Tillbaka till skolan

Jag har haft fullt upp idag så har inte hunnit uppdatera. Jag skjuter upp frågestunden lite, som jag redan skrivit. Det är bättre för de som har frågor nu. För mig gör det inget vilket inlägg ni ställer frågor i, jag får kommentarerna i alla fall.

Idag var första dagen i skolan efter lovet och praktiken. Det kändes inte bra men jag fattade i alla fall fysiken och det är bra. Jag har prioriterat läxorna så bloggen blev det inte så mycket med även om jag är inloggad hela tiden. Känner mig lite dålig på att uppdatera nu för tiden. Antingen är jag upptagen med annat, vilket händer ganska sällan, eller så gör jag så lite att det inte är värt att göra inlägg av så det är lite svårt.

Jag en natt i juni 2010.


Nu ska jag gå och lägga mig. Tur att jag har sovmorgon eftersom jag egentligen borde gått och lagt mig vid elva. Man får i stort sätt ingen fritid efter skolan. Lite kul hade jag i skolan idag i alla fall för engelskaläraren vill att vi ska leka lite. Det kanske är på lekisnivå men vad spelar det för roll när det är kul och när det sticker ut. Hennes taktik är lite annorlunda men det gillar jag.

Planer för dagen

Vet ni vad? Jag tror jag skjuter upp frågestunden lite grann så frågeportalen är inte stängd ännu så frågor tas gladerligen emot. Exempel på frågor kan vara till exempel om sommarnätterna eller vad jag gillar för godis (om det nu intresserar er).

Jag ska spela The Sims i dag! (Och nej, jag har inte redan gjort det den här veckan! Jag har inte spelat på länge, och det ska vi ändra på!) Jag ska försöka bygga ett hus från Trivselhus huskatalog HOUSES (jag fick den när jag var på Trivselhus i Korsberga och ställde lite frågor för att vi skulle göra en presentation om det företag vi skulle praktisera på).

Bild från förra året (det börjar bli svårt att hitta bilder nu...)

Sommarnätterna - Del 9

Detta har hänt: Miranda får smått panik när hennes föräldrar kommer hem och hon ligger bredvid David i hans säng. Hon funderar fortfarande på det där med att gilla sin bror mer än man egentligen borde. Hon och David får ljuga ihop en liten historia för att inte bli påkomna. David lägger handen på Mirandas lår så hon rycker till. Deras lillasyster Lina glor på Miranda och det blir en liten dispyt mellan Miranda och Lina. David däremot bryr sig inte och fortsätter med handen.


Det började pirra inom mig. Jag ville helst gå därifrån så fort som möjligt och när jag var inne på mitt rum på kvällen samma dag fick jag ett sms från Sebbe. Han skrev att han saknade mig, älskade mig och att han skulle komma hem om ungefär en vecka. Jag svarade att jag saknade och älskade honom också, för det gjorde jag men det började jag inte märka av förrän några dagar senare, och att jag redan längtade efter dagen han skulle komma hem. Allt var inte hundraprocentigt sant men jag ville göra honom lycklig och säker på att jag inte var otrogen. Det var just därför det inte var sant för jag hade på ett sätt varit otrogen.
...Några dagar senare var jag inne på mitt rum och fixade mig för en fest jag skulle gå på senare. Det var en sådan fest som hur många ungdomar som helst skulle komma på. Jag fixade håret, det var lockigt och hängde ner över axlarna. Jag hade ganska långt blont hår. Det var inte jätteblont, mer åt det bruna hållet men det var fortfarande blont.
...Jag sminkade mig så jag blev extra snygg för just den här kvällen. Vem jag skulle gå med var självklart; min bästa kompis Elin. Elin var en av de sötaste man kunde hitta. Hon var en sådan där tjej som både var söt och snygg på samma gång. Killarna blev helt till sig när de såg henne men hon hade redan en kille; Pontus. Pontus var den snyggaste killen man kunde hitta, om man bortsåg från Sebbe. Sebbe och Pontus var väldigt lika men ändå så olika på samma gång. Pontus hade svart, halvlångt och lockigt hår medan Sebbes hår var blont, halvlångt och lite lockigt nedtill. Med halvlångt menar jag att det slutar ungefär vid öronen.
...Jag skulle gå till Elin innan festen började så vi kunde ta sällskap med andra av våra kompisar dit. Elin och jag hängde nästan alltid ihop om jag inte var med Sebbe. Sebbe och jag brukade hänga med Elin och Pontus också, dels för att jag och Elin är bästa kompisar och dels för att Sebbe och Pontus också är väldigt tighta.
...När vi skulle träffas för en fest brukade jag, Elin och våra andra kompisar oftast möta våra killar och deras polare inne i festlokalen för det är så svårt att tajma ankomsten så vi kommer samtidigt. Ikväll var det annorlunda för Sebbe var bortrest. Ska jag vara helt ärlig så var det många som var bortresta men i alla fall inte Elin.

