Dagens Outfit 31 maj

Majs första och sista outfit för i år!


Dagens Outfit bestod av:
Ett stycket Jeansshorts från Gina Tricot
Samt en topp som jag inte vet vart den är ifrån.

Killgänget

Tyckte att ni skulle få se killarna i killgänget också. Vi har Justin (i turkosa byxor), Troy (med tuppkam), Jason (med blont hår) och till sist Matt (med svart hår). På bilden ser vi även Allison och Mary-Kate.


Nu ska jag bege mig till farmor!

K-pop

För er som läst Fokis blogg så vet ni att hon gillar K-pop och jag är lite inne i det också, vilken tur att Foki finns annars hade jag inte hittat de här låtarna. Några är hittade tack vare Foki, några tack vare Sofia och någon annan tack vare Sarah.

Secret - Shy Boy


Beast - Shock


Namie Amuro - Hide & Seek


Girls' Generation - Oh!


Girls' Generation - Chocolate Love


De två låtarna med Girls' Generation finns även gjorda med simmar, riktigt bra videor faktiskt. Klicka bara på låtlänkarna för att komma till respektive musikvideo.

Mean Girls

Inatt kollade jag på ettan och tvåan av Mean Girls. Tvåan kom tydligen ut detta året. Jag har sett ettan förut känns det som. Om jag ska jämföra dem så var ettan bättre än tvåan, så som det oftast brukar vara när man ser en uppföljare.

Jag tänker såhär om jag ser en uppföljare. Då ska det vara samma skådespelare och handla om ungefär samma sak, eller kanske som i American Pie där de har samma skådespelare och någon har någon slags koppling till någon i första filmen. Jag förklarar lite krångligt men om ni sett American Pie-filmerna så kanske ni förstår lite av vad jag babblar om i alla fall.Nu till betyget, om jag nu vill sätta något. Mean Girls får en nia av tio och Mean Girls 2 får en sjua av tio.

I Simmarnas Värld

Idag har jag spelat väldigt mycket The Sims. Jag har satt mig in i deras värld och spelat lite. De jag fastnade hos var tjejerna ni ser på bilden nedan (en är tyvärr inte med på bild, hon heter Amiee och har orangerött hår.

Jag besökte även Killgänget som hushållet heter. Där hade de det fattigt så jag försökte bygga om sen föreslår någon att jag kan flytta de till ett studenthem. Jag kände mig ganska blåst då eftersom jag visste att de fanns men inte hade en tanke på att flytta de dit men nu bor de i alla fall där. Både tjejerna och killarna går i tvåan (av fyra år).

Tjejerna går på universitetet. Hon med svart hår heter Allison, hon med blont hår heter Mary-Kate och hon med brunt hår heter Ashley (Ja, jag har tagit namnen från Olsen-tvillingarna, de heter Olsen i efternamn också).


Håren är nedladdade. Jag anar att ni undrar vad i hela friden Ashley gör när hon springer där naken. Jag ville se vad som hände om de Streakade så det är alltså så det ser ut då. Då fick vi svar på det.

Videoblogg 27 maj 2011

Kvalitén är inte den bästa och det beror på mörkret. Det brukar inte vara så jättedålig kvalitet men aja, man hör i alla fall vad jag säger och det är ju bra.

Jag tar upp lite vad jag gjorde igår, även om jag säger idag så menar jag igår eftersom det är inspelat igår men jag kände att jag inte ville redigera det igår då jag sa mycket ointressanta saker, vilket är bortklippt.

Jennifer Lopez

Lite Jennifer Lopez-låtar kommer här! Det är en del så det blir lite synd om er som inte gillar henne. Låtarna är väldigt bra enligt mig i alla fall.

