Sista studiedagen

I morgon går jag till skolan igen efter ett uppehåll på fyra dagar, om man räknar med lördag och söndag. Då får jag inte glömma ta med mig miniräknaren hem så jag kan plugga kemi och göra fysikuppgifterna. Jag lär dö eller något liknande i trean för jag valde fysik B. Det fanns inte så mycket man kunde välja mellan och de som fanns verkade tråkiga när man hört vad man fick göra. Jag vet inte ens vad jag vill bli när jag börjar jobba. Jag skulle vilja bli författare men det kan man knappast leva på. Vet ni vad ni vill bli? Vad ska ni bli?

Jag och Felicia posar lite, bild tagen igår.


Sommarnätterna - Del 8

Detta har hänt: Det börjar hetta till mellan David och Miranda. David kommer in och sätter sig vid Miranda i soffan medan hon tittar på film. Det slutar med att de ska gå upp till Davids rum.


Jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Jag låg bredvid David i hans säng.
...”Hallå?! Vi är hemma!” Ropade mamma. De hade just kommit hem. Tur att de inte kom hem tidigare för då hade det varit kört för både mig och David.
...”Det kanske är bäst att vi klär på oss.” Viskade David till mig innan han kysste mig lätt på pannan och lät mig sedan resta mig och klä på mig.
...Herregud, vad har jag gjort, tänkte jag. Det var helt absurt att vi gjort det man verkligen inte fick göra med sina syskon. Det här kan man verkligen kalla syskonkärlek, eller var det bara tillfälligt?
...Jag rörde mig inte medan jag stod där med ryggen mot honom och tänkte. Jag antog att han låg på sidan och stödde huvudet mot handen och armbågen mot madrassen medan han kollade på mig. Jag vände på huvudet för att se om mitt antagande stämde och där låg han precis så som jag antog. Han log när han såg att jag tittade på honom. Han höll kvar blicken på mig medan jag klädde på mig mina kläder. Jag gick och satte mig på datorstolen. Hans dator var på så jag satt och kollade runt lite på den medan han klädde på sig. Jag var så inne i datorn så jag hörde inte när han gick fram till mig och lade händerna på mina axlar. Jag ryckte till.
...”Förlåt, skrämde jag dig, lilla gumman?” Retades han.
...”Nej, det gjorde du inte…” Halvljög jag och vände mig om. ”Du måste ju bädda sängen eller nåt!”
...”Det gör jag aldrig. Morsan kommer tro att jag börjat bli ordningssam om jag gör det och du gör det inte heller.”
...”Men… Gör nåt åt det då? Det kan ju inte se ut sådär!”
...Det knackade på dörren.
...”Nu, David!” Viskade jag.
...”Vänta lite.” Sa han högt, troligen till den på andra sidan dörren. Han gick och bäddade sängen slarvigt nog för att den skulle se obäddad ut.
...Medan han "bäddade" startade jag upp ett spel för två på en sida och lät det gå. Jag spelade lite ovetandes om vad man skulle göra.
...”Kom in.” Sa han mot dörren och in kom mamma.
...”Hej, här är ni ju. Vad pysslar ni med? Var filmen bra?” Frågade hon och hade säkert tusen frågor till på lager där inne i huvudet. Jag visste inte vad jag skulle svara för David och jag hade varit upptagna med annat under filmen och den var ganska komplicerad att titta på. Jag fattade inte riktigt vad den handlade om och vad skulle jag då svara på fråga två?
...”Vi spelar spel.” Sa jag och var glad över att jag kunde svara på en fråga.
...”Filmen var skittråkig.” Sa David kort.
...”Jaha… Vill ni ha fika?”
...”Ja!” Svarade vi båda på en gång och jag reste mig genast upp för att följa med.

Vid matbordet satte jag mig bredvid David. Mamma och pappa tittade förvånat på oss.
...”Det var värst vad ni var tajta.” Sa mamma medan hon tittade på oss och sedan sa hon varsågoda. Alla tog varsin bulle och började äta. Medan vi åt lade David sin hand på mitt lår. Jag ryckte till och tittade på honom. Jag vände snabbt bort huvudet för att ingen skulle märka något men det gjorde de i alla fall, särskilt Lina.
...”Vad glor du på, skitunge?” Frågade jag henne sådär irriterat och surt som tonåringar gör ibland när de pratar med sina syskon.
...”Vadå vad glor du på?” Sa hon lika irriterat tillbaka.
...”Nu ska vi vara snälla.” Såklart skulle mamma också lägga sig i.
...”Hon började!” Sa Lina.
...”Nu lägger ni av, annars får ni inte en till bulle.”
...”Det får vi visst det, eller jag i alla fall för hon är trög, och du är dum!” Såklart skulle Lina fortsätta argumentera.
...Mamma sa inget. David, däremot, brydde sig inte när Lina och jag argumenterade så han fortsatte med handen.


