Ny header?

Min header börjar kännas lite gammal så jag har tänkt att jag ska fixa en ny men då måste jag ha bra och nyare bilder till den. Tänkte ta nya bilder på ovven men det måste jag göra när det är ljust ute. Måste även ha tid att fixa ihop headern och det har jag inte just idag, förrän jag skickat in sista inlämningsuppgiften. Till den måste jag lägga till lite och redigera lite men den är nästan klar. Den var i princip klar (eller ja, aningen hastigt ihopslängd) i tisdags eftermiddag då jag skulle skicka den till de två som skulle ge respons min text.
 
Nu ska jag ta en dusch, och antagligen sätta igång en maskin tvätt, välbehövligt med tanke på att jag har VFU två veckor framåt från och med på måndag och måste därför ha med mig en del ombyten (och en himla massa underkläder!)
 
Ofixad och oduschad, nu bär det av till duschen! (Hur ung ser jag ut egentligen!?)

Unforgivable Sinner

Lene Marlin – Unforgivable Sinner

Jag har gjort någonting väldigt ovanligt för att vara jag...

Ni kan inte gissa vad jag har gjort! Jag har köpt en skönlitterär bok! På engelska! Äger ingen skönlitterär bok på engelska, men någon bok måste väl vara den första i samlingen. Köper aldrig skönlitterära böcker men eftersom den boken jag ville läsa inte fanns varken på svenska eller på engelska på ett bibliotek nära mig. Boken finns inte ens på svenska. Vilket svek när de två första böckerna i serien finns översatta. Har faktiskt den första boken i serien, Babbeldrottningen heter den på svenska och är skriven av Meg Cabot (The Queen of Babble är originaltiteln). Jag har läst både första och andra boken två gånger, läste ut andra senast igår morse och måste läsa fortsättningen! Det är alltså anledningen till att jag köpt en bok, på engelska.
 
Igår hade jag möte med min handledare på VFU:n fem veckor framåt från och med nästa vecka. VFU står för Verksamhetsförlagd utbildning, paktik alltså. Det är när jag kommer hem till Vetlanda, där bussarna inte går så ofts som här, inser att ett körkort hade varit välbehövligt. Jag jobbar på det, mer eller mindre, till och från. Ska träna att köra sakta och försiktigt hade jag tänkt.
 
Idag har jag pluggat, fick även besök av en kompis som kom hit och fikade lite (eller ja, hjälpte mig äta lite av mitt godis och åt choklad jag lagt fram samt drack te). Efter det har jag fortsatt plugga. Har även hunnit tvätta tre tvätttar idag, hade hunnit med en till men klädnyporna tog slut så jag beslutade att fortsätta tvätta imorgon.
 
Var hemma i helgen och då låg kissarna så gulligt så var tvungen att ta bild på dem.

Lately, yesterday and today

Hallå! Min nedstämda period är officiellt över! Nu är jag istället glad (jag har ingen aning om varför!) vilket är väldigt ovanligt för mig, för jag är inte den som sitter och ler annars.
 
Något lite sämre är dock att mina stora hörlurar fuckat ur totalt (inte själva ljudet utan bågen och det till den). Vilken himla tur att jag klickade hem nya lurar (dock inte stora för jag behöver nya sådana, det är bättre ljud i dem!). Små hörlurar kan alltid vara bra att ha för de är lättare att ta med och tar inte lika stor plats.
 
Två av tre färger jag tycker mycket om (den som känner mig och inte vet den sista färgen borde skämmas!) Har dock inte någonting som är av färgen orange mer än hörlurarna nedan.
 

