Fullt upp med insparksveckan

Jag har inte skrivit någonting på mer än en vecka för att jag helt enkelt har haft fullt upp. Nya bilder har jag inte heller. En sak jag har är dock en batteriladdare till datorn! Mamma och Anna var här i söndags så då tog de med lite grejer hit, däribland datorladdaren. Mamma var även duktig och satte upp min tavla (ni har säkert sett den förut med tanke på att jag hade den i mitt rum hemma).

Får ta en kort sammanfattning av vad jag gjort i något annat inlägg för just nu ska jag pyssla med annat.

En bild på ett artonårigt jag som står vid min favorittavla.

Kompishäng

Idag har jag mestadels umgåtts med Mimmi. Först gick vi på stan där jag köpte nödvändiga grejer, efter det gick vi hem till mig där vi lagade makaronipudding (min favoritvardagsmaträtt). Sedan strosade vi omkring på stan (igen) och gick därefter till Högskolan där vi fick information om lärarförbundet (och gratis fika!). Kvällen fördrevs med kortspel och TV-tittande. Nu är jag hos Mimmi och lånar hennes dator.

Imorgon bär det av till Högskolan för skolstart! Jag funderar fortfarande på hur jag ska klä mig...

Bild från studenten ur Mimmis bildarkiv. Här ser vi frukosten med bland annat flingor, glass, chips och sprite. Vi blandade glass och chips och åt, det var faktiskt inte fy skam.

Ny Lya, Ny Stad

Jag sitter just nu i min studentlägenhet i Jönköping och håller på att ställa allt till rätta. Det var lite rörigt först men det ser bättre ut nu. Måste flytta lite möbler och bestämma mig för vart jag ska ha skrivbordet. Matbord har jag inget ännu, skrivbordet har fått uppgiften att agera matbord också men det klagar inte.

Min dator är fortfarande nästintill oanvändbar, behöver bara en laddare så kan jag använda den. Internet ingår i hyran, vilket kabel-Tv också gör. Kruxet där är att jag inte har någon Tv, men det ordnar sig så småningom.

Igår packade vi (mamma, pappa, Felicia och jag) med nästan hela mitt rum för att åka hit och kånka upp allting till lägenheten tre trappor upp under eftermiddagen och kvällen.

Efter att vi fått in allt här åkte vi till IKEA och handlade, därefter gick vi in på Coop och köpte mat m.m. till mig. Vi åkte tillbaka hit och fikade lite sedan åkte de hem.


Ärenden på stan

Idag var jag hos tandläkaren (kanske inte så mycket att noterta), efter det cyklade jag till frisörskan och betalade min balfrisyr (hade inte gjort det ännu). Bankärenden stod på tur och där skaffade jag ett "vuxenkort" och satte in pengar. När jag ändå var nere på stan gick jag in i diverse butiker som säljer kollegieblock och kalendrar. Köpte även en stiftpenna och stift till den. När jag var klar cyklade jag hem och där var middagen klar så då åt jag, sedan öppnade jag ett brev jag fått, kontraktet hade kommit så det läste jag noga igenom och skrev på för att sedan åka ner på stan och lägga på brevet men det var ingen postlåda där jag tänkte lägga på det så då fick jag åka och lägga på det på vägen hem. Mötte en bilist som skulle svänga och blinkade inte, vilket var en aning frustrerande för jag skulle ju svänga in åt det hållet hon kom ifrån. Blir ganska irriterad på bilister som inte visar vart de ska. Cyklister och gångtrafikanter behöver ju veta vart bilisterna ska också. Aja, nog om det!

Fick bli en arkivbild på min dator.
Trodde jag kunde koppla i min hårddisk men det gick inte, är någonting med den här datorn som gör att den inte visas. Jag behöver min dator! Batteriet är tyvärr urladdat och laddaren till det är paj så jag får väl tråka ut er med endast text, eller arkivbilder, tills min dator har en fungerande laddare Ny dator vill jag helst inte ha för jag älskar den jag har (även om den ibland är trög, dör av överhettning och har sämst batteritid). Jobbigt!

Ytterligare ett steg mot vuxenlivet!

I lördags skickade jag mejl till ett par fastighetsbolag och skrev att jag var intresserad av en av deras lägenheter så idag ringde det ena fastighetsbolaget och sa att jag hade fått den lägenheten om jag fortfarande var intresserad och det var jag ju absolut så jag fick lite information så de skulle skicka kontrakt. Jag har inte bara otur, vilket är bra. Har nog inte så mycket mer att meddela.

