Snabb visit - Mobilinlägg

Igår gjorde jag i princip ingenting. Satt vid datorn och lagade mat med Mimmi. Idag har jag åkt hem till Vetlanda för att sedan åka tillbaka till Jönköping imorgon då vi är några som ska till kåren.

Ikväll kanske jag går och kollar på majbrasan och då troligen med Felicia.


Miss U

Upptäckte ett nytt band när jag kollade min Dayviews. Hörde en av deras låtar och kan inte säga annat än att den var grym, musikvideon också.
 
The Neverdies – Miss U

Fredagen och lördagen

Igår gick jag till kåren tillsammans med Mimmi och Josefin där det var tacobuffé. Vid 17:30 uppträdde Yohio i rådhusparken så vi var där och kollade. När vi var klara där åkte vi till ett gäng som hade filmkväll och kollade på Disney-filmer. Efter två filmer gick vi hem och jag satte mig lite vid datorn.
 
Yohio
 


Idag har jag gått och handlat, diskat, tvättat och lagat mat, resten av kvällen ska jag kolla på film och så får vi se om jag gör annat också.
 
Dagens outfit har vi här (topp och kjol från H&M):

Pom Poms

Jonas Brothers – Pom Poms

Dagens Outfit 26 april 2013 - Mobilinlägg

Dagens outfit består av linne, topp och jeans från H&M, allt inhandlat igår.


Shopping!

Idag var jag och shoppade med Sofia. Jag köpte en hel del nya plagg, mycket vitt och färg framför allt, svart är så tråkigt tycker jag. Provade en extremt söt svart klänning i storlek trång som jag inte orkade prova i storlek större som kanske hade passat men struntade i det. Hade ett gäng plagg jag skulle köpa redan så kände att det inte var nödvändigt. Jag borde känna mig fattig nu men kläder är välbehövligt och jag behöver förnya min garderob. Köper sällan kläder för hittar sällan kläder men när jag gick idag var det otroligt mycket jag ville plocka på mig bara för att prova. Hade så många plagg med mig till provrummen så jag inte fick ta med allt på en gång.
 
Dagens outfit
Kebabpizza hemma efter shoppingen
Bikinin, som var mitt huvudsyfte med shoppingturen
Alla prislappar från H&M
De nyinköpta kläderna

Grym kväll!

Ångrar inte att jag gick till kåren igår! Grymt trevlig och kul kväll, vi träffade några tjejer från vår klass som vi hängde med en del av kvällen. Gick hem efter ett och kom hem strax innan två (vi blev uppehållna på vägen hem).

Nu ska jag upp och käka frukost, vid 12 ska jag till skolan och köpa biljetter till en sittning 15:de maj. Klockan 13 ska jag shoppa med Sofia (har spanat in en bikini som jag vill prova). Resten av dagen får vi se hur den blir.

Borde ta tag i att handla, har inte gjort detta efter att jag kom hem i måndags, skulle köpa mer oboy så att jag kan dricka upp mjölken som hade bäst-före-datum den 21:a så den är nog inte så fräsch nu. Har som tur är tagit slut på det mesta av den.

Nehe, nu har jag knappt 50 minuter på mig! Tjo på er!

Popcorn gårdagen till ära!


Iväg till kåren

Sitter med Mimmi och har minichillförfest och funderar på om det kommer många till kåren såhär kvällen innan löning. 
 
Idag har jag varit i skolan där vi i vår engelskakurs presenterade engelska bilderböcker. När jag sedan var hemma gjorde jag soppa och på något vänster fick jag soppa i ögat när jag åt den (man kan ju undra hur man lyckas med det...)
 
Mitt hittills största märke


The Host

Var på bio med Sofia och såg The Host (baserad på boken med samma engelska titel och den svenska titeln Genom dina ögon) idag. Mycket bra filmatisering tycker jag. Rekommenderar filmen, och boken för jag tror faktiskt att man förstår mer av filmenen om man läst boken (om man nu orkar läsa boken, den har en väldigt krånglig och jobbig början men man förstår senare och då blir den otroligt bra)


Långhelg hos familjen

Blev en lite längre helg i Vetlanda än vanligt. Umgåtts otroligt mycket med Felicia. Vi har i princip suttit på hennes rum med våra datorer hela helgen. Det var väl att överdriva men ni förstår nog hur mycket vi suttit. Mamma brukar komma in på kvällen och säga att vi inte ska gå och lägga oss för sent, vi brukar säga nej och går ändå och lägger oss för sent. Brist på självdiciplin hos både mig och Felicia känner jag.
 