Den senaste tiden har min lägenhet luktat mupp (hur det nu luktar, men det är ett kul ord så jag kör på det!) och igår fick jag nog så jag öppnade alla fönster jag hade (bara två, ett i badrummet och ett på andra sidan lägenheten) och dörren fick stå öppen ett tag. Jag började med att städa och plocka upp från golvet, slängde sopor, slängde för gammal mat (måste bli bättre på att tillaga den och inte slösa bort den sådär. Fy, Linnea, FY!) och dess förpackningar. Efter det tog jag de nyfyllda soppåsarna och slängde dem (för att förhindra framtida äckellukt). Efter att jag diskat tänkte tvätta kläder (tvättkorgen börjar bli full men har dock tillräckligt med kläder att ha på mig) och ta en sväng till Maxi och handla. Disken tog dock såå lång tid, 1 h och 30 min, att jag inte hann cykla till Maxi för var tvungen att äta. Efter det var jag för trött för att ens orka ta mig någonstans. Det slutade med att jag gick och lade mig i sängen ca 23 (HALLÅ, VAD HÄNDER MED MIG?! Vart tog nattugglan Linnea vägen, om jag får fråga?) för att jag var så trött.
 
Gammal redigerad bild. (Tänk att jag kan ha de där kläderna fortfarande.)
En liten kul sak när jag diskar är att det blir blötare på golvet i köket än på badrumsgolvet utanför duschdraperiet när jag har duschat. Jag brukar, innan jag börjar diska, ta av mig strumporna i förebyggande syfte för det är helt omöjligt för mig att diska utan att blöta ner halva golvet. Varför blir det blött då, undrar ni kanske. Jo, det är för att jag har diskstället på matbordet och den smutsiga disken på diskbänken. Det droppar vatten på golvet medan jag ska flytta över de diskade, avsköljda och blöta grejerna till diskstället. Sedan är ju frågan hur det lyckas komma ännu mer vatten på golvet på sidan av diskhon än vad det gör på golvet framför diskhon. Det kan bero på att jag sköljer av så pass underligt att vattnet skvätter ner på golvet. Heja mig!
 

Vad händer idag?
Idag ska jag cykla till Maxi för att handla men vet inte om jag vill cykla dit just nu för det regnar. Det är inte så att jag är rädd för att blöta ner håret, jag vill helst inte bli blöt för då blir jag kall. Hade jag haft regnkläder hade jag lätt tagit på mig dem. Cykla med paraply är bara att glömma!
 
Idag ska jag även plugga, vilket denna gång innebär att läsa kurslitteratur och hitta bra "stoff" att utgå ifrån i den reflekterande essän som jag börjat skriva en kladd på. Ska lägga upp det annorlunda den här gången, till exempel genom att disponera hur jag vill ha innehållet i texten. Det gör jag aldrig annars för att jag inte har den tiden och det beror på att jag är så seg med att börja skriva, tar tag i det typ sista dagen vilket inte har slutat så bra hittills (två kompletteringar förra kursen).
 
Troligtvis ska jag även tvätta och förhoppningsvis städa klart lägenheten idag. Dammsög inte så mycket igår mer än i köket där jag diskade (så äckligt att få massa smulor och skit under fötterna när man går barfota!).

Trött på annonser på Internet?

Är du trött på annonser och reklam på internet? Använder du webbläsaren Google Chrome eller Mozilla Firefox? Bra! Då har jag lösningen för dig! Adblock Plus är en "app" till Chrome och Firefox som blockerar alla annonser, reklamer, you name it på en hemsida. Superbra om man vill slippa reklamen på YouTube! 
 
Adblock Plus för Google Chrome
Adblock Plus för Mozilla Firefox
 
Det här lät som en reklam, det var inte meningen, jag lovar!

Plugg & Can't Remember to Forget You

Halloj, här sitter jag opåklädd och vaken sedan ca 8 och har för en stund sedan ätit frukost (och nördat ett facebookspel...). Snart ska jag plugga till tentan imorgon (och klä på mig?). Pluggade både igår och i fredags men ju mer jag pluggar desto mer förvirrad blir jag. Jag får ta och reda ut det där idag, jag har trots allt hela dagen på mig.
 
