Insparksfix

Gick till skolan för att möta upp faddergruppen inför insparken för att fixa skylt och flagga. Båda blev superbra! Vi träffades vid 10 och var klara för ett tag sedan. Nu är jag alldeles slut i benen och fötterna. Tog på mig klackskor idag, kanske inte dagens bästa val men det passade i alla fall till min outfit, så fick köra på det.
 
Idag och imorgon är det Jönköpings marknad här och tänkte gå till tivolit om jag får tid över till det. Haken är att jag måste skriva på två skolarbeten så får ta och göra det innan jag tar mig an någonting annat.
 
Börjar få bildbrist så fick ta en bild på mina skor jag hade på mig idag.

Två kårenkvällar på en vecka!

Tjolavipp!
Varit på kåren två gånger denna veckan, var knappt något folk på kåren i onsdags men det blev grymt ändå. I fredags bakade jag och Mimmi pannkakstårta till P, hade tänt födelsedagsljus på den, blåst upp ballonger och hade serpentiner på bordet. När klockan var 15 var det förfest med fadderlaget, faddersittning 18:30, mellanfest och kåren efter det. Det var bästa kvällen på kåren på väldigt länge.
 
En grej som var lite kul (eller tråkig..) var att Mimmi och jag insåg att vi var tvugna att skynda oss till kåren för vi hade inga pengar med oss (brukar inte ha heller) och kunde inte hämta eftersom nycklarna var i våra jackor så vi gick 21:34 hemifrån och var inne på kåren 54 (kåren börjar ta inträde vid 22), starkt jobbat där alltså! Någon på mellanfesten sa att vi aldrig kommer att hinna men det gjorde vi visst. Har aldrig gått så fort till kåren...
 
Bara för att det var kladdkakssmet i pannkakstårtan

Hockey-VM och kladdkaka

Sitter och kollar på hockey-VM-finalen och har gjort kladdkaka som jag ska äta. Har ett väldigt bra recept jag gör efter varje gång jag gör kladdkaka, här är det. Den blir lagom kladdig och god, yum! Hrr fixat te som jag ska dricka till också.
 
Mobilen och datorn vill inte samarbeta så här är en bild på mitt te bara för att resten av bilderna inte ville.

Den gångna veckan

Den senaste veckan har jag inte varit inne på datorn så mycket. Var i skolan måndag och onsdag. Sittning på onsdagen; roligt värre. Torsdagen innebar tentaångest från helvetet men det fick mig i alla fall att plugga. Det var dessvärre (för att jag satt inne) väldigt fint väder i torsdags så gick ut en liten sväng och umgicks med P, kollade på film och sådär. Fredag klockan 8 skrev jag tenta till ungefär 9, väntade på Josefin, vi gick sedan iväg för att fika och hämtade upp Mimmi vid 11-snåret. Vi tre gick omkring ute (fint väder även denna dag) för att sedan återvända till skolan där vi skulle hämta upp Linus. När vi satt i skolan träffade vi på några andra som vi umgicks lite med. Jag, Mimmi, Linus och Josefin gick sedan till Max och åt och sedan var det dags för Mimmi och mig att gå hem och byta om för vår faddergrupp skulle träffas och diskutera lite inför insparken 2013. Lördag morgon: jag var som en zombie och skulle på fadderutbildning. När jag kom hem sov jag bort hela dagen och trodde det var söndag när jag vaknade, det var lite mörk ute bara... Såg Eurovision, dock somnade jag så missade när andra halvan av länderna gav sina röster samt när tittarrösterna delades ut. Klagar inte på vinnarlåten, det var en väldigt fin låt (hörde när låten spelades i slutet i alla fall).
 
Nyfiken (och hungrig?) fågel som glodde på Mimmi när hon åt mat. Jag var lagom road åt detta.
Idag vaknade jag utvilad men är aningen slö. Har ätit frukost, ska ta en dusch snart och äta lunch. Ska iväg till skolan för att möta upp en kurskompis och diskutera lite vid 16.

Framtida piff av lägenheten

Jag måste piffa upp min lägenhet så den blir mer personlig, så att man vet att jag bor här! Jag ska göra följande:
 • Sätta upp mina två små tavlor, vet ungefär vart jag ska ha dem
 • Sätta upp lite grejer förutom tavlor på väggen, funderar dock på vad... Min solfjäder kanske?
 • Köpa soffa!
 • Flytta bokhyllan
 • (Köpa stolar till "matbordet")
 • Köpa och sätta upp ljusslinga i taket (röd, vit eller turkos). Mäta hur mycket jag behöver.. (alternativt, be pappa sätta upp den)
 • Köpa en ny sänglampa eftersom den jag har (hade, har ställt in den i garderoben så använder den inte) är halvt farlig och jag vill därför inte använda den.
 • Köpa dörrmatta!
 • Köpa lampa att ha över matbordet
 • Köpa högtalare (som jag kan ha till datorn och mobilen, fast det kanske inte har så mycket med inredningen att göra men äsch)
 • (Fixa min myslampa, alla ljusdioder lyser inte, och sätta upp den)
 • Köpa och sätta upp krokar att hänga kökshanddukarna på
Mycket grejer jag ska köpa, jag vet men jag behöver en del.
 