Jag började gå mot Elins hem i mina svarta högklackade skor. Jag hade klätt mig ganska utmanande för kvällen men det brukade jag oftast göra, det var lite min grej. När jag kom fram till henne var hon inte riktigt klar, inte jag heller egentligen så jag förbättrade sminket medan hon fixade i ordning sig med bland annat sminket. Vi skulle dessutom vänta på några tjejer som inte kommit ännu. Jag brukade komma tidigare så Elin och jag kunde snacka ostört om lite allt möjligt. Det gjorde jag även den kvällen.
...Jag funderade på om jag skulle berätta för henne om vad som hänt mellan mig och David och vad vi gjort men jag visste verkligen inte om jag ville berätta det. Det är inte så speciellt normalt att sno en av sin brors favoritkarameller bara för att man tycker att han är snygg och skulle vilja veta hur det känns att kyssa honom men grejen är den att vi brukade berätta väldigt mycket för varandra. Konstiga och knäppa saker som andra troligen inte berättar för sina bästa kompisar.
...”Hallå, Miranda!?” Hörde jag Elin säga.
...”Va?” Svarade jag förvirrat.
...”Du verkar lite frånvarande, vad funderar du på?”
...Åh, nej! Nu är det kört! Ska jag berätta eller ska jag låta bli. Berätta, inte berätta. Det känns lite som när en tjej är kär i en kille men inte vet om han älskar henne eller inte så tar hon en blomma och drar bort kronblad efter kronblad och säger: ”Älskar, älskar inte” och när det blir älskar inte tar hon en ny blomma och gör samma sak igen.


Vad ska Miranda säga? Berättar hon om vad hon och David gjort? Hur kommer Elin reagera om Miranda berättar om sig och David? Fortsättning följer...


Welcome To The Club

Manian – Welcome To The Club - DJ Gollum


Anna har lyssnat på den här låten och jag hittade den på en spellista av Digster så nu måste jag tipsa om den också, för jag tror inte Anna har gjort det men jag vet inte hur många det är som läser både min och Annas blogg men nu slutar jag diskutera det!

Sista dagen

Har ni fler frågor är det bara att fråga på, ju fler frågor, desto fler svar och ju mer får ni veta men ni väljer själva. Jag vet att det inte är så lätt att komma på frågor på beställning men någon kanske man kommer på. Frågor som redan är ställda finns såklart bland kommentarerna till inlägget.

Dagen gick oerhört fort och vi fick vara nere och hjälpa till med kopieringen men det var så mycket mer än att bara kopiera. Efter det fick vi rita vidare på vårt hus och sen var tiden som var kvar plötsligt försvunnen.

Jag kanske ska spela lite The Sims sedan för man blir rejält inspirerad när man praktiserar på ett trähusföretag.

En söt bild på mig från förra året i oktober/november.

Baka, baka liten kaka

Idag ska jag baka, och det är för att det är sista dagen på praktikplatsen i morgon så vi vill vara lite trevliga och bjuda på något som tack för att vi fått vara där.

Annars har jag inte gjort så vidare mycket idag så jag har inte så mycket att skriva. Usch, jag har ingen inspiration så jag slänger in en lite gammal bild som ni kan titta på och glöm för all del inte frågestunden!

Lite svårt att ta bilder på hela kroppen om man bara har en kamera (och en spegel).

Praktiken

Först vill jag bara tjata lite till på att frågestunden fortfarande är igång så nu var jag klar med det så nu går jag vidare istället.