Efter tentan imorgon ska jag börja skriva på en reflektionsuppgift (usch, vad jag ogillar sådana) och antagligen skriva om en annan reflektionsuppgift från förra kursen (det var två i förra kursen, den ena har jag redan kompletterat och är godkänd på och den andra ska jag börja komplettera imorgon eller någonting).
 

 
Slutligen länkar jag en bra låt (vem har missat den?) med Shakira och Rihanna. Antingen kan ni kolla på videon eller så kan ni lyssna via Spotify.
Shakira feat. Rihanna – Can't Remember to Forget You

En liten notis som kan vara bra att jag delar med mig
, eftersom det varit så mycket nedstämt och förtvivlat i bloggen den senaste tiden, är att känslorna för den personen jag varit kär i inte längre finns kvar (dvs. jag är inte kär längre). Börjar inse att det finns andra där ute men jag får ta det lugnt, inte stressa och låta det flyta på och inte vara så fokuserad på att hitta någon för det finns någon för mig med.

Mycket med skolan & Dagens Outfit 12 mars 2014

Idag fick jag tillbaka omtentan jag skrev igår och jag blev godkänd! Förutom det har jag även blivit godkänd på reflektionsuppgiften men måste komplettera en annan reflektionsuppgift. Den senare reflektionsuppgiften hade jag nästan räknat med att få komplettera för den var helt kaos. Imorgon är det redovisning av de pedagogiska planeringarna och jag vet inte hur jag ska formulera mig, lär gå lika bra som vanligt när jag ska redovisa (dvs inte superbra). På måndag är det skriftlig tenta på språkets struktur (mer känt som "grammatik") så imorgon och resten av veckan ska jag plugga på det (hur svårt kan det vara om man bara övar?)
 
Idag har jag haft på mig klänningen och tightsen jag köpte igår och det ser ut såhär:

Vad händer med snåla Linnea?!

Det första på schemat idag var att gå till skolan och skriva omtenta, det kändes väldigt bra när jag lämnade in den. När jag gick hem tog jag svängen förbi stan (svårt att gå igenom östra delen av stan med tanke på vart i Jönköping jag bor) och gick in på Claes Ohlson för att se om de har iPhonehörlurar med snäckor (gillar inte sånna som ska in så långt i öronen, usch) men det hade de inte så jag gick till H&M för att köpa strumpor, trosor, leggings, hårnålar och tofsar samt kolla om jag hittade någon kofta. Flera provrumsbesök senare plockade jag på mig sådant som inte går att prova (strumpor, trosor m.m.) för att gå till kassan och betala allt jag plockat på mig. Totala summan av det blev mer än jag trodde (inte så konstigt med tanke på att jag köpte två 5-pack strumpor, två 3-pack trosor och ett 2-pack tjockare tights (hade nog kallat det strumpbyxor i vanliga fall, men står det att det är tights så är det väl det)). Hittade en klänning som jag köpte på mig, hittade även en kofta som var rabatt på så jag slog till (provade den såklart först, så att den inte var för liten, men det var den inte!)
 
Allt utom koftan, som jag slängde in i tvättmaskinen. (Hade synts bättre med ljusare bakgrund men nu fick det bli sådär, varför ser gardinen bakom soffan svart ut?)
Har äntligen lärt mig att det mesta jag provar i S är för litet så börjar med M om det itne ser överdrivet stort ut för att vara S (oversizekläder är inget jag diggar att själv ha på mig).
 
När jag var klar på H&M gick jag hem och tänkte fixa mat men kände mig för lat och ville inte ha pasta (hade heller inte så mycket att ha till något annat) så jag gick ut igen och tänkte först gå till Burger King men kände att jag lika gärna kunde ta nåt mer mättande så gick till Alcamo och köpte med mig en kebabtallrik. När jag gått hem och ätit upp den samt satt på en tvätt cyklade jag iväg till Maxi för att handla.
 