Hur kommer det gå med David och Miranda? Finns glöden kvar. Vad kommer David göra? Fortsättning följer...

Ord som summerar

Bilspel, nudlar och egobilder har det blivit hittills av dagen och jag vet inte vad jag ska göra resten av dagen. Hade jag haft min miniräknare hade jag kunnat räkna fysikmatte och kemimatte men nu har jag den i skolan.

Jag gillar att min lugg växer. Bilden togs idag. Håret lossnar från klämman som håller upp håret, allt eftersom


Jag lekte modell

Idag har jag blivit arg för att jag spelade bilspelet på Playstation 2. Jag vet inte varför jag blir så arg med ibörjan var jag lite lugn sedan när det går sämre gillar jag det inte. Jag satte mig lite vid datorn efter det och sedan blev jag hungrig så jag fixade nudlar och när jag skulle hälla av dem så höll jag inte i locket tillräckligt så alla nudlar hamnade i vasken. Det är bara för att jag är klantig.

Efter lunchen så ville Anna att jag skulle agera modell, alternativt testobjekt, så hon fick leka lite fotograf och sedan redigerade hon några bilder som hon lagt upp på sin blogg

Här är Anna för ungefär två år sedan (2009).

En riktig studiedag

Jag tycker att jag har varit väldigt duktig idag. Förutom att ha legat i sängen till ca två och läst ut Min Typ Brorsa har jag gjort en engelskaläxa och en naturkunskapsläxa. Det är väl duktigt (för att vara mig)? Smart nog lyckades jag glömma min otroliga miniräknare i skolan. Så värst mini är den väl inte men heter det miniräknare så gör det.

En bild som togs för ungefär ett år sedan. Hooden stämmer i alla fall in på dagens outfit. Linnet under kan också stämma.

Idag har jag haft studiedag och det blev lite studier inklämda trots allt. Jag har kemiprov på onsdag och för att öva på den behöver jag miniräknaren. På tal om det så är nästan alla lektioner någon typ av mattelektion; Kemimatte, Fysikmatte, ToFmatte (Teknikutvecking och företagande) samt den ordinarie matten då vi är på matte C. Jag gillade matte förut men nu börjar det bli för mycket. Man tröttnar helt enkelt. På onsdagar har vi bara matte. Först Kemi(matte), sedan Fysik(matte), efter det ToF(matte) och efter lunch matte! Kemimatten är faktiskt roligast. Jag har inte varit så bra på någon av NO-ämnena förut, dvs på högstadiet, men nu är det kul med Kemi i alla fall. Biologi har vi inte men Naturkunskapen är en typ av Biologi-Kemi-Fysik-lektion. Nu är det mer Biologi med tanke på att vi jobbar med Ögat och Hjärnan och sådant.

Snart ska jag ner och titta på Let's Dance!

Vad får du allt ifrån?

Bäst att uppdatera kanske, så ni inte tror att jag gått och blivit av med datorberoendet. Jag fick en liten fråga om Sommarnätterna. Hoppas inte alla personer känner sig utsatta när jag kopierar kommentarerna för att svara på dem. Jag svarar hellre i ett inlägg än går in på den personens blogg (om man nu har någon) och skriver något där för då får inte andra veta.

Det gläder mig att du gillar den och själv tycker jag också att den är spännande nu. Inspirationen kommer bara upp och på del 7 hade jag faktiskt en idé innan jag började skriva så det flöt på helt enkelt. De andra delarna har jag slagit upp ord i mitt franskalexikon (jag kollade alltid på de svenska orden även om det var franskan som skulle översättas till svenska eller tvärt om) och utgick från orden för att beskriva grejer. Det var då jag inte hade så mycket inspiration och inte riktigt visste vad som skulle hända.

Inspirationen kommer för det mesta från böcker och filmer för jag har börjat läsa väldigt mycket nu och innan var det mycket film istället.

En dag med plugg

Imorgon har jag prov i trafikkunskap och just nu sitter jag och pluggar. Ska läsa lite i boken och se om det finns fler uppgifter i övningshäftet som jag kan göra. Efter det ska jag göra någonting annat. Jag borde laga mitt pennfack, men när ska jag "hinna" (ta mig tid) att göra det? Det återstår att se.

