Träning i dansspel

Det är bra att ha träningsgrejer hemma så att man kan ha kul och träna på en och samma gång. Har dansat på dansmattan från tre till kvart över fyra så det var ett bra tag. Mot slutet var jag oerhört trött i benen. Senare ska jag duscha (borde gjort det efteråt men har inte bytt om än så då får det gå an), äta middag, kolla på Robinson och hänga upp tvätt i reklamerna.

Tillbaka till dansmattan och träningen... Jag slog en himla massa rekord (det är i stort sett bara jag som dansar på dansmattan och i och med det är jag den som är bäst på det) så det var bra. 

Uppe på ön Blå Jungfrun, väldigt vackert var det där.

Sommarnätterna - Del 17

Detta har hänt: På stranden gjorde Sebbe slut och när han går fram till gänget med killar som han gick ifrån tidigare säger han något och killarna jublar. Miranda undrar såklart vad han sa som de jublade åt.Jag vänder mig om och går sakta mot Elin och Pontus.
...”Jag går dit och tar reda på vad de har så kul åt. Jag måste verkligen veta! Killgrej, ni vet.” Sa Pontus energiskt nyfiket och gick iväg mot killarna. Han hade självförtroendet med sig när han gick sådär killigt som killar gör. Han såg inte ut att vara ute efter någonting för han gick inte så fort, han gick så sakta som killar brukar göra. När han kom dit förde de ett himla liv och jag kände mig helt klart dissad. Jag hoppades att han spelade med.
...”Det funkade visst inte…” Sa Elin och tittade mot killarna. Hon kollade nog mest på sin hunk som hon kallade honom.
...Jaha, vad ska jag göra nu då? Jag vill inte stå här och känna mig som ett fån, tänkte jag. Jag funderade på att gå iväg och hem igen men jag ville stanna för jag ville inte lämna Elin ensam, fast hon kunde i och för sig gå till killarna eftersom det inte var henne det hela handlade om. Det verkade i alla fall som de hånade mig. Det kan väl knappast vara meningen att man ska jubla när man gjort slut med någon? Eller var det så att han sa någonting helt annat? Jag visste inte om jag ville veta vad de jublade åt för det kunde ju vara jag som var orsaken till jublet. Det sa jag också till Elin.
...”Äsch, ta det lugnt, Miranda. Det ordnar sig. Killar är ju tröga redan från början, det vet vi ju. Fast min snygga hunk där borta, rawr, säger jag bara!”
...Jag kunde inte låta bli att skratta åt hur hon betedde sig. ”Du är ju helt…” Jag kunde inte riktigt komma på hur jag skulle formulera mig.
...”… Knäpp?” Fortsatte hon. ”Jo, jag vet!” Skrattade hon. ”Men kolla på honom! Visst är han såå snygg?!” Hon blev bara ivrigare och ivrigare ju mer hon kollade på honom.
...Jag fortsatte skratta, både åt och med henne. ”Säg till när ni gör slut så kan jag ta honom.” Skojade jag skrattandes. Delvis var han ju mycket snyggare nu när Sebbe bara hade svikit mig (även om jag vet att det var tvärtom) och gjort slut helt oväntat (så oväntat var det faktiskt inte eftersom det var jag som kysste min bror och inte någon annans bror, fast det skulle nästan varit värre om jag kysst hans äldre bror). Det var nästan rätt åt mig att han gjorde slut med mig.
...”Seriöst?! Hade du tänkt sno min snygga hunk från mig, Miranda?” Skojade hon skattande tillbaka.
..."Ja, jag skulle definitivt ta din snygga hunk när det var slut mellan er.” Det skojande skrattandet fortsatte ett tag.
...”Vad har ni så roligt åt?” Undrade Pontus och gjorde frågande ett ansiktsuttryck som betydde ”De är ju inte riktigt kloka”. När han inte fick något svar slet han åt sig Elin och omfamnade henne så hon hade ryggen mot honom. Hennes skrattande avtog.
...”Vad fick du fram?” Undrade hon och vände sig om mot honom. Jag visste redan innan vad som skulle hända; hon skulle kyssa honom. Som om jag var en professionell programmerare för ett dataprogram gjorde hon precis som jag hade programmerat henne att göra, det vill säga det jag trodde att hon skulle göra.
...”Jag är inte så säker på att ni vill veta det, särskilt inte du, Miranda…” Sa han försvarande som om det var värsta killgrejen.
...”Kom igen, vi kan ta det! Eller, vad säger du, Miranda?”
...”Ja… Jag antar det.” Sa jag med lite tveksamhet.
...”Eh… Asså, är det säkert? Jag tror allvarligt talat att du inte vill veta. Det var ganska elakt…” Sa han främst riktat till mig och jag kände att han egentligen inte ville säga det, särskilt inte i min närvaro.


Vad är det som Pontus inte vill säga? Hur kommer Miranda och Elin reagera om han säger det han egentligen inte vill säga i alla fall? Fortsättning följer...


Dagen som kallas lillelördag

Imorgon har jag inga lektioner och ser mig då som "ledig" och jag har inga läxor jag kan göra heller (vilket är bra) så det blir som en söndag imorgon.

Just nu sitter jag och lyssnar på musik och spelar spel på facebook, det är huvuddelen av mitt tidsfördriv; spel på facebook. Vad jag gör mer för att fördrvia tiden har jag faktiskt ingen aning om den bara går i alla fall, fort eller sakta beroende på om folk på msn/skype är sociala eller inte.

