Bilspeedway

Ikväll var vi (jag, mamma, pappa och en tjej som heter Julia som vi har en gång i månaden) på bilspeedway. Nedan kan ni se ett gäng bilder från kvällen.

Att göra eller icke göra, det är frågan

Jag blir alltid lite orolig när det regnar, åskar och mullrar. Inte för att jag är rädd för åskan, jag är mer rädd att förstöra min dator och vår hemanslutning så när det mullrar funderar jag alltid på om jag ska stänga av datorn eller inte. Annars har jag absolut inte någonting emot regn, det låter så mysigt. På tal om det finns det en sida på internet som spelar upp regnoväder, den kan ni hitta här.

Bild från studentkvällen, i stugan på ön där vi hade det mysigt med levande ljus i kandelabrar.

Promenader hit och promenader dit

Jag var ute och gick med Mimmi, när vi gick var det fint väder men när vi skulle hem började det regna lite. När jag kommit in började det regna ganska mycket så jag tyckte synd om Mimmi som hade en liten bit kvar tills hon var hemma.

När jag var hemma var klockan ungefär halv åtta, tog lite glass och åt framför TV:n med mamma som satt i TV-rummet. Vid åtta var det Top Model, en ny säsong, som jag kollade på. Nu ska jag rensa lite i mina spotifylistor hade jag tänkt, ibland hittar jag inte vissa låtar, har för många onödiga listor.

När jag var på promenad ensam en annan dag såg jag söta ankungar men deras mamma blev nog lite överbeskyddande. Hörde henne inte för att jag lyssnade på musik men hon såg ganska arg ut.

Play Me Like A Violin with Six Little Eggs

Otis – Six Little Eggs -Remix, Studio Edit


Brighi feat. Snoop Dogg – Play Me Like A Violin - Radio Edit

The Vow

Såg en film som handlade om ett gift par som var med i en bilolycka och tjejen tappade minnet. Ni kan se trailern här nedan för att få reda på mer.


Filmen är otroligt sevärd, rekommenderar er att se denna fantastiska film.
 

Grymma dunklåtar

DJane HouseKat – My Party feat. Rameez - Radio Version


Sasha Lopez, Andreea D – All My People

Ny design

Skulle som vanligt logga in på blogg.se och vad ser jag när jag är inloggad? Jo, en helt ny design. Jag som vant mig vid den äldre blev otroligt förvirrad av den nyare varianten. Det är väl bara att börja vänja sig vid denna nya design. Den är trots allt ganska cool ändå.

Lite av blommorna jag fick på studenten.

Party Music

Kobojsarna – Sång Om Ingenting - radio edit


WTF! – Da Bop - Video Edit


Cascada – Evacuate The Dancefloor - Rob Mayth Remix


Klaas & Bodybangers – Freak - Klaas Mix Edit


Panetoz – Dansa Pausa

Studentdagarna - Del III: Lördag, Dagen efter

Vi vaknade runt klockan tio och gick upp, åt frukost och röjde sommarstugan. Jag fick prova att ro en liten båt, det var ganska kul men Johanna tyckte inte det gick så fort eller bra för mig. Vi kom i alla fall över till andra sidan!

Det regnade ganska mycket och när det var soligt höll vi på att röja så när vi tänkte åka iväg började det spöregna så vi satte oss inne och spelade kort tills det var lite uppehåll. Det duggade bara lite när vi skulle över och när vi var i båten och skulle ro över började det regna ännu mer men vi tog oss över och skyndade oss att lasta in allt i bilen och körde sedan iväg mot Korsberga där Mimmis mamma kom och hämtade oss.

Skorna jag hade på balen och studenten.


Studentdagarna - Del II: Fredag, Studentdagen!

Jag klev upp klockan 06:00 och fixade iordning mig för att sedan gå iväg till Volvo där Johanna hämtade upp mig och vi åkte till en klasskompis för att äta champagnefrukost klockan 07:00 men vi blev lite sena båda två. Jag trodde att jag var sen men hon var minst lika sen men vi var i alla fall inte sist till frukosten. Efter frukosten åkte vi till skolan där vi, 08:30, hade studentfotografering, både porträtt- och gruppfotografering. Vi var helt klara med det 08:50 och skulle ha mentorstid vid 10:30 så vi fick vänta ett bra tag i skolan. På mentorstiden fick vi smörgåstårta som var ganska okej.

