Snart är det dags att ta farväl

...av min laptop. Fick den på min 15-årsdag och är i nuläget 19 och ett halvt så laptopen börjar bli ganska gammal och gaggig. Man kan lugnt säga att den sjunger på sista versen. Den segar lätt för minsta lilla, webb-TV och liknande går knappt att kolla på uran att man måste försämra kvalitén för att det ska flyta på som normalt att kolla, men det är knappt att det gör det i alla fall.
 
Februari 2010
Problemområden
Det första som det uppstod problem med var moderkortet och det var inte ens ett år efter att jag fått den. Efter det har camen lagt av eller strulat ett antal gånger.
 
TouchPadens vänsterklicksknapp är lös så man måste trycka i mitten av knappen eller ha två/tre fingrar på den för att den inte ska fastna i något konstigt läge. Scrollfunktionen på TouchPaden funkar inte heller, och det har den inte gjort på många år så jag har vant mig. 
 
För inte så många dagar sedan märkte jag att DVD-/CD-ROM-enheten (där man stoppar in CD-skivorna) inte hittades av datorn. Det konstiga var att den fungerade, det går alltså att trycka ut och in CD-luckan utan problem men skivorna kan inte läsas eftersom enheten inte hittas av datorn.
 
Februari 2010 (datorn var bara 1.5 år gammal)
Nu börjar jag alltså fundera på att köpa mig en ny laptop. Jag har en relativt klar bild angående hur jag vill att den ska se ut. Den får gärna vara vit invändigt (som min redan är, se bild ovan) eftersom jag är väldigt förtjust i vita teknikprylar (har en vit iPhone och vita hörlurar). Funderar på om jag vill ha Windows 7 eller 8 (har Vista medan jag skriver detta inlägg, folk har mest fnysit när jag berättat det och undrat varför jag inte skaffat Windows 7 istället) men har inte riktigt provat Windows 8 så är lite svårt att bestämma. Ska ta mig tid till att gå och kolla i en fysisk butik för att se hur utbudet är samt prova datorerna plus att jag kan få lite expertråd eftersom jag inte är duktig på datorns inre komponenter.
 
Slutligen undrar jag vad ni har för erfarenhet av datorer (till exempel vad ni har för märke; t.ex. LG, HP, Dell osv. Vad ni har för operativsystem; Mac, Wondows 7, Windows 8.). Berätta gärna :)

Unexpected Monday

Skulle upp och duscha imorse och fick näsblod, såg nog ganska kul ut där jag stod i duschen med toapapper i näsan för att det inte skulle rinna. Åt stekta ägg, mackor med nutella och te till frukost. Köpte biljett till Kvarsittningen (en sittning av pedagogernas sexmästeri Pedsex Park) som infinner sig onsdagen den 13 mars. Var även kursstart för Engelska II idag. När jag kom hem lagade jag middag i form av kyckling- och nudelsoppa med purjolök. Handla borde jag göra så det ska jag väl göra snarast möjligt eftersom Maxi har öppet till 22.

Detta är en återkommande syn på min laptops datorskärm (dags för en ny snart..?). Blir nästan förvånad om det inte kommer upp när jag stänger av/startar om datorn.

Quick Update

Min blogg har lite problem ibland. Om någonting dyker upp två gånger är detta inte meningen, vet inte hur det blir så. Tekniken gör inte alltid som man vill, det har nog alla varit med om.

Test med fyra ord

Hittade det här testet hos Egoina, som i sin tur hade hittat det hos någon annan. Tänkte att jag skulle göra det och se om det verkligen kan stämma.

De fyra ord jag hittade först var: Passionate, Sweet, Happy och Mental (såg precis efter att jag hittat det att det stod senti före men kan inte räkna det eftersom jag bara såg mental från början).

Vilka ord fick du?

Lugn dag

Jag ska precis äta frukost. Senare idag (om jag tar mig tid till det) ska jag läsa två kapitel i en kurslitteratur som vi ska läsa till imorgon innan föreläsningen klockan 13. The Sims har jag velat spela en lång tid men tar mig otroligt sällan tid till det. Skriva matlista och handla borde jag göra också men får se hur det blir med det. Ha en bra söndag!

Mina fördelar och nackdelar med att bo själv

 Jag tänkte ta upp några bra och dåliga saker med att bo själv. Here we go!
 
Mina fördelar
 • Kan kolla på samma TV när jag sitter i: Köket, "sovrummet", "TV-rummet", "datorhörnan" och nästan i hallen
 • Kan spela vilken musik jag vill utan att någon störs av det (spelar nödvändigtvis inte oerhört hög musik, vill ju inte störa grannarna!)
 • Kan spela musik och sjunga i duschen
 • Kan ligga hur länge i sängen jag vill på helgerna (och därmed slippa att bli väckt)
 • ... och gå och lägga mig när jag vill
 • Ingen tvång till att diska från någon annan än mig själv
 • Kan laga den mat jag själv gillar
 • Tystnaden (dvs. ingen annans musik, ingen som pratar, ingen som leker)
 
Mina nackdelar
 • Kan ligga för länge i sängen (och därmed slösa bort halva dagen)
 • Måste laga all mat själv (mer eller mindre) och får den inte serverad
 • Kan blin ensamt
 • Disken...
 • Den eviga frågan "Vad ska jag äta för mat idag?"
 • Räkningar!
 • Måste handla själv (har inget emot det men när jag är hungrig och lat orkar jag inte det)
 
Hur bor du och vad tycker du är bäst/värst?
 