Från båtutflykten.

Fördelen med att gå i trean

En bra grej med att gå i trean på gymnasiet (nu har jag bara min egen erfarenhet och har bara haft en veckas lektioner) är att lektionerna går otroligt fort och inte är tråkiga (vissa undantag får dock göras med en speciell lektion jag har). Fysik B som sägs vara den svåraste kursen på hela gymnasiet, är inte alls svår bara rolig eftersom vi har en otroligt bra och rolig lärare som förklarar som om man var helt trög (på ett bra sätt). Inte som om vi vore helt puckade, mer som om vi hade svårt att förstå saker utan bilder som läraren ritar upp på tavlan och roliga demonstrationer med white board-pennor.

Jag tror att det kommer bli tuffare ju mer tiden går och ju fler lektioner vi har i allting.

Örhänge som är förvånansvärt lätt att bära, det ser inte ut så och man tror inte det men det är ett av de lättaste örhängena jag äger (i alla fall av de i samma storlek).


Det Vackraste

Otroligt fin låt av Cecilia Vennersten.

Sommarnätterna - Del 16

Detta har hänt: Pontus och Elin har en plan och ska ordna upp det mellan Miranda och Sebbe. De har kommit en bra bit påväg för Pontus har hämtat Sebbe från killgänget och de är påväg mot Elin och Miranda....Jag såg hur Sebbe saktade in. Åh, nej, det här kunde bara sluta illa! Fast hur skulle vårt förhållande se ut efter detta om det fortsatte? Det skulle bli katastrof och ingenting skulle vara sig likt mellan oss.
...Jag vände mig mot Elin och försökte komma så nära hennes ena öra med min mun som möjligt. Jag sa tyst till henne att det här aldrig skulle kunna funka.
...”Han saktade ju in! Han vill inte ha tillbaka på mig, jag känner honom väl för att veta det.” Fortsatte jag och hon gestikulerade till Pontus att han skulle komma. De utbytte några ord lika tyst som om det var den hemligaste hemligheten i världen och att ingen annan fick höra.
...Innan jag visste ordet av började mina ben röra sig framåt mot Sebbe där han saktade ner mer och mer för varje sekund som gick. Snart stod han helt still men jag kom allt närmare honom och började sakta ner jag också, även om jag inte gick så fort från första början. Snart stod jag knappt tre decimeter ifrån honom. Han såg nedstämd ut, även om jag, kanske, var den enda som kunde se det. Han kunde inte dölja det för mig, men det visste han inte. Han trodde väl inte att jag brydde mig särskilt mycket om honom längre eftersom jag hade strulat till det. Han trodde säkerligen att jag inte ville ha honom längre men vad skulle jag ha för framtid med David inom kärleksbranschen? Bra fråga!
...Helt plötsligt hade jag slagit armarna om honom och inlett en kyss. Vad i hela friden höll jag på med?! Han ville säkert inte ens… men jag hade fel. Han besvarade kyssen. Åh, vad jag hade längtat.
...Alla tankar om att han inte ville ha mig flög ut ur hjärnan.
...NEJ! Vad gjorde han nu? Han drog sig ur utan någon vidare förmaning. Tusen frågor snurrade omkring inne i huvudet. Vad var det som var fel? Jag kunde tyvärr inte svaret på den frågan. Jag släppte honom genast och backade så jag hamnade längre ifrån honom, minst en meter, och han bara glodde på mig. Jag stirrade tillbaka.
...Vid det här laget tittade Elin och Pontus undrande på oss. Jag visste inte vad som hände bakom ryggen på mig eftersom jag stod med ryggen mot Elin och Pontus men jag kände vad som hände.
...Sebbe öppnade munnen som om han precis tänkte säga något men han ångrade sig och munnen stängdes igen. Det var som om Elin och Pontus gestikulerade vad han skulle göra men jag visste inte alls vad som pågick bakom mig. Framför mig öppnade han munnen som för att prata ännu en gång. Den här gången rörde han på läpparna och formade ohörbara ord. Jag bara stod där och väntade på vad han skulle säga. Jag tydde inte vad han sa för jag var koncentrerad på andra saker.
...”Du fattar väl att det här aldrig kommer att funka? Du kan inte gå och vara otrogen med din brorsa, det fattar du väl själv. Om vi fortsätter kommer jag aldrig mer lita på dig och då får du ingen som helst frihet så det är bättre att det tar slut här och nu.” Sa han helt oberörd, som om han gjorde slut med en sten. Jag var ingen sten, har aldrig varit eller kommer aldrig att bli en hård sten!
...”Jag antar att det var avskedskyssen, då.” Sa jag lika oberört som hämnd. Han skulle också få känna sig som en sten!
...Han vände sig om och gick emot killgänget igen. Man såg att han gick säkert och med stolthet. När han kom dit satte han sig bland killarna och öppnade munnen och sa någonting men ljudet nådde inte fram till mina öron. De andra killarna jublade, det hördes i alla fall, men allting kändes som en förlust från min sida. Jag undrade vad han sa som fick de att jubla så mycket.


Vad sa Sebbe till killarna i gänget? Hur kommer Miranda göra nu? Vad gör Elin nu för att varken svika pojkvän eller bästa kompis? Fortsättning följer...

