Dagens Sysselsättning

Är jättedålig på att ta kort på saker så bilderna blir lite halvgamla, sedan gör jag inte så mycket. Idag har jag jobbat med projektarbetet med Sofia och det gick väl sådär eftersom filmkamerabatteriet lade av. Det är laddat nu så vi får hoppas det håller imorgon, om inte är det ett ganska dåligt batteri.

En bild på mig innan jag klippte mig. (Nej, jag har inte alls bildbrist...)


Crush On You

Nero – Crush On You


Medan jag fixar iordning mig för Halloweenfesten så får ni lite musik. Har inte så mycket att fixa eftersom kära Sofia kommer hit och ska fixa sminkningen. Hon gillar att sminka och har hittat en bild på sminkningen jag ska ha. Hit kommer hon runt sju så ska byta om till det jag ska ha och lite.

Upp, upp och iväg!

Imorgon åker jag uppåt landet för att gå på begravning på fredag förmiddag. Sedan stannar vi till lördag och åker hem då, på lördag ska jag på Halloweenfest men det har jag redan nämnt någon gång så det struntar jag i att ta upp igen.

Idag har jag simmat och jobbat med projektarbetet tillsammans med Sofia. Just nu håller jag på att öva till muntliga nationella i svenska (varför ska man ha det i alla* tänkbara ämnen, varför!?). Fick reda på att jag skulle ha det vecka 43 förra veckan.

Nästa vecka är det lov så det känns skönt att slippa skolan ett tag.*svenska

Tonight Tonight

Hot Chelle Rae – Tonight Tonight


Rota bland gamla kläder...

Vad gjorde jag igår? Väldigt bra fråga eftersom jag inte kommer ihåg, kanske för att jag inte gjorde något särskilt mer än att leta kläder till Halloween. Först var jag på G, sedan tappade jag suget men sedan hittade jag massa grejer i mammas garderob, tur att hon har lite äldre kläder. Hittade en klänning och en lång rock eller någonting som jag tänkte ha tillsammans med ett (halvfult) skärp som passade. Vad ska jag vara av det då? Jo, jag hade tänkt att jag kunde vara någon typ av grevinna som kommit tillbaka till de levande som en vålnad. Seems good? Aja, vi får hoppas att Sofia hittar på något läskigt i ansiktet så blir det nog toppen! Vet inte om jag ska ha det vita håret eller inte, det märker vi.

Det är väl på tiden att ni får se att jag har klippt mig

Just nu sitter jag och gör saker som har med skolan att göra. Väldigt ovanligt men måste ta tag i sakerna eftersom jag ska ha muntligt nationellt prov på torsdag så måste prata om någonting också, scary. Kommer sabba allt helt om jag har manus för då känner jag att jag måste kunna allt till punkt och pricka från början till slut och inte missa någonting.