Första bilden jag tog i min lägenhet med min mobilkamera.
Har ni några tips på grejer man kan sätta upp på väggarna för att det inte ska bli så trist? Eller hur man kan mysa till det överlag i lägenheten?

Produktiv söndag

Jag var väldigt produktiv igår, stor eloge till mig! Jag gjorde följande:
 • Städade
 • Rengjorde toaletten
 • Bytte sängkläder
 • Diskade
 • Duschade
Handla ska jag nog ta och göra idag för det hann jag inte igår för då fick jag besök. Vi kollade på Pirates of the Caribbean (hur i hela friden uttalar man det?!). Känslan när man går och lägger sig nyduschad i en nybäddad säng slår ingenting! Måste meddela att det är otroligt fint här nu i jämförelse vad det brukar vara för då brukar det vara tonvis med disk, kläder över hela mattan (som för övrigt är ganska stor).
 
Började vid 13 idag och fick reda på att vi inte skulle ha eftermiddagslektionen på onsdag. Förfesten räddad, är sittning på onsdag vilket betyder att förfesten börjar runt 15 och sittningen runt 18, kåren öppnar 21 så jag kommer ha saker att göra den dagen. Gillar att planera ganska mycket så har strukturerat upp dagen lite grann.
 
Åh! Kolla på den här lappen jag hittade när jag skulle tvätta händerna på skolans toalett! Jag blev fylld av glädje!

Tonight I'm Getting Over You

Carly Rae Jepsen – Tonight I’m Getting Over You

Videoblogg 10 mars 2013

 

I did it!

Av en slump var jag inne och bläddrade lite i HTLM-koden och såg att en och samma kod fanns med två gånger och tyckte det var lite onödigt, provade att ta bort dubletten av koden och kolla hur det blev och jag har fixat att det blir dubbelt i inläggen på kategorisidan, arkivsidan och inläggssidan! Yey me! Kommer det tillbaka i framtiden vet jag vad jag ska leta efter i alla fall.

Fullt ös!

Kvällen igår var grym! Var otroligt mycket folk på kåren och det var allt annat än kallt. Var knappt kallt när man skulle ut för att svalka av sig heller, men det fick duga. Är kul när det är väldigt mycket folk på kåren, knappt så att man får plats så man blir varm som ett as och inte vet vad man ska göra, önskar att man hade tofs så man kunde sätta upp håret, men det har jag såklart inte.
 
Jag ska fortsätta på hemtentan och se hur mycket jag hinner med, har lite mindre än hälften att skriva, vet inte riktigt om jag gjort rätt men får hoppas att det duger. Är inte den som anstränger sig i onödan.
 
Hade sällskap av Joakim på tåget! (colan alltså, jag känner knappt några med det namnet..)

Hunger leder till trötthet

Är man trött kan det bero på att man är hungrig, vilket jag är. Grejen är att jag inte haft någon vidare aptit idag, det jag fått i mig hittills är knappt en halv macka, druckit lite te, en daimbeskvi och ett weinerbröd. Ska försöka äta de mackorna jag inte åt till frukost och värma det te jag inte drack upp. Nu börjar jag dock få tillbaka aptiten och känna mig lite hungrig, vilket känns skönt, för jag är hellre hungrig och har aptit än att inte känna mig hungrig och inte ha aptit.

The weirdness of Linnea, here waving as a freak! Bilden är från förra våren.
Onsdag som det är idag, betyder att det är kåren ikväll. Just nu är jag inte så taggad men hoppas att jag blir det. Sitter och lyssnar på lugn pop-musik eller något åt det hållet och det är inte alls den typ av musik jag brukar lyssna på när jag taggar till kåren. Det går över, ska äta lite nu, sen ska jag fixa käk senare, duscha, fixa mig, få på mig ovven och då kommer jag nog vara lite mer pepp på kåren än vad jag är nu. På tal om mat så sitter jag och funderar på vad jag ska laga senare. Jag tror det blir makaronipudding, längesen jag åt det nu faktiskt men i så fall måste jag iväg och köpa mjölk för det har jag ingen. När jag väl är i affären kan jag faktiskt köpa dricka (läs: läsk) till ikväll.
 