Jennifer Lopez – I'm Glad


Jennifer Lopez – Waiting For Tonight


Jennifer Lopez – Do It Well


Jennifer Lopez – If You Had My Love


Jennifer Lopez – Play

En lång process

Jag fick för mig att göra en videoblogg för att jag inte vet hur man stavar ett ord (ja, jag är lite konstig) och för att det var ett tag sedan. Sagt och gjort men där tillkommer ett problem; redan från början är kamerabatteriet lågt men jag filmar ändå och helt plötsligt när jag snackat lite för länge så tar batteriet slut, så ett av de två som är slut är på laddning. Jag har i och för sig bara två... Vi får se när videobloggen dyker upp, om den dyker upp. 

Steg 1. Ladda ett batteri. Steg 2. Sätta i det laddade batteriet i kameran. Steg 3. Koppla i sladden till datorn och kameran så att bilderna kan överföras från kameran till datorn. Steg 4. Flytta mappen så den hamnar där jag vill ha den (på min externa hårddisk). Steg 5. Öppna Windows Movie Maker och infoga videon. Steg 6. Klippa/Redigera. Steg 7. Göra så videobloggen blir i rätt format. Steg 8. Ladda upp på YouTube. Steg 9. Bädda in klippet och lägga in i ett inlägg på bloggen. Då var det klart... I teorin.

Här ser vi lejoninnor och safariburarna man åker i, turen tar ungefär en halvtimme men det känns inte som det eftersom man har så roligt under tiden och är så uppspelt över att se alla djur.


Dagen man måste tänka

Idag har jag varit nere hos farmor och fikat. Jag har även varit i skolan och mitt humör var inte på topp men det får man leva med när man är en kräsen och lättretlig tonåring.

Imorgon har jag Nationellt prov i Matte C, i fyra timmar i sträck utan rast, från halv nio till halv ett, ganska jobbigt. Vi får, som tur är, ta med oss någonting att äta och dricka. Jag ska fixa mackor, hoppas jag kommer upp lagom i tid i morgon. Jag är lite slö på morgonen.

Snöleopard. Bilden är tagen genom halvsmutsigt glas. Det såg ut som den var uppstoppad en stund för den rörde sig inte.

Skiftande väder

Just nu väller regnet ner och det går absolut inte att undvika att det regnar, det skulle kunna liknas vid ett vattenfall, så illa är det men det är i och för sig bra för växtligheten. På tal om vädret så har det växlat väldigt mycket. Det regnade när jag cyklade till skolan och regnar nu, det regnade även när jag satt på sista lektionen men det var ett uppehåll när jag cyklade hem. Nu, någon minut senare är det uppehåll igen så man vet aldrig med vädret.

Lejonen som latar sig. Bilden är tagen uppifrån luften i en safaribur.


Fullspäckad helg

Min helg har varit helt fullspäckad! I lördags var jag på Kolmården och tog massa bilder (varav femtio på bara delfiner, jag tog ungefär 190 bilder). Jag fick väldigt bra bilder även om jag hade zoomat fullt (bara med optisk zoom, vad det nu är, och inte med digital zoom, vad det nu är). Det beror nog på vilket läge jag hade också, hade sportläge och det är inställt för saker som rör sig så det var inte så kontisgt att jag fick bra bilder då.

Igår var jag hos Sofia och grattade henne, det var en väldigt trevlig kväll med väldigt trevliga och roliga människor. Jag kom på att jag gav otur på kubb och att en annan tjej gav tur så med henne i laget så vann laget jag var med i! Efter ett antal omgånger kubb tröttnade jag och en tjej så vi satt och kollade på och smaskade på daim och chips samt även annat godis men jag smaskade på det nämnda.

Delfinen nedan lekte med bollen den har i munnen. Synd att en oerfaren person som jag inte ser om det är en hona eller hane. Skulle kunna vara hos delfinerna i timmar, så fina att titta på.
Kolla inte på bilden för många gånger eller för länge...

Don't Say A Word

På engelskan har vi sett en film vid namn Don't Say A Word och det är en thriller. Jag tror att jag får börja kolla på mer thrillers för Taken är också en väldigt bra thriller men bara för det kommer jag inte älska thrillers efter det. Klart sevärda filmer.

Här har vi en trailer.

Kolmården Nästa!

