Godis och Harry Potter

Jag har en teori om varför godiset var billigt. Det höll nog på att bli gammalt så de ville bli av med det fortast möjligt och sänker priset till hälften för att fler ska köpa. Nu är det i alla fall slut! Har ätit det medan jag kollat på Harry Potter-filmerna, vilket har pågått flera kvällar den senaste veckan. Nu är det bara en tidsfråga innan jag får för mig att läsa böckerna, men med tanke på min relation till böcker kan det nog ta ett tag innan jag faktiskt börjar läsa. Fast då kommer jag nog bara störa mig på massa som inte var med i filmerna, fast det gör man i och för sig i alla fall om man läser böckerna och sedan ser filmen.
 
På tal om någonting helt annat så åt jag kokt fisk med äggsås och potatis. Imorgon ska jag åka till Vetlanda över helgen och där blir det hembakad pizza, yum!

Mycket matsnack.. Här är en bild på en skål med russin, banan, mandlar och yoghurt.

BILLIGT GODIS!

Var och handlade idag och visste att det var erbjudande på lösgodis. Ca 40 kr/kg, halva priset! Jag plockade på mig ungefär ett kg och fick inte betala 40 ens, epic win! Nu har jag massa godis hemma. Hade godis redan innan. Jag är beroende! Bra att ha om man blir sugen på det. 
 
Snart ska jag återgå till pluggandet, efter att ha ätit två äggmackor (jag köpte en äggskärare när jag var och handlade, inte haft innan) och druckit ett glas oboy. Frukostvarning på det.

I min godispåse! Vad föredrar du i din? 

Knasig dygnsrytm

Nattugglan Linnea har alltså gjort det igen. Med tanke på att jag inte haft så mycket på förmiddagarna har jag legat och dragit mig i sängen (och somnat om) så att klockan blivit lunchdags när jag ska käka frukost. Inför morgondagen (tisdag) ska jag vara i skolan halv nio. Inte nog med det så har jag dessutom tenta på torsdag klockan åtta och ska ut på onsdag. Blir att gå hem senast 23 om jag ska orka upp i tid, vilket jag kommer tvinga mig att göra. Jag läste faktiskt att ungdomar (ja, jag räknar mig som en sådan även om min ålder kanske skulle ses som vuxen) får bättre provresultat om man börjar 10-11. Det ni! Kanske nåt man borde satsa på?!

Så ja, nu är det väl läggdags för mig, tyvärr. Känns så tidigt att lägga sig vid 23.. (Vad är jag för konstig människa?)
 
Såhär såg jag ut de flesta av dagarna under insparken. Ovve och faddertröja, inga klädproblem alls den veckan!

Studentlivet

Behöver jag nämna att jag var ute i onsdags? Jag tror inte det, va?
 
Igår började jag plugga till tentan jag ska skriva på torsdag, stort framsteg! Ska kunna en massa fågelarter, massa andra djur och en del växter. Har övat en massa på dem så kan det mesta, vilket känns bra. Annat jag ska kunna är kemi. Inget ont om det men jag får nästan lust att skrika för att jag blandar ihop alla sammansatta joner och kemiska föreningar, blir helt knäpp. Har inget emot kemi annars, förstår mig på en del.
 
Jag i onsdags. I måndags var det pimp my overall. Har även köpt ett nytt skärp som jag har till ovven, det håller nog grymt mycket längre än det andra flätade. Lovar att jag ska ta nya bilder på ovven inom om snar framtid, de bilderna ska komma upp i headern. Besök x2

Igår var Anna och mamma uppe i Jönköping och skulle kolla på balklänning till Anna så jag hängde på. Det blev inte så mycket balklänningsprovande men det var trevligt i alla fall. Åkte med dem till Vetlanda så ikväll tar jag tåget hem.

När man kommer hem vill man gosa med kissarna. Här har vi Silver.Redovisning

De senaste dagarna har jag jobbat med ett arbete tillsammans med en kurskamrat (kamrat låter så gammalt...). Arbetet var om sex och samlevnad och innebar att vi skulle planera undervisning i ämnet. Ska inte förklara uppgiften alltför noga. Idag hade jag i alla fall redovisning och det gick bra. Det är inte nervöst att gå upp och prata längre. Har jag inget strikt manus blir det lättare för mig. Klar att jag blir lite nervös men det är först när jag står där uppe. Inte innan, eller efter.