 


Back to Eksjö stadsfest!

Kom hem ungefär kvart i två igår och var helt slut efter att ha gått runt på Eksjö stadsfest från kvart över nio till klockan ett eftersom vi inte hade så mycket vi ville se då men det var trevligt och timmarna flög fram även om de inte flög fram som ljusets hastighet, mer som ett flygplan.

Ska åka dit vid halv fyra och innan dess är det nog bra att ha tagit ut pengar. Börjar ha lite kontantbrist i plånboken för där har jag inte ens 20 kronor i kontanter.

Vet inte om ni lagt märke till halsbandet jag glömde nämna att jag fick på min artonårsdag. Jag glömde nämna det för att jag har det på mig hela tiden. Visst är det fint? Det liknar min mammas fast hon sa att hon tyckte mitt var finare.

Fyra timmars frihet

Ni tror väl inte på mig om jag säger att jag sitter hemma och har håltimme sedan 10 och börjar tio över två? I vilket fall som helsrt är det sant och vid tio i två ska jag cykla hemifrån. Under tiden jag varit hemma har jag duschat, kollat på film, ätiit lunch (bestod av gårdagens korvstroganoff och jasmineris) samt skrivit ut lite program för ikväll och imorgon då Eksjö stadsfest äger rum, vilken jag ska gå till tillsammans med Mimmi och mina föräldrar. Har skrivit ner lite vilka artister vi vill se och sådär.

Eftersom det inte finns bra bilder här heller (sitter vid datorn i mammas och pappas rum istället för vid min laptop, den här var ju ändå på så tog den istället eftersom den har skrivare ansluten.) så blir det en affisch för Eksjö stadsfest

Danza Kuduro

På YouTube finns ingen riktigt bra version men det här är den bästa jag hittat (eftersom jag var lite lat letade jag inte så länge)

Don Omar – Danza Kuduro


På tal om musik så ska jag med mamma, pappa och Mimmi till Eksjö stadsfest imorgon kväll och på lördag. Där uppträder bland annat Eric Saade och September. Även The Ark, Daniel Adams-Ray och en massa andra!

En 18-årings plikt

Sitter och gör frågor på rekryteringsmyndighetens hemsida eftersom alla som fyller 18 måste göra det så det är väl bäst att ta tag i det så man blir av med det sedan och slipper tänka på att man måste göra det senare. Medan jag gör detta så lyssnar på på musik och det var väl det.

På tal om någonting helt annat så har jag fyra timmars håltimme i morgon. Jag börjar halv nio med 90 minuters Fysik B och sedan börjar jag igen tio över två med 90 minuters Teknik, Människa och Samhälle. Tur att jag kan cykla hem emellan och vara hemma oh dryga istället, inte så kul att sitte i skolan och göra absolut ingenting.

Akta er för min farliga blick! Bilden togs faktiskt igår.


La La La (Never Give It Up)

September - La La La (Never Give It Up)


Gammal låt. Lyssna runt 1:15 och framåt så låter det som hon sjunger bög-in istället för begin.

När håret inte samarbeta

Ibland kan ens raka/platta hår vara helt utan volymen man själv vill ha och det är inte så roligt. Hur får man då volym i sitt platta/raka hår utan att använda hårprodukter överhuvudtaget? Jag har lite förslag som fungerar på mitt hår som är ganska kort (av min egen erfarenhet av hårlängd tycker jag att mitt hår är kort, sedan finns det ju de som tycker att det är långt).


Förslag 1: Klipp upp håret om det inte redan är uppklippt.

Förslag 2: När du borstar det vänder du uppochner på huvudet så att du borstar på underhåret istället för att borsta där man vanligtvis borstar när man borstar håret (se bilden ovan).

Förslag 3a: När du har duschat så kan du torka det med handduk först och sedan föna det när du har huvudet uppochner (se bilden ovan).

Förslag 3b: När du har duschat och torkat håret kan du sätta upp håret med en klämma (se bilder nedan).I väntan på lektionen

Just nu sitter jag i skolan och väntar på att håltimmen ska ta slut. Schemat har ändrats så framtida onsdagar har jag bara en lektion, vilken är mikroprocessorteknik (fråga mig inte vad det är för jag vet inte det än eftersom detta är andra dagen i skolan). Anledninmgen till att jag bara har en lektion är för att det är individuella val på morgonen fram till kanske tolv och sedan är det lunch och sedan var det mentor fast det är nu flyttad till fredagar. I vilket fall som helst så har jag redan tillräckligt med poäng för alla kurser så jag behövde inte välja två kurser. Jag hade språk i ettan, vilket inte var obligatoriskt för ettorna på teknik och sedan hade jag valt trafikkunskap efter skoltid och detta blev då tillsammans de poäng som jag skulle läst nu i trean. Ganska slappt ändå.

På tal om schemat så har jag sovmorgon ett antal dagar i veckan. Enligt mitt elevschema har jag sovmorgon till halv ett i morgon också, i alla fall på dexter som... äsch, jag orkar inte förklara men det är en liten tjänst som elever och föräldrar kan kolla på där är även lärare inblandade där de ska fylla i när-/frånvaron.

Med tanke på att jag sitter vid en av skolans datorer så har de inga bra bilder så det får bli en som jag tog från gymnasiets hemsida. Här har vi huvudentrén.


