Leopardmönsterälskare och Födelsedagsprat

Jag är lite besatt av leopardmönster just nu (och hade tydligen redan skrivit ett inlägg om detta?!)! Jag tror det började förra sommaren när jag skulle välja tyg till stolsdynorna sedan dess har besattheten ökat! Det senaste tillskottet i leopardmönsterfamiljen är en supermysig och otroligt fin pläd (jag skulle säga filt, men det står att det är en pläd och vad är egentligen skillnaden på en pläd och en filt?). Jag fick faktiskt den när jag fyllde år för någon vecka sedan. En superbra present kan göra sig bättre än många bra presenter så tack familjen för den!. Andra saker/plagg i leopardmönsterfamiljen hittar ni i det här inlägget.
 
Jag glömde visst berätta att jag fyllt år. Well, det var inte så speciellt att fylla 21 mer än att jag fick världens finaste och mysigaste pläd! (Bild nummer två borde dock inte ens ses på datorer..) Dagen innan jag fyllde år bakade jag tårta och jag tänkte att det kanske kan vara intressant att se hur den blev i år (haft den på mina egna födelsedagar alla år sedan jag fyllde 18. Favorit i repris, alltså!). Detta året gjorde jag den dock bara för andra gången och ändrade receptet lite grann (bara två bottnar istället för tre). Nu låter jag bilderna tala för sig själva!
Om vi/jag/man ska dra en slutsats av mitt tårtbak och mina färdigheter när det kommer till att komponera tårtan och få den att se bra ut så blir slutsatsen, tycker jag, att det ser ganska slabbigt... Gott är det men det ser inte så otroligt kul ut när i princip hela tårtfatet är täckt av avrunnen glasyr och avrunna hallon.
Reminder till nästa gång: Mindre och mer kyld glasyr.
 
(Nu blev jag ju sugen på kladdkaka med hallon, eller något liknande!)
 

Maleficent

Hellu! Igår såg jag Maleficent och det var en bra film. Jag är egentligen inte så mycket för fantasymiljöer tillsammans med riktiga skådespelare men det gick att bortse från. Det var en del fantasifigurer som mina ögon tidigare skådat. Enligt mig var filmen inte förutsägbar och det är trevligt när man inte kan gissa vad som händer. Här kommer trailern! Måste dock tillägga att jag faktiskt inte sett trailern innan jag tittade på filmen.
 
Jag har märkt att jag ofta är skeptisk till filmer (bland annat Maleficent). Jag tror till och med att jag var skeptisk till Frozen innan jag sett den. Det tog ett tag innan jag tittade på Frozen och jag har sett den minst tio gånger redan (jag lovar att det är något sådant i alla fall!).

The Other Woman

Jag såg precis en väldigt bra film! Rekommenderar den starkt. En romantisk komedi skulle jag säga att det är. Här kommer en trailer: (Dock är det inte så kul att se trailern om man tänker se filmen ganska snart, jag tycker den spoilar lite för mycket)

Göteborg 25-26 juli 2014

den 25 och 26 juli var familjen och jag i Göteborg. I på fredagen (25 juli) var vi på Liseberg och på lördagen (26 juli) blev det Universeum. Jag var inte supertaggad på att åka till Liseberg när jag väl var påväg dit. Däremot var jag överlycklig och otroligt taggad när jag fick reda på (kvällen innan) att vi skulle dit. Anledningen till att jag inte var så taggad var att jag hade ont i halsen, ryggen, min panna var varm och jag kände mig varmare än vanligt samt en lite hängig emellanåt.
 
Jag och Felica på toaletten på hotellet innan vi ska iväg till Liseberg.
Lisebergsområdet
När vi väl kom dit ställde vi oss (hela familjen!) i kön till AtmosFear. Nästa åk blev Helix och den var otroligt häftig! Snart är det vår tur att åka Helix!
Efter den var jag otroligt hungrig och ville äta men familjen tyckte att vi åker ett åk till och äter därefter och så blev det. Jag kände mig dock inte så bra när jag åkte Lisebergsbanan eftersom jag var hungrig och lite hängig så jag tyckte den var hemsk eftersom den skakade så mycket. Jag har gillat den tidigare men det var lite svårt att gilla den när jag inte kände mig så kry. Efter middagen kände jag mig mycket bättre och vi gjorde ett försök att förnya ett FlumRide-kort på familjen som är x antal år gammalt. Vi planerade mycket i kön och under åkturen. Kortet blev bra, föruotm att Anna inte syntes. Vi beslutade oss att vi var tvugna att åka igen för att få ett bättre kort men att vi skulle ta det lite senare. Det andra kortet blev bättre, yey!
 