Börjar få bildbrist, igen. Inte lätt att blogga alltid. Där har vi mig i mina nya mysbyxor från H&M (även om de inte syns). Några dagar gammal bild.

Skrev jag att jag var på kåren igår? Om inte gjorde jag det nu. Förfesten höll jag i och någonting bra med det är att man får pant (nu låter jag som en extremt fattig student, är ju faktiskt snålänning också, aka smålänning). Sällskapet är ju också trevligt, så klart! Dessutom får jag en väldigt bra anledning att snygga till lägenheten. Var oväntat fler än jag tänkt mig. Förutom mig, Sofia, Mimmi, R, P och fem till.

Min sanning bakom att flytta hemifrån

Innan jag flyttade hemifrån var jag väldigt tillbakadragen (är det lite fortfarande i vissa situationer). Är också ganska tystlåten av mig; låter andra prata om det inte är så att jag har någonting viktigt att säga. Kan därför känna mig aningen passiv i samtal där fler än två är med. Nu däremot kan jag prata öppet med personer jag är bekant med (eller inte känner väl). Tycker att jag utvecklats mycket. Har mognat mer den senaste tiden och det märkte även min moster och hennes man när jag var där uppe med familjen i september. Nu förstår jag vad de menar med det eftersom jag nu har märkt av det mer själv. Har reflekterat över det och tänkt på mitt beteende och hur jag är i vissa situationer.
 
Smidigt när bilden hamnar åt fel håll... Äpplen, päron och banan.

När man flyttar hemifrån kan man göra precis som man vill och det är ingen som säger åt en att äta grönsaker, frukt, dricka vatten, inte gå och lägga sig för sent. Det är snarare så att allt det där sitter inpräntat i huvudet på mig. Kan tänka vad mamma vill att jag ska göra och hur jag ska bete mig.
 
Om somrarna när jag bodde hemma kunde jag sitte uppe vid datorn långt in på nätterna och nästan fram till morgonen. Nu ska jag inte säga att jag går och lägger mig vid 23, det händer i 1 fall av 10, om ens det. Jag går sällan och lägger mig efter tre. Snarare runt ett/halv två en helg. På vardagar vet jag att jag borde lägga mig vid 23 men det blir väl snarare vid 00. Jag har dålig självdiciplin och har haft länge. "Gå inte och lägg dig för sent nu, Linnea." brukade mamma säga. "Nejdå, det ska jag inte." svarade jag men sen blev det så ändå. Vad räknas egentligen som "för sent"? Avrundar där för nu ska vi inte prata mina sovvanor in i minsta detalj...

På senaste tiden har jag börjat köpa mycket mer frukt och börjat köpa fisk. Åt fisk två dagar i rad förra veckan. Samma vecka åt jag även en tallrik fylld med äppel-, banan- och päronbitar. Det är som att jag vill göra mamma stolt. "Titta, jag åt fisk!" och "Titta, jag äter massa frukt". Jag är säker på att mamma är stolt över mig ändå!
 
Ungefär såhär ser det ut just nu (åt precis klart lite käk så det blev en tallrik och ett par bestick till där).
Disken har knappast förändrats. Det hinner till det stadie där jag inte har grytor kvar att göra mat i (har i och för sig bara en gryta, en kastrull, en gjutjärnsgryta, två ungsformar och två stekpannor), eller tillräckligt med tallrikar att äta på, glas att dricka ur eller bestick att äta med (måste noteras att min besticklåda är fylld av massa bestick, förut var det kanske sju/åtta par, nu är det snarare tretton). Försöker bättra mig på det där, får ett helvete nästan varje gång jag ska diska för att jag inte sköljt av tillräckligt så att jag blir lite irriterad på mig själv för att jag inte tog mig den lilla tiden när jag ätit klart maten. Hur svårt kan det vara? Jag har ju blivit uppvuxen med att skölja av tallrik och bestick.
 
