Sköna Lediga Onsdag

Lediga onsdagar är skönt, särskilt om man äter scones till frukost som man bakat själv. Mindre trevligt när katten hoppar upp på bordet upprepade gånger och försöker sno ens frukost som förutom sconsen bestod av honungsvatten, smör och nutella (jag är jättenyttig, jag vet).

På onsdagar brukar vanligtvis jag och Sofia ägna oss åt vårt projektarbete men eftersom jag var förkyld igår (gick till skolan i alla fall...) och hon höll på att bli så bestämde vi oss för att skita i det idag och vila upp oss. Egentligen var meningen att vi skulle shoppa idag och jag kände att det inte skulle vara så fräscht att gå runt i Växjö (eller någon annanstans) och snora i butikerna. Så då vet ni det!

Såhär kan det gå om man fastnar på matteuppgifterna... Man spelar tetris istället och försöker äga ut alla...


When We Stand Together

Nickelback – When We Stand Together
Vanligtvis gillar jag inte Nickelbacks låtar men den här är riktigt bra!

En Tråkig Dag

Imorgon ska jag upp tidigare än en vanlig måndag för imorgon kvart över nio ska jag och Johanna träffa Agne som är lärare i psykologi, och prata lite om vad vi har läst samt få nya uppgifter vi ska göra till jul. 

har gått och blivit förkyld också, det är bara att ta. Tur att jag inte blir sjuk så ofta, för då hade det varit tråkigt. Nej, jag är tråkig så ska inte tråka ut er ännu mer. Ska se om jag hittar en bild också.

Några veckor gammal bild men skit samma.

Going The Distance

Såg just en romantisk komedi eller vad man skulle kunna kalla det. Den handlar om att klara sig i ett långdistansförhållande. Den ena bor i San Francisco och den andra i New York (tidsskillnad: tre timmar). Gillar ni romantiska filmer så är det en film för er, eller romantiska komedier.

Trailer till filmen


Betyget får bli 9/10! Nej, nu ska jag gå och lägga mig!

Sucker Punch

En film i kategorierna Action, Fantasy och Thriller från 2011.

Kan inte riktigt förklara vad den handlade om men gillar ni filmer med folk som dör så är det ju ett ultimat filmval. Själv kan jag säga att jag grät men jag är så otroligt känslig när det kommer till filmer.

Trailer till filmen


Vet inte om jag ska ge något personligt betyg. Det kanske blir en sjua av tio, för det är inte för bra och inte för dåligt. Varför? För att filmen inte slutade som jag ville och då sänker det såklart betyget. Hur många som helst hade kunnat dö, bara att de jag ville skulle klara sig gjorde det också men nu ska jag inte avslöja för mycket!

Skolarbete hit och skolarbete dit

Varför kämpa för ett VG när man bara kan få G i alla fall? Det är frågan jag ställer mig inför det muntliga nationella i svenska där vi betygsätts på hur vi är framför andra. Ska kursen verkligen vara så hård att man måste var hur utåt som helst och gilla att prata inför folk? Det tycker inte jag eftersom jag inte alls är sådan men det är bara att acceptera.

Imorgon måste jag skriva ut talet, fortsätta skriva om Thomas Alva Edison och sedan ha muntligt anförande om honom på fredag, efter mitt hål. På fredag ska jag även läsa psykologi, och då hoppas jag att jag blir klar för jag har på måndag på mig och då ska jag ha läst allting.

Det blir ingen bild idag, för jag har inte orken att leta, så tyvärr. Jag är tråkig idag.

You & I

Ingen av dessa versioner finns på spotify, tyvärr.

Nightcore - You & I


Originalet som är lite lugnare:

Kalwi & Remi feat. Amanda Wilson - You & I

Spaceship

Det här måste vara min nya favoritlåt! Den är grym. Lite lagom dunkig och gullig.

Alice In Videoland – Spaceship

Losing My Religion

R.E.M. – Losing My Religion

Matteplugg

Nog pluggar jag matte men har man inte räknat matte på en vecka kommer man inte ihåg så mycket. Kunskapen har inte lagt sig i "för alltid"-minnet. Det lägger sig bara i närminnet och om man inte repeterar försvinner det för att hjärnan tyckte att det nog inte var så viktigt ändå med att kunna räkna ut massa tråkiga sinus-, cosinus- och tangenskurvor. Jag håller med min hjärna på den punkten men nu har jag faktiskt prov imorgon och vill gärna få mer än G på det, hur det nu skulle gå till eftersom jag glömt hälften alla redan... Blir att råplugga idag, eller tills jag tröttnar i alla fall, vilket lär bli mycket snart eftersom jag inser att jag inte kan så mycket av hemuppgifterna som jag hade velat.