Efter FlumRide första gången åkte vi (jag och syrrorna, mamma och pappa gjorde annat) Balder, Kållerado (med expresspass eftersom det var 25 minuters kö) och SpinRock. På Kållerado satt vi i nummer 13 med några andra personer och alla blev väldigt blöta. Har alltid lyckats komma undan allt vatten när jag åkt Kållerado men det gick inte denna gång! Vi tyckte att expesspassen var väl använda. SpinRock, däremot, var ingen rolig upplevelse eftersom den snurrade ganska mycket och det är jag känslig mot. Efter den sprang syrrorna till Kanonen-kön medan jag lunkade på sakta men säkert. Stannade och fyllde på min vattenflaska (vatten är viktigt, särskilt en varm dag!) innan jag gick in i kön till Kanonen. Var inte alls taggad på att åka den, vilket mamma såg (föräldrarna var lite längre fram i kön). Jag åkte ändå men det skulle jag nog inte gjort eftersom jag kände mig riktigt hängig och inte mådde så bra. Därefter köpte vi glass (jag tog mjukglass) och gick mot Stora Scenen där vi tittade på Carl-Einar Häckners varieté. Anna och Felicia tröttnade dock på den så de gick iväg och åkte en mängd attraktioner medan jag satt kvar med mamma och pappa. När föreställningen var slut gick vi till Kållerado och åkte den. Därefter tog vi kontakt med Anna och Felicia och skrev att vi skulle försöka oss på att få en bra bild på FlumRide så efter ett tag kom de dit också. Efter den skulle jag och syrrorna använda våra expresspass på Lisebergsbanan och jag mådde ungefär lika bra då som jag gjorde när jag åkte den första gången för dagen så det blev inte heller någon rolig upplevelse. Jag tyckte mest att den skakade och hackade alldeles för mycket. När Anna och Felicia åkt Helix en sista gång gick vi till hotellet och vilade upp oss.
 
Klockan 22 gick vi ut och åt middag på en italiensk restaurang vid namn La Terrazza. Det var verkligen en vacker, mysig och lyxig restaurang med enastående och trevliga servitriser. Vår servitris presenterade sig vid namn och sa sedan att hon är vår servitris för kvällen. Hela familjen blev helt tagna av denna lyxiga behandling och tyckte att hon var väldigt trevlig. 
Dessvärre hade jag ingen aptit men försökte få i mig så mycket mat som det gick eftersom jag egentligen var hungrig. Jag tycker att det känns fel att gå på fin restaurang och knappt röra maten, särskilt när man själv inte betalar (bortskämd, much?). På bilden har jag på mig mitt nya linne som jag gjorde ett försök till att beskriva i ett tidigare inlägg. Visst är det snyggt?! Om ni mot förmodan skulle undra vilka filurerna på bilden är så är det Felicia, 15 år, jag, nästan 21 (kan inte fatta att det är mindre än två veckor kvar!), och Anna, 19 år.

Efter middagen gick vi trötta till hotellet och jag ville sova men har man syskon i samma rum blir det inte alldeles enkelt om de inte är lika trötta som en själv.
 
Dagen därpå hade jag lite ont i huvudet, ont i ryggen och fortfarande ont i halsen. Jag drack TRE koppar te för att lindra den onda halsen. Nu hoppar vi raskt över resten av frukosten (för hur intressant är det att läsa om?) och går direkt till vad vi skulle göra därefter, nämligen gå på Universeum! Jag har inte så mycket att berätta om Universeum så de få bilderna jag tog får tala för sig själva. Jag filmade också en del men det får vara kvar på mobilen tills vidare!

Här simmade mestadels rockor men också lite annan fisk, väldigt vackert. Kunde stått där hur länge som helst.

Rockor av olika slag

Giftiga små grodor. Skulle finnas en väldigt ljusgrön groda med röda fötter men den hittade jag tyvärr inte. Den som är så söt!

Det fanns dinosaurier allra längst upp och de var ganska coola. Det tyckte alla små ungar i alla fall. Gulligt att de verkade tro att dinosaurierna levde. Dem filmade jag dock bara, som med mycket annat.
 
Efter Universeum åkte vi till Nordstan där vi först åt på ett pastaställe. Därefter gick vi omkring i Nordstan och kollade lite. Det är så STORT! Väldigt enormt! När jag gick där själv (gillar inte att ha med mig familjen när jag kollar, jag känner press på mig då) kände jag mig väldigt ensam bland alla hundratals människor. Det finns liksom två H&M i samma byggnad! Tänk att vara där och möta en kompis och bara: "Jag är på H&M" den andra bara: "Vilket H&M?".
 
Tack och hej!

RSS 2.0