tills vi kom fram och började bada. Vattnet var inte kallt och jag har fått min dagliga motion i dag i alla fall, vilket jag ser som bra. Min kondition är dessvärre inte så bra. Blir trött efter minsta lilla men jag klarade att simma fram och tillbaka. Angående badplatsen var det en jättelång strand och vattnet var mitt ute i "ingenstans".

Efter badet åkte vi till Café Timjan och fikade (mamma och pappa åt lunch) och kollade runt i Örtagården. Efter det åkte vi till en museijärnväg och kollade samt fikade där. Där hade det börjat regna. Vi åkte hem efter fikat och jag lade mig i sängen för att läsa bok. Middag efter det och upp och läsa lite till sedan blev det datorn.

Någon som vill ha snön tillbaka?

Minimal uppdatering

Herregud vad jag är dålig på det här med att uppdatera numera, hoppas ni har annat för er än att sitta inne en varm sommardag.

Jag kommer knappt ihåg när jag uppdaterade senast och det är illa, och olikt mig att inte uppdatera. Jag som är en sådan "datornörd" men det låter så illa i mina öron så vi kan kalla mig en sådan som föredrar datorn istället för kompisar men i dag har jag faktiskt haft annat för mig som ni kanske förstår eftersom uppdateringen (och statistiken) sjunkit. Det är typ bara mitt eget fel för vem har lust att läsa något av någon som inte uppdaterar, trist eller hur?

Har 162 blogginlägg att läsa via Bloglovin samt ytterligare några med tanke på att alla bloggar inte finns på Bloglovin men det är bara två så det är inga problem.

Bildbrist har jag också, det åtgärdas när jag lagt in bilderna i datorn men det blev inte så många från resan i alla fall, hade liksom inte tid att få upp kameran ur handväskan och ta ut den ur fodralet.

Två dagar tillbaka

I går hade jag inte riktigt tid att skriva och efter Gröna Lund var vi trötta så då blev det inget heller. 

När vi varit på Grönan ett tag och åkt lite var jag hungrig i kön till Extreme och efter mådde jag illa, det gick dock över efter att jag suttit ner lite samt fått mat men då var jag väldigt mätt istället så då orkade jag inte åka Flygande Mattan som Mimmi och Felicia åkte. Jag satt i gräset vid den och väntade och smälte maten lite.

De som var där måste hört mina skrik i till exempel Insane, Fritt Fall och Katapulten. Vilda musen behöver vi kanske inte ta upp. Jag är inte rädd jag bara skriker för att jag är lättskrämd. Då vet ni det!

Igår var vi i Sydpoolen (Ett äventyrsbad i Södertälje) och det var kul.

Gul ros. (Bild från förra årets semester på Gotland)

Många inlägg

Hej! Mimmi står och plattar håret på Felicia (eller gjorde, nu ska jag fläta det) och jag har på musik på Spotify samtidigt som jag chattar och ska kolla Bloglovin och jisses där är det inte lite kan jag lova. Det var 29 inlägg igår och är lika många i dag efter att vi läste många igår.

I dag är planen att vi ska ta tåget till centralen och sedan ett annat vidare till slussen och därefter åker vi med en "färja" över till Gröna Lund och där är vi tills vi ska hem sedan då vi tar oss till centralen med en buss vars nummer jag inte kommer ihåg men det får vi fråga min moster och anteckna. Därifrån tar vi pendeltåget mot Södertälje centrum och hoppar av i Rönninge och då vet ni inte ens vart jag befinner.

Bilder från denna resan får ni se i efterhand för jag har inte med mig kabeln för att lägga in bilderna i datorn. På bilden: Felicia.

