Smartphones tar över

Den här videon beskriver hur våra sociala liv irl* ser ut. Vi är "offline" från vårt sociala liv irl, vilket jag tycker är sjukt. Den är verkligen värd att titta på. Gör det och fundera över hur du använder din smartphone. (Ja, det är en uppmaning! Den är bara två minuter).
 
Det finns en show på YouTube där olika åldersgrupper reagerar till olika videoklipp. I ett avsnitt reagerade tonåringar till klippet ovan. Har länkat det nedan:
 
Jag tycker det är ohyfsat och osocialt att titta sin mobil när man är med andra irl. Personligen tycker jag att man kan lägga ifrån sig mobilen när man äter åtminstone. Kan inte smartphonen vänta? Att äta middag ska väl vara något socialt och då ska man väl inte sitta med mobilen? Själv undviker jag mestadels att sms:a och kolla mobilen överhuvudtaget när jag äter med någon annan. Som de konstaterar i videon ovan är vi mer offline från livet irl än vad vi borde. Borde vi vara offline från livet irl överhuvudtaget?!
 
Gör mig en tjänst och tänk till innan ni tar upp mobilen. Hur ser andra på er när ni har uppe mobilen? Det finns situationer som vi inte borde ha uppe mobilen alls, tänk på det!
 
 

*Irl är en förtkortning för "in real life", vilket kan översättas till "i verkligheten"

Kommentarer

Lämna en kommentar här:

Namn/Signatur:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Bloggadress:

Skriv din kommentar nedan:

Trackback
RSS 2.0