Familjen, skolarbete, kåren och spel.

Vad har jag gjort den senaste veckan? Jag var i Vetlanda i helgen, åkte sedan hem i söndaga kväll, var på kåren i onsdags (igår) och det var en bra kväll, förutom att jag hade föreläsning i morse och inte kunde stanna så länge som jag ville. Ska åka till Vetlanda imorgon (vem säger nej till lövbiff och hemlagad pizza, det går ju inte vara kvar i Jönköping då!) men först ska jag på föreläsning. På tal om skolan så håller jag på att skriva ett arbete men har fastnat för vet inte hur jag ska fylla ut det för jag tycker det räcker sådär. Jag får fråga mor min när jag är i Vetlanda.
 
Har börjat spela ett bilspel tillsammans med en kompis, spelade själv innan och var tvungen att ta bild på min placering eftersom jag aldrig kommer tvåa annars, skickade den till min kompis som blev förvånad över resultatet

Att bo själv

Ibland känner man sig ensam. I lördags kände jag mig extra ensam och var ledsen men jag visste inte varför. Därför beslutade jag mig för att åka till familjen och där fick jag massor av kärlek från föräldrar och syskon. När jag är där spelar maten inte jättestor roll längre, det gjorde det när jag bodde hemma. Nu är jag glad att jag får mat, och att jag slipper diska. På tal om att diska så kan ni ju gissa vad jag behöver göra... Det är faktiskt inget berg (det kan bero på att jag lagade mat i fredags och inte lagat mat förrän igår, samt att jag diskade i torsdags), vilket känns skönt. Det gäller bara att ta tag i det och börja, det är det som är svårast. I övrigt funderar jag på vad jag ska äta idag.
 
Har egentligen inget med inlägget att göra men ska köpa en ljusslang att ha på väggen så det blir lite ljusare. Detta ska jag göra innan säsongen tar slut, så det är bäst att göra det ganska snart! 

Our Last Summer

Häromdagen kollade jag på Mamma Mia (tänker av någon anledning alltid på mamma när jag kollar på den filmen, samma sak med Grease) och fastnade vid en låt som jag inte hade hört innan (inte Abba-versionen).
 
Colin Firth – Our Last Summer
 
Brukar ju, som några vet, inte gilla lugna låtar egentligen men den här är himla bra. När jag ändå skriver om lugna låtar finns det en låt jag aldrig tröttnar på och kan lyssna på i (nästan) vilket sammanhang som helst och det är No One med Alicia Keys.

Dagens Outfit 10 November 2013

Hur söt är jag inte på den här bilden?!
Dagens Outfit består av:
Stickad tröja, Kjol (några år gammal) och Örhängen från H&M.

Ny dator

I torsdags kväll åkte jag och Sofia till Elgiganten där jag skulle köpa ny dator. Hade egentligen bestämt mig för vilken jag ville ha innan jag kom dit. Hade vissa krav; minst 500 GB hårddisk, 15.6" skärm bland annat. När jag köpt datorn åkte vi hem och Sofia följde med mig upp. Vi kolladde på tv och mixtrade med min nya dator. 
 
När den startade kom det upp lite roliga meddelanden på skärmen;
Om datorn
Modell: HP Pavilion 15
Operativsystem: Windows 8 64 bitar, så det tar nog en liten stund att lära sig allting, men kör mest på skrivbordsläget, är mest van vid det. 
Webcam, mic
Optisk enhet (DVD/CD)
15.6" skärm
Piltangenter och sifferplatta
8 GB RAM
1 TB hårddisk

Dagen efter kåren

Det som är aningen störande med resten av terminen är att jag börjar halv nio varje torsdag, vilket innebär att jag måste gå upp tidigt den dagen. Dagen innan är det onsdag; utgång. Jag gillar att gå ut och dansa på kåren och stanna kvar där utan att behöva tänka på hur mycket klockan är. Jag är ingen morgonmännioska, är snarare en nattuggla så det blir lite jobbigare att gå hem tidigt och att gå upp så pass tidigt på morgonen.
 
Någonting som är bra med mig på morgonen är att jag inte behöver sminka mig eller äta frukost så sparar lite tid på det sättet. Bara upp och klä på sig, tvätta ansiktet, borsta tänderna, bre mackor för att ta med till skolan så att jag kan äta dem när jag blir hungrig istället för att äta och sedan bli hungrig och behöva äta ännu mer.
 
När jag var hemma sist hade mamma köpt spökbakelser som ingen av oss tyckte om, mer än att de var relativt söta.

Datorn sjunger på sista versen...

... och har gjort i mer än ett år. Det är med stor sorg jag meddelar att min dator håller på att lägga av (glappar i uttaget till batteriladdaren) och att jag därför behöver köpa en ny. Jag har en viss koppling till min dator eftersom jag fick den i födelsedagspresent när jag fyllde 15, efter mycket tjat på mamma och pappa om att jag ville ha en bärbar dator. Har alltså haft den i mer än fem år.Om något går fel med den kan jag bli oerhört upprörd (till exempel om laddningssladden glappar) och kan till och med bli ledsen och irriterad. 
 
Måste ha laddarsladden på ett visst sätt för att den ska ladda.
Tänkte lista några saker som är jobbigt med den:
 • Batteriet (främst tiden)
 • Batteriladdningsuttaget
 • TouchPad-vänterknappen (både utsliten och nedtryckt på vänstersidan så att jag måste använda fler fingrar för att den inte ska fastna där nere, mest därför jag ogärna vill att någon pillar på touchpad-knappen..)
 • Hastigheten, den är så himla seg med att starta upp. Startar man om den tar det 10 minuter innan den är klar med allting (ladda Spotify, Skype osv.)
 • Mic:en, den är väldigt dålig.
 • Webcamen hade ju kunnat vara bättre, men den funkar
 • Chassit (dvs, skalet) har gått upp på ett ställe; vid DVD-enheten
 • Att LG är datortillverkare.
 • Operativsystemet, till viss del men är ingen "hater" av det, förstår egentligen inte grejen med att hata det. (Nu har jag dock Win7 på den... så kan inte riktigt jämföra med hur det var innan)
 • Ljudet, det är aningen brusigt emellanåt. Främst efter ominstallationen.
 • Att det ibland hoppar tillbaka när jag skriver (skriver jag en mening kan det hoppa tillbaka i meningen medan jag fortsätter skriva), vet inte vad det beror på. Jättestörande.
Vad gillar jag med den då?
 • Färgen - vit och jag gillar vita teknikprylar.
 • Storleken - 15.6" är en bra storlek.
 • Tangentbordet, kanske mest för att jag vant mig vid det.
 • Skin:et, rosen är så fin, fast den ser man ju knappt iofs, mer än när datorn är avstängd.
Ja, det var väl det jag kunde komma på just nu
 
Här kan man tydligt se att touchpad-knappen är rejärlt sliten.
Funderar på att åka (ja, buss alltså. "Jag är en loser baby, för jag har inget körkort") och köpa en redan imorgon, eftersom jag inte har någonting i skolan ändå. Ska i och för sig diska och sådär imorgon (onsdag har blivit min diskdag) men det ordnar sig, brukar ta det ganska lugnt, så allting tar dubbelt så lång tid.

RSS 2.0