En blandning mellan nu och då

Hej, jag sitter i köket och har just spelat Alfapet. Tidigare i dag var vi inne i Stockholm och shoppade. Det har sin hela historia. Vi visste inte vart vi skulle och gick åt ett håll vi egentligen inte skulle till. Vi skulle till Globen för därifrån kunde Mimmi hitta. Gatuskylten som det stod Globen på var det någon som hade vridit på men vi var så trötta så det tänkte inte vi på så vi gick åt det hållet men där var inget skyltat till Globen. Efter ett tag såg vi Globen, igen och gick åt det hållet. När vi kom fram dit var vi trötta och orkade inte gå i affärer så vi tog tunnelbanan till Gamla Stan och letade efter någonstans där vi kunde köpa glass. Som underhållning hade vi en kille som var vitmålad och vitklädd samt hade vitt hår. (Ni får se honom på bild så ser ni hur han såg ut.)

Efter att ha inmundigat oss en svulstig glasskapelse var vi inte lika utmattade längre så vi promenerade till Gallerian. Där spenderade vi ett flertal timmar med att granska klädesplagg för att se om några av dessa var värda att inhandlas av väninnan och mig. När nöjet i Gallerian tagit slut begav vi oss mot lokomotivet som skulle ta med oss på en tripp djupt under markytan. I en av lokomotivets vagnar var vi under resans inledande akt helt allena. Under den följande akten av resan uppstod ett smärre bekymmer, vi kunde nämligen ej finna det korrekta spåret för lokomotivet. Efter minutiöst studerande av kartverket kunde vi dock fastställa varthän vi skulle bege oss och vilket lokomotiv vi skulle taga. 

Efter att vi hittat rätt åkte vi tillbaka till Salem och min moster och var helt färdiga! Trötta i ben och fötter så vi gick ner och lade oss i soffan för att vila oss.

Min kära moster iordningställde en välsmakande måltid bestående av sammanpressad och tillplattad köttfärs som åts omgiven av bageriprodukter med diverse tillbehör.

Efter en god middag spelade vi kort.

Ett fotografi av undertecknad.

I Salem

Hej på er! Jag sitter med Mimmi och Felicia vid min sida och vi kollar lite inför morgondagen. Vi får se hur vi hittar i den stora staden, det är inte Vetlanda precis. 

Dagen har tillbringats i bilen och där fick vi i oss lite choklad för vi gillar choklad. Vi spelade lite kort i bilen. När vi kom fram åt vi och efter det utforskade vi området lite.

Felicia med tofsar.

Sista videobloggen!

God kväll på er! Jag sitter och har packat och sådär.

Jag spelade in en videoblogg som jag snabbade upp så jag fick pipig röst. Sånt är kul. Man kanske inte hör vad jag säger hela tiden men sådant får man stå ut med och det är väl grejen med uppsnabbade klipp? Det här är även den sista videobloggen jag gör innan resan till min moster.Jag hade fel

Jag hade visst fel tidigare. Med tanke på att mamma och pappa ska stanna hos min moster efter att de kommit hem från Cardiff så ska inte pappas jobbarkompis och hans sambo åka i samma bil som oss så bilden blir visst inte full. 

Jag skriver för övrigt packlista, packar och skriver upp priser och sånt till muséer samt andra aktiviteter och sevärdheter. Det är ett himla jobb. Jag börjar bli trött på det. Jag söker kartor också. Det är det som är tröttsamt. 

Ett äpple från trädgården (bild från förra året).

Dagens planer

Goddagens! Jag vaknade fem i tolv har jag för mig. Visst är jag duktig? Jag låg inte och drog mig så länge faktiskt. 

Sitter och lyssnar på musik som vanligt. I dag ska jag skriva klart min packlista samt packa. Det kanske jag inte hinner i morgon för pappa ville åka vid två och jag vet inte när jag går upp. Jag får nog lägga mig tidigare. Aja, det blir inga sena nätter den kommande veckan i alla fall.