Efter smörgåstårtan skulle vi till aulan där vi sjöng och hade stipendieutdelning. Lunch i matsalen där en orkester spelade musik. Där bjöds det även på underhållning i form av sång.

Mer mentorstid där vi fick våra betyg och sedan fick vi gå till gallerian där vi fick vänta på att få springa ut som nummer 15 av 18. Ute sken solen och vi togs emot av våra släktningar som hängde blommor runt halsen på oss. När vi varit där marscherade vi ner till torget med våra skyltar och förde oväsen. På torget hölls det tal där vi studenter önskades lycka till i framtiden. Flakåkning därefter och där fick vi diverse alkoholhaltiga drycker kastade på kroppar, kläder och studentmössor så min mössa har rosaröda prickar av.. någonting. Min mössa är nog den med mest "skit" på av alla jag såg och jämförde igår.


När vi åkt runt några varv på flaket i stan hoppade vi av och alla skiljdes. Jag och min kusin (också student) blev skjutsade till stället där vi skulle firas ungefär klockan 16. Vi åt lite plockmat, öppnade studentpresenterna (jag fick bland annat tre presentkort på IKEA, en gjutjärnsgryta, blommor och hörlurar) och till sist åt vi efterrätt. Medan jag var där hörde jag med de som skulle komma senare på kvällen om de ville komma eller inte, vi ville veta hur många vi blev tillslut. När jag fick reda på att vi blir hälften så många som vi hoppats sjönk min motivation långt ner. Klockan 21 bar det av hemåt för att packa ner det sista, jag bröt nästan ihop för att Sofia inte kunde komma...

Min motivation var ganska långt ner för festen ute på ön med sommarstugan just då eftersom två stycken inte hann komma, två andra var för trötta så de kom inte heller så då var vi bara fyra stycken kvar men sedan när vi åkt iväg och var ute på ön steg motivationen och när vi fixat mysbelysning med kandelabrarna och musik via min laptop och högtalare så var motivationen på topp igen och det blev faktiskt otroligt roligt.

Vi grillade inte de där två flintastekarna vi hade, åt ingen av potatissalladerna vi hade med oss. Vi hade fyra påsar chips som vi öppnade och åt av; sourcream, grillchips, lättsaltade och hot sweet chili. Mimmi och Johanna fixade en liten brasa där vi grillade grillmarshmallows som inte var så goda. Jag failade stort och stoppade in min marshmallow in i elden och den brändes. Försök nummer två med ny marshmallow gick bättre men den ramnade av pinnen så den var inte heller så god, fler orkade jag inte grilla. Vi käkade massa melon och chips och drack fanta och sprite som jag kallade för "sprit med e". Efter det spelade vi spel inomhus för det blev kyligt ute. Spelet heter galen panna och Mimmi var superbra på det så vi andra kände oss ganska dåliga. Glass och jordgubbar åt vi långt in på natten när en av oss gått och lagt sig, hon skulle upp tidigt dagen efter. Vi andra lade oss klockan tre.Studentdagarna - Del I: Torsdag, Dagen innan studenten!

I torsdags steg jag upp 06:15 och packade ner högtalare, kandelabrar, stearinljus, potatissallad, flintastek och glass i en bag som jag sedan bar med mig ner till stationen för att ta bussen till Korsberga som gick 07:00. jag har någonting emot att åka buss, speciellt när jag ska av för jag är rädd att jag ska missa hållplatsen jag ska gå av på. Det var i och för sig bara jag som passagerare på bussen på morgonen.

Johanna och jag åkte, med bil, ungefär 20 minuter från Korsberga till ett ställe och parkerade bilen för att ro över till andra sidan med allt vi hade med oss och fixa stugan på en ö där Johannas familj har sin sommarstuga. Där var vi ett tag och blev klara runt tio då vi rodde tillbaka och åkte tillbaka till Korsberga och vidare till Vetlanda där vi åt lunch i skolan. Vid 12:30 åkte vi med en klasskompis till en annan klasskompis där vi skulle förbereda fler lakan till flaket. Vi försöker komma på nåt bra men inget vi kommer på är så bra som vi hoppats. Lite senare kommer killar från klassen och ska vara med och då vill de såklart skriva massa saker som vi tjejer inte tycker passar in men de skriver ändå. När vi blivit klara med lakanen viker vi ihop dem och lägger in allt i bilen och åker iväg till stället där vi ska klä flaket med lakanen, björkgrenar och ballonger.

