Påskhelg i hemstaden

Jag har tydligen glömt nämna att jag åkte hem till Vetlanda i helgen, imorgon åker jag hem till Jönköping igen. Pappa och syrran var på Elmia så jag fick åka bil till Vetlanda, det var längesedan sist. Brukar ta tåget, det är smidigt, bra och miljövänligt.
 
Imorgon ska jag ta tåget hem, ska nog skriva matlista och handla (vi får se om jag verkligen gör det imorgon, jag är inte så bra på att göra som jag skriver att jag ska göra). Börjar inte förrän halv två på tisdag så det är skönt.
 
Jag och Felicia spelade bilspel och kom båda på tredjeplatsen, inte hänt oss förut, så det var ganska coolt.

På med ovven och iväg till sittning och kåren!

Här sitter jag på min mysiga matta och lyssnar på musik samt inväntar Mimmi som precis gick hemifrån (hon lär vara här när jag postar det här inlägget..) Jag ska ta på mig ovven, plocka undan från bordet och så ska vi laga stuvade makaroner och köttbullar. Vid 18 är det HipHop-sittning och efter det ska vi till kåren en sväng för att sedan stiga upp tidigt och hasa oss iväg till plugget för att skriva tenta som börjar klockan 8. 
 
Tack och adjö, nu ska jag byta om! Bilden är gammal, tänkte att den passade eftersom jag faktiskt åt stekt ägg till frukost.

No Gravity

Shontelle – No Gravity (ingen musikvideo nedan)

Pluggdag

Idag har det varit en sådan där tråkig dag som innebär plugg, jag har gjort bra ifrån mig idag måste jag ändå säga.
 
Jag tänkte gå och köpa biljett till en sittning som är om ett tag idag, men det var slutsålt när jag kom dit. Ödet vill tydligen inte att jag går på den. Nu har jag i alla fall en anledning till att inte gå.
 
Jag och Mimmi åt middag tillsammans idag också. Vet itne riktigt vad mer jag ska skriva, har inte gjort så mycket idag.

Jag igår. Det bästa med mitt hår är att det har självfall, vilket kommer fram om jag lufttorkar håret som jag alltid gör. Äger inte ens en hårfön.

Våffeldagen

Sitter och väntar på någon som väldigt sällan kommer hit den tid vi kommit överens om. När personen i fråga väl kommer hit ska vi äta våfflor. Vilken tur att jag åt middag, annars hade jag svultit ihjäl vid det här laget. Åt inte så mycket till middag för jag skulle äta våfflor. Hoppas någon också ätit middag och inte är superhungrig, annars får jag väl fixa mer våfflor, inte så svårt.
 
Aja, nu ska jag fixa lite, plocka iordning. Dammsuga lite, dammar lite under sängen, så kan ta det nu när jag inte har något att göra i alla fall. (Det hinner jag nog inte nu för att jag fixade bilden ovanför)
 
Har ni ätit våfflor idag? (Egentligen förstår jag inte varför jag ställer frågor till er, ni svarar ändå inte... Lite tråkigt när jag faktiskt är nyfiken, annars hade jag inte frågat. Det är inte så att jag fiskar kommentarer, det gör jag absolut inte, jag lovar!)

Iväg till plugget

Jag har fixat iordning mig och ska iväg till skolan för att skriva ut ett papper och sedan redovisa vad jag skrivit om (hjälp!). Drack kanel- och äppelte och åt lasagne med vitlök till frukost/lunch. Kombinera inte detta! Nej, nu ska jag ge mig iväg! Ha en bra dag!

Dagens outfit:


Umgås face to face is the real shit

Min syn på att chatta VS vara social face to face har förändrats ganska rejält det senaste halvåret (även om jag vissa gånger bara skulle vilja stanna hemma och chatta istället för att vara på kåren). Jag föredrar att ha folk hos mig väldigt ofta. Kan bero på att jag bor själv (tänka sig att det är mer än 7 månader nu!) och gärna vill ha sällskap när jag lagar och äter mat för det är inte roligt att laga mat bara till sig själv. 
 
Igår var en väldigt rolig dag då jag först åt scones med Mimmi och P, som jag umgåtts med en del den senaste tiden. Vi satt och pratade en stund alla tre. Senare åt jag och Mimmi kycklinggryta och hon stannade tills fångarna på fortet började och vi bestämde oss att göra smulpaj med äpple. Jag hade tyvärr inte tillräckligt mycket margarin så vi tog smör istället vilket resulterade i att det blev en aning geggigt men gott blev det ändå. Till pajen hade vi grädde som vi hade vanillinsocker i. Efter att vi kollat på fångarna på fortet kollade vi på en och en halv film (hela första, slutet av andra filmen).
 