Pappas jobbarkompis och hans sambo ska med så bilen blir fullpackad. Jag tar med mig datorn så bloggen kanske hålls vid liv, det återstår att se. Jag ska i alla fall anteckna vad vi gör så jag kan föra in det här så ni får veta. De har trådlöst hos min moster så det ska nog funka. Det kommer inte bli några dagar jag sitter vid datorn hela dagen. Vi ska ta vara på våran lilla semester. Jag och Mimmi har skrivit upp lite vi vill göra så det gäller att jag kollar öppettider och sådant för det jag inte vet när det öppnar. Då tänker jag mer på museer och sånt.

Systrarna som ska åka Insane och Jetline!

Vem glömde bloggen?

Ojdå, jag tror jag glömde bloggen för ett tag. I dag har jag inget skäl till att vara seg mer än att jag gick upp lite sent (ungefär ett) och ja.

Har laddat ner massa hår och kläder till The Sims. Haha, jag är galen i downloads.

Ett litet ihopplock av bilder på mig.

Mer idéer

Nu är vi klara. Har varit det ett tag. Hon har inte fått dit den än men jag tror hon loggade ut från msn. Så kan det vara.

Sitter och bygger hus fortfarande men har inte så aktiv inom bygget när jag hjälpt Johanna. 

På tal om ingenting så har jag och Mimmi fått lite tips på vad vi kan göra uppe i Stockholm så nu har vi lite aktiviteter, någon av er som vet något man kan hitta på i, eller väldigt nära, Stockholm?

Ett litet ihopplock av bilder. Både från PhotoScape och min cam. (Ni kan ju gissa vem som har bildbrist igen?)

Någon behöver min hjälp!

Hej hej! Jag sitter och lyssnar musik som vanligt samt hjälper Johanna med sin blogg. Hon har lite problem, haha. Stackars liten. Jag har en del erfarenhet så det kommer gå fint det här om hon har tillräckligt med tålamod. Jag bygger hus på sims också. Två tonåringar och två föräldrar. Jag orkar inte med barn, småbarn och bebisar. De ska matas, tas hand och och massa. Det orkar inte jag. Jag behöver en familj som inte har några så små barn.

Föräldrarna står upp och tonåringarna sitter ner.

Angående kläderna så är alla utom tonårskillens (sitter ner) och vuxna tjejens tröja nedladdade. Angående håren så är de också nedladdade utom vuxna killen (står upp).

Planeringen gick inget vidare

Vad jag känner mig duktig. Uppdateringen går väldigt bra nu på sommaren. Jag har ett skäl i dag också.

Jag och Mimmi cyklade till kvarndammen för att fika och planera. Planeringen gick inte så bra. Vi planerade att vi ska till Gröna Lund, Skansen och shoppa. Jaha, det är inte ens fyra dagar (kanske inte ens tre!) och vi ska vara där ett tag. Mimmi och jag cyklade hem hit och kollade på nätet men vi hittade inte så mycket. Vi försökte ta reda på vad det kostar att ta tunnelbanan i Stockholm men vi gav upp. Vi hittade något annat ställe också. Om ni skulle till Stockholm, vad skulle ni hitta på?

Blommor från äppelträdet i fokus och maten vi åt i lördags i ofokus.

En lång och händelserik dag

Vilken dag det har varit! Det började lugnt men sedan blev det en hel del väntan. Historien kan ni läsa nedan. (Skrev den till en kompis så jag kopierade den och gjorde om på lite ställen för att bilda meningar och få bra skrivspråk.)