Jag i November 2010 efter att jag klippt mig. Fotograf var Sofia :)


Är du stressad?

Vill du veta om du är stressad eller hur stressad du är kan du göra testet på expressen. Om du är villig att räkna lite matte så finns testet nedan. Jag har gjort båda testen och det är ungefär samma frågor. Jag fick samma poäng på båda så det är helt upp till dig vilket sätt du föredrar (eller gör båda och se om du får samma resultat!).


Såhär går det till:
Läs påståendet och avgör hur bra det stämmer på dig. För att veta hur du ska räkna ut hur stressad du är när du är klar ger Helt 3 poäng, Ganska Bra 2 poäng, Inte Riktigt 1 poäng och Inte Alls ger 0 poäng.
UPDATE: För att veta resultatet: Har du under 25 poäng upplever du dig själv som en lugn person. Mellan 25 och 35 poäng visar att du har en benägenhet för stressreaktioner och mer än 35 poäng att du ofta och intensivt reagerar med stressreaktioner.


Jag känner mig tidspressad ------- Inte Alls - Inte Riktigt - Ganska Bra - Helt

Jag rör snabbt mig som om ------- Inte Alls - Inte Riktigt - Ganska Bra - Helt
jag hade bråttom

Jag tycker mycket illa om att ----- Inte Alls - Inte Riktigt - Ganska Bra - Helt
stå i kö

Jag blir irriterad på andra bilister --- Inte Alls - Inte Riktigt - Ganska Bra - Helt

Jag går på högt varv och driver ----- Inte Alls - Inte Riktigt - Ganska Bra - Helt
mig själv

Jag blir lätt otolig på människor
som gör saker och ting långsamt ----- Inte Alls - Inte Riktigt - Ganska Bra - Helt

Jag tävlar med mig själv och andra --- Inte Alls - Inte Riktigt - Ganska Bra - Helt

Jag gör två eller flera saker ------------ Inte Alls - Inte Riktigt - Ganska Bra - Helt
samtidigt 

Jag känner mig irriterad eller ---------- Inte Alls - Inte Riktigt - Ganska Bra - Helt
upprörd inombords

Jag pratar fort och med starkt --------- Inte Alls - Inte Riktigt - Ganska Bra - Helt
eftertryck

Jag kommer på mig själv med att ----- Inte Alls - Inte Riktigt - Ganska Bra - Helt
skynda mig även när jag
egentligen har gott om tid

Jag blir irriterad på människor --------- Inte Alls - Inte Riktigt - Ganska Bra - Helt
som är fumliga eller slarviga

Jag äter fort och är den som är --------- Inte Alls - Inte Riktigt - Ganska Bra - Helt
färdig först

När jag talar med andra vill jag --------- Inte Alls - Inte Riktigt - Ganska Bra - Helt
gärna få sista ordet och övertyga
de andra om att jag har rätt

Jag får utbrott av irritation ------------- Inte Alls - Inte Riktigt - Ganska Bra - Helt
och ilska

När jag talar med andra tänker jag ----- Inte Alls - Inte Riktigt - Ganska Bra - Helt
på annat än det vi talar om

Jag har svårt att "göra ingenting" ------- Inte Alls - Inte Riktigt - Ganska Bra - Helt

Jag faller andra i talet ----------------- Inte Alls - Inte Riktigt - Ganska Bra - Helt

Jag blir irriterad över de fel ----------- Inte Alls - Inte Riktigt - Ganska Bra - Helt
som andra begår

Folk i min omgivning säger åt mig ---- Inte Alls - Inte Riktigt - Ganska Bra - Helt
att varva ner och ta det lugnare

En ovanlig tisdag

Det är inte bra att gå och lägga sig så sent som jag gjorde igår (enligt mig var det inte sådär jättesent men ska man upp ungefär vid åtta så är det ett problem att lägga sig så sent med tanke på att man inte får så mycket sömn). Jag började 09:20 idag och vaknade 09:09, snacka om att jag fick panik. Det vara bara att klä på sig, gå ner och fixa äpple sedan ge sig iväg på cykeln till skolan. Det är så läskigt att cykla på vintern tycker jag men det gick på tio minuter och jag kom ca fem minuter försent. 

Nu ska jag fortsätta göra en läxa som jag började på i skolan. Jag borde bjuda på en dagens bild men min cam är jobbig och ska jag ta egobilder ser det ut som om det är jättemörkt och så blir ögonen konstiga om jag har blixten på. Vilka I-landsproblem!

Långa istappar i december 2010. Inga istappar nu inte.

