Baka, baka liten kaka

För några dagar sedan provade jag ett recept från min nya bakbok som jag fick i julklapp. Det är massa muffinsrecept i den, så nu kommer det bli mycket muffins. När muffinsen jag bakade är slut ska jag prova att baka några med äpple och kanel, yum! De jag började med var med vit och mörk choklad samt kakao. Gräddade dem för länge, så de blev lite hårdare än de troligen ska vara men gott blev det ändå! Får göra ett nytt försök med nästa muffins och inte grädda dem längre än den tid som angivits, även om det står: "eller tills muffinsen har höjt sig och känns fasta." Jag gick mer på Tills de inte är kladdiga inuti. Misstag gjort, kommer ej att göras igen. Man lär sig inget om man inte gör misstag, hörrni!
 
Någonting jag kommit underfund med är att jag behöver en vanlig muffinsform, en provsticka (har jag behövt länge iofs), en extra cykelkorg (har jag handlat två kassar med varor blir det lite osäkert att ha båda i korgen där fram för det är bara en som får plats) och mer förvaring. Köpte på mig en himla massa ingredienser när jag handlade för ett par dagar sedan och det börjar bli aningen trångt i skåpen och lådorna i köket. När jag har råd (vilket inte är än på minst två veckor...) ska jag köpa en hylla jag kan sätta upp vid spisen där jag ska ha burkar med typ mjöl, socker och makaroner. 
 
Har redan satt ut lappar på de recept jag vill baka. Alla rosa innehåller choklad... Det säger väl en del om mig, eller? Under den gröna är det de muffinsen jag tänkt göra här näst. Vid den gula är det ett recept med citron. Organisationsförmåga: stor.
Jag köpte ingredienser jag aldrig använt själv förut; Bikarbonat - Vad är det bra för? Det ser ju likadant ut som bakpulver! Grahamsmjöl, Farinsocker och Rörsocker (råsocker). Alla ingredienser plus min veckohandling blev mer än halva min månadsbudget för mat!

Kommentarer

Lämna en kommentar här:

Namn/Signatur:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Bloggadress:

Skriv din kommentar nedan:

Trackback
RSS 2.0