Nu har helgen äntligen anlänt! Den här helgen ska bli väldigt trevlig då hela familjen ska åka buss till Kolmården (om nu någon inte vet exakt vart det ligger så ligger det vid Norrköping) i och med ett erbjudande med pappas jobb, det är bra att han jobbar på ett så stort företag som Sapa som förövrigt tillverkar saker av aluminium.

Nog om det... På tal om ingenting så fyller min kära kompis 18 i morgon, lördag men att gratta här känns inte så värst personligt till just henne så det struntar jag i och grattar lite personligare när dagen är kommen.

Just nu sitter jag med min lillasyster Felicia (hade en otroligt söt bild som jag inte fick lägga upp för henne)

Trivselhuset C:005Huset är inspirerat av ett riktigt hus som är designat av Bernt Gustavzon som jobbar på Trivselhus. Huset är ett tvåplanshus i en stil de valt att kalla Swedish Modern. Det har tre sovrum sedan har jag anpassat huset efter The Sims 2. Jag har gjort så att huset är lite annorlunda möblerat än huset men det är fortfarande ungefär likadant även om jag ändrat lite möbler och rum. Men planlösningen är ungefär densamma. Här kan ni se hur det ser ut. På hemsidan får ni klicka runt om ni kanske vill se planlösningen i 3D eller en roterbar modell på huset.

The Lizzie McGuire Movie

Inatt tittade jag på The Lizzie McGuire Movie och jag kan inte säga annat än att den var bra (skulle väl inte få för mig att kolla på en film som inte verkar bra i och för sig).

Här har vi en trailer till den.

Filmen handlar om Lizzie som åker på skolresa till Rom, där träffar hon en europeisk popstjärna. Jag vet inte om jag ska säga mer för att inte förstöra handlingen. Det är kruxet med att veta om man gillar en film eller inte. Först måste man veta vad den handlar om och när man vet det kan man kolla på filmen men då vet man redan vad som ska hända. Inte så populärt kanske.

Maximum Dance 9 2002

För någon vecka sedan när familjen åkte till Eksjö för att förnya våra passfoton så lyssnade vi på en skiva som heter Maximum Dance 9, 2002. Där är det dancelåtar och här är mina favoriter från skivan!

French Affair – I Like That


Shakedown – At Night


2PM - Mountain King


En av mina favoritlåtar från skivan är Galore - I'll Be There men det finns tyvärr inte någonstans mer än på skivan.

Nervositet förstör talet

Jag kunde hela talet utantill men när det väl gällde så blev jag helt skakis och nervös (som alltid) och pillar med kläder och hår. Vad gör nervositeten med en egentligen?! Jag glömde även det jag skulle säga och det blev fel och troligtvis upprepningar sen bedöms man av sitt framförande, vilket jag tycker är ganska trögt men det är väl rättvist eftersom alla är nervösa. Jag tycker att man kan spela in sig själv hemma utan publik där talet blir bäst och man vågar och inte hinner bli nervös. Jag sa till Sofia att jag kommer störa mig på det resten av dagen och det stämmer. 

I morgon har jag studiedag och då ska jag vara hemma och inte göra någonting.

En redigerad bild på en soluppgång (eftersom jag bara såg solnedgången en gång och blev helt till mig...)

Tal bör man kunna utantill

Idag har jag skrivit tal och övat på talet och jag kan de första meningarna sen fick jag helt hjärnsläpp, får se hur det går. Det lär bli som alltid när jag håller tal. Jag vill säga att exakt som jag skrivit och då blir det att jag måste lära in det exakt som jag skrivit det i exakt rätt ordning annars blir det fel. Någonting som jag fick till rätt var längden på talet. Jag hoppas det är tillräckligt långt och inte för kort. Ibland hoppar jag över grejer jag ville ha med och då tappar jag bort mig och måste kolla ner och sedan går allt inte lika bra som när jag övade hemma.

Ibland snor Anna min kamera och tar en bild på mig och minst fem egobilder på sig själv medan hon antingen sitter i min säng eller står framför spegeln. Det här är ett sådant kort.