Sommarnätterna - Del 20

Detta har hänt: Pontus har berättat för Elin vad Sebbe sa. Elin har i sin tur berättat det för Miranda när de var hemma hos Elin för att prata och umgås. Elin tjatar på om sin Pontus och kallar honom alla möjliga saker och undrar sedan om Miranda fortfarande vill få tillbaka Sebbe även om det är slut, allt gick åt helvete och efter att han kallat henne brorsälskare bakom hennes rygg.Vad skulle jag svara? Ville jag det? Ville jag det inte? Visste jag verkligen vad jag själv ville eller var det bara mitt samvete som sa till mig vad jag skulle tycka och tänka?
...Jag kände efter igen. Skulle jag strunta helt och hållet i David för att få tillbaka Sebbe. Sebbe hade inte förlåtit mig så min första tanke var absolut inte att få tillbaka honom redan nu, eftersom det gick åt skogen senast och att han tycker att jag är en brorsälskare… Han ska få, den där…
...Jag ville inte tänka sådär elakt, men jag blev arg på honom! Jag valde att svara att jag inte ville det just nu, men kanske, och bara kanske, senare men när visste jag inte.
...Vi satt och pratade om allt och inget fram till midnatt då jag begav mig hemåt. Det är alltid skönare att sova i sin egen säng, sa jag som argument när hon undrade om jag inte ville sova hos henne. Visst stämmer det men det är faktiskt mycket skönare att sova i Davids säng om jag ska vara ärlig. Den känns mycket mjukare än min på något sätt och dessutom är det mysigt när han sover där också.
...Vi brukade ligga där och mysa innan vi båda somnade för att sedan vakna upp och gå ner och äta frukost. Han har alltid varit lite segare än mig att gå upp och äta frukost så vi lät det vara kvar. Jag gick upp lite före och han låg kvar och drog sig, annars skulle föräldrarna misstänka någonting och det ville vi verkligen inte.
...När han kom ner brukade jag kolla på honom, hans rufsiga hår som inte fixats till efter att han sovit, hans vackra ögon, hans vältränade kropp, jag bara beundrades av hur han såg ut. Det var ingenting som var fult på honom. Han var till och med snyggare än Pontus och Pontus är snygg! Tro inte att jag menar Sebbe nu för jag menar faktiskt Pontus. Har alltid gillat honom men han blev ihop med Elin kunde jag inte längre få honom och då blev det Sebbe istället, men vi hade en härlig tid vi också.
...Härliga tider var det också några kvällar senare när jag var hos Elin igen, då var Pontus också med. Elin var tillfälligt borta, hon brukade gå och göra saker lite då och då. Fixa fika, fixa popcorn, vad som föll henne i smaken just då. Hon frågade såklart om vi ville ha innan och det var klart att vi ville. Hon bad inte om hjälp och när vi frågade om hon ville ha hjälp brukade hon säga någonting i stil med: ”Nej, det går så bra. Det är bara roligt att fixa själv och att överraska er.”. Vi satt kvar och pratade men den här kvällen var speciell.
...”Har inte haft tid att säga det, Miranda, men du är grymt snygg.” Kläckte Pontus ur sig när vi visste att Elin var utom hörhöll.
...”Wow, jag vet inte vad jag ska säga!”
...”Tack, kanske” Skrattade han.
...”Du också.” Sa jag halvblygt efter att skrattet avtagit lite.
...”Wow, jag vet inte vad jag ska säga!” Härmade han.
...”Tack, kanske” Härmade jag skrattandes tillbaka.
...”Vad ni har roligt? Berätta!” Sa Elin när hon kom in.
...Vad sjutton skulle vi säga nu? Vi tittade på varandra och som tur är var Pontus mycket bättre på att improvisera fram skämt än vad jag var så han drog någonting som gjorde att Elin började skratta också och jag skrattade återigen.
...”Ojdå! Jag glömde visst det viktigaste!” Utbrast Elin glatt och skuttade ut ur rummet.
...”Där hade vi tur” viskade Pontus när hon lämnat rummet och jag kunde inte göra annat än att hålla med.
...Jag kände den fantastiska doften av hans parfym när vi var sådär nära varandra. Jag lutade mig mot honom för att känna doften ännu mer. Det var otroligt vad gott det luktade! Lite till bara…
...Han lutade sig bakåt och försökte nog komma undan men det skulle han inte få göra så jag följde med. Han tillät det inte för han höll upp händerna för att hålla mig undan.
...”Är det något fel?” Undrade jag
...”Ja, att du klänger på min pojkvän!” Hörde jag Elin säga.


Hur kommer detta att gå? Kommer Elin och Miranda bli ovänner eller löser sig situationen? Fortsättning följer...


"Vuxenlivet"

När man fyllt arton kan det vara smart att ta tag i vissa saker, vilket jag gjorde idag. Det var i och för sig bara en grej jag gjorde som gör att man känner sig mer vuxen även om man inte beter sig som det. Jag gick till banken och fixade en dosa så att jag kan komma in på internetbanken. Det tog ett fick vänta ett tag där inne, de är inte de snabbaste precis, men fick mitt ärende uträttat på min långa håltimme som är mellan 10:50 och 14:10. Var klar hos banken ungefär tio över tolv så sedan åkte jag någon annanstans och gjorde något jag behövt göra någon vecka eller så.


Roliga Lek-tioner

Man kan ha oerhört roligt på mikroprocessorteknikslektionen. Idag lekte vi till exempel med bilarna som har en mikroprocessor i sig och gav kommandon och körde banor och tog tid. Jag sög verkligen på att styra bilen, det var lätt när man fått flyt sen på tillbakavägen blev allt bakvänt igen så då fick man tänka om sen ska man undvika saker också så det var svårt men killarna var superduktiga i alla fall. De har ett försprång för de hade övat sedan innan så den nya banan var lite svårare och jag failade stort.