Videoblogg 22 Augusti

En kort videoblogg om vad jag ska göra idag.

Garden Paradise

Efter middagen (vid kanske halv fem) så har jag suttit och byggt ett hus med tillhörande trädgård och sedan filmade jag det, satte ihop en film av det och laddade upp det på YouTube.Det kan bo upp till sex simmar i huset... Jag orkar inte berskriva mer för ni ser allting i videon (och dessutom har jag hittat en annan låt (andra gången jag säger det men det är fortfarande inte den som jag alltid haft utan det är en annan nu, en bättre låt)).

Fast i en annan värld

Jonie och Zack med sin dotter Katie. (Klicka för större bild)

Nu kom inte några snöbilder eller andra bevis på att jag har året runt men det vet ni redan. Har faktiskt bild på när Zack är ute i snön med Katie, tro det eller ej, men Zack förfrös nästan och var grå tills han återfått sin normala temperatur.

I vilket fall som så var det inte de här jag spelade på idag men jag är fäst vid dem så det fick bli ett litet collage med en del av deras livshistoria.På tal om annat så brann ett av deras träd för att blixten slog ner. På tal om brinnande träd så brann ett annat träd i ett annat hushåll av en annan orsak. De hade krattat ihop löv och Felicia hade sagt att hon bränner upp lövhögarna så jag provade att göra det. Dessvärre var oturen med mig så ett träd tog eld och där stod en av mina simmar i närheten och skulle försöka släcka elden men det gick inte så bra så hennes kläder tog eld och hon började brinna och hennes mätare sjönk allt mer och snart var hennes diamant väldigt röd. Hennes kille ringde efter brandkåren som kom en sekund efteråt och släckte elden. Som tur var kan jag en del fusk så jag skrev in det jag tyckte var lämpligast (maxmotives, så att alla mätarna blir gröna) och det blev bättre.

Här bygger Emilio och Ashley snögubbe (det var hon som brann och han som ringde efter brandkåren).


I samma familj några simdagar senare och nu på vintern gick sonen (barn) och pappan ut och hade snöbollskrig, efter det skulle de göra en snögubbe, temperaturen på dem var under normal men inte överdrivet kall så jag kunde ge det ett försök med snögubben en liten stund i alla fall men rätt som det är sjunker temperaturerna i deras simkroppar och sonen blir jättekall och grå (som Zack) och helt plötsligt kommer en varningsgrej upp (jag hann inte se vad det stod för jag kryssade den eller något liknande) och helt plötsligt kommer socialtjänsten och skäller ut föräldrarna och hämtar sonen! Tur i oturen hade jag inte sparat det senaste så jag går ut i kvarteret och går in i familjen igen och där är det första höstdagen. Hade inte sparat på väldigt länge så fick spela om och var lite frustrerad över detta.

Tröttheten slår till

Har ni någon gång känt den där otroligt trötta känslan när man precis ätit middag eller något annat och sen medan man äter så blir man allt mättare och mättare och tvingar i sig? Sådan var jag idag. Till sist när jag var klar och skulle dricka fantan så gick det bara inte. Jag blev trött. Det kom så snabbt som trötthet brukar göra. BAM! Och vips är man helt plötsligt trött. Jag gick upp och vilade lite, inte för att jag kan sova när det är ljust, jag försökte inte ens sova, då skulle jag helt klart rubbat dynget ännu mer än vad jag gjort. Gick upp sent idag och duschade sedan åt jag frukost vid två, haha. Till detta måste jag lägga till att jag duschar ganska länge, när jag inte har jättebråttom för när jag har det så duschar jag på mindre än 10 minuter så ni kan ju sätta er in i situationen... Aja, nog om det. Tack och adjö, ska spela The Sims snart.

Havet med vågorna i Italien.

Frågestund eller inte?

Fick ett förslag om att ha en frågestund så jag vill veta hur många som är med på idén, är det ingen som håller med så blir det ingen, så det är bara att kommentera vad ni tycker :) Frågestund eller inte? Själv hade jag ingen fundering på att ha det, och eftersom jag inte får så många frågor bland kommentarerna när det inte är frågestund så kan man ju ställa frågor där om man vill ha svar mer omgående. Det är ju ganska svårt att komma på frågor på beställning. Ibland kan man komma på något när det inte alls är någon frågestund och då kanske man vill ha svar på den frågan, så det är bara att ställa frågor när man känner för det. Min blogg är ju inte så stor och jag gör inte så mycket på dagarna så därför har jag tid att svara på "läsarfrågor" som andra bloggare kallar det.

En solnedgång utan solen i bild och lek med ISO.