Ny bok

Idag när alla lektioner var slut stannade jag kvar i skolan för att, först och främst, lämna tillbaka en bok. Jag lånade även en annan bok med titeln Hon Heter Beatrice av författaren Bo R Holmberg (lite roligt att vi har samma efternamn och jag den där Bo). Boken jag läser nu heter Min Typ Brorsa (Skriven av Johanna Lindbäck). Boken jag lånade var ganska tunn och i fanns det bilder (!). Ganska töntigt kan tyckas men det är innehållet som spelar roll, inte om det är en bild per sida, haha. Det var inte därför jag lånade den. Jag tänkte faktiskt inte låna den på grund av bilderna. 

Just nu sitter jag och hjälper en av mina kusiner med sin blogg. Det är ganska bra och kul tidsfördriv. Ska göra en header också. Det frågade hon om först. Jag kunde lika gärna fixa lite med hennes blogg också. Det är inte så svårt alls.

Mitt bokmärke som fått vara med i några år (sedan mellanstadiet faktiskt).

Kort helg med mycket läsning

Efter en alldeles för kort helg (som vanligt) ska jag nu lägga mig i sängen och läsa. Jag har suttit vid datorn, chattat och lyssnat på musik samtidigt som jag läst. Jag har typ kommit halvvägs in i boken. Innan mamma skulle gå och lägga sig frågade hon om jag kunde göra en grej i excel till henne (det vara bara att skriva av det hon skrivit i ett anteckningsblock) för hon skulle göra lite grejer så länge. Det gick på nolltid men det var lite krångel i början när jag inte kunde Words excel då jag bara jobbat i Open Office, främst i skolan.

Har ni läst någon bra bok på sistone? Tipsa mig gärna! Jag har väldigt svårt att hitta på biblioteket och jag har nog snart läst ut den jag läser nu. Jag gillar att läsa böcker på svenska, helst ska det vara ".." när de säger något. Boken ska helst handla om ungdomar/tonåringar och om kärlek. Det är mina krav. Har ni läst någon bok som passar in på kraven får ni gärna meddela mig.

Läser tredje boken i rad med Johanna Lindbäck. Såhär ser bokens nedre del av framsidan ut.

Sommarnätterna - Del 7

Den efterlängtade berättelsen är tillbaka! Efter ett långt uppehåll på åtta månader (senaste delen publicerades 23 maj 2010 och idag är det den 23 januari 2011)

Idag fick jag lust att skriva så jag fortsatte på Sommarnätterna. Jag läste först igenom den och kom på vad som skulle hända här näst så jag bara skrev ner. Jag behövde inga "fuskstödord" den här gången som med de andra. Den här gången kom allt naturligt.

Detta har hänt: Miranda är nedstämd för att Sebbe åkt bort. Hon loggar in på msn och försöker vara social men tappar lusten och sätter på en film istället. Vad ska hända nu?Efter en stund kom David in och satte dig bredvid mig. Jag koncentrerade mig mest på filmen men tittade ibland på David för att se om han verkligen var intresserad av filmen eller inte men det såg inte så ut. Jag såg att han tittade på mig och medan jag tittade på honom hade jag huvudet mot TV:n och blicken mot honom så att han inte skulle märka att jag kollade på honom istället för på filmen. Jag började må bättre. Var det för att David satt där bredvid mig och tittade på mig då och då? Jag började fundera. Tyckte han att jag var snygg? Skulle han velat bli ihop med mig om jag inte varit hans syster? Det var bara frågor jag själv inte kunde svara på.
...Mamma kom in i rummet och sa att hon och pappa skulle ut och gå. Lina, min trettonåriga lillasyster, skulle tydligen också följa med. Hon ville nog bara följa med för att de skulle gå och handla och då skulle hon tigga till sig en tidning och godis.
...Ungefär fem minuter efter att de gått lade David armen om mina axlar. Jag tittade frågande på honom. Hade han helt plötsligt ändrat uppfattning om hela syskongrejen han oroat sig över tidigare? Han fortsatte med att stryka mig över ryggen. Nu kunde jag inte koncentrera mig så mycket på filmen längre och vände istället huvudet mot honom.
...”Gillar du det inte?” Frågade han mjukt med sin otroligt underbara röst.
...”Jo, absolut.” Sa jag men sedan kom tystnaden tillbaka. ”Gillar du mig helt plötsligt nu?”
...”Jag tänkte lite på det du sa och när din älskade lilla gullesnutt, eller vad ni nu kallar varandra, är borta så kan jag ta tillfället i akt. Dessutom är vi ensamma hemma nu. Vi gör nåt kul.”
...Vad hade flugit i honom egentligen? Förut var han helt negativ när jag tog karamellen och svalde den och fick honom och kyssa mig bara för att han skulle få tillbaka karamellen men nu var han helt annorlunda. Nu verkade han vara den positiva som ville mer än allt annat. Jag visste inte vad jag skulle tänka, vad jag skulle säga, vad jag skulle göra. Skulle jag ta tillfället i akt medan Sebbe var borta och vi var ensamma hemma?
...”Vi går till ditt rum för din säng är mycket skönare än min.” Hörde jag mig själv säga.
...Han stängde av filmen och reste sig för att gå. Han vände sig mot mig och sträckte fram sina händer. Jag tog tag i dem och han drog upp mig ur soffan med sådan kraft att vi kom väldigt nära varandra. Han lade armarna om mig och omfamnade mig. Jag såg till att jag inte skulle stå där som en liten fegis så jag hängde på i omfamningen. Hans händer gled allt längre ner på min rygg och han tryckte mig mot sig. Han böjde ned huvudet mot mig och kysste min panna. Jag tittade upp mot honom och han kysste mig en gång till men den här gången på munnen. Det konstiga med hela situationen var att jag inte alls tänkte på Sebbe men om jag slutade tänka på David när han kom tillbaka skulle det inte märkas att jag varit med någon annan (David).