Det blev lite diskussioner om vart vi skulle sätta alla lakanen för vi som var mer i onsdags hade redan planerat hur de vi skrivit på i onsdags skulle hänga. Vi tjejer gjorde lite som vi ville eftersom det var faktiskt vi som var med och skrev på lakanen i onsdags och inte någon av killarna. Vi tyckte det var lite dålig stil av de att skrev med sprayfärg på ett lakan vi var nöjda med, det kändes mindre seriöst då.

På kvällen skulle jag och Mimmi iväg till Jessica och fira henne när hon tagit studenten. Där fick vi mat och tårta.

Såhär såg jag ut när jag åkte till Jessica i torsdags


Studenten närmar sig!

I måndags var det studentkampen som vi kom nia på om man slog ihop poängen därifrån med poängen från studentuppdragen vi gjorde. På kvällen var det lärarfest på bowlingen och dit gick vi och bvowlingen gick sådär. Det kändes som banan lutade från mitten åt varsitt håll så det blev som en kulle men någon strike fick jag nog (kanske). 

I tisdags (igår) var jag allmänt slö och lat och jag gjorde ingen nytta osm helst på dagen, jag var rena plågan att ha och göra med. På kvällen var jag ute och gick med Mimmi så vi gick förbi vår gamla skola och hoppade hage, man var mycket mer uthållig då och hade mer balans kan jag säga på en gång.

Idag har jag varit mer Johanna och handlat diverse grejer som vi ska ha på studentefterfesten på fredag med några kompisar så det hoppas jag blir bra. Efter det var vi i skolan och åt och var på stipendieutdelning, åt prinsesstårta i matsalen efter det och sedan rensade vi skåpen.. Massa papper blir det alltid att man slänger när man rensar skåpet efter att ha haft det i flera år. När skolan var slut var jag med Sofia och några andra och hade trevligt.

Imorgon ska jag iväg till ön vi ska vara på på fredag kväll så vi ska fixa lite där, klä flaket efter det och sedan ska jag och Mimmi åka och fira Jessica som tar studenten imorgon så det blir körigt. Jag har ställt alarmet på 06:15 och det känns hemskt, ska väl gå till sängs snart antar jag, ville väl egentligen kolla på en film men vet inte hur det blir med det nu.

Denna veckan är det min "hänga tvätt"-vecka


Eftermiddag och kväll med Sofia

Igår var det tänkt att jag och Sofia skulle till Jönköping men eftersom jag vaknade sent blev det rätt sent och då var det ingen idé att åka så istället cyklade jag till Sofia som bjöd på fika. Vi satt en del och snackade och spelade sänka skepp och Vem där? och jag kommenterade att det var sånt man gjorde när man inte hade datorer. Sänka skepp var ganska jobbigt om man inte hittade de där skeppen. Vi vann varsin gång så det var rättvist.

Framåt kvällen var vi ute och gick och satt och drack te och småpratade i mer än en timme. Tiden går fort när man umgås med trevliga personer som Sofia.

Random mobilbild på min sko och en nyckelpiga


Lektionsfria & händelserika dagar

Det börjar dra ihop sig! Nu är alla betygen satta också. På fredag (den 15 juni) gäller det! Då tar jag studenten!

Denna vecka har vi hållt på med något som heter uppdragsjakten som innebär att vi treor samlar poäng inför studentkampen där vi tävlar om vem som springer ut först på studenten. Uppdragen kan vara till exempel att man ska beställa en cheesburgare utan ost i McDriven på en Segway. Ett annat var att man skulle dansa tango med en av skolans kioskpersonal. Två killar skulle utföra en riktig kyss i en hel minut och lite galna grejer. Åka till Liseberg och åka radiobilarna i mankini/boratdräkt.


