Hårvård

Jag är inte den som bryr mig så mycket om skönhet och sådant men efter att ha känt min ena systers otroligt lena hår ville jag också ha så lent hår. Frågade henne vad hon använde och hon svarade att hon använde kokosojla och arganolja. Jag köpte kokosolja (ekologisk och fairtrade, viktigt att tänka på miljön, tycker jag!) och hade någon vecka tidigare köpt Moroccanoil. Ska nog byta den mot arganolja när den är slut. Köpte bara 25 ml, men ska inte slösa bara för att köpa nytt. Under sommaren är det tillräckligt knapert med pengar som det är.
 
Hur som helst (höll på att skriva however, jag är lite språk"skadad" på grund av allt skrivande på engelska i de två senaste kurserna för terminen), kokosojlan gör håret lent. Jag brukar tvätta mitt hår två gånger i veckan. Natten innan jag ska tvätta det har jag i kokosolja, flätar håret och lägger en handduk på kudden. På morgonen tvättar jag håret och det gäller att vara noga med sköljningen. Har hänt att jag haft olja kvar i håret efter att jag tvättat det men det är lite klurigt att märka på mitt hår om oljan är kvar eller inte. Efter de gångerna tar jag inte lika mycket olja, eftersom mitt hår inte är så tjockt tycker jag inte att jag behöver dränka håret i olja, det får samma effekt på håret ändå. Istället för att ha mycket olja masserar in den mer och får in oljan i håret från
händerna. Resultet blir faktiskt jättebra eftersom oljan vårdar på djupet!
 
Detta var jag igår när jag väntade på att balsamet skulle göra sitt (Är ju underligt att bilden blev åt fel håll. Aja, ni får antingen vrida skärmen eller huvudet).

Kommentarer

Lämna en kommentar här:

Namn/Signatur:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Bloggadress:

Skriv din kommentar nedan:

Trackback
RSS 2.0