Shoppinglördag

Idag kom mamma och syrrorna upp hit och fikade, därefter gick vi i affärer i stan och kollade lite och åkte sedan till A6. Syrrorna skulle ha skiddressar och jag skulle se om jag hittade en vinterjacka. Behövde även möbeltassar och tänkte att jag skulle köpa på mig en hylla att ha i köket där jag kan ha burkar med t.ex. socker och vetemjöl. Det köpte jag på Ikea.
 
Bjöd på muffins och marabou när vi fikade (dock inte den till höger, det var en muffins med både vit och mörk choklad, samt kakao). Det var mycket uppskattat. På bilden ser vi en chocolate chip muffins och en kladdkakemuffins (kladdkaksrecept i muffinsform, i princip).
Jacka hittade jag såklart inte men hade inte planerat det heller. Behöver en för att min inte är tillräckligt varm, för stor och dragkedjan är sönder. Kom att tänka på att man ser ut som en michelingubbe i vinterjackor. Såå FULT! Inga former får man ha såhär i vintertider. Jag får i och för sig inte så mycket till form i andra jackor heller för ärmarna brukar vara så korta att jag får köpa storlekar som egentligen är för stora för min kropp, oerhört störande. Klädindustrin borde ändras snart och anpassas efter längre personer också, och olika former.
 
Tänkte gå på stan och kolla imorgon, och se om jag hittar någon snygg jacka som inte ser oerhört för stor ut i kroppen, ogillar att köpa massa storlekar för stort bara för att jag har långa armar. INTE OKEJ! Klädindustrin får gärna skärpa till sig ordentligt.

Mer muffins!

Idag fick jag nog av att vara utan rivjärn, vanlig muffinsform och kökvåg så på vägen hem från skolan gick jag till Claes Ohlsson och införskaffade mig allt detta. Först var det tänkt att jag bara skulle ha rivjärn men varför inte tänkte jag när jag kollade in priset på de andra grejerna. Mycket välbehövligt.
 
Bakade en ny uppsättning med muffins idag, det blev bara 8 stycken (skulle blivit 12 st enligt receptet) men det är ju alltid något. Nu är det bara två kvar eftersom jag fick besök av P som jag skulle fika med och vi åt minst två var. Bra betyg! Även om han tyckte att de kunde smakat lite mer. Jag följer bara recepten än så länge, vill inte sticka iväg första gången, då vet jag inte hur grundreceptet smakar. Vill prova recepten som det står först, sedan kan jag börja exprimentera om jag vill.
 
Citronfjärilsmuffins. Ja, okej då, de blev ganska konstiga.. men gjorde som man skulle :) Gott var det i alla fall och det är det som spelar roll. Det ska ju ändå in i munnen, eller hur?!
Alla såg dock inte ut sådär, det där var en med lite misslyckat utseende, men huvudsaken är ju att det smakar gott, tycker jag. Är bara jobbigt när det är massa grejer överallt som bara är ivägen och trillar av. Tycker det är mer charmigt när det inte är sådär jättesnyggt också.

Heart And Soul Wouldn't Change A Thing

Var bara tvungen att dela med mig av den här efter att ha sett Camp Rock 2: The Final Jam. Det är ingen typisk Linnea-låt, jag skulle kalla det "lugn pop" men det kanske bara är jag. Jag har mina egna benämningar på musikkategorier.
 
Videon är väldigt bra, rekommenderar att kolla på den, ni har den nedan :)
Demi Lovato & Joe Jonas – Wouldn't Change A Thing 
 
 
Nu kan vi ta en annan bra låt från filmen med hela Jonasgänget. Har en vän som gillar dem, så den länkar jag till henne.
Jonas Brothers – Heart And Soul

Baka, baka liten kaka

För några dagar sedan provade jag ett recept från min nya bakbok som jag fick i julklapp. Det är massa muffinsrecept i den, så nu kommer det bli mycket muffins. När muffinsen jag bakade är slut ska jag prova att baka några med äpple och kanel, yum! De jag började med var med vit och mörk choklad samt kakao. Gräddade dem för länge, så de blev lite hårdare än de troligen ska vara men gott blev det ändå! Får göra ett nytt försök med nästa muffins och inte grädda dem längre än den tid som angivits, även om det står: "eller tills muffinsen har höjt sig och känns fasta." Jag gick mer på Tills de inte är kladdiga inuti. Misstag gjort, kommer ej att göras igen. Man lär sig inget om man inte gör misstag, hörrni!
 
Någonting jag kommit underfund med är att jag behöver en vanlig muffinsform, en provsticka (har jag behövt länge iofs), en extra cykelkorg (har jag handlat två kassar med varor blir det lite osäkert att ha båda i korgen där fram för det är bara en som får plats) och mer förvaring. Köpte på mig en himla massa ingredienser när jag handlade för ett par dagar sedan och det börjar bli aningen trångt i skåpen och lådorna i köket. När jag har råd (vilket inte är än på minst två veckor...) ska jag köpa en hylla jag kan sätta upp vid spisen där jag ska ha burkar med typ mjöl, socker och makaroner. 
 
Har redan satt ut lappar på de recept jag vill baka. Alla rosa innehåller choklad... Det säger väl en del om mig, eller? Under den gröna är det de muffinsen jag tänkt göra här näst. Vid den gula är det ett recept med citron. Organisationsförmåga: stor.
Jag köpte ingredienser jag aldrig använt själv förut; Bikarbonat - Vad är det bra för? Det ser ju likadant ut som bakpulver! Grahamsmjöl, Farinsocker och Rörsocker (råsocker). Alla ingredienser plus min veckohandling blev mer än halva min månadsbudget för mat!

RSS 2.0