Jag har varit på praktik idag också. När jag kom hem frågade mamma vad jag gjorde och svaret blev ungefär: "Lyssnade på vad folk gjorde, lyssnade på vad folk gjorde, lyssnade på vad folk gjorde, lade in papper i kuvert, lyssnade på vad folk gjorde, lyssnade på vad folk gjorde, hämtade papper, lyssnade på vad folk gjorde och lyssnade på vad folk gjorde" och då glömde jag att vi fikade, åt lunch och fikade igen. Jag har faktiskt varit så duktig att jag ätit en banan och ett äpple idag och tillsammans med bananen drack jag en kopp choklad.

En bild på mig från augusti 2010


Det är så många namn och ansikten att hålla reda på så man kommer knappt ihåg vad alla heter men vissa kommer man ihåg. Jag praktiserar i Korsberga så jag måste ta bussen dit för att sedan gå sista biten och då kommer jag typ försent men imorse fick jag skjuts en liten bit och tur är det att jag har en jacka som jag aldrig sett någon annan ha för då kan man känna igen mig. Jag fick även åka med några hem både igår och idag för bussen går tio i fem och jag slutar fyra, lite trist att bussen går då.

What The Hell

Avril Lavigne – What The Hell


Efter att ha hört den här låten två morgnar i rad på MTV så är det på tiden att jag länkar den på bloggen också.

Ingen med fler frågor?

Måste jag påminna er om att jag fortfarande har frågestunden öppen. Det var en tjej som ville ställa frågor men hon har inte skrivit några så man kan ju börja undra om jag inte bör skjuta upp den lite, eller så gör vi så att den blir försenad istället fast det är bara början av vecka 8 än så länge så vi kan skjuta upp avslutningen till slutet av veckan eller till och med till vecka 9 om det känns bättre.

Klicka på bilden för att kolla till frågestunden.

Har man inget liv?

Idag har jag spelat monopol. Det var en slags ny version med nya gator och sådär, mer 3D.

Jag måste gå och lägga mig tidigt idag (senast tio, vilket känns hemskt men jag är lite trött så skulle kunna lägga mig nu om jag hade velat) för jag har prao i morgon och då måste jag hinna med en buss som går vid sju sedan är jag inte hemma förrän typ halv sex på kvällen så jag kommer vara borta i närmare tolv timmar. Med endast en vettig måltid. Får ta med ett äpple eller två.

Om gårdagen så var jag och åkte skidor och frös om både händer och tår, var lite läskigt att tina upp tårna sedan men det får man leva med. Var ganska förbi när vi skulle åka hem, satt och blundade på hemresan på en timme. Tror inte jag somnade för jag hörde det runt omkring.

Bild från förra året någon gång i juli eller något.

Två flugor i en smäll

Idag gick jag upp vid tio över sex för att åka till tandläkaren i Jönköping. När mamma och jag stod i hissen där inne i den höga byggnaden så undrade vi vilken våning vi skulle till sedan ser hon att det står våning 10 längst upp med stor fet text så vi börjar asgarva och in i hissen kommer en äldre dam.

Vi var klara hos tandläkaren vid halv nio (vi kom dit vid åtta) och då stack vi iväg till McDonald's och åt frukost. Jag tog pannkakor och fick överdrivet mycket jordgubbssylt (jag gillar inte ens jordgubbssylt, äter helst pannkakor med socker eller hallonsylt på) sedan drack jag även choklad, eller för att vara exakt var det portions O'boy som man har i vatten och både mamma och jag fick för mycket vatten (det skulle vara 2 dl och vi fick en mugg med 0.3 liter i). Efter att vi suttit inne på McDonald's till klockan blev tillräckligt gick vi iväg och gick in på IKEA och satte oss istället och där var fiket öppet så mamma undrade varflör vi inte gått in där (vi kollade där framme om IKEA var öppet men tydligen var det inte det, vi gick inte ut ur bilen).

Ihopredigerad bild som jag hade som skrivbordsbakgrund ett tag.