Hur går det med Miranda och David egentligen? Vad kommer att hända mellan dem medan Sebbe är bortrest och de är ensamma hemma? Fortsättning följer...

Ska jag göra si eller så?

Jag lever fortfarande, sitter och lyssnar på musik och drygar på internet. Kanske kan läsa eller göra instuderingsfrågor istället för jag har trafikkunskapsprov på torsdag. Det ska likna teoriprovet man gör för att få körkort så mycket som möjligt för att det ska bli lättare. Felicia sitter i min säng och spelar på sin Nintendo DS. Jag vet inte varför men hon gillar väl att sitta och göra grejer i närheten av någon.

Jag igår.

Hey Baby, Dirty Situation

Dags för lite musik, tycker jag. Och så funkar det så klart inte att bädda in YouTube-klipp. Det var inte bra för de som inte har Spotify. Får länka båda låtarna istället.

Spotify

Mohombi feat Akon – Dirty Situation
Pitbull featuring T-Pain – Hey Baby (Drop It To The Floor)

YouTube
Mohombi feat Akon - Dirty Situation
Pitbull feat T-Pain - Hey Baby (Drop It To The Floor)

Med hjälp av google och PhotoScape pysslade jag ihop en bild på artisterna som sjunger i låtarna jag just tipsat om.


Tre böcker är fler än två författare.

Jag skrev igår att jag har läst ut två eller fler böcker. Här kommer ett enda inlägg om sammanfattar alla tre jag hittills läst ut. Klicka på bokomslagen för att provläsa dem.

Omaka Par
Handlar om en ung tjej vid namn Imogen som träffar på en tennisspelare vid namn Nicky. Nicky börjar slå på sin charm och säger helt otroliga ord men något går fel och allt vänder och jag tyckte så synd om henne när jag läst boken. Det kommer ytterligare en vändning (mot det bättre hållet den här gången) men vad händer då? Ta reda på det genom att läsa boken antingen på svenska eller engelska då den heter Imogen. Boken är skriven av Jilly Cooper.


En Liten Chock
Boken som är skriven av Johanna Lindbäck handlar om Gustav som hoppades på tre saker när han började gymnasiet: 
1) En flickvän, eller en tillfällig tjej att ha sex med, åtminstone en gång. 
2) En massa nya kompisar med samma intressen som han, det vill säga inte sport.
3) En ny personlighet.
Nu går han tredje och sista året på gymnasiet och han har inte fått något ännu. I boken får man följa Gustav som bor tillsammans med sin amerikanska pappa som pratar engelska med Gustav.

Tänk om det där är jag
Boken skriven av Johanna Lindbäck handlar om Agnes som har flyttat från Stockholm till Umeå med familjen och ska börja tvåan på gymnasiet där. Hon har bestämt sig för att inte vara tjejen ingen lägger märke till, hon ska börja om.
1. Var normal. Helt vanlig. Alldeles 100% normal.
2. Ha normala kläder. Ha normalt smink. Ha normal stil. Säg normala saker. Gilla normala saker. Var bara helt normal i precis allt.
3. Var inte speciell och jobbig och överduktig och frånstötande pluggig.
4. Var öppen och utåtriktad och prata med alla. Ha inte förutfattade meningar. Var snäll och trevlig och glad och vanlig. Låtsas vara det i alla fall. Ta kontakt. Oavsett. VAR ÖPPEN!
5. Gör om, gör rätt och lyckas den här gången, please, för guds skull. Det är nu eller aldrig.

