Sommarnätterna - Del 21

Detta har hänt: Miranda tycker att sin bästa vän Elins pojkvän Pontus är snygg, snyggare än sin före detta pojkvän, Sebbe. Pontus och Miranda satt i Elins rum medan hon hämtade fika och Pontus sa till Miranda att han tyckte att hon var snygg, hon sa samma sak till honom. Miranda lutade sig mot Pontus för att lukta på hans parfym som doftade så gott. Precis då kom Elin tillbaka in i sitt rum och såg Miranda klänga på Pontus.


...”Oj… Det tänkte jag inte på, förlåt! Det var inte meningen, han... luktade så gott så jag var tvungen att känna doften lite längre eftersom man inte känner lukten så bra på så långt avstånd.” Sa jag för att förklara händelsen.
...Hon ställde ifrån sig grejerna och gick mot oss för att putta undan mig och sedan lägga sig och lukta på Pontus.
...”Åh, jag älskar dig!” Sa hon till Pontus.
...”Älskar dig också, gumman.” Svarade han.
...”Åh, jag älskar er båda men jag känner mig som tredje hjulet på en cykel just nu.” Sa jag för att få dem att sluta. Jag kände mig oerhört svartsjuk på dem för att de hade någon att kyssa och inte jag. Jag kunde inte ens mysa med någon. Visst kunde jag mysa med brorsan men det skulle inte kunna leda någonstans i alla fall så det var lika bra att lägga den kärleksaffären på hyllan för resten av livet. Han skulle aldrig vilja vara min pojkvän med tanke på att jag är hans tröga lillasyster som tycker att han är onödigt snygg för att vara min storebror. Fast hellre en snygg storebror än en ful nörd till storebror…
...”Oj, förlåt Miranda! Det var verkligen inte meningen att du skulle känna dig utanför! Nu fikar vi!” Efter att ha sagt detta går Elin, räddaren i nöden, och hämtar fikabrickan några meter bort. Medan hon har ryggen vänd mot oss tittar jag på Pontus. Han tittar på mig också men när Elin tar upp fikabrickan tittar han mot henne istället. Säkert för att han inte vill bli av med sin flickvän på grund av att han tittar på hennes bästa kompis.
...Det var något i hans blick. Den sa någonting kärleksfullt jag inte kunde tyda just då. Ville han ha mig? Jag blev förvirrad. Han hade flickvän men kollade sådär på mig. Fullt omöjligt är det inte. Bara för att man är i ett förhållande är man inte helt instängd och uppslukad av bara den personen. Man kan kolla på andra och tycka att de ser bra ut utan att vara otrogen. När är man otrogen egentligen? Borde det inte finnas en regelbok för sådant? En ”Du är otrogen när…”-bok. Den hade jag sprungit och köpt direkt! Det är såklart olika från par till par så om man äger en sådan bok kanske man inte kan göra någonting med någon annan av motsatt kön, om man är hetero.
...Vi började ta för oss av fikat som bestod av kanelbullar, ballerinakex och Coca Cola. Jag kände spänningen i luften. Hade jag kunnat, om inte Elin var där, hade jag försökt få till det med honom på en gång. Jag vet vad du tänker, men nej, det är inte det du tänker på. Det är det också men inte förrän det hänt lite saker innan dess. Herregud, att jag sitter och tänker på sånt här nu! Det är dåligt och helt onödigt.
...”Bullarna var jättegoda!” Utbrast jag.
...”Ja visst är de!? Det är mamma som har bakat” Svarade Elin entusiastiskt och glatt.
...Tur att Pontus kom med det där skämtet annars vet jag inte vad som hade hänt. Hon hade sagt upp sin vänskap med mig på en gång och aldrig förlåtit mig. Eller så hade hon förlåtit mig men försökt få ihop mig med någon annan men det är mindre troligt.
...”Jag kan inte annat än att hålla med, bullarna var verkligen goda men inte godare än dina, sötnos” Smörade Pontus för Elin medan hans blick gled ner från hennes ögon.
...”Åh, älskar dig, Pontus” Svarade Elin medan hon började rodna över komplimangen.
...Jag satt tyst och åt medan de gullade med varandra. Jag struntade i att säga till den här gången, jag satt och tänkte på massa annat istället för att koncentrera mig på vad de sa till varandra. Jag borde vara van vid deras gullande vid det här laget eftersom jag, Sebbe, Elin och Pontus gjorde mycket tillsammans förut när det fortfarande var Sebbe och jag. Då lade jag inte märke till Pontus och Elins gullande på samma sätt som jag gör nu eftersom jag och Sebbe gullade lika mycket, om inte mer. Det kändes jobbigare nu när jag inte hade någon att gulla med, jag kände mig överflödig. Ibland kändes det som att de inte lade märke till mig, jag satt tyst och tänkte på annat medan de hånglade.
...Jag åt upp fikat och bestämde mig för att gå hem efter det. Jag sa hej då till Elin och Pontus, som blinkade till mig när jag skulle gå ut ur rummet.
 