Efter ytterligare några minuter närmade sig klockan tio så mamma och jag begav oss mot Intersport, så långt ifrån IKEA (i det området) man kan komma, för att titta på skidhjälm och skiddress. Vi hittade inte någonting som passade lilla kräsna mig i smaken så istället begav vi oss bort till andra änden, ännu längre ifrån Intersport som man kan komma (fortfarande i samma område), till A6 center. Innan vi gick in kollade mamma sitt saldo och det var inte tillräckligt för fika till två personer så istället försökte jag kolla mitt saldo i en automat men det gick inte. Jag fick en lapp med hur mycket jag tagit ut bara, resten var tomt. Vem vill ha en "minneslapp" med vad klockan var, vad det var för datum och hur mycket man tog ut när det inte står hur mycket man har kvar? Det var en väldigt värdelös minneslapp det. I vilket fall som helst kollade jag saldot (tur att man har numret sparat i mobilen) och det visade sig vara mer än vad jag trott, det skulle helt klart räcka till en skiddress och en hjälm.

Mina skidor och pjäxor, gammal bild.


Inne på Stadium var jag kritisk mot termobyxorna. Jag tyckte att de var överdrivet högt upp utan att ha provat dem så vi begav oss till hjälmarna där jag hittade några och provade som om det var VM i skidhjälmsprovning. Efter mycket provande hittade jag två favoriter och gick till en spegel för att se vilken som såg bäst ut och det var inte den lite svartare med turkost/mörkblått tryck på (dels smileys) utan den lite beigevita med lite annat tryck på (någon smiley finns). Med hjälmen i handen begav vi oss mot termobyxorna och jackorna igen och där provade jag ett par turkosa som faktiskt passade (det är inte alltid det passar, skitsvårt att hitta byxor och ännu svårare att hitta jackor och tröjor och allt annat med ärmar) så jag gick runt med dem på ett tag medan vi letade efter jackor. Till slut, när vi inte orkade leta efter dyra jackor med märken som kostar skjortan och halva byxbenet så gick vi mot kassorna och ställde oss i kö för att betala. Jag betalade. Sedan gick vi vidare i A6 för att hitta jackor (det var ingen längre vistelse) men utan framgång så vi beslöt oss för att gå till Intersport igen för vi kollade mest bara på termobyxor och hjälmar sist. Ingen större framgång den här gången heller.

Mitt fina laptopskin som fortfarande sitter fast utan problem.


Vi traskade till bilen och åkte in mot stan för att kolla på mer där. Där gick vi in på Intersport men hittade inget där heller (eller mamma hittar alltid men jag är kräsen så själv hittade jag inget i min smak). Vi gick därför vidare mot Stadium där vi träffar på en jobbig (ganska trevlig egentligen) Stadiumexpedit som tar fram den ena efter den andra jackan som är jobbig att knäppa så vi beger oss fort därifrån. En liten notis är att expediten sa att en orange jacka var röd (okej, den var inte jätteorange men den var i alla fall inte röd, i alla fall inte i mina ögon).
Hjälmen hittade jag inte på internet, inte rätt färg på jackan heller. Det ser dessutom snyggare ut på mig :)

Vi gick till Team Sportia (som vi har i stan) och där såg både jag en turkosrutig jacka som vi gick raka vägen mot och jag provade. Den passade så efter att jag gått runt och hållit i den medan vi (eller mamma) försökt hitta bättre jackor. När vi inte hittade mer gick vi och betalade. När vi kom till bilen ville mamma att vi skulle kolla om jackan och byxorna matchade så jag tog fram kassarna och drog upp ena byxbenet på termobyxorna och en liten del av jackan och det passade som om det vore en och samma dress, vilket man kan tro men icke!

Underjordisk Pool

Jag vet inte om klippet funkar för er men det gör det på mitt YouTube-konto i vilket fall. Det kom ett mail om att eventuellt någonting i mitt klipp ägs eller är lincenserat av WMG. Vi får hoppas klippt funkar. Gör det inte får jag ta bort musiken och se om det funkar utan den, funkar det fortfarande inte vet jag inte vad jag ska göra. Detta mobbade YouTube alltså.I vilket fall som helst så består huset av ett sovrum, två badrum, ett träningsrum, ett uppehållsrum samt ett kombinerat kök och matsalsrum. Huset har även en underjordisk pool och med det menar jag att poolen både är under markytan och under huset. Huset består av två delar, är man i den ena måste man gå ut för att komma till den andra.