Efter det har jag inte gjort mer än att klickat hem två iPhonehörlurar (kunde inte bestämma mig om jag ville ha röda eller orange, så tog båda :D).

Frozen, A Walk To Remember

Jag har en ny favoritdisneyfilm; Frozen! Den är så otroligt bra! Såg den första gången i år och har sett den sammanlagt fyra gånger. En av mina favoritdelar i filmen är sekvensen när Elsa sjunger Let It Go. Nedan kan ni se den sekvensen. Samma sekvens finns i en version med massa språk i en. Vill man se den söker man på Multi-language Let it Go Frozen så borde man nog kunna hitta den, om någon av er är intresserade av att se den också.
 
 
En annan film jag sett nyligen heter A Walk To Remember, som jag skulle klassificera som en romantisk ungdomsfilm. Den var inte riktigt som alla andra romantiska filmer. Skulle rekommendera den här för tycker att den var riktigt bra.

Jag ska klara det!

Hej hej! Jag mår bättre idag, är nog bra att meddela det med tanke på de senaste inläggen om ensamhet och allt vad det är. Idag har jag ätit mer (sen frukost, sen lunch/tidig middag, och nyligen fika med semla och te), varit och handlat (nu har jag choklad, det piggar upp mig om jag är lite nere. Chokladberoende? Ja, jag skulle tro det), pluggat med Mimmi.
 
Har börjat planera morgondagen. Hur länge jag ska pluggam när jag ska plugga och sådär. Jag ska ta tag i det här nu! Jag ska bli en bra student. Jag ska inte komma oförberedd till föreläsningarna och anteckna frenetiskt utan att tänka, för då lär man sig inte och kommer inte ihåg så mycket heller, är bara fokuserad på att skriva ner allting som står och så hinner man inte med det.
 
Tittade lite på någora videos om studieteknik på kths hemsida (syrran hade fått en tidning som mamma tog kort på, det stod att det fanns mer på kths hemsida så skrev in adressen och kollade). Fick otroligt bra information och det öppnade upp ögonen. Jag har bestämt mig för att jag ska klara av det här (plugget alltså)!
 
Nu ska jag planera klart och kolla på film, sen ska jag lägga mig.

Lat, ensam och nere

Jag vet inte vad som hänt med mig; jag har börjat slarva något enormt med att laga och äta mat. Det kan bero på att jag inte känner mig hungrig, men vad beror det på undrar jag då. Jag vet att det är viktigt att äta; äta bör man annars dör man. Jag äter, bara det att jag inte äter lagad mat utan det blir mest mackor och sedan i fredags äter jag även kärleksmums (eftersom jag bakade det då). Frukost är det enda jag inte slarvar med, troligen för att mackor inte är så jobbigt att fixa som det är att laga mat. Är jag i skolan fikar jag där och har vi lunch äter jag såklart där. Går vi bara halvdagar går jag hem och sätter mig vid datorn. Jag tänker att jag bara ska sitta en liten stund innan jag tar tag i att laga mat, men timmarna flyger iväg. Det enda jag ätit sedan frukosten imorse vid ungefär tio (frukosten exkluderad) är fyra kärleksmums...
 
Allt det här kan kanske bero på att jag känner mig ensam och halvt nere. Det är så mycket med skolan nu, tempot är för snabbt. Tills imorgon ska vi till exempel läsa en hel kursbok med mer fördjupad läsning i vissa delar och det fick jag nys om idag. När kursstarten ägde rum förra veckan var det så mycket jag och resterande kurskamrater fick reda på så jag tycker det är svårt att hålla koll på allting. En uppgift här, en uppgift där, läsa den här, läsa den där, skriva det där, skriva det här, plugga på det ena och plugga på det andra. Hjälp!
 
Just nu känner jag bara för att ta paus från allt och vara hemma hos familjen men kan inte åka dit mitt i veckan, eftersom jag har föreläsningar och allt vad det är.

RSS 2.0