Idag hade vi vattenkrig mot en annan klass så vi fyllde upp vattenballonger samt hinkar och en enorm papperskorg på hjul (svårt att beskriva) med vatten. Detta tog vi sedan ut till fotbollsplanen där vi körde igång det hela. De flesta blev blöta, jag blev det dock inte, feg som jag är och jag träffade knappt med någon av de små vattenballonger jag kastade. Mot slutet var den en kille i andra klassen som ville kasta vatten på mig och Sofia så han sprang mot oss, vi började springa och jag hade minst lämpliga kläder för vattenkrig så jag blev offret han jagade. Sprang upp mot beachvolleyplanen för inte ville jag bli blöt. Han jagade och jag vet inte när jag sprang så fort senast. Tur att jag har långa ben. Kände att hann ifatt mig mer och mer. Sprang runt volleybollplanen för det går segare att springa i sanden och blöt ville jag inte bli. Ner för kullen igen. Siktade in mig mot de som inte var med upp mot en annan kulle och lade mig i gräset andfådd och pustade ut.

Sleepover

Inatt såg jag en film som handlade om några tjejer som skulle sova över. Kolla trailern! Bra film :)

Här har ni en trailer

Balen!

Igår var det bal, har jag nämnt här att det var idag? Jag tar dagen från början till slut, vilket blir en lång resa så håll i hatten!

Ställde alarmet på tio i nio för att gå upp och duscha vid nio (var tanken) men fem över nio klev jag upp ur sängen och gick ner och åt frukost efter det in i duschen. Cyklade ner till frisörskan för att fixa håret vid halv elva. Fick ha papiljotter i håret medan jag satt med huvudet i en gigantisk fön. Efter att hon fixat håret (med otroligt mycket spray!) sminkade hon mig lite grann.

Skickade iväg ett sms till pappa för att han skulle komma och hämta mig för skulle jag cyklat hem i den blåsten skulle jag förstört frisyren och det ville jag inte. Hemma målade Anna naglarna på mig, efter det åt vi mat och sedan satte vi på mig klänningen. Anna ville fotografera mig ute så vi gick ut och hon tog lite bilder på mig och medan vi var ute och fotade kom min kavaljer och då skulle det fotas ännu mer.

Vi åkte iväg till Östanå Wärdshus när klockan var runt halv fem och gick på röda mattan. När vi kommit ner skiljdes vi åt och jag gick till Johanna och Sofia som var så vackra. Där fick vi stå och mingla tills alla balpar gått och mingla lite efter det. Det serverades champagne och alkoholfri cider sedan fanns det även chips i ett hörn.

Efter ytterligare lite mingel efter att alla barpar gått och mycket fotografier tagna fick vi leta reda på vår baldejt och gå in och ställa oss bakom stolarna för att sedan slå oss ner när alla kommit in. Förrätten var en typ av räkmacka och den var sådär, lite hårt bröd. Till huvud-/varmrätt fick vi kyckling med konstiga potatisklyftor och nån sås, inte heller sådär "wow, vad gott det här var". Nu fick vi ta en paus och gå ut och umgås. Toalettpaus också, kön var lång. Var lite svårt med den långa klänningen men det gick det också! Desserten som serverades var vit chokladmousse med jordgubbar och det var nog det godaste men det var inte supergott det heller. Inget på menyn var "wow, det här var så gott så att jag skulle vilja äta det en annan gång".

Efter desserten plockades borden på ena sidan i ena rummet bort där det senare fanns plats för att dansa till livemusik. En liten incident inträffade när jag och Johanna satt med ryggen mot bordet vi satt vid och blickade ut över dansgolvet. Det var nämligen så att en tjej kröp upp på bordet där det stod glas med dricka i. Bordet välte och jag och Johanna hade våra sjalar och våra väskor på bordet och drickan som välte ut rann på våra saker och även på Johannas rygg och min klänning. Väldigt smart... Säga förlåt eller ursäkta sig var säkert inte ens i hennes tankar.

Runt klockan ett gick busar till gymnasiet där det var lite mer disco, vissa låtar kunde man knappt dansa till... Där stannade jag och Mimmi till ungefär halv fyra (då det börjat ljusna). Väl hemma tvättade jag av sminket och ta ut alla hårnålar ur håret. Sedan gick jag och lade mig och somnade ganska fort.

Såhär ser håret ut nu.

RSS 2.0