Visa ett hus?

I morgon måste jag upp tidigt för att åka till tandläkaren i Jönköping. Jag ska vara där klockan åtta och har lov. Det blir som en träning på att gå och lägga sig tidigt och att gå upp tidigt, något jag har svårt för.

Senare ska jag spela The Sims har jag tänkt. Jag har tänkt visa huset jag visade på bild igår med en video med en av tjejerna (eller båda, vilket blir svårt) som bor i huset för jag har bara ett sådant hus och det är specialgjort till dem. Jag specialgör många hus för att de andra är för små på något sätt.

En redigerad bild som finns med på frågestundsbilden.

Yeah 3x

Chris Brown – Yeah 3x


Jag har märkt att jag nästan bara tipsar om R&B-låtar men det är det jag lyssnar mest på och bra för de som gillar R&B som jag.

The Sims-rensning igen, hur lyckas jag?

Idag har jag tänkt ta tag i the sims-nedladdningarna igen. Jag sa att jag var klar men jag lade in massa recolors, tapeter och golv. Lite onödigt. Kläder och sådant har jag så det är inga problem med det, måste nog rensa det med men jag tror jag ska äta lite medan jag låter sims starta upp.

Ett hus jag inte visat upp tidigare (inte med film i alla fall) där bor det två tjejer som har en pool under markhöjd. Det var ganska klurigt att bygga det huset men jag fick till det till slut.

Tvångstankar?

Förut kom pappa in i mitt rum och frågade varför jag hade stängt dörren till hans och mammas rum när det inte var någon som sov där (mamma och Felicia är hos mormor och pappa jobbar natt). För mig är det som en tvångstanke. Jag måste stänga deras dörr helt och den andra dörren mot "trapphallen" (det lät konstigt) stänger jag inte, den får vara halvstängd så det ser ut som den är stängd men att man kan öppna den utan att röra handtaget.

Andra tvångstankar jag har är att dra i handtaget när jag går upp på kvällen (och tur är väl det för igår var det olåst). Jag har andra roliga grejer jag gör också men det väntar jag med tills någon annan gång. 

Den här bilden redigerade jag lite i PhotoScape och jag kräver inte så mycket redskap när jag ger mig på redigering. Bilden var redan vit från början (klicka på bilden för att se originalet). Jag har valt att döpa bilden till "Vampyren i sepiarummet" (inte för att allt som skulle blivit sepia är sepia, dessutom låter det som cp-rummet, eller hur?)

FRÅGESTUND - Februari 2011

(Vad bra kvalité det var på texten på bilden, eller inte)


Från och med nu (nu är klockan 19:05 och men nu menar jag från och med att inlägget är publicerat) är frågestunden igång. Fråga de frågor du känner att du vill ha svar på. Jag svarar på de frågar jag tycker är mogna nog att svaras på.

Jag har redan haft tre frågestunder innan och vill du se svaren på dem finns de nedan:
Mars 2010
Maj 2010
Juli/Augusti 2010

Den här gången gör det faktiskt inget om det kommer frågor som jag redan svarat på. Jag kan svara på dem igen, för vem vet, jag kanske har ändrat mig!

P.S. Nu är klockan 19:16. D.S.


UPPDATERING!
Anledningen till att jag skjuter upp frågestunden är inte för att jag vill ha fler frågor (i alla fall inte huvudanledningen) utan för att jag inte har hunnit börja svara på frågorna ännu (som jag gjort tidigare) och nu när skolan börjat så har jag inte tid att göra det men jag får helt enkelt ta mig tid när jag får tid över.

Sjuk på lovet

De senaste dagarna har en förkyld och hostande Linnea legat i soffan i vardagsrummet och tittat på TV. Det började redan i fredags men jag gick till skolan ändå för jag hade prov den dagen. Det blev värre och i söndags var vändpunkten för då var det riktigt illa. Det blev bättre i måndags och idag är det tisdag och jag är tillbaka vid datorn.

Kom på att jag skulle ha en frågestund på sportlovet så jag får se till att fixa till den snarast. Jag skulle behöva mer mat i magen för av någon anledning blir jag alltid hungrig efter att jag duschat (jag åt nudlar senast och pappa klagade på att jag lät det koka även när nudlarna var i).