Jag vaknar runt halv två någonting då jag klär på mig och allt det där. Går ner och äter frukost bestående av en macka. Går in och läser det som verkar intressant i tidningen. Kommer på att jag kan sätta mig ute så jag gör det. Efter ett tag finns det inget att läsa så jag går in och pappa får för sig att åka motorcykel. (Vi skulle åka och fika i folkets park och ta en motorcykeltur först.) Jag fixar i ordning mig. Vi kommer iväg och kör och allt är frid och fröjd.... Tills vi kommer till en STOP-skylt då han saktar ner och vad händer? Motorcykeln dör och pappa rullar över den på andra sidan vägen till en liten plats där han mixtrar och massa och efter ett tag ringer han ett par samtal. När han fixat ett tag rullar vi över på andra sidan för det var så himla varmt och soligt (ingen skugga) på sidan vi stod. Han pillar i skuggan på andra sidan vägen istället. Efter ett tag kommer killen pappa ringde och de mixtrar ett tag och försöker komma på vad det är för fel men han får inte igång den ändå. Dock lät den en gång. Senare kommer min äldre kusin på runt 30 bast för pappa ringde honom. (Han har tagit MC-körkort för inte så länge sedan och pappa övningskörde med honom och då fick pappa stopp och undrade vad det var för fel då). Efter lite mer pill och ca en timme efter stoppet så får han igång den med hjälp av killen som kom. Alla kör hem till oss. Killen som kom först till pappa åker. Jag går in och byter om. Sen kommer pappa och säger att vi ska åka till Korsberga och fika istället så jag byter om till det jag hade på mig när vi åkte förut och följer med för då är ju motorcykeln fixad. Han vet vad det är för fel så när den lägger av igen så är det bara fixa det lite snabbt. Vi fikar med min kusin och åker hem igen och jag tar en dusch. Nu sitter jag här.

Felicia sover, så söt. (Jag ber alltid om lov innan jag laddar upp bilder på andra).


Varför dålig uppdatering?

Jag ber om ursäkt för den extremt dåliga uppdateringen i dag men det tar vi igen för det kommer en rejäl historia strax.

En bild på soluppgången som jag redigerat i PhotoScape.


Videoflum

Det skulle blivit en videoblogg men det blev massa flum istället och det är väl roligare att kolla på? Enjoy! Kolla noga för det kommer en del överraskningar ;o (var bara tvungen).


Sov länge.

Tjo! I dag vaknade jag sent för jag lade mig sent (eller tidigt, det beror på hur man ser det). I alla fall så har jag hunnit varit ute och det var fruktansvärt varmt. Jag fick spunk på min bikiniöverdel sen fick jag spunk på en annan så jag tog på mig en kjol som topp istället. Haha. Snart kommer nåt skojigt. Det kan ni lita på.

Bilden är tagen ungefär tjugo över fyra på morgonen, älska himelen.

Ass Up!

Haha! Jag sitter och lyssnar på en låt där texten i hela låten är typ "Put your ass in the air". Ibland kommer "Move around like you don't care" också. Får tipsa om den faktiskt.

Baracuda – Ass Up! - Original Radio Edit


Några av alla mina KP-tidningar (dock har jag slutat prenumerera nu). Jag kan lova er att det är över 100 stycken.

Någon skrev! ... Nehe?

Jag tycker mig höra det där ljudet, när någon skriver till en på msn, flera gånger men det konstiga är att ingen skrivit. Det måste vara någonting med det där.

Jag har för övrigt lika urtrist som förut. Ut och gå orkar jag faktiskt inte. Det gjorde jag inte innan heller, konstigt nog. Jag åt för mycket choklad. Det är inte bra för jag har massa kvar och vill bara ha mer samtidigt som jag inte alls vill ha mer. Choklad är väldigt gott, eller hur? Den som inte gillar choklad måste säga till tycker jag.

Vad är det där för leende? Förresten så är det jag på kortet med blå ram (översta).

Ut och gå?

Jag fick lust att gå ut och gå. Då får jag genast ett problem: Vem ska jag gå med? Jag vill inte gå själv. Anna vill väl inte gå med mig och jag går hellre med en kompis. Mimmi är inte inne på msn för hon kanske har lagt sig, vad vet jag? Sofia är upptagen sen är det en bit till henne. Jessica bor inte i stan och hon är inte heller inne. Japp, där tog listan på förslag slut. Yeah, jag är så populär! 

För övrigt sitter jag och är trött efter all choklad jag proppat i mig. Smart? Nej, inte så smart. Allt folk på msn är antingen upptagna eller inte vid datorn. Där rök min chans till att vara social.