Heldag i Jönköping

Jag blev för irriterad på blogg.se igår för att ta upp vad jag haft för mig så jag gör det idag istället. Jag var i Jönköping med mamma för att se Högskolan där och få information. Den mesta informationen hade jag koll på men det är ju bara en bonus.

Efter att vi varit där åkte vi till stan där vi gick runt och kollade efter en jacka och ett par skor till mig och gissa vad?! Vi hittade både skor och jacka (!) som jag ville ha. Jag måste bara ta kort på dem så ni också får se.


Utan dator

Igår satt jag nere i vardagsrummet och kollade när Sverige vann semifinal och kom vidare för att spela final mot antingen Kroatien eller Frankrike (har ingen koll på vilket av de lagen som vann för så intresserad är jag inte). Jag satt med datorn och helt plötsligt, lika snopet som en sommarskur, började batteriladdaren till datorbatteriet glappa. Först glappade den bara lite grann men sedan ville den knappt inte fungera alls så jag gick upp till mitt rum istället men där var det kört. Det bara slutade fungera och datorbatteriet är dåligt och var näst intill urladdat så datorn dog efter några minuter. 

Problem att sova?

Hela sommarlovet har jag gått och lagt mig och gått upp väldigt oregelbundet, vilket ledde till att jag hade problem att sova för några dagar sedan när jag skulle börja med att rätta till min dygnsrytm. Hade problem med det när jag ställt alarmet för då kom tankarna "Klockan är mycket nu, och jag ska upp halv tio så jag måste verkligen sova nu!" För två nätter sedan (natten till onsdag) googlade jag "svårt att sova" och fick upp bra tips på vad man kunde göra och jag tänker dela med mig av det för det var väldigt bra tips.

Det fanns ganska många tips som jag hittade så jag tänker inte ta upp alla utan har valt ut några stycken som jag listar kortfattat nedan:
 • Tänk inte (någonting i stil med): "Klockan är mycket och jag måste somna nu för att få tillräckligt mycket sömn" tänk istället: "Bara jag ligger här (i sängen) blir jag utvilad".
 • Lyssna på stillsam musik.
 • Drick mjölk eller varm choklad.
 • Stig upp och gör någonting helt annat än att ligga i sängen.
 • Om du inte somnar om en timme, lägg dig åt andra hållet (ha huvudet där du vanligtvis har fötterna)
Har du svårt att sova ganska ofta kanske de här tipsen funkar:
 • Träna inte innan du ska gå och lägga dig.
 • Ät inget precis innan du ska lägga dig.
 • Ha det mörkt.
 • Försök stänga av alla ljud sågott det går.
 • Sov svalt.
 • Titta inte på TV innan du går och lägger dig.
Tips jag hittade någon annan stans var bland annat att lägga sig ungefär samma tid varje kväll och gå upp ungefär samma tid varje morgon. 

Du kan även prova avslappningsövningar som kan hjälpa dig att sova. Det fanns även några hushållsprodukter man kunde använda sig av för att somna bättre.

Källor:
Praktiska tips när du har svårt att sova
Avslappningsövningar
Hushållsprodukter som hjälper dig att somna
Forum: "Svårt att somna... hjälp!!!"

Bridesmaids

Igårkväll kollade jag på en film från 2011. Ganska bra film, trailer kan ni kika på nedan.

Laws Of Attraction

Jag såg en film igårkväll från 2004. Kanske lite förutsägbar men om det inte går som jag vill i filmen så är det ju inte kul. Nu i efetrhand har jag en svag känsla av att jag sett filmen tidigare men att jag inte riktigt kom ihåg den. Här nedan är i alla fall en trailer till filmen.

Sommarlovet börjar lida mot sitt slut

Skolstarten närmar sig för hösten (jag har inte ens tänkt på att sommarlovet tar slut då, har ingen ångest för att börja igen, det känns bara kul) och ojoj vad mycket man ska tänka på! Fick hem ett brev om att söka studiemedel och blev lite frustrerad när jag väl skulle göra det för att jag inte fattade först så jag läste på lite och fattar lite mer så nu känns det bättre. Att sedan behöva betala tillbaka pengar x antal år efter studierna känns kanske inte jättekul men det är sådant man får leva med om man ska studera vidare på universitet eller högskola efter gymnasiet.

Lägenhet letar jag också efter, det är inte heller det lättaste. Vuxenlivet; Here I Come!

Ytterligare en bild från den gången jag fotograferade mig själv i trädgården.

What Happens In Vegas

Såg nyss klart en film som var ganska bra. Trailer nedan.

RSS 2.0