Snö kan vara kul men den får gärna försvinna snarast.

Religion eller fysik?

Vill bara nämna att jag fick mat i mig igår tillslut. Jag fixade ägg och snabbmakaroner. Snacka om snabbmat. 

Vi hade ingen matte idag så jag slutade halv ett för att sedan börja tre timmar senare med trafikkunskap. Jag satt kvar i skolan och gjorde klart trafikkunskapsläxan samt räknade lite fysikuppgifter. Det gick väldigt bra med fysiken, inte alltid men ofta. Det är fortfarande klurigt men jag hoppas jag klarar provet trots alla formler vi ska kunna utantill.

Nu tror jag att jag antingen ska jobba med fysiken eller med religionen, vi får se vad det blir av kvällen. Ska inte gå och lägga mig sent den här gången (blev lite för sent igår...)

Bildbristen börjar snoka sig fram...


Demokratin gäller, men extraröst till föräldern

Eftersom jag är tonåring och tjej har jag vissa behov och de är bland annat god mat. Om det är tre av fem som inte gillar någonting så ska vi ändå ha det (de två som gillar det är såklart föräldrarna) som idag till exempel. Idag skulle vi ha rotmos och fläsklägg. För det första låter det inte ens gott och för det andra är det inte gott heller så jag föreslog att vi kunde dela upp potatisen och de andra rotfrukterna så potatisen är för sig själv, det gjorde han också men han mosar ingenting. Grejen är den att jag inte gillar potatis utan sås, egentligen gillar jag inte potatismos så mycket heller. Potatis och potatismos är som skolmaten; den går att äta men är inte speciellt god. Jag tänkte göra egen mat men vi hade ingen kastrull att göra den i sedan hittade jag inget tillräckligt gott i frysen heller.

Min potatis måste, bokstavligen, simma i sås.


Suck, vad jag hatar att google chrome bara ska göra så en del av min text försvinner! Varför är Chrome så knäppt för? Nu kommer jag inte ihåg vad jag skrev bara för att plug-in:et lade av! Åh, jag är hungrig och arg och försök var positiv då...

Men jag kunde ju... inte just det där...

Kom just från att ha skrivit ett prov. Jag har femton minuter kvar och kände att jag bara måste få skriva en grej som jag tycker är grymt konstig.

Jag tycker att det är konstigt att det på provet bara kommer grejer som man inte har pluggat så mycket på och det man pluggat mest på kommer inte, som idag när jag pluggade mycket på ögats delar så kommer såklart inte det. Det är så oerhört typiskt. Det är därför jag inte gillar prov som man skriver. Vad ska man då med instuderingsfrågorna till om de instuderingsfrågorna man gör inte är de som kommer på provet. Jag kunde trots allt lite men det kändes (som vanligt) att jag failade på det här provet också. Jag gillar inte de vanliga proven där man får flera frågor man ska svara på. Jag gör hellre två uppsatser än ett prov.

Något som jag kunde men som inte kom med på provet, tack google för bilden.


En annan sak som är konstig är följande. Vi skulle rösta på om vi ville göra en uppgift och lämna in den eller en uppgift som ska lämnas in samt ett prov och gissa vad det blev! Uppgift som ska lämnas in plus prov! Hur tänker de flesta i min klass egentligen? Gillar de att ha prov eller vad är grejen? Som ni kanske förstår är jag ganska less på prov, särskilt de vanliga tråkiga proven man har eller allt annat. Kan man inte få säga vad man kan istället? Det är nästan lättare och mer rättvist för alla pluggar inte på exakt samma sak.