Jag kan verkligen rekommendera Johanna Lindbäcks böcker. Läser en tredje med henne nu. Har just börjat på den eftersom jag läste ut Tänk om det där är jag igår kväll.

Kärleksbrev (Message In A Bottle)

Jag får spamma lite inlägg nu framöver. Skriva dem på en och samma gång och tidsinställa dem så alla inte kommer efter varandra.

Igår kollade jag på en film. Jag kan erkänna att jag grät till den och när jag gjorde det slog det mig att jag kanske har sett den innan men inte har så mycket minne av den filmen. Filmen heter i alla fall Kärleksbrev (Message In A Bottle på engelska)

Klicka på bilden för att komma till trailern som inte gick att bädda in.

Blir det någon fortsättning?

Jag fick en fråga och den var om jag ska fortsätta på min berättelse Sommarnätterna. Personen som kommenterade ville veta hur den slutar och jag har ärligt talat knappt tänkt på den men jag får se om jag får lust att skriva på den för den är ganska svår att skriva på så jag får se. Jag gillar verkligen att skriva, det har ni nog märkt med tanke på mina, ibland, långa inlägg.


Sedan gäller det bara att komma ihåg också...

Jag känner mig så otroligt dålig för att jag tänkte förvåna mamma med att ha satt på en tvätt men jag kommer inte ihåg hur man gör för jag har aldrig gjort det (Ung och bortskämd, eller vad?). Jag tog i alla fall ner smutskläderna ner i källaren och sorterade de där (det var tre korgar, och en kasse för allt fick inte plats i korgarna). Jag har varit med ner i källaren för att sortera och så innan och mamma och visat hur man gör men sedan är det ju det här med att komma ihåg också. Aja, mamma har något att vara stolt över ändå.

Just nu är jag ensam hemma och ska fixa lite med en grej hade jag tänkt men jag får se om jag blir klar med det, ska "överbelasta" bloggen med några inlägg senare också (i alla fall minst två, alternativt tre, om jag kommer ihåg).

28 December 2010 lekte jag lite med ISO eller vad det nu heter på min kamera (jag är inte så insatt i det precis). Den här bilden blev ganska mörk.


Ett inlägg längre än vanligt som för att ta igen

Någon som saknat att jag uppdaterat? Hur populär är min blogg på en skala mellan ett och tio? Jag vågar inte ens besvara den frågan. Vad har jag gjort den senaste veckan? Jag har spelat ett bilspel till playstation 2, blivit arg och gråtit (nej, inget allvarligt jag är bara överkänslig. Det var mest för att jag kraschade bilen och krockade med väggar och motståndarna bara körde om och jag kom aldrig ifatt och när jag väl gjorde det så krockade jag eller något i den stilen, sen gillar jag inte sladdtrassel), läst ut en - eller kanske till och med två (snart tre) - böcker (i alla fall som jag inte berättat något om och alla har handlat (och handlar fortfarande) om kärlek). Mer om de böcker jag läst ut och lite annat kommer senare.

Bild från förra årets januari (har inte laddat in några från i år, konstigt nog).

Ikväll klockan sju ska jag titta på High School Musical 3 på Disney Channel och jag struntar helt i om vad folk tycker om det. Jag är barnslig, jag vet, och för att bevisa (eller något i den stilen) det för er så kan jag säga att jag tittade på en tecknad film vid namn Spirit som handlar om en vildhäst som "utforskar världen" och sen blir den jättesorglig och då började jag plötsligt gråta och inte bara en gång utan flera. Är jag barnslig eller bara överkänslig då? Jag brukar normalt inte gråta till den filmen, har inte gjort förut i alla fall. Konstigt. Nu blev det här något slags bok-och-film-inlägg. Det var inte riktigt meningen men text blev det i alla fall. Jag får ta och ta igen det jag missat.

Jag ska väl hjälpa mamma med maten (det blir hemlagad pizza idag och Anna är inte hemma så då får vi desto mer, yey! Nu får ni absolut inte ta det som att jag inte gillar Anna för det gör jag men jag tycker hon äter så mycket när hon äter hemmapizza. Hoppas hon inte tar illa upp.) men först ska jag läsa klart kapitlet på en bok jag läser (jag återkommer med vilken det är).