Sommarnätterna - Del 15

Detta har hänt: Miranda och Elin möter Pontus vid stranden så att de kan ordna upp Mirandas och Sebbes förhållande. Miranda fastnar i tankar och vill sedan lämna stranden eftersom hon ser Sebbe sitta med de andra killarna. Hon orkar verkligen inte med honom just nu....”Kom igen, Miranda, du kan ju inte gå ifrån honom när du egentligen vill ha tillbaka honom, eller vill du inte ha tillbaka honom nu? Jag har ju…” Började Elin och blev en aning förtvivlad.
...Jag suckade, tittade bort mot Sebbe och studerade honom diskret. Han såg lite nere ut men försökte dölja det. Jag har känt honom så länge att jag såg på honom vilket humör han var på även om han visade någonting annat på utsidan. Han verkade varken glad eller mindre glad. Han humör skulle verka vara lagom bra. Han visade inte sitt riktiga humör, han ville inte orsaka problem. Jag började undra vem han gick till och pratade med. Har killar sådant snack som tjejer har? Pratar de om sina problem med sina killkompisar?
...Nu ville jag bara att allt skulle bli bra med honom. Allt det här var ju mitt fel, om man bortser från att det var Davids fel också för att han är så otroligt snygg. För snygg. Hade han inte varit min bror hade jag lätt dumpat Sebbe för honom, vilket jag egentligen redan hade gjort. Hemskt! Hur kunde jag dumpa min pojkvän för att vara med min bror när det inte ens skulle funka? Hur kunde jag vara så oerhört trög att jag inte förstod att jag inte skulle kunna ha någon framtid tillsammans med min bror och varför kunde jag inte insett det tidigare? Just nu skulle det varit bra om Sebbe hade kunnat läsa mina tankar för det skulle gå så mycket fortare än att bara förklara allt för honom.
...Jag vände bort blicken från den långa, blonda, normalsmala, omtänksamma killen som för några dagar sedan varit min pojkvän. Synd att han troligen inte kommer att ta tillbaka tjejen som fortfarande älskar honom.
...”Ska vi gå då?” Frågade jag innan jag ångrade mig.
...”Menar du att du vill gå hem eller gå bort till Sebbe?” Frågade Elin. Pontus sa inte alls mycket. Han lät Elin sköta snacket med mig eftersom han troligen kände att hon hanterar mig bättre.
...Jag började gå onödigt sakta och med onödigt korta steg. Jag vände mig mot Elin och Pontus. ”Kommer ni, eller tänker ni stå där och bara titta rakt ut i luften?”
...De började röra på sig. Pontus hade lagt sin vänstra arm om Elins axlar och jag blev så otroligt svartsjuk. Jag ville att Sebbe skulle hålla om mig sådär. Nu insåg jag hur mycket jag längtade efter honom. Jag funderade på om han saknade mig också, saknade min närhet, saknade våra omfamningar. Undra vad han skulle säga när jag kom fram dit. Skulle han vara arg på mig? Skälla ut mig? Överge mig? Krama mig? Eller skulle han helt enkelt bara ignorera mig.
...”Ska jag gå före och varna honom att vi kommer och ta ett litet snack med honom?” Sa Pontus, mest riktat till Elin eftersom det var de som smidde planen tillsammans.
...”Ta ett snack med honom, men säg inte att hon kommer för då lär han väl få spel och sticka, eller? Du känner ju honom bättre men jag gissar på att han skulle gå eftersom han kanske inte kommit över det här än.” De vände sig mot varandra och han omfamnade henne. De kysstes och sedan gick han lite fortare än de gjort innan och förbi mig. Jag stannade och Elin kom ikapp de två stegen jag varit före. ”Åh, min snygga hunk. Kolla, han är ju snygg även bakifrån!” Elin var på hugget. Jag kände mig inte så mycket på hugget men jag visste vad jag ville. Jag ville få tillbaka min pojkvän fast jag kunde hålla med Elin, Pontus var snygg och även bakifrån. Hon hade absolut inte fel, det var bara det att jag inte kunde tänka på någon annan än Sebbe just nu. Jag var så koncentrerad på att jag måste få tillbaka honom att jag inte lade märke till att Pontus och Sebbe snart kom emot oss så där stod jag i tankar medan de kom gående mot oss.


Vad kommer att hända mellan Miranda och Sebbe. Är Pontus och Elins ansträngningar helt i onödan eller kommer det att ordna upp sig mellan Sebbe och Miranda? Fortsättning följer...

Fastklistrad

Sista delen av dagen igår spenderade jag med att spela The Sims 2 Året Runt som jag velat ha sedan högstadiet när mina kompisar pratade om det och fusken. Då hade jag inte ens spelat The Sims 2 på egen hand ens en gång. Sofia ska ha ett stort tack för presenten :)

I vilket fall som helst så tänkte jag bygga hus nu när jag har ett nytt expansionspaket så får se om jag bygger något eller om jag spelar eller hur jag gör. Kommer ni förresten ihåg Garden Palace, det där huset med ett växthus? Det växthuset var inget riktigt växthus. Jag tror jag får ändra på den tomten och fixa till den så jag får ett växthus där istället :)

Mamman och sina två barn, Jackie och Ariel. (Samma familj har dottern Stella som i sin tur är ihop med Teddy som har en himla massa syskon)

18-årspresenter

Jag orkade inte ta en himla massa bilder så det fick bli en liten video där jag visar vad jag fick istället. Dessutom var det så längesedan jag gjorde en videoblogg.

Det här är vad jag fick för presenter på min 18-årsdag igår.


Fixa och dona på den speciella dagen.

Det är nog bäst att förvarna om saker innan de händer och eftersom jag vet att jag kommer att vara upptagen med annat i morgon (idag, tisdag 16 augusti) så kan jag meddela det till er :)

Det är så att jag ska ha fest här i morgon (idag, tisdag 16 augusti) för att fira min 18-årsdag (som jag inte har nämnt alls här i bloggen) och då ska jag förbereda en himla massa saker. Det är nog inte så mycket i längden men det är ganska mycket på min tidsplanering för allting jag ska göra. Farmor kommer hit vid elva och då ska vi fika sedan efter att hon har givit sig av får jag fullt upp med fixet. Jag ska hinna städa, fixa mat och allt sådant (med brist på kunskap och lat som jag är så blir det ingen riktig middag). Eftersom jag gillar överraskningar (både för andra och för mig själv) så ska jag inte berätta vad menyn innehåller.

