Sprallig tjej tar tag i hushållssysslorna!

Hallå alla små pumpakärnor! (Vad fick jag det ifrån?!) Just nu är jag på bra humör, vilket jag varit allt oftare nu för tiden även om jag har en del inlämningsuppgifter att göra. Jag ska äta lite mer så att jag kan stå och diska i en timme. Ja, edet kommer troligen att ta så lång tid med tanke på att jag itne diskat på typ en vecka. Dåligt av mig, jag vet. Har inte vidare mycket självdisciplin när det gäller det.. Moving on... Efter att jag diskat blir det dusch, åka och handla, städa (det kanske jag borde göra innan jag duschar i och för sig?) och efter det måste jag göra inlämningsuppgifter. Får se om det är någon som ska ut idag som jag kan förfesta med, och om jag känner för att gå ut. Det återstår att se!
 
Man kanske tror att det är stökigt här jämt med tanke på hur ofta jag skriver om att jag borde diska och att det kommer ta så lång tid och det får man väl tro men jag har ganska bra ordning ändå!
 
SHIT! Kan ni tänka er!? Om två veckor är det sommarledigt! Hjälp! (Hjälp för att jag har massa uppgifter att lämna in innan sommaren)
 
Jag och mina monologer. I'm so random!
 
Var på konfirmation för någon vecka sedan, då hittade jag "trygga räkan" i psalmboken (att vara i kyrkan på olika grejer är inte någonting jag tycker är roligt med allt kristet prat. Känner mest "ta mig härifrån", don't judge me).
 

I Surrender To You

Jeremy Camp – I Surrender To You

En optimistisk sida av Linnea

Med tanke på mina tidigare inlägg som visar den pessimistiska sidan av mig tänkte jag idag visa en annan sida. I'll give it a try i alla fall! Det går runt en "utmaning" på facebook där man varje dag i fem dagar ska skriva tre positiva saker och sedan utmana tre andra varje dag. Jag blev utmanad men har inte antagit den utmaningen så jag ska göra något liknande här!
 
Positiva grejer:
 • Igår var jag och shoppade och vi kollade på skor. Jag brukar vanligtvis inte hitta några men det gjorde jag igår. Två par faktiskt! Det är superbra!
 • Solen är tillbaka efter en dags uppehåll
 • Igår fick jag besök av mamma och syrrorna
 • Jag har dammsugit lägenheten idag, det vill säga att det inte är lika dammigt här nu
 • För någon dag sedan spillde jag hallonsorbet på en klänning men jag fick bort fläcken!
 • Råkade få choklad i soffan, men fick bort de fläckarna också!
 • Mina fonder har gått upp en del! Tumme upp för det!
P.S: Jag är glad idag (ja, än så länge i alla fall, det kan ändra på sig).
 
Bilden har ingenting med inlägget att göra men det är lite kul att gurkskivan fastnade på väggen.

Skor!(!)

Jag har köpt skor! bar Intea ETT par utan TVÅ! Hur gick det till? Jo, det ska jag berätta. Mamma och syrrorna skulle upp till Jönköping eftersom ena syrran skulle ha skor. Vi fikade här innan vi åkte iväg till A6. Första butiken vi gick in i där var Din Sko och jag hittade ett par ballerinaskor. När jag köpt dem gick vi till andra affärer. 
 
Jag måste ha någon speciell dragning till leopardmönstrat... (Fanns många leopardmönstrade skor i varenda skobutik!)
I slutet av shoppingrundan återvände vi till Din Sko och där hittade jag ett par röda klackskor (som jag inte lagt märke till första gången vi var där inne). Så otrolgit snygga! Vid första anblicken tyckte jag att de var aningen höga men jag satte på mig dem och gick runt i butiken med dem för att känna efter. "Jag kommer ju inte kunna gå i dem" sa jag. "Men du går ju i dem nu" påpekade Anna och det var ju sant. Mitt sällskap tyckte att skorna var "så jag" och jag slog till! JAG ÄGER ETT PAR SNYGGA KLACKSKOR! KAN NI TÄNKA ER!? Hur snygga är de inte?!
Hur lång kommer inte jag bli nu?!