Bara för att mitt hår var fint igår.

Har ni läst inlägget med negativ underton så blir det fel. Jag är inte sur det stör mig lite bara. Ha det bra!

En lycklig artonåring!

Idag är det söndag och för de flesta betyder det sista dagen på helgen men idag är det faktiskt inte så för imorgon har jag studiedag (samt resten av alla i kommunen som går i skolan). Då blir det matteplugg (hoppas jag) för har prov på tisdag. Har även utvecklingssamtal då, utan förälder och det känns lite mysko. Hela grejen med att vara arton känns läskig. Igår tog jag hjälp av pappa så nu har jag e-legetimation och betalad faktura på studentmössan och imorse laddade jag mitt kontantkort för första gången själv. Jag låter jättestolt, och det är jag faktiskt. Lilla Linnea har vuxit upp (i alla fall åldersmässigt, sen om jag har det i sinnet kan vi ta en ennan gång...).

Kan tillägga att jag är väldigt glad idag! Vad det beror på vet jag inte med det är bra! Jag har inget emot att vara glad, det är fantastiskt att inte sitta och tjura över ingenting.

Nytagen bild. Länge leve tekniken!

Ännu en slö lördag

På tiden att uppdatera kanske? Jag är fullt medmeten att jag inte uppdaterar men hellre inget än ett inlägg där det står "Idag har jag gjort... vänta nu... Ingenting!" Så jag skippar sådana inlägg.

Började dagen med frukost och med att lyssna på Rix Fm på radion. När jag ätit klart tog jag fram psykologiboken och läste och bockade av det jag läst. Har ungefär hälften kvar nu och ska vara klar på måndag vecka 48. För mer skolinfo har vi även haft nationellt prov i svenska B, skriftligt. Har muntligt på torsdag sedan på fredag ska jag ha muntligt anförande på en annan lektion så det blir att öva, öva och öva samt att försöka vara positivt inställd (är ibland lite svårt för mig när det gäller att ha muntligt och man ska betygsättas på sin nervositet vilket känns lite udda)

Oredigerad bild (notera mina röda pupiller...)


The Twilight Saga x4

I måndags och tisdags kollade jag på Twilight, New Moon och Eclipse hemma på datorn. Igår 23:59 hade Breaking Dawn part 1 midnattspremiär här i Vetlanda. Jag var på den med Sofia och jag blev lite "Nej! Den kan inte sluta mitt i allting!" när den slutade. Jag vet redan vad som händer eftersom jag läst böckerna (för två år sen..)

Breaking Dawn, part 1 trailer

Absolut sevärd. Man blir bara mer nyfiken på part 2 nu när man sett part 1. Ska inte avslöja allt för mycket eftersom det är många som inte sett filmen än.

Fortsätta studera?

Sitter och läser i en katalog från mässan. En högskola som var otroligt intressant, ska bara kolla vilka utbildningar som finns, haha. Ni är nog inte så insatt i det där så behöver inte ta och förklara för ointresserade. Någonting som jag vet är att det är väldigt far away hemifrån eftersom det är uppe i Västerås och Eskilstuna. Har absolut inte bestämt mig någonting men det lät väldigt intressant när de pratade om högskolan och vad den erbjuder och att man får garanterat boende om man kommer in så det är skitbra. Nu saknas bara en sak, och det viktigaste, själva utbildningen. Ska se om jag hittar något intressant. Om inte... Ja, då är den högskolan borta med vinden så som alla andra.

Jag efter mässan.


Lazy day

Idag är en sånhär dag. Jag har nte gjort så mycket idag, dagen bara flög iväg. Har diskat lite, dunkat musik. Det är nog det mest nödvändiga jag gjort idag.

En sånhär dag är det idag.

Cinema

Benny Benassi feat. Gary Go – Cinema - Skrillex Remix - Spotify-länk

Benny Benassi feat. Gary Go - Cinema - Skrillex Remix - YouTube-länk

Får bli såhär trist med bilder eftersom jag inte har hårddisken med mig och det är där jag har de flesta bilderna (de roliga bilderna i alla fall).

