Done reading

Det är konstigt att man kan stäckläsa något man är intresserad av och inte alls vilja läsa något man inte alls tycker är lika intressant och underhållande. Jag läste ut mensboken (som jag skrev om igår) idag. Väldigt bra. Över till annat bokläsande: Jag fick som nyårslöfte att läsa Hungerspelen-triologin, för det tyckte en kompis att jag skulle göra, och fick låna hennes bok med hela triologin. Jag börjadee läsa i januari och har hittills läst ut den första boken. Det tog ett tag efter det innan jag började läsa andra boken och det håller jag på med fortfarande, jag har inte ens kommit halvvägs, inte ens en fjärdedel har jag läst (skulle gissa på det i alla fall). Jag har nog läst 6-7 kapitel av andra boken och ska alltså vara klar innan 31 december för att hölla nyårslöftet. Jag har aldrig haft nyårslöften. Jag fattar inte grejen. Man kan ju sätta upp mål för sig själv när som helst på året. 
 
Min kompis däremot plöjer bok efter bok och berättar att den här är bra och den här måste du läsa, jag tror att du skulle gilla den. Om jag inte vill läsa då? Alla kapitel är så långa, då blir jag fast en hel timme med att läsa. Jo, jag vet, har i princip legat och läst i 2 timmar i sträck idag, men den boken var inte bara massa liten text överallt. Det var lite illustrationer och det är alltid trevligt. Hur gammal är jag egentligen, undrar jag samtidigt som jag skriver. Det låter så naivt att bara: Näh, jag vill inte läsa tjocka böcker för det är jobbigt. Vad är det för fjanteri egentligen? Skärpning! Men seriöst? Jag är inne i en period där jag känner att jag inte "har tid" (läs: tar mig tid) att läsa skönlitterära böcker för underhållningssyfte. Jag kollar hellre på film, det tar mellan 1,5 h till 2 h (ungefär).
 
Istället för att läsa har jag kommit på at jag kan låna boken som ljudbok på biblioteket, då slipper jag i alla fall läsa. Men det lär ju ta minst lika lång tid att plöja igenom boken som när jag läser själv.

Kommentarer

Lämna en kommentar här:

Namn/Signatur:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Bloggadress:

Skriv din kommentar nedan:

Trackback
RSS 2.0