 
P.S: Jag har svårt för att kortfatta mig i text, vill få ut så mycket som möjligt! D.S.

Jag, äta fisk?

För massa minuter sedan: Här sitter jag och väntar på att soppan ska koka upp (den lär väl vara klar innan jag hunnit publicera inlägget). Det är en "Guldgul fisksoppa" som det så snitsigt hette i kokboken. "FISK?!" Undrar ni säkerligen. "Vad har det tagit åt henne!?" Ja, det undrar jag också faktiskt. Till råga på allt åt jag kokt fisk med potatis och äggsås igår, blev himla gott! Mimmi och R blev lite förvånade och undrade vad det tagit åt mig när jag nämnde att jag skulle göra fisksoppa i veckan då vi fikade med bullar hos mig i fredags. Bra att jag käkar fisk i alla fall (har tröttnat på köttfärs, det är inte så gott längre). 

Åt massa frukt (banan, äpple, päron) med lite kanel och socker på för någon dag sedan när jag kollade på film.
Jag har sådan lust att baka hela tiden. Någon som vill ha fika, så jag har mer anledning till att baka? Haha, skämt åsido, baka gör jag även om jag itne får besök. Kladdkaka har dock blivit aningen enforigt och tråkigt nu. Försökt piffa till den men det hjälper inte. Har lite äpplen jag funderar att göra paj av så det ska jag nog göra. Äppelmuffins kanske? (Nu blir det att jag har mer av en monolog här, vilket jag brukar ha massor av när jag är hemma själv. Antar att jag alltid gillat att låta/prata).
 
Nej, nu ska jag sluta babbla, det blir mest osammanhängande.

Kanelbullens dag

Steg upp ovanligt tidigt för att vara ledig, åt frukost, diskade, cyklade och handlade. När jag kom hem började jag baka kanelbullar, det är ju trots allt kanelbullens dag. Medan degen jäste tog jag en dusch. När bullarna var klara var jag såklart tvungen att smaka dem så jag tog två. På eftermiddagen närmare middagstid en vardag kom Mimmi och R förbi, då fikade vi med bullar och te/kaffe.

Efter ett tag gjorde jag tagliatelle och champinjonsås, väldigt gott! Nu sitter jag och kollar på en film från -83 med Tom Cruise,

Jag på förfesten i onsdags.

Onsdag = Utgång!

Det var ett tag sedan. Har varit i skolan, jobbat med ett ämnesintegrerande grupparbete måndag-onsdag och då var jag även ute på kåren. 
 
När jag skulle hem från skolan igår tänkte jag att jag går förbi systemet. Visste inte om jag skulle ut eller inte men gick dit i alla fall, det var ju faktiskt onsdag! När jag kom ut därifrån och skulle hem stötte jag på P som stod och pratade med någon. Jag utbrast någonting i stil med "Men vafan, hej!" för att jag var aningen förvånad att se honom där med tanke på vissa omständigheter. På vägen hem stod det en snubbe/gubbe i Rådhusparken mot en buske och urinerade. Usch, skäms!

Målade naglarna blå igår. Mina nagelmåningsskills är absolut inte de bästa, snarare tvärt om... Det ser ut som när man på förskolan målar i en målarbok med färgpennor; det hamnar långt utanför strecken. Nu vill inte bildströmmen... så blir en bild på mina nya mobilskal istället :)
På förfesten spelade vi med andra ord. Jag trodde att jag skulle förlora men lagen lottades och jag vann hela två av tre gånger! Epic win! Är lite komiskt att folk kan bli så sura över att förlora på ett sådant spel. (Jag blir i och för sig lite irriterad när det inte går som jag vill på dator-/TV-spel men det är en annan femma.)

På kåren på kvällen var det en snubbe som bokstavligen ramlade ner på en kompis. Man bara: "Asså vad håller du på med?!" Trögare människa får man leta efter. Störde mig på honom resten av kvällen/natten. 


OBS! Ni får inte glömma att det är kanelbullens dag imorgon! Jag ska baka så den som är sugen får meddela mig om sin ankomst.

RSS 2.0