Skriver mer senare!

Händelserik dag!

Idag har jag varit iväg mer än 12 timmar hemifrån. Först iväg på kunskaps- och framtidsmässa i Göteborg, åker hemifrån vid tio över sju. Framme i Göteborg innan elva, har ingen vidare koll när vi kom fram. Gå in där och gå flera varv så att man känner att man sett allt. Medan jag gick runt där (med Mimmi och Johanna) var jag helt ovetandes om vad jag ville läsa vidare till så när de sa "Hej! Vad går ni för program?" kändes det helt fel att svara Teknik eftersom jag inte ens vill läsa vidare inom det området och jag kan inte ljuga.

Medan vi gick där och blev nappade av diverse folk som stod och informerade vid varsinna montrar fick vi varsin påse med en katalog (och ibland andra saker i också). Tillslut blev det ett gäng påsar med kataloger och vissa hade inga påsar så man fick bara kataloger, som tur var så var en påse lite större än de andra så jag lade ner de mindre påsarna i den större påsen. 

Vaddå bildbrist?

När mässan närmade sig sitt slut gick vi till McDonald's där vi (jag och Mimmi) åt McFlurry Toblerone (Johanna tog äppelpaj) (efter att vi ätit mat då såklart, vi är ju inte helt vrickade!). Det var himelskt gott, alla som älskar toblerone och glass borde prova den!

Nu hoppar vi till när jag kom hem vid ungefär sex. Estetarna hade konsert vid halv sju som jag gick med Sofia på. Vi filmade lite där till projektarbetet, men det var inte bara för projektarbetet vi var där. De var grymt bra! Höll på till ungefär åtta.

Bass Down Low

DEV, The Cataracs – Bass Down Low - Proper Villains Remix

Lite dunkmusik :)

Never Been Kissed

Tog fram en film via Canal + Play som jag kollade på. Never Been Kissed heter den och är från 1999 så den har några år på nacken.

Här har vi en trailer.


Filmen handlade om en tjej som jobbar för en tidning och gör ett reporteruppdrag i skolan så hon får gå i High School igen, typ så... I vilket fall som helst var det en väldigt bra film, romantisk komedi skulle jag uttrycka det att vara. Den var i komedi-kategorin i alla fall.

Skolan igång igen

Idag hade jag möte med psykologen tänkte jag skriva... Haha, i vilket fall hade jag möte med läraren i psykologi imorse (vid halv nio) och vi pratade lite om vad vi ska läsa igen och sådär, skulle nog tagit hem böckerna kom jag på nu när jag satt här men jag har till vecka 48 på mig så det är ett litet tag. Får ta och läsa lite varje dag så det inte blir så mycket.

Har ganska mycket i skolan nu också (men det visste jag redan innan lovet) så det blir svårt. Har nog tappat bort en bok jag ska läsa till vecka 47, inte så stor men i alla fall. Vi ska skriva ett brev till författaren. Jag är trött på böcker (i alla fall tråkiga böcker som man blir tvingad att läsa) för är inte inne i en läsperiod just nu.

Hög bas! Tror ni inte att jag har bildbrist igen?


Frihetens sista dag

Sista dagen av frihet. Skolan ska helt plötsligt börja igen efter lovet och det känns inte alls bra för lov är skönt. Sena nätter, långa sovmornar, vad är bättre? Inte tidiga kvällar och upp tidigt i alla fall. Finns det någon som inte håller med mig får ni gärna säga till, haha.

Imorgon på morgonen vid halv nio (min sovmorgon kommer förstöras, kommer ha en sovmorgon i veckan och det är på onsdagar då jag och Sofia ägnar oss åt projektarbetet). Vanligvis börjar jag vid 11:25 på måndagar men inte efter jullovet, döda mig? Aja, bättre än Matte E i alla fall. Tänka sig att jag av alla människor, matteälskaren Linnea, byter ut matten till psykologi. Har rätt mycket att läsa igen, vad ska jag få reda på imorgon vid halv nio. Döda mig gärna (inte, det är bara som man säger, så ta inte mina "döda mig"-meningar på allvar... Just sayin').