Adriatiska havet, Bibione, Italien en varm dag på semestern.

I Love You Like A Love Song

Selena Gomez & The Scene – Love You Like A Love Song

Sommarnätterna - Del 14

Detta har hänt: Miranda och Elin går hem till Miranda för att hämta kläder som hon kan ha de närmaste dagarna eftersom hon vill undvika att vara hemma, mest för att undvika David. Miranda skäller ut David för att han inte ljög för Sebbe. David försöker lugna ner henne med tappar sedan tålamodet när hon inte gör det och tar ut ilskan på henne och ett bråk börjar. Elin får David att gå sin väg men istället hör Miranda Lina så de försöker ta sig ut utan att hon ser de. De kommer ut utan några utfrågningar från den yngre systern.”Kommer du eller? Du går så sakta, du brukar inte gå sådär sakta, vad tänker du på?” Undrade Elin.
...Här hade jag min chans, skulle jag presentera min tanke som egentligen var hennes idé från första början eller skulle jag låta bli?
...”Skulle du kunna ta kontakt med Pontus och fråga om han kan…” Jag hann inte säga mer, Elin svarade direkt att hon kunde göra det. Fem minuter senare hade hon redan fått tag på honom och berättat för honom vad han skulle göra.
...Jag undrade vad jag hade gett mig in på, mitt hopp om att få tillbaka Sebbe var inte det bästa, när jag väl tänkte efter vad jag gjort och funderade över hur jag själv skulle gjort om rollerna var ombytta. Skulle jag då tagit tillbaka honom? Antagligen inte, fast nu har han i och för sig inga syskon men det spelar ju inte någon roll, det hade kunnat vara någon annan också. Jag vet att han är väldigt trogen så han skulle inte göra så mot mig, om han nu inte bestämmer sig för att hämnas (vad det nu skulle vara bra för).
...Vi var på väg till stranden. Solen sken, himlen var klarblå och det fanns knappt ett moln på himlen. Väl vid stranden skulle vi möta upp Pontus. Jag hade ingen aning om att Sebbe också var på stranden, hade Elin och Pontus kokat ihop det här utan att jag fått veta någonting? Sebbe vill säkert inte alls träffa mig efter det David hade sagt. Jag kunde inte rå för det men jag skyllde på David när det egentligen var mitt fel från första början. Hade jag aldrig gått in i hans rum den morgonen hade jag aldrig sagt att han var snygg och då hade jag aldrig tagit den där karamellen och retat honom så jag fick honom att kyssa mig och då hade det aldrig lett till annat heller. Vad hade jag gjort!? Allt var ju mitt fel, varför skulle jag jämt skylla ifrån mig?
...Pontus kom gående mot oss och vi mot honom. Jag var ovetande om att Sebbe skulle vara där. Jag trodde det skulle bli roligt att gå till stranden och bada och ha roligt med min allra bästa vän och hennes pojkvän. När vi närmade oss varandra så började Elin och Pontus prata. Han nämnde att han hade tagit med sig Sebbe och att det hade krävts speciella metoder för att övertala honom. Elin sa att det inte hade varit några problem att få med mig men jag visste ju inte att Sebbe skulle vara där, hade hon sagt det hade jag aldrig följt med. Inte för att vi var ärkefiender men jag ville inte träffas honom om han inte ville träffa mig. Jag kände på mig att det skulle bli pannkaka av alltihop. Sebbes och mitt förhållande satt lika löst som en mjölktand gör när man kan ta ut den utan att få ont. Det är bara en fråga om när den kommer att lossna från tandköttet och sedan var det ute med den, för alltid. Det skulle aldrig gå att sätta dit den igen. Med tiden växer en ny tand fram men det är aldrig samma tand som man fick som liten. Det är en helt annan tand på samma plats, som en ersättare.
...Om detta nu fungerade så skulle ingenting bli sig likt mellan oss igen. Han skulle inte låta mig gå ut på fest utan honom, för där skulle säkert andra killar stöta på mig. Jag hade sådan lust att avbryta det jag tillåtit Elin att påbörja men jag ville verkligen få tillbaka Sebbe så det var som en ängel och en djävul vid en axel var som ville två olika saker. Ängeln tyckte att jag skulle fortsätta eftersom jag hade en chans att få tillbaka honom och eftersom jag såg bra ut och att han troligen inte skulle bli tillsammans med någon som såg bättre ut. Djävulen däremot tyckte att jag skulle avbryta det här eftersom jag aldrig skulle kunna få tillbaka honom efter vad jag gjort. Hur skulle han kunna lita på mig om jag gjorde sådär med min bror. Min BROR av alla!
...”Miranda, hallå?! Verkligheten anropar Miranda, kom.” Elin och Pontus försökte få min uppmärksamhet och få mig ur mina tankar.
...”Va?” Svarade jag förvirrat. Vad hade de pratat om medan jag varit försjunken i tankar?
...”Kom, vi ska gå bort till de andra, vi kan inte stå här och dega.” Sa Elin.
...”Vilka andra?”
...”Där borta.” Hon pekade bort mot stranden närmare vattnet än vad vi stod. ”Ser du dem?”
...”Jaha, där borta.” Sa jag när jag upptäckt dem. ”Jag går inte dit!” Sa jag när jag såg att Sebbe var en av dem.