Tre Eurovisionfavoriter 2011

Jedward – Lipstick

De här tvillingbröderna hade verkligen energi och hoppade omkring, särskilt i semifinal två (som var den enda semifinalen av de två jag såg). Frisyren var de inte ensamma om men det vet troligen alla som såg hela finalen.

Getter Jaani – Rockefeller Street

En gullig röst framförd av en tjej som jag vill ha lika långt hår som. Synd att jag kapade av mig mitt.

Maja Keuc - No One (Spotify-länken saknas för den finns tyvärr inte där)

Början är lugn, vilket jag vanligtvis inte gillar, sedan blir den svängigare i refrängen.

Bortahelg

I helgen har jag varit uppe hos mormor och firat henne för att hon fyllde sjuttio i fredags då vi åkte upp. I lördags var vi i Tullgarns slott som ligger sönder om Södertälje och norr om Trosa (synd att det inte finns en stad som heter Kalsong också, haha).Det var trevligt och varmt men när man kom tillbaka hem till mormor var det blåsigare där. Senare på lördagskvällen åkte vi hem till min moster och hennes sambo för att se deras altan och umgås lite. Där läste jag sagor för min gullkusin Tindra och upplevde lite sagonostalgi. Den lilla gullungen gillar att bli buren kan jag säga.

Senare den kvällen spelade vi Fruit Ninja på iPad, det var väldigt roligt, och lite senare började Eurovision Song Contest. Här har vi en trailer på Fruit Ninja!

Sista besöket

Jag är inte så bra på att skriva om intressanta saker så det leder till noll inlägg. Idag har jag i alla fall varit i Jönköping på ett sista besök hos ortopeden där jag röntgades. Jag är fortfarande 176,5 cm! Trodde jag var en halv centimeter kortare men tydligen inte och det gör inte mig något mer än att det blir lite svårt att hitta kläder som passar. Någon ungefär lika lång tjej med ungefär lika långa ben (36 i längd i jenas) och armar (så långa så knappt large tröjärmar passar) som kan tipsa om någon klädaffär med inte alltför dyra kläder i min storlek? (Eller finns det bara kortare tjejer med kortare ben och armar och som inte är lika smala som läser min blogg? INGET ILLA MENAT, bara så ni vet!)

Cool och misslyckad bild på fyrverkerier från 30 april då jag var vid Majbrasan med Sofia.

När är frågan

Jag funderar seriöst på att skaffa Spotify Unlimited, jag orkar inte hålla på med Grooveshark.Snackade lite om detta i det här inlägget. För att tala om mer ekonomiska frågor så funderar jag på (eller ska, frågan är bara när) att föra över pengar från kontot, där pengarna dras ifrån när jag köper nåt, till JAK där jag inte har några pengar än. Det är ingen ränta där vilket är bra. Det var nog bara det jag skulle säga.

En bil från cruisingen.


Cruising i stan

Först såg det ut såhär, då Sofia och jag satt ner och inte så många hade kommit. Toppen tyckte jag...

... Tills alla ville stå upp och då fick vi göra det också. Samtidigt kom stolpar och människor ivägen...

... Jag kom på att man kunde fota lite längre åt höger...
... Men då skulle såklart folk ställa sig ivägen och bli på bild också...

... Och så flyttar hon sig så jag får henne mitt i bilden så att jag får återgå till att få stolpen ivägen, bättre det tänker jag men på den punkten hade jag fel för där var både stolpar och människor...

... Om man flyttar bilden så den blir ännu mer åt höger än tidigare då? Då får man solen på bilarna och det var inte heller så snyggt...

... Nu skulle mer folk ställa sig ivägen och vi hör frustrerade amatörfotografer till vänster om oss som blir lack på grönbrallan och flickvännen. Inte nog med det så får hela bilar inte plats i kamerans synfält...

... Då tar vi så vi får bakdelen av bilen på bilden istället men det var inte heller så snyggt och där var solen ivägen också...

... Men självklart ska folk ställa sig och vara ivägen där också. Hur gör vi nu då? Här ser vi även hur folk i vissa bilar satt...