Har varit och kollat på soffor i helgen bland annat. Var fest för Anna i fredags, det skrev jag säkerligen i fredags. Vi hade en kul kväll. Skrattade magarna av oss i princip. Internskämt: "Nej!"
 
Imorgon ska jag ta tåget hem till Jönköping. Ska nog försöka ta och skriva matlista imorgon också, annars vet jag inte vad jag ska laga för mat i veckan och det är lite jobbigt.
 
Man vet att våren är på väg när man kan ha tunika. Bild från i tisdags förra veckan.

Dags att åka hem till familjen!

Idag har jag och mitt sällskap ätit pannkakor och kollat på film samt ätit popcorn till detta (jag äter popcorn jämt nuförtiden, fast bara när jag kollar på film!), mycket trevligt var det.
 
Imorgon ska jag åka hem och stanna där hela helgen. Imorgon kväll kommer släkten och firar Anna som fyllt myndig. Jag vet inte riktigt vad jag ska köpa till henne, mamma gav mig ett förslag och om inte använder det förslaget har jag en "tråkig" plan B. 
 
Åt årets första glass för några dagar sedan när det var varmt ute.

Internetanslutningsstrul

De senaste dagarna har mitt internet legat nere. Det lägger av lite till och från nu, så när jag tror att det funkar uppstår problem igen... När jag skrev ett inlägg på mobilen igår ville det inte publiceras (gick att kolla fb och internet på mobilen men inte om jag var ansluten till mitt hemnätverk.
 
Igår åt jag schnitzel, potatisklyftor och bearnaisesås med P, sedan åkte vi på förfest och några timmar senare gick vi därifrån till kåren.
 
(Mobilbild) Nu börjar vårjackan användas. Var ute och gick i förrgår faktiskt. Var väldigt fint väder!

Trevligt sällskap & Paus från allt?

Igår hade jag besök; vi umgicks och åt middag som bestod av stekt kyckling, jasmineris och currysås. Trevligt med sällskap tycker jag.
 
Nu ska jag fundera på vad jag ska äta till middag idag. Klurigt. Får se vad jag hittar på. Har lite att ta itu med idag också, skolgrejer alltså. Skulle vara skönt om man bara kunde pausa allting ett tag, skolan bland annat, allting som kräver någonting. Bara vara och känna sig fri, ingen press på sig. Är det nu jag ska erkänna att jag hellre hade velat vara ungefär 5 år igen? Då behöver man inte tänka på skolan, inte på räkningar som ska betalas, inte på att man ska deklarera eller någonting annat.
 
Molnen ser så coola ut uppifrån. Det ser lite ut som sockervadd. (Från flygresan till Gran Canaria)

Today I don't feel like doing anything

Hade ingen lust att skriva igår. Alla mår inte bra jämt och jag tar ogärna upp hur jag mår i bloggen (såvida jag inte är väldigt glad). I vilket fall så åt jag med Mimmi igår och kollade på film själv senare på kvällen. Har legat i sängen för länge idag men jag blir inte så motiverad att gå upp när det är tråkigt väder ute och dessutom inte lika ljust i lägenheten, då kan det lika gärna vara. 
 
Ska inte göra något mer än kolla på Let's Dance ikväll. Ska laga mat också, om jag orkar diska för har knappt något rent längre.
 
Brist på bilder på mig senaste tiden, får bli en från Gran Canaria i en stad som heter Santa Lucia

En speciell Att-göra-lista

Idag ska jag hinna med följande (innan någon är här!):
 • Plocka upp kläder från golvet
 • Dammsuga
 • Städa i badrummet (handfatet och toaletten (inte för att toaletten är så äcklig men det är trevligare om den är fräsch när man ska ha förfest))
 • Plocka upp överblivna schampoflaskor och dylikt från golvet i badrummet (alternativt gömma dem någonstans.. det blir nog svårt!)
 • Byta sängkläder
 • Tvätta?
 • Göra någonting (överraskning!)
 • Snabbduscha (dvs. jag duschar inte håret, det tog jag igår så behöver inte ta det idag)
 • Fixa mig (typ sminka mig)
 • Välja tröja till ovven...
 • ... välja örhängen som passar till tröjan
 • Tända värmeljus
 • Duka
Har jag glömt något? Äta lunch ska jag göra också men det räknas inte med i listan eftersom det är något som ska göras (såvida man inte äter frukost vid lunchtid) varje dag.
 