Kommer Miranda att ge sig och gå dit? Vad gör hon om hon inte går dit? Fortsättning följer...

 


Hur går det med Sommarnätterna egentligen?

Fick en kommentar om sommarnätterna som jag tänkte att jag skulle svara på :)

Jag hade gärna publicerat den oftare om jag kunde men del 14 är tyvärr inte klar ännu, har inte tagit mig tid att skriva på den, även om jag börjat på den. Det var ganska längesen jag skrev klart del 13. Det var redan innan jag åkte till Italien för att vara ärlig och då började jag även lite på del 14. Jag vet att det är många som vill ha den tillbaka så jag ska försöka skriva på den. Ibland glömmer jag till och med bort att jag har den så du ska ha tack för påminnelsen :)

Din idé är absolut inget fel på men i det ligger ett problem som redan är nämnt; jag har inte skrivit klart mer än till del 13 för direkt när delarna är klara publiceras de här på bloggen (skriver de såklart i microsoft word först). Får försöka jobba på den men det gäller att ha skrivlust och det går inte bara att ta fram när man behöver den, tyvärr.

X-Men

Några kvällar irad har jag sett X-Men-filmerna. Jag gillade den första allra bäst. Jag vet inte vad mer jag kan säga om de filmerna förutom att de är grymt bra. Filmerna innehåller; romantik, action, sorg, humor, glädje, rädsla, förskräckelse... Jag kan hålla på ett tag till men jag sätter stopp där (kanske för att jag inte orkade komma på någonting mer). En del av filmerna är på ett sätt förutsägbar. Man vet hur någon är i framtiden och får se bakgrunden, då kan man på sätt och vis räkna ut ett och annat och tänka att en viss mutant inte ser ut sådär i framtiden så vad kommer då att hända med den eftersom den ser annorlunda ut nu?

På bilden ser vi en poster från fjärde filmen (av fem stycken).


Bilar 2!

Kommer ni ihåg att jag för några månader sen upptäckte att det skulle kommer en bilar 2-film? Hur som helst så var jag och såg den med Felicia och Sofia idag och den var över förväntan bra (hade inte förväntat mig så mycket av den faktiskt). Jag vet inte om jag gillar ettan eller tvåan mest men en sak är säker; Jag kan ettan nästan utantill (se mig som en tönt om ni vill men jag är galen i den filmen, kan se den hur många gånger som helst) fast jag tror lite av minnet har förträngt en del av det jag kommit ihåg av replikerna i filmen men det märker jag när jag ser den nästa gång.

En lite redigerad bild från Italienresan. På bilden ser vi motorvägen som är på pelare i Österrike.

Motorcykeltur och restaurangbesök

Pappa tog med mig till Målillas träning inför GP:t i Speedway som är där imorgon kväll. Vi åkte motorcykel dit och när vi kom hem gick vi ner till en nyöppnad kinesisk, thailändsk och japansk restaurang. Det var väldigt gott och jag kunde inte få i mig mer när vi gick därifrån fyllda med mat.

Bild från båtutflykten som jag nog inte har berättat att vi var på för att jag inte fick in bilderna till datorn.

Leksaksbilar på cruisingen

Stop Motion Cruising

Här är en kort
stop motion-film på 14 sekunder som jag har satt ihop. Tog bilderna igår men redigerade inte ihop allting förrän idag. Ljudet i är otroligt roligt så det borde ni lyssna på.

Hjälpte Anna att fixa lite med en mycket coolare sammansättning (enligt mig), med samma bilar. Här har ni hennes film i sitt eget inlägg!

P.S. I Love You

För en liten stund sedan kollade jag på en film som är baserad på en bok jag läste ut för ungefär ett dygn sedan. Enligt min åsikt så var boken så otroligt mycket bättre än filmen fast så är det ofta när man läst en bok och sedan ser filmen av boken. I filmen händer saker som inte ens händer i boken (jag antar att händelserna i grund och botten har samma betydelse). Hollys (huvudpersonen som förlorat sin man för att han dog av en hjärntumör) familj är inte densamma i filmen som i boken. I boken har hon en yngre syster, en yngre bror och två äldre bröder samt båda föräldrarna som lever tillsammans. I filmen däremot har hon sin yngre syster men inga bröder och pappan hade tydligen lämnat mamman och som grädde på moset så heter inte ens mamman samma sak i boken och i filmen. Jag vet inte om jag behöver avslöja så mycket mer som jag stör mig på (för det var en del) för då skulle störningsmomenten ta upp 90% av inlägget, haha.

Bild tagen från google

Vill du veta vad jag skrev om boken? Klicka här!

P.S. Jag älskar dig

För ungefär 24 timmar sedan läste jag ut en bok (okej, klockan var i och för sig runt 02:00 när jag släckte lampan, tror jag) som heter P.S. Jag älskar dig och är skriven av Cecelia Ahern. Boken var oerhört bra och berörde väldigt mycket. Den innehåller sorg och humor som ger sorgen en bra balans. Den sorgliga känslan genom boken är hela tiden och väldigt många gånger det var väldigt nära att tårarna började rinna ner för mina kinder.