En dag av pusslande

Anna filmade precis när jag skrek för att jag inte hittade pusselbiten jag ville sätta dit i pusslet (jag hade inte skrikit innan det var bara en tillfällighet men jag är ganska högljudd hemma när jag till exempel spelar spel med Felicia). Pusslet består av 1000 bitar och nu är det ungefär 50 kvar att sätta dit (95% avklarat redan). Det jag gör hela tiden är att ta upp en pusselbit, leta på locket (där bilden är) vart den kan tänkas vara och sedan sätter jag dit den (om det nu går, jag kan inte sätta dit den mitt i ett hål, det blir ganska rörigt)Pratar jag verkligen sådär barnsligt? Herregud... Det är något helt annat när man inte vet om att man blir filmad eller inte filmar själv.

Vad gör ett datorfreak utan datorn?

Jag är tillbaka vid datorn en dag innan min lillasyster fyller år. Under dagarna har jag pusslat, börjat skolan igen efter jullovet, varit på stan med Sofia, haft trafikkunskap för första gången detta året, gråtit för att jag var överkänslig, gjort en läxa med mamma och mycket mer. Jag har också hunnit läsa ut Silver Bay samt börjat på en ny bok som mamma kom med när jag inte sa att jag inte hade något att läsa. Nu vill jag gärna veta vad som händer med Imogen i Omaka Par från 1978 (Imogen är originaltiteln). När jag läste hennes namn första gången tyckte jag att det stod "omogen", eller något i den stilen, vilket är fel.

Baksidor på Silver Bay, till vänster, och Elva Minuter, till höger.

Huset i sluttningen

Jag har skrivit att jag filmat ett hus men inte orkat fixa videon men här kommer den. Anledningen till att jag har samma låt i den som den igår är för att jag vet att den låten funkar och för att slippa byta låt efter att ha laddat upp klippet och sedan byta och fixa igen, jobbigt.

Lite kort om huset så är det byggt i en sluttning, har två våningar, pool och är till för ungefär tre simmar. Huset har en spiraltrappa. Spiraltrappor tycker jag är väldigt effektiva då de inte tar upp så stor plats i jämförelse med en hiss och en vanlig trappa som kan vara ivägen då den tar fyra, fem eller sex rutor i rad. Hissen tar sex rutor (2*3) medan spiraltrappan tar fyra (2*2).

Huset är ganska litet om man jämför med de andra husen jag gjort. Det är inte väldigt litet (har gjort småhus som är till för sådana som just flyttat ut och är till för en och två personer) men när jag gör hus brukar jag få plats över och inte veta vad jag ska ha där (som i medeltidshuset jag visade upp igår). Ofta fyller jag ut utrymmena med badrum men har man redan tillräckligt och redan fyllt ut med det mesta vet man inte vad man ska göra där.


Medeltidshuset

Jag har byggt ett medeltidshus med modern touch. Jag började igår då jag var klar med att lägga in allting och kom på mig själv med att bara ha nedladdade golv och tapeter i huset. Huset har dessutom väldigt många nedladdade möbler även om vi bortser från alla de medeltida lamporna, som inte är nedladdade).Angående processen med videon fick jag byta musik i den två gånger för de första gångerna gick det inte ens att kolla på klippet. Jag tror jag får göra likadant med ett annat hus jag gjort som jag inte kunde visa för det var samma fel på det som det här. Sofia sa, när jag hade sagt att YouTube suger (eller något i den stilen), att det beror på svensk lag och inte på YouTube så nu får jag skylla på svensk lag istället. Bättre det än att skylla på YouTube.

Jag är rik!

Jag håller fortfarande på att lägga in mina downloads i spelet och jag är nu rikare på både golv och tapeter men också på hår. Håren var dock ingen större nyhet då jag bara tagit bort dem från spelet och sedan lade in dem igen.

På bilden ser ni ett antal nedladdade golv och tapeter som är i kategorin Klinker (bilen som syns är för övrigt också nedladdad, huset jag håller på och bygger där är inte klart).

Det är ganska mycket kvar att lägga in men jag hoppas bli klar idag.

I vintertider

Först och främst kan jag berätta att Second Hand-butiken var stängd så det blev inget Sims 2 av den anledningen.

Vad gör jag nu då? Jo, jag sitter och lägger in downloads i spelet och ska just starta upp sims för att kolla att det jag har laddat in finns. Jag har dock inte laddat in tjejhåren ännu men jag kommer till det. Får se till att göra det snarast möjligt så mina simmar inte blir flintisar hela bunten (utom killarna för de håren struntar jag i att kolla för de är så få).