Fint väder och funderingar kring det

Sommaren börjar smått infinna sig. Solen skiner och värmer. Jag får dåligt samvete av att sitta inne men går jag ut vet jag inte vad jag ska göra eftersom jag inte klarar av att bara sitta/ligga och inte göra någonting. Mina kompisar gör annat (vissa anledningar förstår jag mig dock inte på) så ingen av dem kan hitta på något heller. Jag skulle kunna plugga och göra uppgifter men har inte riktigt drivet till det just nu (med tanke på hur jag känner mig). Hade velat gå på jubileumsfesten för högskolan i Jönköping som började kl. 17 men de jag frågat har annat för sig så de kan inte (av alla dem tycker jag bara att en person har en vettig anledning till att inte gå). Aja, så är mitt liv. Antalet trogna kompisar till mig kan man ju fundera över. Jag skulle nästan vilja uttrycka mig att jag hatar det men det är ett så starkt ord så jag får uttrycka mig med att jag ogillar det väldigt mycket. Vilket? Ja, det faktum att mina kompisar gör annat (antagligen med sina andra kompisar), vilket innebär att jag får vara själv för det mesta, vilket börjar bli OTROLIGT långtråkigt. Jag behöver inte hitta på något speciellt. Har jag någon att umgås med är jag nöjd.
 
Kan i och för sig påpeka att jag idag umgåtts med en bekant som jag börjar få starkare kompisrelation till. Vi var här en sväng och sedan gick vi och åt mat borta vid piren här i Jönköping. Mycket trevligt sällskap. Efter det gick vi skilda vägar för att personen i fråga hade andra planer med andra av sina kompisar.
 
Nu sitter jag alltså här alldeles ensam och... gör inte så mycket. Det är inte så kul men vet inte vad jag kan göra istället för vill inte iväg nånstans ensam eftersom jag inte har något att göra då och jag vill inte läsa nån bok, för det har jag inte lust med. Känner mig väldigt nengativ och pessimistisk just nu men om ens kompisar en efter en säger att "Nej, jag kan inte" så känner man sig ganska dissad och/eller bortprioriterad. Jag vet att alla inte kan jämt men... seriöst? LITE tid har väl åtminstone NÅGON över? Jag har läst/hört någonstans att om man gillar någon så ser man till att man har tid att träffa den personen. 
 
Nehe, nu ska jag snart iväg med Sofia och äta glass. Efter det hade jag väl tänkt att se om jag hittar ett ställe med porlande vatten, eller så stannar jag väl hemma helt enkelt eftersom jag är för lat för att orka cykla eller gå någon längre bit.

Waves

Här kommer en låt som är riktigt skön att lyssna på. Jag tycker att rösten påminner lite om Jay Smith som var med i idol för några år sedan. Give this song a chance!
 
Mr. Probz – Waves - Robin Schulz

Floating away

 
Er första fråga kring rubriken är troligen vad som flyter iväg och det kommer ni få reda på om ni fortsätter läsa.
 
När jag frågar någon kompis om han/hon vill följa med mig på det ena eller andra (exempelvis följa med mig ut, följa med mig till Jönköpings högskolas 20-årsjubileum, tacokväll på kåren, sittning etc.) så är det ofta så att kompisen i fråga har annat(/för mycket) att göra. Frågar jag nästa kompis har den andra planer och frågar jag en tredje så vill inte han/hon. Detta tycker jag är lite tråkigt eftersom jag inte gärna går själv till sådana grejer. Eftersom jag inte är så utåtriktad kommer jag bara stå för mig själv och inte göra så mycket och då kan jag lika gärna stanna hemma. I och med att mina kompisar inte kan/vill/har tid/orkar eller dylikt så känner jag mig aningen dissad. Jag vet att alla inte alltid kan men eftersom jag bor ensam och är singel så är det inte alltid så kul att vara själv hela tiden. Dessutom börjar jag tröttna på att sitta hemma och inte göra någonting. Nu tycker väl såklart någon som läser det här (och som antagligen inte känner mig så pass väl) att jag ska skaffa andra vänner/bekanta jag kan göra sådana här saker med. Stopp ett tag! Tror någon där ute att jag — inåtvända Linnea som har få vänner och har svårt att skaffa nya vänner som står mig riktigt nära (jag har tre sådana i dagsläget) — kan skaffa fler vänner bara sådär, eller känna mig bekväm med att umgås med bekanta där jag inte känner mig som "en i gänget". Nej, jag fungerar inte så. Ibland blir jag till och med osäker på om de kompisar jag redan har tycker om att umgås med mig. Ibland känns det som om jag blir bortprioriterad (jo, jag vet, mina kompisar har uppenbarligen annat "viktigare" för sig). Jag känner mig, som jag skrev tidigare, lite dissad, även om jag vet att den ena och andra har pojkvän och är upptagen med honom och den tredje jobbar (och därefter orkar man inte göra så mycket (kände den känslan några dagar under VFU:n och har därför förståelse för det)). Jag får också anledningen "Nej, jag ska plugga" (även om det är kväll/helg och deadline inte är förrän om en vecka). Nu kommer jag in på det jag tänkte ta upp från början; man kan inte plugga hela tiden, man måste ha lite fritid. Jag läste/såg/hörde det någonstans ganska nyligen. Man måste göra annat än att tänka på studierna hela tiden. Det är bra att göra annat. 
 