Bild tagen från google

Nu kanske ni undrar vad boken handlar om? Den handlar helt enkelt om Holly vars man har gått bort av en hjärntumör och hon får små meddelanden av honom varje månad efter att han gått bort. I meddelandena står småsaker och varje meddelande slutar med "P.S. Jag älskar dig". Det var väl den kortfattade versionen för jag gillar inte att förstöra handlingen genom att man redan vet vad som kommer att hända.

Boken lånade jag på biblioteket och jag fick känslan "men varför finns inte boken nu då?" när jag inte hittade den på barn- och ungdomsavdelningen. Jag kollade på datorn och såg att den fanns på vuxenavdelningen. Jag hade redan plockat ut två böcker ur bibliotekshyllorna varav den ena var tjock och den andra väldigt tunn så jag stod och tvivlade på om jag verkligen skulle låna den där tjocka boken på vuxenavdelningen. Min lässugskänsla övertog känslan av att jag inte skulle låna boken så jag gick bort till disken där man lånar böcker.

Vill du veta vad jag tycker om filmen jag just såg som är baserad på boken? Klicka här!

Sagoslottet

Eftersom jag inte skrev någonting igår (för jag tyckte det inte var så värt att skriva vad jag gjorde eftersom det inte skulle bli ett så långt inlägg då) så vet ni nu varför; jag fixade klart huset nedan!

Låt mig presentera... Sagoslottet!

Psst... Jag har bytt låt nu!

Rum i huset
Kök
Fyra sovrum
Vardagsrum
Ett badrum med toalett
Ett rum med tre toaletter (mitt egna lilla påhitt)
Spelrum (med biljard, dart och poker)
Kunskapsrum (med diverse instrument, bokhylla samt staffli)
Datorrum med musikanläggning (det lät maffigare än att bara skriva stereo)
Gym

Specifikt med huset
Pool (formad som ett hjärta)
Damm
Altaner/Terrasser
Balkong
Fontäner
Rabatter
Snygg utebelysning på kvällen (syns dock inte i filmen)
Hiss

Tiden går snabbare om man läser

Pseudonymous Bosch, som författaren valt att kalla sig, har skrivit två fantastiskt intressanta böcker och är en otroligt bra författare. Man känner verkligen att han/hon tilltalar en själv istället för att man bara läser om det som händer i boken. Vad de handlar om kan jag tyvärr inte avslöja, läs själva. I serien med två böcker ingår böckerna som på svenska heter Namnet på boken är hemligt och Om du läser det här är det kört! Det var inte meningen att jag skulle låna (förstnämnda) boken från början men jag såg titeln och blev nyfiken så jag var bara tvungen. Vilket förvånade mig efter att jag läst boken var att den inte handlade ett dugg om kärlek mellan två personer som de andra böckerna jag läste gör.Nästa bok, som jag läste allre först, heter Att lura döden och är skriven av Lisa J. Smith. Boken var så otroligt bra att jag kan tänka mig att läsa nästa del på engelska eftersom den inte finns på svenska på biblioteket i stan och det är bra feedback med tanke på att jag vanligtvis inte gillar att läsa böcker på engelska för att det är en himla massa nya ord jag inte förstår mig på och då missar jag en del av handlingen eftersom jag inte förstår alla ord.Sista boken jag har läst heter Naomi & Elys kyssförbudslista och är skriven av Rachel Cohn tillsammans med David Levithan. Boken var otroligt bra och det var mycket drama. Ingenting var förutsägbart i den eftersom det hände saker hela tiden. Jag rekommenderar alla böckerna!


Notis:
Alla bilder har jag tagit från Google.

Borta bra men hemma bäst

De senaste dagarna har jag inte ens suttit vid datorn och jag ska berätta varför. I torsdags var jag och lämnade tillbaka samt lånade nya böcker att läsa på bilresan för att vi samma eftermiddag skulle uppåt landet till min mormor med anledning att min moster och hennes nybilvna man skulle ha 35*2-årskalas men de gifte sig och det var så trevligt. Varför vi åkte upp på torsdagen frågade jag mig. De gifte sig nämligen i lördags. I söndags åkte vi hem och då läste jag bok när vi kom hem också. Jag hade funderingar på att starta datorn och kolla på film men jag tyckte det kändes onödigt så jag släckte innan klockan hann slå ett på natten (ovanligt tidigt för mig när jag är ledig). Idag har jag dansat på dansmattan igen samt kollat på gamla videor med syrrorna från när vi var små (jag var som minst tre/fyra år och som högst åtta år). Det var roligt även om vi sett videorna förut. Det var väl min dag.. Hade tänkt spela the sims idag men det gick åt skogen med det.

Den bedårande vackra bröllopstårtan!

Dance!

Jag har tagit ett uppehåll från skrivprojektet och tränar istället med dansmattan, väldigt kul måste jag säga! Låtar jag dansar till mest kan ni höra nedan. Jag dansar mest till dem för att det är lätt att hänga med även om det inte är det. Det är lätt att hålla takten till dem helt enkelt.

Paul Oakenfold feat. Brittany Murphy - Faster Kill Pussycat (fanns inte på spotify)


Bobby Brown – Every Little Step


Richie Valens – La Bamba

Liten kommentar på sista låten är att det är en annan version av den.

RSS 2.0