Vad vill Pontus Miranda? Varför beter han sig så konstigt? Kommer det hända någonting mer? Hur blir det mellan Miranda och David? Fortsättning följer...

Gamla dokument

Jag blev så sugen på att skriva någonting! Jag kollade igenom de dokument jag hade på datorn och kom att tänka på Sommarnätterna, någon som kommer ihåg den? Jag minns knappt vad som hänt ens, det var ju mer än två år sedan senaste delen kom ut på bloggen. Jag har en del som väntar men tror inte riktigt den är klar än, det är ganska mycket skrivet på den delen så kvantitetsmässigt skulle den kunna publiceras, delarna får ju varken vara för långa eller korta. Vad tycker ni? Vill ni ha ytterligare delar, eller har ni, som jag, glömt det mesta?

Jullängtan

Tänk, hörrni, snart är det jul! Vad ska ni göra i jul? Hur ser era traditioner ut? Jag sitter här och längtar till jul hur mycket som helst, och det är inte för att jag får paket. Jag längtar efter att äta knäck (hej, onyttiga tjej), kolla på Kalle Anka (klassiker, missade förra året pga utlandsresa) och att umgås med moster med familj. Himla mysiga kusiner jag har! Synd att de bara blir större hela tiden, snart kan kan inte ens läsa saga för dem, attans! Jag får helt enkelt skaffa egna små ungar någon gång i framtiden.
 
Min konstruktionsuppgift. Det är en julgran med ett paket under. Den åker framåt, sen lyser en diod i stjärnan som är på toppen (det syns inte ut som en stjärna på bilden, men jag lovar att det är det)
En snabb uppdatering om vad jag gjort den senaste tiden:
  • Arbetat med skoluppgifter, en som ska redovisas imorgon bitti, det är en konstruktionsuppgift.
  • Varit på kåren en sista gång denna terminen.
  • Haft besök av familjen.
  • Kollat på Mimmi och Josefin när de var med i Luciatåget. Var där kvart i åtta.
  • Kommit underfund med att chokladen i min chokladkalender ibland smakar russin (?!).
  • Sett första snön; log hela vägen till skolan den dagen.
  • Lyssnat på massa julmusik.
Ja, det var väl ungefär det jag gjort, vad jag kommer ihåg. Har umgåtts lite med kompisar också, så helt själv har jag inte varit. Nu gäller det bara att bli klar med alla skoluppgifter och sen kan jag ta lov! Måste köpa julklappar också (jag ska då alltid vara ute i så god tid... eller inte)

Mattjuv i farten!

Kvällen igår var lyckad, förutom att någon snodde 1/2 av mina prinskorvar 1/3 av mina köttbullar och min enda ägghalva. Så det var inte mycket kvar till mig sen; frestelse, men det gillar jag inte så det var ju strunt samma, två skinkskivor, som jag inte heller gillar så mycket. Måste erkänna att jag inte är så mycket för högtidsmat över huvud taget jag äter i princip bara köttbullar och ägg.
 