Min slutsats här är att mina vänner glider ifrån mig. Jag vill göra så mycket med någon hela tiden (kanske eftersom jag knappt gör någonting med någon längre). Det var annorlunda förut när jag inte var så ensam hela tiden och slapp laga all mat själv. Nu är det inte längre så och det har jag svårt att acceptera.
 

 
Parentes: Av en händelse spelas Lonely - Akon just nu.

Sittning och utgång! (Och vad dagen har att bjuda på)

Igår (onsdag) var det fantasysittning och jag var utklädd till sjöjungfru. Kände mig faktiskt inte alls obekväm som jag trodde att jag skulle göra (jag hade trots allt bara en bikiniöverdel på överkroppen. Hade med mig en handduk ifall jag skulle börja frysa men rörde den inte på hela kvällen). Igår morse visste jag inte vart jag skulle förfesta någonstans men en i klassen skulle ha förfest och bjöd in mig. Skulle gå med två andra egentligen men de förfestade på eget håll. Det var en trevlig förfest! Sittningen var väldigt bra den också. Efter sittningen gick jag hem och bytte om till ovve och ett linne. Därefter gick jag till mellanfesten där förfestgänget och några till befann sig. Därefter blev det kåren och jag fick agera ciggpaketsförvarare (nej, jag röker inte!) åt två som var med på förfesten eftersom de själva inte hade fickor. Ovven är ett väldigt bra plagg, man får plats med både det ena och det andra i den.
 
Här är en bild på outfiten jag hade på fantasysittningen igår!
Jag vill tilldela Mimmi ett tack för hjälpen eftersom hon hjälpte mig med stjärtfenekonstruktionen och målade mina naglar. Medan hon målade mina naglar åt jag mackor och det var en liten utmaning med en hand med målade naglar som inte torkat! En annan rolig grej var att jag behövde gå på toa innan jag gick iväg och då sabbade jag konstruktionen lite men det fixade vi enkelt (eller Mimmi fixade det! Det har sina fördelar med att vara kompis med en scout!). När jag senare skulle gå på toa på kåren var jag mer försiktig och konstruktionen höll, yey! Det var dock jobbigt att gå i det där men vad gör man inte?!
 

 
Idag klockan 13 ska jag till skolan för ett moment som heter "Drama i skolan" men innan dess ska jag duscha och äta lunch. Efter skolan ska jag hem och laga middag. Ska även packa till lördag eftersom syrran konfirmerar sig då vilket betyder att jag måste till Vetlanda. Då får jag även träffa moster och mina söta kusiner! :)

Back to reality (och en låt i slutet!)

Igår när jag åkte tillbaka till Jönköping träffade jag på en bekant på tåget som jag satte mig vid. I Vetlanda har jag haft fem lärorika veckor med otroligt goa ungar! Nu är det inte långt kvar av terminen (och sommarledighet!) och mina helger fram till midsommar är så gott som uppbokade.
 • I helgen (17 maj) konfirmerar sig yngsta syrran
 • Helgen därefter (24-25 maj) fyller en kompis år och då blir det firande
 • 7 juni tar en kusin studenten så då blir det att åka till Vetlanda och fira honom
 • Veckan efter (13 juni) tar syrran och ytterligare två kusiner studenten så då blir det firande av dem i Vetlanda
 • Veckan efter studenten är det midsommar och då vet jag inte riktigt vad jag ska göra men jag tippar att jag firar med familjen (men det är inget som står skrivet i sten)
 • Dessutom har mamma och pappa bröllopsdag och då ska de (/familjen, jag har ingen koll) ut och äta.
På onsdag är det fantasysittning och det betyder utgång! På fredag är kåren också öppen men får se hur jag gör eftersom syrran konfirmerar sig klockan 11 dagen efter i Vetlanda och då måste jag ta ett tåg som går halv nio på morgonen.
 


Avslutar med en låt jag upptäckte idag, som jag inte kan få nog av (nu har jag dock lyssnat på den så många gånger att jag kanske borde sluta upp med att göra det..)!
David Guetta, Showtek feat. Vassy – Bad

RSS 2.0