 

 
Utredande bonusinlägg (för (matte)intresserade):
Allt jag ska göra och hur lång tid det tar (med mitt tidsoptimistiska tänk) nedan :
 • Klädplock: 5-10 minuter
 • Dammsugning: ~10 minuter
 • Badrummsstädning: ~15 minuter + verkningstid för toalettmedlet på 60 minuter men då gör jag annat under tiden
 • Schampoflaskeplock: 5-10 minuter
 • Sängklädesbyte: 10-15 minuter (är rätt krångligt)
 • Tvätta: 5 min + 150 minuter tvättningstid + Upphängning 10-15 minuter
 • "Någonting": ~15 minuter + ~20 minuter då jag kan göra annat
 • Duscha (och efter-duschen-fix): ~20 minuter
 • Fixa mig: ~10 minuter
 • Välja tröja: Allt mellan 2 och 10 minuter
 • Välja örhängen: ~5 minuter
 • Tända värmeljus: 5 minuter
 • Duka: 5 minuter
Totalt blir detta (om vi inte räknar med de minutrarna då jag kan göra annat)...
... som minst: 5 + 10 + 15 + 5 + 10 + 5 + 10 + 15 + 20 + 10 + 2 + 5 + 5 + 5 = 122 minuter ≈ 2 timmar
... och som max: 10 + 10 + 15 + 10 + 15 + 5 + 15 + 15 + 20 + 10 + 10 + 5 + 5 + 5 = 150 minuter = 2 timmar och 30 minuter
 
Dessutom måste jag räkna med:
 • Lunch: 15 minuter
 • Diska: 15-20 minuter
 • Gå hem från skolan (medan jag skriver är det igår, tidsinställda inlägg är smart!): ~17 minuter (inifrån skolan och upp till min lägenhet)
Totalt: 52 minuter
 
Maximala tiden på allt: 150 + 52 = 202 min ≈ 3 timmar och 20 minuter
 
Om jag slutar 12:30 och Mimmi är den första att komma (och jag då ska ha hunnit göra allting) ungefär 16:30 har jag alltså 4 timmar från det att jag slutar tills att jag ska vara klar. Detta betyder att jag kommer bli klar i tid (!) om allt tar kortare eller lika lång tid som beräknat.

Dikter, hamburgare och sambos?

Dikter har jag hittat så ska skriva ut dem i skolan imorgon.
 
Stekte hamburgare med Mimmi och efter det var vi ute och gick en sväng så nu är mina ben helt slut. 
 
Mimmi och jag brukar skämta om att vi borde bli sambos just för att vi umgås så mycket, det kändes så konstigt att skiljas åt när vi varit ute och gått. Vi kom fram till att vi skulle tröttna på varandra för vi är tillsammans jämt; i skolan, på kåren och lagar mat. Vi har blivit kallade Piff och Puff, just för att vi (nästan) jämt syns tillsammans.
 
Jag idag. Det märks väl inte att jag gillar turkost?

Trevliga kväll med trevliga personer

Hade en mycket trevlig eftermiddag/kväll med Mimmi och P. Vi åt mat, spelade kort och kollade på Harry Potter med popcorn. Maken till bättre film får man leta efter (kan ni tänka er, Harry Potter.. Jag håller på att fixa alla filmerna nu, så jag kan se allihopa. Jag är ju nyfiken på vad som händer sen!). Borde jag läsa boken nu också kanske? Känner att det är ganska mycket att läsa eftersom filmen var två och en halv timme lång.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra mer än att kontakta fastighetsföretaget (?) om att min porttelefon inte fungerar och det har jag gjort redan. I övrigt ska jag försöka hitta två dikter som jag ska ha med mig till skolan imorgon. Imorgon är det dessutom förfest här, mer om det imorgon (om jag kommer ihåg!), och då får vi hoppas att min porttelefon fungerar!
 

Dagens planer och annat tjöt

Jag börjar halv två idag och slutar fyra. Lade mig nog lite sent imorse (nej, jag var inte alls uppe senare än tre...) men det var det värt, tror jag i alla fall. I eftermiddag (är det eftermiddag redan? Jaha, men min eftermiddag börjar inte förrän efter två!) ska jag äta middag (kycklinggryta med jasmineris) med Mimmi och P. 
 