Efter maten satt jag och Mimmi och spelade Quizkampen. Jag fick frågan om vad som produceras i testiklarna och skulle då dra fingret över skärmen för att ta bort någonting och kommer åt "B-vitamin", skrattar fortfarande åt detta. En annan miss var att jag råkade trycka på "Gengångare" istället för "Sengångare" bildbevis nedan.

Social? Then go all in!

Innan jag börjar vill jag bara poängtera att det här inte är riktat till en speciell person, utan mer som en reflektion över vad jag själv tycker.
 


Det är en sak jag inte förstår mig på och det är varför folk som kan vara så sociala plötsligt blir så otroligt osociala. Speciellt störande är om man försöker komma fram till någonting och personen i fråga bara slutar svara (eller bara slutar svara helt random). Vet inte hur länge jag stört ihjäl mig på det här men det är otroligt länge. Vissa personer jag chattar med har jag blivit van vid att de är sega/osociala så de stör jag mig inte lika mycket på och förväntar mig inte svar av lika fort som med andra.
 
Det finns olika typer av personer att skriva med (exempelvis på sms och chatta med). Jag har kategoriserat de som fem typer, har ni fler får ni gärna beskriva dem.
  1. Den sociala - Svarar på det man skriver, men svarar inte väldigt fort som den översociala. Svarar inte snabbt och inte sakta, lite lagom fort.
  2. Den översociala - Den översociala svarar på en gång eller när hen ser meddelandet.
  3. Den halvsociala - Är social lite till och från. Ibland är hen som den (över)sociala och ibland är hen som den sega. En blandning mellan de två kan man säga.
  4. Den sega - Svarar lite när hen känner för det. (Kanske borde kallas något annat än den sega men kom inte på någonting annat.)
  5. Den osociala - Svarar nästan aldrig, man blir förvånad om personen ens svarar.
Naturligtvis kan ens förmåga att vara social skifta beroende på vem man skriver med. Jag tycker den jobbigaste typen av är den sega eftersom man inte riktigt vet när personen i fråga ska svara och om hen svarar eller inte. 
 
Kan ni relatera till de olika typerna? Hur skulle ni kategorisera er själva? Saknas någon kategori får ni gärna lämna en kommentar så kan jag lägga till den kategorin också. Själv skulle jag kategorisera mig själv som den översociala.
 
 
Ibland undrar jag om folk ignorerar mig eller vad det är frågan om. När det tar timmar för någon att svara är det någonting fel om hen brukar vara ganska social vanligtvis. Hur kan det ta så lång tid att svara? Om hen nu bestämmer sig för att vara osocial eller inte svara kan hen direkt eller indirekt meddela det (till exempel när jag sms:ade med syrran i onsdags skrev jag att jag skulle iväg. Om jag ska laga mat och är inne på Skype meddelar jag dem jag skriver aktivt med att jag kan bli osocial ett tag eller liknande) det skulle underlätta otroligt mycket.
 
När jag ändå tar upp det här med att vara social så innebär det inte att man svarar med enbart en smiley, det blir lite svårt att fortsätta konversationen då för en smiley är en så kallad "conversation killer". Om smileyn är kopplad till en text blir det inte en conversation killer såvida ordet innan smileyn råkar vara något synonymt med "okej" som också är en conversation killer i sig. Ordet "okej" är i och för sig väldigt varierande i att vara conversation killer eller inte, det kan vara många småord som kan döda konversationen, beror helt på sammanhanget.
 
 
Jag skulle vilja veta om personen jag skriver meddelandet till har sett det. På Facebooks chatt kan vi till exempel se vilka som sett det man skrev och när de såg det, så skulle jag nästan vilja ha det överallt så jag vet om personen jag skriver till har sett det jag skrev. Så fungerar iMessage också om man väljer att ha på läst-funktionen.
 
(Notering: Gillar egentligen inte att använda hen men det är lättare än att använda hon/han eller han/hon)
 

 
Slutsats/Sammanfattning: Ensamma smileysar och ordet okej är conversation killers. Det finns olika typer av personer att chatta med; social, halvsocial, översocial, seg eller osocial. Om en person inte svarar på väldigt länge, varför är det så och vad kan det bero på? Jag tycker att man bör få reda på om en person läst det man skrivit. Om man ska gå iväg lite från datorn kan man skriva vart man ska i samband med detta eller att man blir osocial ett tag, och om man anger någon tid får man gärna se till att hålla den tiden, eller skriva att det kan ta längre tid så att personen i fråga (i alla fall om personen i fråga är jag eller en annan översocial person) kan förbereda sig på det och slippa sitta och vänta på den hen skriver med.

Dubbelt innehåll i inläggen?!