... Provade "inte hela bilen i kamerans synfält"-metoden och bestämde mig sedan på att ta kort på bilarna när de kom från vänster istället...

... Det var inte heller bra då man fick solen i "kameraögat" så då fick man försöka hålla för, vilket gick mindre bra och man fick med handen i bild, inte så snyggt det heller...

... Några bilder senare gav jag upp men här är samma bil bakifrån.


Här har vi ett coolt mönster


Där var den bildberättelsen slut!

Ute i solen

Igår var jag ute en del (dels för att mamma sa till mig när jag satt ute och åt lunch, vet inte om jag hade gått ut och satt mig och bara inte gjort ingenting om mamma inte hade sagt till mig att göra det). Jag satt ute i solen ett tag sedan var Felicia och en kompis på studsmattan, där jag lade mig för att sola ryggen lite grann, och skulle spela något frågesportsspel så de anmälde mig som frivillig frågeställare så jag var fast ute lite till.

Senare gick jag ner på stan med Sofia. Vi kollade på bilar som var med i cruisingen, jag kan berätta mer om det senare.

Majbrasan.

Poolhuset

Jag har äntligen tagit mig tid att filma huset jag snackat om. Jag vet inte vart jag får all inspiration ifrån, husen blir ganska bra när jag gör dem. GLÖM INTE att kolla i slutet, då ser man min älskade och kända sim Nick som jag snackat om en del (trodde jag, här ser ni i alla fall ett inägg om hans syster där han nämns också).Berätta gärna vad ni tycker om huset!

Thor 3D

God kväll! Idag var jag på bio med min älskade vän Sofia. Man kunde nästan tro att jag var onykter eller något för jag betedde mig så, inte för att jag någonsin varit det men har sett andra vara det så jag vet nog. Jag var aningen flummig efter filmen.

Filmen vi kollade på var Thor och den var faktiskt bra och det är inte min grej att gilla sådana filmer men nu var det lite kärlek i den här filmen, vilket gör den mycket bättre. För att säga något om filmen så tyckte jag att det inte var så väldigt mycket 3D i den även om den visades i 3D, vilket var coolt men det var inte så mycket som märktes så jättemycket. Slutet var väldigt oväntat och man satt där och bara: "Va?! Men hallå?! Den kan ju inte sluta nu!" Men tydligen gjorde den det.

Här har ni en trailer.

Kursprov hit och nationellt prov dit

Jag har haft kursprov i fysik A idag och det gick mindre bra. I morgon har jag nationellt prov i engelska, då man ska skriva.

Idag har jag inte gjort så mycket som är värt att nämna så därför blir det ett litet ointressant inlägg med en söt bild som fyller ut allting så gulligt.

En söt blomma som växer i trädgården.

Provtisdagen

Naturkunskapsprovet gick förvånadsvärt bra för att vara mig och pluggade gjorde jag inte så mycket för jag kunde redan det mesta. Pluggade gjorde jag dock, mer än vad jag brukar göra till prov. Jag får se hur det verkligen gick nästa tisdag.

Idag var jag hos syv:en (studie- och yrkesvägledaren) för att fråga om jag kunde byta bort en kurs till någon annan. Vi bestämde tid för ett möte så jag ska dit i morgon vid halv två igen.

Min Påskoutfit


En helt vanlig måndag med prov nästa dag

Imorgon har jag prov i Naturkunskap och jag har tänkt plugga mer än vad jag brukar (har bara inte börjat än).

Jag har inte så mycket att skriva och det var därför jag inte skrev någonting igår. Vem tycker det är lönt med ett inlägg med en mening? Det tycker i alla fall inte jag. 

Anna brukar låna min kamera och ta kort på antingen mig eller sig själv (oftast på sig själv). Det här var ett sånt kort.

Jag använder i stort sätt alla fingrarna till TouchPad-knappen för att den är lös även om den inte lossnat, det går vicka på den lite grann om man skulle vilja det. Datorn har två år och åtta månader på nacken då det är nog därför den är lite knäpp ibland.

RSS 2.0