Jag ska fixa kläder till Halloween, måste vara något också, vad har jag inte riktigt koll på ännu men det får bli någonting med någonting hemifrån. Absolut ingenting som har med häxor att göra! Sofia ska sminka mig också, fast Halloween är inte än så det är ganska lugnt.

Jag på Halloween 2009. Bilden är lite halvtaskig men den får duga.


Utslagen och trött

Jag är dödstrött och helt utslagen efter att ha simmat med Sofia och Emelie. Vi tränade med en typ av frisbee som vi hade fötterna i och höll i en stång längs bassängkanten. Frisbeen rörde vi runt i cirklar med fötterna, det är jobbigare än vad man tror.

Innan vi simmade så jobbade Sofia och jag med projektarbetet mellan halv ett och fyra så vi har kommit ganska långt men vi har fortfarande en del planering kvar innan vi kan börja med det praktiska.

Dagens Prov Är Avklarat

Provet avklarat. Frukosten struntade jag i idag, för jag var inte hungrig men ska äta en fralla i matsalen på 10-rasten när Sofia och Johanna är tillbaka från designen eftersom de inte går samma inriktnimng som har har de inte samma ämnen.

Provet gick över förväntan, men det kom någonting som inte stod på pappret att vi skulle kunna sedan kom inte allt heller, som vanligt det jag kunde utantill och tyckte jag pluggat bra på. Fast nu ska vi inte tycka så eftersom jag tyckte att provet gick bra i alla fall.

Nytt Prov Betyder Plugg

Imorgon har jag mitt tredje prov och det är i ett ämne som heter datorkommunikation och vi ska kunna en hel del som inte normala ungar behöver lära sig. Om jag rabblar upp allt kommer ni inte fatta ett skit, om man ska uttrycka sig så, förutom kanske binära och hexadecimala tal men det är inte alla som har koll på det heller. Ska i vilket fall som helst plugga och anteckna och hålla på men det lär ta sin tid eftersom jag inte kommer lägga 100% av min uppmärksamhet på pluggandet 100% av tiden. Kommer sitta och chatta, lyssna på musik och lite så medan jag har anteckningsblocket uppe med grejerna jag ska kunna.

Stockholm, Gotlandsfärjan

Musikbomb!

Lyssnar mycket på musik jämt och då ofta via den här sidan där man även kan önska låtar och skicka in hälsningar. Det är mest till de som är inne på det här communityt fast vem som helst kan lyssna, såklart. Har ett gäng bra låtar jag blivit presenterad där så här kommer några få.

Alexandra Stan – Get Back (Asap) (musikvideon gick inte bädda in, se den här.)


Tim Berg – Seek Bromance - Avicii Vocal Edit


David Guetta feat. Nicki Minaj – Turn Me On


Michael Mind Project Feat. Mandy Ventrice & Carlprit – Delirious - Club Edit


Shontelle – T-Shirt


Det får räcka för idag, tycker jag. Ha en fortsatt trevlig kväll!

What About My Future?

Jag gör ingenting så det blir inte så mycket uppdaterat. Kan väl passa på att säga att jag ska på en kunskaps- och framtidsmäss i Göteborg den 10 November. Där kommer en himla massa högskolor från hela avlånga landet presenteras så ska gå där med Mimmi, eftersom Sofia redan vet vart och vad hon ska gå. Hon är helt säker på sin framtid. Själv har jag funderat lite på att gå i Nässjö, någon skrivarlinje eller något där sedan får jag se vad som händer. Men jag gillar inte att tänka på framtiden så vi lämnar det va?

Solnedgången jag tog kort på för några kvällar sedan


Stockholm!

Nu äntligen kommer bilderna efter mycket uppskjutning.


Heron city
Gröna Lund


Stureplan & Stadsteatern


Ca kl. 18:30

Ca. klockan 21:00


Nu har jag ingen systemkamera så bilderna är inte av superkvalitet men jag är nöjd med bilderna, säger ingenting annat. Hoppas att ni också är det.

Pratklubben har anlänt

Klockan tickar och jag hann inte ladda upp Stockholmsbilderna idag heller. Det får bli imorgon (om jag tar mig tid) för nu är klockan alldeles för mycket, borde egentligen gå och lägga mig, vilket jag ska göra väldigt snart.