Skulle in på min blogg och leta efter ett inlägg jag kanske skrivit och ser då att det blir dubbelt i ett inlägg (så samma grej står två gånger, bilderna är med två gånger osv) på kategorisidorna. Förstår inte varför det är sådär och vet inte vad jag ska göra åt det, för det blir inte så på startsidan. Mycket mystiskt! Kan ha att göra med någonting i kodmallen eller nåt sådant men jag orkar seriöst inte fixa det. Kan dock hålla med att det är otroligt störande eftersom man inte vet när inläggen slutar och inte. Vill bara förtydliga att det inte är jag som (medvetet) gjort så att det blir så (och om det nu var jag, t.ex. om jag gjorde om någon kodmall eller någonting i designen, måste det varit omedvetet).
 
Mitt insparkslags insparksmärke.
 
 
 

Plockar, grejar och några funderingar

Just nu går jag runt och plockar, dammar av hyllorna lite samt inväntar mina föräldrar. Ska nog ställa mig och diska också, lär nog stå och göra det när mamma och pappa kommer hit, det brukar bli så när de ska komma; jag står och diskar när de kommer innanför dörren. 
 
Har funderat på att möblera om, inte för att det går att förändra så mycket men en liten förändring i alla fall. Skulle vilja ha ett riktigt matbord och en datorhörna, för "datorhörnan" är i köket och matbord har jag egentligen inte för matbordet är egentligen ett skrivbord. Det kan vara bra det också, för då är det ganska rent på bordet, både på saker och från matrester och smuts.
 
Ibland töntar jag mig med kameran, men visar sällan de bilderna på bloggen, här är en av de bilderna.
Nej, nu ska jag fortsätta att greja lite grann (och diska troligen...) innan föräldrarna kommer. Kan inte ligga massa papper på golvet, det går icke!

Kåren-helg!

Mimmi har just kommit och nu ska vi laga kalasbiffar med jasmineris och tomatsås. Efter det ska vi på förfest och sedan ska vi till kåren. Det blir tredje gången vi är på kåren denna veckan. Det är studenter från andra städer som är här denna helgen så det är därför kåren är öppen både fredag och lördag. Var på kåren tills det stängde (02:00) inatt bara för att jag ville vara där tills det stängde en gång. Får se hur länge jag stannar. Sällskapet och musiken är allt när man är där, taggad måste man också vara men det blir man av musiken och sällskapet.
 

Mitt studentliv i verbala ord

Glömde visst att publicera det här inlägget, så går det när man har uppe massa flikar och glömmer bort att man har ett opublicerat inlägg. Bättre sent än aldrig, eller hur? :)

Taggar kåren

Sitter just nu och lyssnar på musik och inväntar Mimmi. Är sminkad och klar för kåren så vi ska ha en liten förfest hemma hos mig.
 
Nytagen (!) bild
Det jobbiga med mobilbilder och ljuset inomhus är att bilderna blir en aning pixliga när man ser dem på till exempel datorskärmen. Huvudsaken är väl att man ser vad det är!
 
Vad har jag gjort tidigare i veckan som är värt att notera? Det kommer här:
- Igår hade jag besök och då kollade vi på tre filmer (Charlie and the Chocolate Factory, Sweeney Todd (den var jobbig!) och Alice In Wonderland).
- Idag i skolan hade vi besök av lärarstudenter från Penn State University i USA, mycket intressant.
- Har faktiskt börjat ta tag i diskningen för en gångs skull, guldstjärna till mig! (Förut diskade jag inte efter varje måltid utan sparade ihop disk tills jag nästan fick ångest över all disk, skönt att slippa nu tycker jag.)

Veckoresumé

Var ska jag börja? Jag har blivit sämre på att uppdatera bloggen med vad jag gör på dagarna. Jag gör faktiskt mer nu än vad jag gjorde för ett år sedan, vilket jag ser som positivt.
 
Jag i min overall, som jag har på mig varje gång jag går till kåren. (Bilden blev visst mer pixlig än jag hoppats, woops..)
Kör en liten resumé av veckan som gått.
 
Tisdag: Kollade på film med en kompis på eftermiddagen. Spelade The Sims 2 senare på kvällen.
 
Onsdag: Förfest med bland annat Mimmi och lite andra lärarstudenter och sedan gick vi till kåren. 
 
Torsdag: Var i skolan, minns inte riktigt vad jag gjorde mer
 
Fredag: Handlade och åt pizza med Mimmi. Vi gick sedan på bio (vi såg på Ego, väldigt bra film för övrigt, rekommenderas). Vi gick hem och kollade på Gladiatorerna samt konstaterade att TV4 har alldeles för mycket reklam.
 
Lördag: Taco- och Melodifestivalenkväll med bland annat Mimmi och lite andra lärarstudenter (samma som i onsdags). 
 
Söndag: Den mest lata dagen på länge, gjorde ingenting mer än middag.
 
Måndag (idag): Gick till skolan med Mimmi och ansökte om att bli fadder till höstinsparken 2013 efter det gick vi hem till mig och fikade för att sedan gå till skolan igen då vi hade föreläsning. Kom hem, satte på en tvätt och lagade makaroner och köttbullar. Makaronerna var svårätna, de ville inte bli uppätna.

RSS 2.0