Jag kanske ska passa på att säga gott nytt år också, eftersom jag inte gjort det än. 

Eftersom jag och Felicia ska, om det finns, köpa spelet tillsammans bjuder jag på en bild på henne.

Rensning av downloads

Nu har jag fått bort alla nedladdade hår och fått ordning på dem. Håren är borta från spelet men jag har fortfarande kvar dem för hur skulle mina simmar annars klara sig?

Jag höll på lite med killarnas hår men fick nog efter en stund då jag fixat med tjejhåren väldigt länge.

Tanken med rensningen är att jag ska få bort allting och sedan lägga in allt igen men jag vet inte riktigt om jag ska ta bort allt för då kanske jag får bygga om massa hus och grejer och det har jag verkligen inte lust med. Håren är ingen fara för jag vet i stort sett vilket hår en sim har och med hjälp av foton som jag tagit i spelet som finns i datorn så kan jag leta reda på de simmarna jag är osäker på vilket hår de hade. Jag hoppas att, när jag lagt in alla hår, håren på simmarna är kvar som de var när jag såg de sist.

Pappa Nick sitter och läser saga för Felicia. Vanessa sitter vid datorn. Hunden Chessie kollar på Vanessa.

Notis: Kläder och hår är nedladdat.

I morgon ska jag gå in i Second Hand-butiken med Felicia för att kolla om de har The Sims 2 Året Runt. Mamma och pappa hade varit inne där och sett massa The Sims 2 så vi får hoppas att Året Runt finns för det kostade endast 25 kronor, till skillnad från på CDOn.com där samma spel (men nytt) kostar 99 kronor. Det betyder att vi får betala drygt en fjärdedel av priset på spelet som nytt, vilket är bra. Nu ska jag ge mig av till sängen :)

Oh Oh, Cheri, Comment Te Dire Adieu

Jag gillar en lugn låt med följande sångerska och kollade vad för andra låtar hon gjort och hittade de här två (på franska såklart). Det var för övrigt de enda jag lyssnade på och jag gillade dem så jag bjuder på båda två.

Françoise Hardy – Comment Te Dire Adieu (It Hurts To Say Goodbye)


Françoise Hardy
– Oh, Oh Cheri


Och så var det det här med uppdateringen...

Innan jag glömmer uppdatera (vilket jag gjort men vad ska jag skriva? Att jag sitter och spelar sims? Nja, det är inte så lönt att göra det eftersom det knappt blir en rad av ett inlägg och sådana inlägg gillar jag inte att skriva, känns ganska meningslöst men tanke på att jag gillar att skriva) så kan jag uppdatera :)

Idag ska jag fixa med sims, då blir det med alla downloads. Jag ska få bort onödiga grejer som inte funkar. Hår som inte heter någonting blir svårt sen har jag tonåringströja som en av mina simmar hade, den meshen är borta. (Mesh är som en slags form som gör att simmarna kan ha plagget, sedan måste det även finnas recolors och det är själva färgläggningen av ett plagg (eller något annat)). Jag ska rensa alla downloads från spelet och sedan lägga in allt igen. Det jag är osäker på ska jag lägga in för sig själv så jag vet hur det ser ut. Får ta bild på varenda download och suck på det, jag vet men det är för mitt eget bästa så jag vet hur saker som inte heter något ser ut. Aja, det var nog det. Jag får bjuda på en söt bild också, ska bara hitta den först :)

På bilden ser vi mamma Maja Svensson och dottern Felicia Svensson. Jag ska inte dra en lång historia nu men Felicias pappa är Nick (Arison) och han är den jag brukar skryta med (En Kändiskock och Legend med platinahumör livet ut).

Liten notis: Kläder, hår och smink (och sängen) är nedladdat.

Fucking Åmål

Jag kollar mycket på film, den jag tittade på inatt var första för i år och det var Fucking Åmål och jag måste säga att tjejen Rebecca Liljeberg som för övrigt spelar Agnes i filmen, är väldigt lik mig som liten.

Den här bilden på Rebecca Liljeberg liknar mest mig som liten (börjar man sedan studera bilden är jag inte lika lik henne längre, eller hon mig som liten). Bilden är för övrigt från 1998 då filmen är gjord.Kvalitén på filmen jag såg var lite halvt tråkig och dålig, likaså trailern ovan, men det gick att kolla på och filmen var bra, den kan få 4/5 i betyg om man ska betygsätta den. Den slutade som jag önskade, vilket ger ett bra betyg.

RSS 2.0