Oändlighet med sladdar... men det behövs

Var lugna, mitt rum är städat efter att bilden togs :) Det har jag dock inte bildbevis på men det är inte så intressant att se mitt rum eftersom jag inte möblerat om någonting, eloge till mig faktiskt.

Städdag

Nej! Jag har faktiskt inte glömt bloggen. Har tagit bilder så att ni ska få se vad jag gjort idag, en grej jag gjort i alla fall.

Har riggat upp med högtalare med full bas och högsta volym, hade inte så jättehögt på datorn dock så blev inte "AAH, jag kommer bli döv"-högt

Idag har jag städat, efter det åkte jag gokart och efter det åkte vi till farfars grav och ställde dit ett ljus. På vägen dit såg vi ett vildsvin på vägen, det var ganska coolt.

Det var min dag, kortfattat.

Hur skönt är det inte att gå och lägga sig, nyduschad, i en nybäddad säng i ett nystädat rum? Vem blir inte lite avundsjuk på det?

Bad Teacher

Bad Teacher trailer


Kollade på en film igår. Skulle blivit Avatar men den var konstig så tog bort den och laddade ner en version som inte var HD eftersom min dator inte pallar HD-filmer, verkar det som. Det gör i och för sig ingenting för mig eftersom jag inte är så kräsen med kvalitén. Man ska se vad det är som händer, det är mitt krav.

I vilket fall så blev det Bad Teacher som handlade om en "dålig" lärare som inte nöjde sig med vem hon var och blabla. Som jag sagt förut gillar jag inte att avslöja vad filmerna handlar om då jag inte gillar sådant själv för då vet man vad som händer innan man kollar på filmen.

Rekommenderar filmen!

Mer filmning

Sista dagen med inspelning och det gick ganska bra idag också även om skådespelerskan flummade lite men vi får se flum bättre än att vara sur och hungrig som jag var lite mot slutet. (Även om jag inte var så sur, jag är lite svår att handskas med när jag är vrålhungrig och fötterna var blöta eftersom jag tog lite fel skor)

Efter att vi filmat åkte vi till McDonald´s och åt och det var väl dagen i stora drag.Dikt om tiden

Har en fin dikt som jag tänkte att jag skulle dela med mig av. Skriven av mig säklart. Inte publicerar jag väl dikter jag snott från någon annan?

"Tiden går så sakta i tystnaden
så sakta i ensamheten.
Tiden far förbi som en fallande fjäder
som vattnet i ett vattenfall."

Sitter och läser dikterna lite när jag ska skriva någon ny. Ibland handlar det om någonting helt random (så som dikten ovan eller dikten om Naturreservatet), ibland är det "saknar någon"-dikter, ibland "älskar någon"-dikter och ibland "känner mig så ensam"-dikter.

Selena Gomez

Senena har släppt ett nytt album.. för ganska längesen tror jag, har ingen vidare koll.

Selena Gomez & The Scene – Bang Bang Bang


Alla videor på YouTube med resten av låtarna är knäppa så skiter i att länka till YouTube av den anledningen för låtarna är bara fel överallt.

Selena Gomez & The Scene – My Dilemma

Selena Gomez & The Scene – When The Sun Goes Down

Selena Gomez & The Scene – Middle Of Nowhere

Dag tre med filmning

Jobbat med projektarbetet idag igen, vi filmade för tredje dagen irad. Gäller att passa på medan det inte är mörkt. Nu är det lika mörkt ute som om det hade varit midnatt. Det gick bra och man får tänka på att filma från olika vinklar så att man kan byta vinkel och scen ofta. Vi har rätt mycket film nu men ska filma imorgon också. På fredag är vi lediga, för en gångs skull.

Stekt ägg och mackor är den frukost man får leva på när man inte har så mycket till frukostmaterial.


Höstlov eller höstarbete?

Idag har jag och Sofia jobbat med projektarbetet igen. Man kan tycka att man ska ha lov på höstlovet men projektarbetet är kul så det gör faktiskt ingenting. Jag får dessutom vara ute och det är bra. Var väldigt behagligt väder ute idag. Filmkameran var laddad och allt gick ganska bra även om jag och Sofia inte förstod varandra hela tiden men sådant får man ta för det redde ut sig i slutändan.

Bild från idag (!)


Dagens Outfit 1 November 2011Dagens Outfit består av:
Jeans från JC
Topp från H&M

RSS 2.0