 

Dagens Outfit

Tentan, på engelska, idag gick bättre än jag väntat mig. Det var bara flervalsfrågor så man kunde gissa och utesluta alternativ om man inte kunde. Efter tentan var jag och handlade, nu ska jag diska och senare ska jag käka kycklingtacos och hallonpaj med Mimmi. Ha en trevlig kväll allihopa!

Idag ser jag ut
såhär (mobilbild):

Jeans från JC
Svart topp från H&M
Kofta från Esprit
(Mobilskal från H&M)

We Are Never Ever Getting Back Together

Blir mycket musik i bloggen nu känner jag. Musik och film. Här är en låt med Taylor Swift.

Taylor Swift – We Are Never Ever Getting Back Together


Här är en grym cover på låten med Megan Nicole.

Onsdag = Kåren

Igår var det alltså onsdag vilket betyder att kåren är öppen. Började 9 idag så tänkte att man inte borde gå till kåren  men jag och Mimmi gick dit i alla fall. På med ovven och till en liten förfest i korridoren Mimmi bor i, vidare till kåren med tre teknikkillar (som kom till korridoren) men de tappade vi bort när vi kommit in. Vi stannade där till ungefär kvart i ett, kanske inte världens bästa beslut när vi skulle upp på föreläsning som började 9 men det är sånt man får ta. Vi ångrar inte att vi gick dit, var en av de bästa kvällarna hittills.

Kunde inte hålla med mer! (Bild från Existenz Facebook-sida)

From Prada to Nada


Såg en film igårkväll som var otroligt bra, lite förutsägbar men ändå inte. Handlar om två systrar som har allt men förlorar sin pappa så de får bo hos sin moster istället. Romantik, lite drama. Glädjetårar från min sida.

Mitt betyg: 9/10

Textuality [2011]

Trailer

Såg en film för ett antal kvällar sedan, ni kan se vad den handlar om i trailerna ovan eller läser den korta beskrivningen på IMDB.

Mitt betyg på filmen: 4/5

The real fake!

I fredags var jag på stan och shoppade. Jag skulle ha strumpor och försöka hitta trosor, vilket jag också gjorde. Så det blev ganska stor slutsumma kom jag fram till (inte endast av strumpor och trosor, köpte massa annat också). Underkläder och strumpor behövs alltid!

Gammal bild

När jag gick där bland underkläderna på H&M och kollade på bh:ar gjorde jag en hemsk upptäckt; det fanns nästan inga snygga "normala" (utan push-up) bh:ar. Såg coola, häftiga, sexiga bh:ar men sedan kollade jag kuporna och vad upptäckte jag? Push-up såklart! Jag tycker inte att man borde "marknadsföra sig" fel genom att använda super push-up bh:ar bara för att få andra att tycka att de ser större ut. Det är otroligt svårt att hitta bh:ar utan push-up, upptäckte detta på Gran Canaria. Vad har det tagit åt bh-industrin egentligen? Varför säljs så få bh:ar utan push-up? Själv försöker jag undvika push-up men det är svårt med tanke på att det knappt finns snygga bh:ar utan push-up. Jag köper dock inte push-up med flit för hade kunnat gå utan bh. Är just push-up:en jag stör mig på. Jag vill inte marknadsföra mig fel, jag vill vara så naturlig som möjligt! (Därför sminkar jag mig inte, färgar inte håret, har inte hårförlängning eller någonting liknande.)

En naturlig men solbränd Linnea


Det verkar som att man kan fejka det mesta nuförtiden; bröst, hår, (lite av sin) kroppsform (detta med hjälp av shape-plagg). Smink är också en sådan sak. Om jag börjar sminka mig dagligen kommer personerna jag dagligen träffar att vänja sig vid det och när de ser mig utan smink kommer de att tycka att det fattas någonting. De kommer antagligen tro att jag försoivit mig, varit lat etc. Jag tror att man kommer att kunna fejka allt om flera år.


Jag bara funderar lite för mig själv, tycker till och har ingen fakta att grunda mina teorier på.

Gran Canaria 2012/2013

Tidigt på flygplatsen i MalmöFlygplatsen i Las Palmas

Bussen till hotellet

Mamma: "Släng lite med håret, Linnea" 

Jeep- och kamelsafari

Vår guide från Storbritannien

Kamelridning

Santa Lucia fortfarande Jeep- och kamelsafari

Delfinsafari, det här var så mycket av delfinerna vi fick se

Nyårsafton

Puerto Rico

Flyget hem

RSS 2.0