Var och simmade med Sofia idag, längesen jag gjorde det men det var trevligt. Det verkade som om hela pratklubben för äldre män var där. Först kom två sen droppade en efter en in och när jag coh Sofia gick var de sex stycken! Sex gamla gubbar som mest stod i bassängen och snackade.

Bild från Italien på mina fotspår.

Taggar Redan Studenten

Fick beställa studentmössor i skolan idag. Redan? Ah, det är väl för att det är hur många som helst som tar studenten i år.

Matteprovet gick bra fram till uppgift 8-10 (10 var sista) där jag failade en aning på typ allting.

P.S: Det blir inga Stockholmsbilder idag heller med anledning att jag har varit (och är) för trött för det och sedan har jag gjort annat. D.S.

Ändrade planer

Jag får tyvärr meddela att bilderna från Stockholm kommer som bildbomb någon annan dag, sitter fortfarande kvar med matten (jag gör annat än bara pluggar så det tar sin lilla tid). Har aldrig gillat att plugga egentligen men med matte går det tydligen bra eftersom man över genom att räkna men det tar sin tid det också.

Här har ni ett smakprov på Stockholmbilderna, tog en ganska "obetydlig" bild.

Prov på en dålig dag

Matteprov imorgon, jag ska plugga, efter att jag gjort en undersökning om att studera vidare. Fick det via brev så gör det på internet istället eftersom det gick det också.

Provet ligger precis innan lunch då lektionen börjar elva och slutar halv ett och då är man otroligt hungrig så det är väldigt ovant att jag kan sitta och tänka på den lektionstimmen då man är oerhört hungrig redan när lektionen börjar så det blir att ta med sig mycket att äta imorgon eftersom det inte ens är god lunch heller.

Det var nog det. Får uppdatera med massa bilder från Stockholm och lite korta beskrivningar av vad vi gjorde. Det blir en bildbomb helt enkelt. De som har mig på facebook (nära och kära i första hand) har kanske redan sett en del av bilderna jag tog där eftersom jag inte lade upp alla.

Har kanske lagt upp bilden innan men den är ganska fint redigerad så fick bli den. Ska föreställa en vampyr.

Tre för två!

Dags att uppdatera efter två födelsedagsfester för sammanlagt tre personer. Den ena blev 13, en annan 15 och den tredje 10 tror jag. Har ingen större koll på de som är yngre än Felicia i släkten (pappas sida, mammas sida har jag full koll på eftersom jag bara har tre kusiner på det hållet).

Imorgon blir det inte lektioner enligt schemat, har ingen Matte (D) men har Datorkommunikation och Fysik (B) så slutar lite tidigare imorgon.

Hur passar jag i den nya hårstilen? (har lite bildbrist på bilder på mig själv)


Dagens Outfit 7 Oktober 2011

Dagens Outfit består av:
Topp
från Ullared (Jag vet, har en del grejer därifrån)
Koftgrej (eller nåt) från B.Young
Jeans från JC
Halsband & Örhängen från H&M
Hann faktiskt med att ta mascara imorse! Övning ger färdgighet. (Jag är dålig på att kleta på mascara. Man skulle kunna jämföra mitt sminkvetande med en kille)

En Förtydligare

Jag vill bara göra det lite mer klart för alla att jag inte på något som helst sätt försöker undvika att gå ut, men jag har fel sorts kompisar, eller det är nog inte problemet heller. Det skulle vara kul att ta med sig ett tjejgäng (aka Sofias gäng) ut och ha roligt någon helg när man inte har skola och inte ska upp tidigt. Man skulle likagärna kunna fixa tjejkvällar i så fall, för det man gör är att sitta och prata och jag gillar som sagt inte folksamlingar så mycket och är man på en restaurang så får jag känslan av att andra kan höra och så vidare så då kan man ordna något hemma och köpa lite dricka och ha roligt utan alkohol.

Nu är det inte så att jag har något emot det heller, hade jag fått en drink jag inte visste vad det var i och tyckte den var god skulle jag inte bry mig om det var alkohol i. Det är det att jag är "rädd" för det på något sätt. Jag vet inte hur men jag bara är det.

Snart kommer lite outfit-bilder upp på hur jag ser ut idag. Ville bara förtydliga lite eftersom jag fick en kommentar på det inlägget. Jag tog inte kommentaren dåligt, det är inte det, men det kändes bara som om jag inte skrivit tillräckligt vad jag tyckte om det.