Två tonårskompisar, en dator och pluggmateriel

Som jag kände på mig när jag cyklade hem från skolan idag så hade jag fortfarande kvar Naturkunskapsmaterielet (ja, mobbat att säga materiel men det heter inte material för då är det vad grejer är gjort av; papper, trä etc.) i skåpet. Ändå kollade jag skåpet och kalendern. Jag trodde att jag hade Naturkunskapsgrejerna hemma så de letade jag inte efter i skåpet men där var de tydligen. När jag kom hem letade jag efter böckerna men nej, inget hemma. Mamma föreslog att jag kunde åka till Sofia, först tänkte jag inte göra det men sedan visste jag inte hur jag skulle plugga annars så jag beslöt mig för att åka dit i alla fall så tio över sex var jag framme (en ca tre låtar lång cykeltur) och pluggandet gick inte så bra för vi kom hela tiden in på annat (eller jag gjorde det i alla fall och drog in henne i det hela. Hon var så duktig som sammanfattade texten). När jag kom hem var klockan 21:06. 

Jag har på mig en röd flis som jag fick i julklapp. Det slog mig att jag inte visat upp alla julklappar än men vad är det för roligt med att se ett par vantar och mina grå tofflor som jag använder dagarna i ända?


En failad noob i skidbacken

Idag var vi och åkte skidor i Kettilsås. Jag utsåg mig själv till backens tönt och ankarliftens failare. Backens tönt-nomineringen: "För att jag inte kan åka skidor som normalt folk och är livrädd för att trilla." Ankarliftens failare-nomineringen: "För att jag är livrädd för att åka ankarlift och det är den enda liften jag inte gillar att åka upp med samt att jag suger på att ta mig av från den.

Jag roterade ett halvt varv så jag hamnade baklänges och gled en bit ner så jag var tvungen att snurra ner mig på marken för att stanna. Hur gammal är man egentligen inombords? Kettilsås är farligt, så är det bara. I alla fall sista biten ner när man tror att det är lugnt. Stanna kan jag inte heller göra normalt. Vi åker inte skidor tillräckligt ofta, jag får skylla på det. 

Försök att få ögonen normala i mörkret med blixten på, inte alltid lätt. Det är därför mina ögon är slutna.


En slappig och trött lördag

Jag gillar inte att shoppa, det är ganska trist, särskilt med hela familjen. Åker vi till A6 ska vi gå in i massa skobutiker (suck) och kolla på skor eftersom Anna är förälskad i skor. De andra var iväg till Växjö idag men jag ville inte följa med för att jag inte sovit så länge när mamma kom och väckte mig och sa att vi skulle dit. Hade jag vetat det kvällen innan hade jag kanske lagt mig tidigare. Jag vet inte om jag hade velat följa med i alla fall. De hittade i alla fall ett par skidstavar till mig som jag ska använda mig av i morgon då vi ska till Kettilsås med Sapa och åka skidor. Det enda jag inte har är en riktig skiddress (lycka till med att hitta det när jag har både långa ben och armar) och en hjälm.

Dagens outfit vilken bland annat består av min nya favorittunika som jag fick av min moster i julklapp, tackar tackar :)Idag har jag inte gjort någonting. Jag har slöat och legat i sängen länge och vänt på dygnet. Jag bör nog vända taktiken lite men det är mysigare att sitta uppe på natten och chatta än att gå upp klockan åtta och käka frukost.

Jag fick förresten en idé till Sommarnätterna när jag var inne i badrummet så jag ska skriva lite på den nu hade jag tänkt. Vi får se om idén fullföljs i del nio eller om den blir i en senare del.

Internetspärr för en 17-åring?

Idag var jag i skolan och i morse kom jag på att jag bör ha internetspärr från klockan elva (i alla fall när det är skola dagen efter). Det är främst för mitt eget bästa och för att jag ska få tillräckligt med sömn. Jag sa det till pappa i morse och han undrade om jag inte hade disciplin på mig själv och det har jag tydligen inte heller.

Min lugg lade sig åt ett håll jag inte haft den åt på ett tag. Håret ser kanske oborstat ut och det är just vad det är, men inte längre.

Hold It Against Me

Britney Spears har en ny låt och tur att Spotifyreklamen finns annars hade jag inte upptäckt den. Jag är nästan tokig i Britney Spears låtar och eftersom jag har tipsat nästan alla Britneys låtar som finns (inte alla men väldigt många) så är det nästan att krav på att jag ska tipsa om den nyaste också.