Gårdagens outfit. Tomteluvan köpte jag på H&M.
Förfesten och tomtevakan var grym, kåren efter var inte superkul. Har kommit fram till att om jag kan vara ute sent så går jag hem tidigt och om jag borde gå hem tidigt går jag istället hem sent, finns det någon logik i det? Någon som har en teori?

Kvällsmys

Efter att ha varit i skolan till halv tre cyklade jag i duggregn och blåst till maxi (nej, det var inte alls kallt...) där jag småhandlade lite (kanske lite onödigt att cykla till Maxi från högskolan, eftersom jag har coop väldigt nära där jag bor, nu kom jag även på att Ica Nära är väldigt nära högskolan dessutom. Smidigt). När jag kom hem snabbdiskade jag lite och började med maten; ris, schnitzel och grönpepparsås. Satte på en tvätt, gjorde kladdkaka med hallon i och hängde sedan upp tvätten. Hann även tvätta badrummet efter maten. Nu sitter jag här med tända ljus, en kopp vaniljte och ska avnjuta kladdkakan och kolla på Mean Girls (mest för att jag vill se Jingle Bell Rock-dansen, som jag för övrigt skulle kunna leta upp på youtube, men det tappar kontext om man bara ser sådär mitt i filmen).
 
Ny bakgrund på mobilen, jag taggar julen! Det är bara 19 nätter kvar nu, hörrni! (Jag har kommit på att jag ska räkna i nätter istället för då klagar folk inte på att man räknar "fel" dagar) (Jag tog kort på mina tända ljus men när man vill att bildströmmen ska funka fungerar den inte, typiskt, eller hur?
 
P.S; Jag måste förvirra mycket genom mina parenteser... D.S.

Studiebesök och Shopping

Efter lunch var jag och de jag går kursen med på besök på simsholmen avloppsreningsverk, vi var ute ett tag så mina tår hann börja frysa (även om jag hade kängorna på mig). På hemvägen svängde jag förbi Maxi och handlade lite (visste inte riktigt vad jag skulle ha så blev inte jättemycket, får komplettera när jag vet vad jag vill äta). När jag sedan kom hem värmde jag oboy och fikade med saffransbulle, kakor och pepparkakor.
 
Efter detta gick Mimmi och jag i butiker och kollade efter en klänning jag kan ha på jul och nyår. Efter letande i många butiker hittade jag till sist någonting på Once, och det är ju inte dne billigaste affären om vi säger så... Aja, snygg klänning till mig. Efter det var Mimmi tvungen att gå iväg för hon hade annat att göra. Jag gick till butik efter butik och letade efter annat jag behövde för att komplettera outfiten jag ska ha på jul och nyår. Hittade nagellack och strumpbyxor på Åhléns. Letade även efter kofta/kavaj och hittade några snygga på några få ställen. Grejen var att de antingen satt fel eller var för kort i ärmarna. Hittade en snygg på JC, som dessvärre var för kort i ärmarna. Till slut, efter många butikers letande, av och på med jacka, så hittade jag två på Vero Moda. Tog den ena för den var snyggare till klänningen. 
 
Ett exempel på en snygg kavaj som inte passar i armarna. (Bild tagen på Lindex)
Det är alltid knivigt för mig att hitta någonting med långa ärmar, det går knappt. Då får jag ta någonting som egentligen är flera storlekar för stort, så sitter det pösigt och konstigt istället, usch. Är det itne fler som har samma problem? Skulle vara intressant att veta att jag inte är ensam om det där; att flera delar det problemet.
 
Någonting annat jag behöver är en tomteluva, till tomtevakan på fredag. Hittade en fin på H&M, men den var för ljust röd. Röd är alltid en klurig färg, den är antingen för mörkt röd eller för ljust röd, sen är det alltid annorlunda i butiken för man ser itne om den är i gränsfallet till att vara för ljust röd.

RSS 2.0