Sköt er själva och skit i mig

Tönten som är rädd för konsekvenserna av att dricka, det är jag det. En 18-årig tönt som får dricka men som helst avstår. Föräldrarna frågar varför hon avstår, ska de inte stötta henne med uppskjutningen av alkoholdebuten? "Men när jag var ung gick jag ut..." Säger ena föräldern. "Men, det fanns inte datorer på den tiden." svarar jag. Tiderna förändras men det gör inte tönten, den blyga och långa tjejen som klagar. Nej, hon förblir den samma, gillar inte större sällskap därav är det så tråkigt på alla fester för att hon är den där som sitter där ensam, vet inte om hon ska sitta med barnen eller de vuxna på de där släktfesterna. Hon väljer barnen eftersom hon inte vill känna sig vuxen. Hon vill vara barn, vill inte bli vuxen. Hon klarar sig som hon är även om hon känner sig lite minde bra än alla andra i samma ålder som går ut, håller på att ta/har körkort. Hon är rädd, det är hennes problem, så oerhört rädd. Rädd för allt. Rädd för att åldras, rädd för att dö, rädd för att dricka (eller mer den där delen när man gör saker man inte borde efter att man druckit). Det är saker man inte borde vara rädd för, hon är rädd för det. Hon förstår inte varför och vill inte vara rädd, önskar att hon kunde släppa loss. Kallar sig förståndig när nästan alla går ut och dricker och har kul när allihopa ska upp tidigt för att äta frukost och bege sig iväg tidigt för att gå på två studiebesök. "Det märks att ni var de enda som inte var ute igår." får hon höra. Är det något problem med det? Varför kan de bara inte acceptera att man inte vill följa med för att man inte passar in där? Det blir inte roligt att sitta där och ha tråkigt för att man nästan är den enda som avstår att dricka. Man kan ha kul utan att dricka, fattar inte folk det?! De är så besatta av alkohol och att gå ut och vara "coola" så att de tror att man bara kan ha roligt utan att dricka. Vad är deras problem? De behöver inte lägga sig i!

I Huvudstaden!

Just nu sitter jag på ett vandrarhem (som heter Fridhemsplan) i Stockholm. Jag sitter här i samma rum som Sofia och skriver på hennes pappas iPad som hon fått låna. På resan upp satt vi och spelade Fruit Ninja och andra spel samt kollade på filmen Yes Man!. Snart ska vi åka till Stadsteatern för att kolla på Jeppe på berget. Vi kom tillbaka hit för en stund sen efter att ha letat efter matställen.

Har inga oanvända bilder så det får bli ett inlägg utan, hopas det inte gör någonting.

I'm So Excited!

The Pointer Sisters – I'm So Excited


Fick den här låten i huvudet på matten och kunde inte komma på vad den hette, jag skulle googla texten men klickade lite fel och fick upp låten på YouTube av en slump när jag skulle skriva in mer i googles sökfält. Det var till och med rätt låt!

Tänkte att låten passar eftersom I'm so excited över att åka till Stockholm imorgon.

Uppfräschning

Idag fick jag manikyr av Sofia (hon målade bara naglarna, väldigt fint). Det blev rött och något glittrigt över. Mycket snyggare än omålade naglar. Naglarna är lite hårdare när de är målade också, mina i alla fall, de är väldigt mjuka annars.

Det går inte ta så bra bilder i mitt mörka rum så blev inga närbilder på naglarna men kan bjuda på lite "på håll"-bilder.

Halvtaskig bild som inte ens gör naglarna rättvisa men alltid något.

Känslig 18-åring

Igår kollade jag på alla tre Lejonkungen-filmerna och vet ni vad? Jag både grät och skrattade. Skratten kom mest i trean och gråten mest i ettan. Jag måste lägga till att jag är otroligt känslig. Hur sorgligt är det inte när Simba förlorar sin pappa och Scar skyller på Simba? Det är otroligt sorgligt. Jag såg knappt skärmen.

Okej, jag är en liten flicka som gråter när hon ser Disney-filmer, det är väl inget problem med det. Jag är väldigt känslig och jag vågar erkänna att jag gråter till filmerna som man kanske inte normalt sett gråter till. Jag grät av lycka till Föräldrafällan (The Parent Trap). Gråter ni till filmer? 

Bilden tog jag från Google.

RSS 2.0