GAH! Måste äta ganska pronto, magen protesterar!

Extramamma

Jag ska idag agera min lillasysters extramamma då Felicias högstadieskola har öppet hus (en tisdag är väldigt korkat med tanke på att det är speedway på tisdagar under våren fram till hösten) och varken mamma eller pappa kan komma. Mamma kan inte för att hon jobbar eftermiddag och pappa kan inte för att han är ett troget Speedway-fan och ska på säsongspremiären av Speedway i Vetlanda. På tal om speedway gick jag mycket på det som yngre (läs: barn) då det fortfarande var gratis för mig att komma in. Är fortfarande lite intresserad men tycker det är aningen dyrt (för en fattig student).
 
 
Tillbaka till ämnet; Ska ta tåget antingen 14:06 eller 14:36 (det senare blir lite dyrare eftersom man inte kan betala hela vägen på en gång, men orkar jag sitta och vänta i Nässjö 40 minuter om jag tar det tidigare?) så att jag kommer hem i skaplig tid tills att Öppet Hus börjar (17:30) och sedan smiter jag iväg så att jag kan ta tåget 20:10 tillbaka till Jönköping.
 
Håller på att skriva lite på hemtentan också, går väl halvbra, nästan kommit halvvägs och den ska in på fredag senast.

Faddermingel

Jag tänker inte börjat inlägget med "idag har jag...." för det blir så otroligt enformigt men jag har i och för sig ingen bättre idé att börja inlägget på. I vilket fall så har jag idag varit i skolan mellan 13 och 14:30 där det var kursstart för Engelska 4 som är sista kursen innan sommarlovet. När gick tiden så fort?! Gick hem och lagade stuvade makaroner och köttbullar med Mimmi, vi gick lite på stan, gick till McDonald's och köpte glass sedan gick vi till parken, satte oss på en bänk och åt glass. Där satt vi tills vi gick till Akademien för att gå på faddermingel. Kom i ett bra lag, bra tema så allt är toppen! Nu börjar vi tagga insparken :)
 
Dags att klippa sig? Min lugg börjar bli ganska lång (ny topp från H&M)
 
(Varför skriver vissa mitt namn (Linnea) med é? Lite störande)

Tentaångest? Borttappad självdisciplin?

Vad har jag haft för mig de senaste dagarna? Förutom att jag inte haft någon självdisciplin när det gäller att ta tag i hemtentan vars deadline sköts fram till 10 maj (från början var det den tredje maj), så har jag inte gjort så mycket. Gör det jag brukar när jag om dagarna när jag är hemma; sitter vid datorn, lyssnar på musik och chattar.
 
Igår var jag och handlade lite grann och idag har jag börjat skriva lite på hemtentan, det gjorde jag en stund innan jag tog paus och var ute och gick och sedan umgicks lite med P; käkade middag och kollade på film.
 
Hade på mig denna klänning tidigare idag

Valborg och första maj

Lite att ta igen nu så jag börjar berätta om Valborg: Majbrasan gick jag till med Felicia. Vi kom precis lagom till fyrverkerierna (vi missade tal och sång med flit, "orka" kände vi). Vid Majbrasan träffade vi Felicias kompisar, så det var jag och några 14-åringar som gick omkring där och luktade brandrök sen (inte så oväntat kanske..).
 

 
Nu till första maj: Innan jag åkte hem till Jönköping igår tog jag en promenad med mamma, vilket hon uppskattade. Kände att jag behövde få bort brandröklukten från håret och kläderna (när man åker hem över en natt så tar man gärna inte med sig massa kläder i onödan, mest för att slippa bära så mycket så hade inte så mycket med mig).
 
Tog tåget hem vid 14 och var hemma vid 16 då jag fixade käk, slöade lite och sedan tog bussen till förfesten. Grym kväll igår faktiskt, även om det knappt var något folk på kåren. Var inte alls många, inte så konstigt med tanke på att det var röd dag. Förfesten var i vilket fall grym och man kan bara konstatera att jag är inte är normal, but I don't mind. Jag vet att jag är konstig och knäpp så det gör inget. Är bara kul att jag roar någon, komiker nästa? Eller inte.
 

Idag ska jag inte göra någonting, har en "Idag ska jag ha OnePiece och inte göra någonting alls"-dag, Är tydligen Let's Dance ikväll, orkar jag kolla? Har redan missat två avsnitt av det så känns lite ovärt. Tror jag ska kolla på Tonårsbossen istället.

RSS 2.0