En testbild om jag kunde ta bilder där.


Fullproppad med godis efter bion

Jag och godis går inte riktigt ihop för jag vill bara ha mer och det vill inte magen. Jag äter dock inte så mycket så jag mår illa, nej nej. Det har jag och syrrorna minnen av när mamma och pappa inte var hemma och Felicia åt för mycket och hon behövde spy. (Jag var på toa då så jag såg det inte) Anna sa att hon kunde spy i en sån där liten IKEA-skål av plast. Om ni vet vad jag menar. Hon gjorde det också, haha.

Nej, strunt i det. Filmen var bra och jag vill bara se mer! De är som böckerna och jag längtar tills Breaking Dawn kommer på bio.

Mamma och pappa åker iväg.

Biooutfit

Jag sitter klar inför att gå på bio med Sofia. Vi ska gå och se Eclipse som börjar klockan 19. Innan dess ska vi hämta ut biljetterna och köpa godis.


Outfit för kvällen:
Skjortklänning (eller nåt)
Skärp
Leggins
Allt från Ullared
Väska från en marknad eller nåt, fick den i födelsedagspresent.

Felicia fotade översta bilden.

Jag fick inte följa med!

Snacka om att jag blev avundsjuk på mamma nu! Hon kom in och sa att hon och pappa ska ut och åka motorcykel. Jag vill också åka. Fast det är klart, jag åker mer med pappa än vad mamma gör. Lite tråkigt kanske. Mamma och pappa bör få ha sina ensamstunder utan ungarna. 

Jag går ner och äter något. Det blev en liten besvikelse på Sapa för det fanns inte stekt potatis sen fick jag ingen bearnaisesås. Fy! Jag var inte så hungrig så det var väl tur det. Jag får fixa något snabbt. Nudlar funkar nog.

Gissa om inte pappa stack in huvudet nu också. Han sa stolt att han och mamma ska ut och åka nu. Sedan log han för att retas med mig. Usch, vad jag blir avundsjuk. Aja, jag skulle nog inte hinna ändå, ska iväg runt sex och då vill man inte lukta motorcykelåktursvind (?). Konstigt ord det där men jag vet inte vad jag ska kalla det men det luktar inte normalt efter att man varit ute och åkt. Åker man länge får man ont i rumpan, inte kul. Mamma lär ju få ont, haha. Nej, strunt samma, nu slänger vi in en helt slumpmässig bild.

Bara för att Felicia är såå sööt! Eller vad säger ni?

Solen skiner

God eftermiddag! Här skiner solen, himlen är blå med enstaka moln och jag sitter inne. Tro nu inte att jag inte varit ute i solen för det har jag. Först skulle jag spela badminton men det var inte kul att spela själv. Det var väldigt komplicerat kan jag säga er. Först slå iväg bollen (eller vad man nu kallar det) och sedan springa efter den och försöka träffa och slå iväg den åt andra hållet där man stod innan. Inte så lyckat eftersom jag bara missade och blev trött. Det blev lite hopp på studsmattan sedan satt jag i en stol men det blev jag trött på så jag gick in och hämtade boken, nu börjar den faktiskt bli bättre och det var andra kapitlet. Jag blir störd av saker när jag ligger ute. 

Jag låg ute ett tag och sedan gick jag in och bytte om. Nu sitter jag i något annat än förut. Det var för varmt med leggins, haha. jag hoppas jag får en bränna för jag låg ute ett bra tag kändes det som.

Förra årets bild. Kjolen på bilden har jag i dag, dock på rätt sätt nu.


It Kills Me

Här kommer en låt! 

Melanie Fiona – It Kills Me - E. London Mega Mix


Hade inte tid att leta bild för nu ska vi åka iväg! På bilden: Spotify

Snart dags att cykla iväg till Sapa

Hej! Jag sitter och lyssnar på musik och funderar på om jag har tipsat om en speciell låt. Jag antar att jag inte har det så det kommer nog snart. Sitter även och väntar på att vi ska iväg till pappas jobb. I dag är det fint väder ute och senare ska jag iväg och göra en sak, vad kommer jag till när tiden närmar sig. Eller så blir det helt enkelt efteråt bara. Ni får se helt enkelt.