Denna veckan måste jag läsa första Harry Potter-boken (aldrig läst någon av de böckerna, hade inte planer på att göra det heller men nu blir jag alltså tvingad till att göra det eftersom vi ska få studiefrågor samt diskutera boken och dessutom skriva om den.) vore bra om den även läses på engelska men tror inte jag orkar. Jag får kolla på filmen istället (kan meddela att jag knappt sett någon film heller, har jag det minns jag knappt vad det var för någon) så jag i alla fall vet vad det handlar om och sådär, även om det skiljer mycket på bok och film.
 
Vi (varför skriver jag som om det är fler än jag som gör det?) slänger in en mobilbild på min outfit igår. Gillar när jag kan ha klänning på mig. Våren är påväg, hörrni!
 
Jag gör nog lite många parenteser ibland, och tappar även bort mig vissa gånger... Vad förvirrande jag måste vara..

Glupsk tjej försvunnen!

Inte för att det intresserar någon men min magsäck måste seriöst blivit mindre för jagt orkar inte äta lika mycket som förut. Skulle äta nudlar nyligen. Vanligtvis brukar jag kunna äta hela men det gick inte idag, troligen för att jag hade för mycket krydda på och det hann kallna...
 
Candy Crush. Skulle ha 100 000 poäng och hamnar på 99 540, det känns ju bra att man nästan klarar nivån...
 
Ska äta kalasbiffar senare som någon typ av förfest med Mimmi och en kurskompis, sedan ska vi gå till Akademien och fira att vi börjat ny kurs.. Haha, nej vi ska inte fira det alls. Vi skulle kunna fira att vi är klara med förra kursen men det ska vi inte heller göra. Vi ska gå dit som om det vore en vanlig onsdag (skulle nästan vilja gå på sittningen som är idag, men ödet vill inte att jag ska gå på den)

Kursstart och annat babbel

Jobbig kursstart idag! Läsa skönlitteratur; det kan vara kul om man vill, har lust, orkar och är inne i en läsperiod annars låter jag gärna bli att läsa skönlitteratur (såvida det inte är någon beroendeframkallande bok som man inte kan sluta läsa och läser ut fyra stycken 400-sidorsböcker på en månad (minns ni Twilight-böckerna jag läste för flera år sedan?)).
 
Suddig mobilbild, börjar bli dålig på att ta bilder med digitalkameran (supersmidigt med iPhone och iCloud så det synkar direkt!)
 
Det var väl det. Jag funderar på "Sommarnätter" om ni minns den.. Har inte tid att skriva längre och när jag har tid tänker jag inte på att jag kan skriva på den, sedan måste det finnas inspiration också. Måste veta hur det slutar så jag inte skriver i all evighet utan att ett slut ens närmar sig (som med en annan jag skriver på som knappt handlar om någonting...)

Jag i ett nötskal: Självklart glömmer jag ju publicera inlägget.. Jag skrev det för flera timmar sedan!

Hemfärd

Började dagen med frukost hos familjen, duschade, fikade, spelade bilspel på playstation med Felicia och sedan var jag tvungen att gå ner till stationen där jag lade på två brev och satte mig på tåget. Var faktiskt sju minuter tidig! När man åker tåg och försöker twittra samtidigt kommer det upp ett meddelande som ser ut såhär:
 
 
Skrev jag igår att jag skulle handla idag? Svar ja. Har jag gjort det? Svar ja! Skrev jag igår att jag skulle skriva matlista idag? Svar ja. Har jag gjort det? Svar nej, men jag har faktiskt tänkt ut en maträtt i alla fall, alltid något. Det lär bli makaronipudding någon gång under veckan (som vanligt). På tal om mat så hade jag pastagratäng med kyckling idag, improviserade lite för recepten jag läste var jobbiga så gjorde lite som jag kände för och det blev bra.

A Touch Of Class

A Touch Of Class – Around The World (la la la la la)
 
A Touch Of Class – Why Oh Why

And No Matches

Scooter – And No Matches

Det här är en sådan låt jag skulle kalla "söt/gullig" för att det är en gullig/söt röst som sjunger "What can I do, I want you" osv. Resten är inte speciellt gulligt.

RSS 2.0