Smartphones tar över

Den här videon beskriver hur våra sociala liv irl* ser ut. Vi är "offline" från vårt sociala liv irl, vilket jag tycker är sjukt. Den är verkligen värd att titta på. Gör det och fundera över hur du använder din smartphone. (Ja, det är en uppmaning! Den är bara två minuter).
 
Det finns en show på YouTube där olika åldersgrupper reagerar till olika videoklipp. I ett avsnitt reagerade tonåringar till klippet ovan. Har länkat det nedan:
 
Jag tycker det är ohyfsat och osocialt att titta sin mobil när man är med andra irl. Personligen tycker jag att man kan lägga ifrån sig mobilen när man äter åtminstone. Kan inte smartphonen vänta? Att äta middag ska väl vara något socialt och då ska man väl inte sitta med mobilen? Själv undviker jag mestadels att sms:a och kolla mobilen överhuvudtaget när jag äter med någon annan. Som de konstaterar i videon ovan är vi mer offline från livet irl än vad vi borde. Borde vi vara offline från livet irl överhuvudtaget?!
 
Gör mig en tjänst och tänk till innan ni tar upp mobilen. Hur ser andra på er när ni har uppe mobilen? Det finns situationer som vi inte borde ha uppe mobilen alls, tänk på det!
 
 

*Irl är en förtkortning för "in real life", vilket kan översättas till "i verkligheten"

Sommarlov? Ja, det kan man ju undra

Gick in på skoldatabasen (kan man säga så?) där studenterna får information och kan lämna in sina arbeten. Gick också in på mailen. På mailen hittade jag ett positivt besked: Jag blev godkänd på min tredje version av essän. På skoldatabasen (PingPong, heter den för övrigt) kollade jag hur det gått för mig med en analys jag gjort och den behövde ju såklart kompletteras, som alla andra inlämningsuppgifter jag skrivit under vårterminen. Den uppgiften på ca sju sidor behövde också kompletteras, dock bara en av tre delar och det var den del jag antog att jag skulle behöva komplettera.
 
Jag får aldrig mitt lov. Jag är lite bitter över det. Men ju tidigare jag får det gjort, desto snabbare slipper jag tänka på det. Var så glad när jag skickat in de sista uppgifterna den 8 juni. Yes, nu har jag sommarlov, kände jag, men nehe. Det har jag ju tydligen inte...
 
I höst måste jag göra om ett seminarium också. Känner mest... Allt som står istället för svordomar i serier. Deprimerande.
 
Allt känns bara.. Jag känner mig så tom. Det känns aningen hopplöst. Sommarledigheten, eller ja, det lär väl mer bli "fan, jag måste göra den där uppgiften, och den där, och så var det den där också. Sen skulle jag ju...." Men jag har tid på mig. Får ta en sak i taget...
 
Jag har klippt mig. Det blev bra, samma dag jag klippte det. När jag duschat insåg jag att mitt hår var mer rakt än innan jag klippte det, vilket inte var mitt mål. Mitt självfall bara försvann. Borta. Puts väck. Finns inte mer. Nu får jag vänta tills det blir längre och mitt självfall kommer tillbaka. Nu är alltså mitt hår både kort och rakt. Tråkhår! Aja, det är i alla fall lite volym på det, det är väl bra, antar jag. Lite svårt att vara positiv detta ögonblick. Ber om ursäkt.

Sunny day

Sommaren är kommen, gott folk! Jag är ledig och idag ska jag umgås med Mimmi. Jag får se vad vi hittar på i den här hettan (ja, inte ska vi vara inomhus i alla fall!). Innan jag ska umgås med henne måste jag hänga upp en tvätt. Kanske att jag diskar, även om jag egentligen inte har lust med det (vilket antagligen är anledningen till att jag måste stå så länge och diska eftersom jag sparar allt).
 
På onsdag (imorgon, alltså) ska jag klippa mig och jag vill byta hårstil, vet dock inte till vad. Jobbigt läge! Försöker googla runt och kolla, men det är svårt när jag inte vet vad jag vill ha. Får gå tidigare till frisörsalongen och kolla i katalogerna som finns där. 
 
Adios ha en trevlig och skön dag ute i solen!

RSS 2.0