Ingen dagens outfit än för jag har inte hunnit. Hah, sega lilla mig. Bilden är dock från igår.

Kategoriproblem?

Jag kom på att jag lägger till det mesta i kategorin "Dagen" (omdöptes nyss till "Vardagen"). Jag får ordna upp det där när jag orkar och har tid. I morgon får jag se om jag gör något annat för om jag inte gör det kan jag nog fixa det där. Jag gör det inte nu för det orkar jag inte. Tänker gå och lägga mig snart.

Min fina orkidé. Synd att den inte var röd eller turkos men jag gillar den ändå. (Bilden togs i dag)

Upp "tidigt" för att äta vid ett.

Vet ni vad? Jag måste upp "tidigt" i morgon för klockan ett ska vi åka till pappas jobb (Sapa) och äta någon grillbuffé eller något. Det bjuds på fläskkarré med bakad eller stekt potatis samt bearnaisesås eller BBQ-sås. Jag ska nog ta stekt potatis och bearnaisesås. Vad skulle du tagit om du fick välja?

Jag får nog sätta alarm eller något men jag vill inte för jag bara ligger och drar mig i timmar ändå. Det är sällan jag stiger upp direkt. Jag brukar gå upp runt tolv någonting. Yeah, smart. Sover bort halva dagen. Halva och halva vet jag inte men ja, man får väl tolka det som man vill för sitter man uppe och gör ingenting på nätterna så sover man längre, eller vad tror ni?

Jag kände att jag behövde en ny visningsbild på msn så det fick bli den här för att den är så söt, eller vad säger ni? (Tagen i dag för övrigt)

Julis första 'Dagens Outfit'

Hej hej! Det kanske är dags för en "Dagens Outfit" eftersom jag ändå laddat in bilderna i datorn.


Tunika från Gina Tricot (om jag inte minns fel).

Rosa moln (eller om de är lila?)

Hej! Vet ni vad jag såg när jag kollade ut genom fönstret? Rosa (lila?) moln! Jag var tvungen att ta kort på dem.


Nyduschad och hungrig

Nu har jag duschat och smort in mig. Klätt på mig har jag också gjort. Jag hade klätt på mig innan med så det fick bli en dusch för jag hade inget att göra, haha. Har jag i och för sig inte nu heller men jag hittar på någonting. Är hungrig så jag får ta och fixa någonting, om vi har något. Mackor har vi säkert och det får funka.

Jag låter nästan alltid mitt hår lufttorka för det blir så bra då. Inte helt rakt utan lite halvvågigt. Jag gillar det. Sedan får inte luggen hänga ner i ansiktet. Det är lite störande om den gör det men jag ska inte snacka om i-landsproblem.

Usch, jag bjuder på mitt ansikte på den där bilden men håret ser lite bra ut.

Ombytta roller?

Hallå! jag har vaknat och ätit mannagrynsgröt till frukost. Jag kände mig som lillasyster i dag när jag skulle göra gröten. Felicia kan göra det så jag frågade henne, haha. Det var inte så svårt! Det tog inte så lång tid heller. Japp, jag fick känna mig som lillasystern och Felicia fick känna sig som storasystern. Ett som är säkert är att jag aldrig kommer att vara yngst av mina syskon och ett som är säkert är att Felicia aldrig kommer vara äldst.

Felicia och jag. Det ser ut som Felicia tänker: "Eh, Linnea, vad håller du på med?"

Love The Way You Lie

Tjo på er! Nu ska ni få en låt av mig.

Eminem, Rihanna – Love The Way You LieJag får tacka Linda Blom för att hon lade ut den på sin blogg.

RSS 2.0