Videoblogg 20 december 2012

Vad har jag nu att berätta? Kolla så får du se!

Shopping med Sofia

Började dagen med en dusch, sedan åt jag frukost och skulle dricka te men det blev inte mycket te till mig eftersom jag stötte emot koppen så den välte och allt te rann ut på bord, kontorsstol och golv så fick torka upp det.

Gick och shoppade med Sofia. Hittade inte så mycket. Klänningsutbudet bestod mest av svart, lite trist kan jag tycka eftersom jag har ganska mycket svarta kläder. Köpte tofsar, hårnålar, nagellack (tänka sig, jag som aldrig målar naglarna annars. Tänkte måla dem inför utlandsresan över jul och nyår, som jag inte nämnt än) samt en klänning från Once. Klänningen var i och för sig svart men nederdelen var guldfärgad, hade troligen inte köpt den annars.

När vi varit inne i några affärer började vi bli fikasugna så vi gick och fikade.

Gammal men ack så söt dagbok

Den här dagboken har jag haft sedan länge. I början skrev jag ingenting som kan definiera när jag skrev det (datum, år, veckodag, vecka etc.) Den är snart färdigskriven men jag har faktiskt en till!

Jag tycker det är viktigt att ha någonting att skriva ner mina tankar i. I början när jag inte var så gammal (har skrivit att jag ska börja i trean, 2002) skrev jag till exempel om att jag drog ut en tand, att det snöade första gången på vinterhalvåret. Nu när jag är äldre är snön och lösa tänder inte så viktigt längre, då skriver jag det i så fall här istället. Vad har jag då dagboken till? Jag skriver sådant som jag inte tycker jag borde skriva här. Är jag irriterad på någonting tar jag hellre upp det i dagboken och då kan jag även ange lite mer detaljer för vem mer än jag kommer att läsa det som står i den? Vill jag komma ihåg någonting (till exempel när jag fastnade i Göteborg med Mimmi) skriver jag ner det i dagboken också, eller någonting som är lite extra hemligt som absolut ingen annan får veta men som jag ändå känner att jag vill skriva ner och komma ihåg.

Är det någon av er som skriver dagbok, eller har skrivit någon gång i tiden? Vad skrev ni om?

Lucia och sista föreläsningsdagen

(Innan du läser det som komma skall borde du veta att jag är på bra humör och inte är sur.) Igår var jag på Lucia i kyrkan, har aldrig varit det innan så visste inte vad som skulle ske i kyrkan, trodde det bara skulle vara luciatåg men det var det dessvärre inte (inget illa menat mot de som går i kyrkan och är troende). Det var hemskt, verkligen inte min grej med gudstjänst. Till råga på allt var det supermycket folk, trångt och dessutom på engelska för att de internationella studenterna skulle förstå. Så där satt jag och ville bara krympa och ta mig därifrån för gudstjänster är verkligen inte min grej. Ska jag till kyrkan så ska det antingen vara dop, bröllop, begravning eller liknande. Själva sången och det var det inget fel på.

Idag skulle jag på workshop om akademiskt skrivande och skulle skriva ut några kopior på en text men såklart skulle det där krångla så jag blev lite sur på det där. Gick till salen jag trodde jag skulle vara i men där var det tomt så kollade på schemat och det visade sig att jag var på fel våning så fick knalla upp en trappa. När jag väl kom dit hade lärarens tåg fastnat så hon skulle bli sen och det var proppfullt i salen så fick sitta längs väggen. Resten flöt på ganska bra.Nu drar jag ett streck där och tar upp något roligare istället! Man kan säga att jag har jullov, kallar det förtidsjullov med tanke på att det faktiskt inte är jullov förrän nästa fredag men har lite inlämningar att skriva och lämna in innan och senast den 21:a (nästa fredag) så riktigt lov är det inte ännu. Just nu sitter jag och fixar den inlämningsuppgift som inte är så omfattande.

The Princess Diaries

Igår kollade jag på En Princessas Dagbok och fick lust att även se andra filmen också men övervägde att klockan skulle vara alldeles för mycket när den skulle varit slut så ska ta och kolla på den nu istället. Vid åtta är det Bonde söker fru på TV, antar att det är det sista avsnittet. 

Här är två trailers till filmerna:Wook?!

Helt otroligt, lagade någon typ av wookinspirerad maträtt idag. Det skulle vara massa grönsaker i men jag är inte så glad i grönsaker (gillar dem helt enkelt inte). Hade i lite purjolök, men det var så mycket grönsaker som fick vara i. Lövbiff och nudlar, soja, salt, peppar, sweet chili sauce, det gör jag gärna igen! Var ett recept från Ica jag gick efter.

I helgen var jag hemma hos familjen och umgicks med dem. Var hos farmor med föräldrarna i fredags där vi fikade och farmor var så lycklig att se mig.

Vi kör en arkivbild som är tagen samma datum fast för ett år sedan. Frågan är om jag inte är lite blekare där än vad jag är nu? Kanske är lika blek, vem vet?
 

Min fredag

Jag sov inte så bra natten till fredag men jag blev så otroligt glad när jag drog upp persiennerna tidigt på morgonen och såg snö. SNÖ! Kan ni tänka er? Vintern är äntligen här. Jag gick till skolan och skrev tenta, gick hem och fikade, diskade, åt lunch, fixade lite, var ute på promenad med Mimmi, åt middag, gjorde iordning mig inför tomtevakan och såhär såg jag ut:


På sittningar och när man går till kåren är det ett plagg som är väldigt passande; Overallen! Jag bär min overall som ett par byxor (som alla andra jag sett också gör) och har en topp till. Eftersom det var tomtevaka tyckte jag att det passade med röd topp (även om overallen redan är röd). Fick tyvärr inga fler bilder på overallen just, resten av bilderna blev "jag fjantar mig med kameran"-bilder. Ni ska någon gång få se de där byxorna lite tydligare, när det inte är så mörkt i lägenheten så det går ta bilder utan att det är fult ljus.

Angående kvällen var jag en aning flummig för hade sovit alldeles för lite, addera lite cider så blir allt kul. Var på kåren fram till ungefär kvart i två, måste vara rekord för min del.

RSS 2.0