Britney Spears – Hold It Against Me

Låten har tydligen funnits på YouTube i tre veckor. Här har ni YouTube-länk till låten (jag vet, jobbigt att hålla på att länka överallt men nu funkar inte inbäddningsgrejen på YouTube så det får bli såhär):

Britney Spears - Hold It Against Me

Jag som trodde att jag för en gångs skull inte var efter men tydligen var jag 3 veckor efter men det är inte så lätt när man bor i Sverige. Det har till och med hunnit komma upp en cover på låten. Coverns är lugnare och sjungs av en kille som heter Sam Tsui, han är väldigt duktig! Här har ni covern.


Några frågetecken i vardagen

När jag får en kommentar blir jag superglad och när det visar sig vara feedback på min berättelse eller om annat så blir jag ännu gladare och sitter och ler för mig själv och de som känner mig vet att min "standardmin" inte är leende. Min "standardmin" ser ganska sur ut även om jag inte är sur alls. Nu ska jag svara på lite kommentarer bara för det. Jag har ju som sagt väldigt mycket fritid (även om jag har prov i morgon pluggar jag inte för till matteprov har jag sällan pluggat).

Bildbristen börjar komma tillbaka...


Ursäkta för exakt kopierade kommentarer ibland!

Kan inte du ha frågestund igen? :) har mycket med frågor på lager! :D
Vad kul att du har massa frågor! Jag hade egentligen inte tänkt ha frågestund först för att 1. Alla andra hade det just då när jag tänkte att jag kunde ha så då ville jag inte vara en härmapa och också ha då och 2. Det var inte så många som ställde frågor (enligt mig) men jag klagar inte. Vi kanske kan fixa någon sådan över sportlovet och APU:n (jag föredrar att säga PRAO egentligen men det är samma sak, jag vet knappt vad APU står för..)

Jag gillar röda äpplen mest? vilken är din favvis? :D
Vi kan ta med den frågan på frågestunden kanske? Fast eftersom frågan är här nu så kan jag lika gärna säga att jag gillar ljusgröna/gula vid namn Golden Delicious.

Gillar verkligen ditt sätt att uttrycka dig! :) Den här berättelsen är såååå bra! Spännande. Kan inte Sebbe komma tillbaka? Berätta mer om hur han ser ut...
KRAMAR.
Wow, tack så jättemycket =D! När, och om, Sebbe kommer tillbaka får vi se, det vet inte ens jag för jag har bara skrivit till del åtta och börjar jag skriva på nästa del sedan så blir det att jag skriver klart den samma dag jag började skriva. Hur han ser ut vet jag knappt själv, men jag tror jag borde ha en mindre bild av honom när han är min karaktär, om man nu kan säga så. KRAMAR till dig också :)

Mer prov, mer plugg och mer väntan

Klockan är kvart över tre och jag sitter i en datorsal i skolan och äter äpple. Det här äpplet var godare än det jag åt på tiorasten och tur är väl det för jag är hungrigare nu. Varför sitter jag kvar i skolan undrar väl några och det gör jag för att jag har trafikkunskap vid halv fyra.

I morgon har jag matteprov och bör egentligen plugga men jag var för hungrig för att fortsätta. Jag får nog göra det efter äpplet, om jag inte går upp och tittar efter en bok, om jag nu kunde komma ihåg vad boken och författaren heter.

Har inga av mina bilder på skolinloggningen så det får bli en jag använde till ett skolarbete förra läsåret.

Invincible

Tinie Tempah feat Kelly Rowland – Invincible

YouTube är konstigt så jag länkar dit istället. Här är låten!


Plugg, mat, plugg, mer mat, mer plugg, dator

Idag hade jag på mig en tunika, två par leggings, benvärmare, band från en kofta samt en sjal. När jag gick till skolan tog jag på mig överdragsbyxor och kände mig som en tönt där jag gick till skolan med mössa och luva över huvudet.

När jag kom hem från skolan ungefär halv tre åt jag lite och satte mig efter det med kemin och satt jag i köket till ungefär kvart över nio och nu sitter en hungrig Linnea här. Jag får väl äta igen.. Frågan är vad, jag får komma på någonting.

Kemipluggandet gick bra och jag fattar allting nu. Jag känner mig väldigt duktig som har pluggat i ungefär sex timmar (det blev mer mat och lite andra uppehåll).

Jag gillar att ta spegelbilder.


RSS 2.0